« Carnaval in Wringersgat 2008 | Main | Een zonnig sportweekend »

Piekwaarden op het toilet

Meten is weten. Ergens in de jaren '90 zagen werknemers van EMC (storage) in de Verenigde Staten dat in Japan een groot aantal van hun systemen tegelijkertijd uitviel. Dat kon geen toeval zijn en men concludeerde direct en terecht dat het een aardbeving betrof. Nog eerder dan de seismologen.

Of het echt waar is weet ik niet, immers het verhaal is niet in Google terug te vinden. Alhoewel, straks komt men bij deze pagina uit en wordt de bewering vanzelf waar. Het is een vreemde wereld.


06.02.2008: Documentaire van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot beinvloedt watergebruik. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Zondagavond 3 februari werd de documentaire van Peter R. de Vries over de zaak Natalee Holloway uitgezonden. Nadien heeft men bij de Druppel de statistieken van het waterverbruik van die avond geanalyseerd. Tijdens de pauzes vertoonde het verbruik piekwaarden.

Met een heuse ontlading om even voor middernacht.

Comments

Ik snap het verband tussen het waterverbruik en die TV uitzending echt niet, op zondagavond is de Druppel toch dicht?

En dan ben ik nog voor de uitzending geweest!

Tja, al die bier en cola en wat dan ook moest eruit voor het slapen. Het was uiteindelijk dan ook een show wat de Vries gaf, dus dan hoort er ook iets lekkers erbij! Volgende keer met popcorn meenemen?

Maar....wel grappig om zo'n grafiek te zien.

@Cyberjunk: Voor jou is het erg moeilijk om de roze lijntjes laat staan de labels bij de grafiek te lezen. Om 22:45, 23:15 en 23:45 heeft Brabant Water in Eindhoven een piek in het waterverbruik geconstateerd. Die tijdstippen vielen samen met de reclame-onderbrekingen van de Peter R. de Vries documentaire. Toen gingen kennelijk veel mensen snel even naar het toilet...
@Piet: Kun je nagaan wat voor een piek het anders was geweest. Alhoewel, dit betrof slechts Eindhoven en zover kun jij toch niet urineren... ;-)
@Curacaoenaar: Tegenwoordig is alles show, we leven steeds meer in een Matrix-achtige wereld (kippensoep of tomatensoep?). De grafiek is zeker grappig en ook tamelijk uniek!

Van grafieken heb ik inderdaad nooit iets gesnapt door mijn onvermogen om ze te lezen. Maar ik snap nu tenminste wel wat je ons in jouw post door middel van die grafiek wilde vertellen. Bedankt voor je duidelijke uiteenzetting. Ik vind het inderdaad wel grappig. Brabant Water in Eindhoven constateerde dus die piek in het waterverbruik. Is Eindhoven de enige vestiging in Brabant die zoiets kan constateren of kan Brabant Water in Den Bosch dat ook? En zo ja, weet je dan ook of daar hetzelfe is geconstateerd?

Probeer eens achter de cijfers van Tilburg te komen, kunnen we even nagaan of ze daar hun carnavalsnaam kruikenzeikerds waardig zijn....:-)

Ik heb het idee dat het een grote lange pauze was.

Als je iets niet ondertekent wil ik dat graag goed beargumenteert zien, lollig bedoelde grapjes heeft geen dier wat aan.

Grappig.
Maar zou dat met een willekeurige zondag (voetbal) niet het geval zijn?
Wellicht iets minder.

Overigens ben ik een van de drie nederlanders die het niet heeft gezien. Tamelijk uniek kwam ik van de week achter :-)


och, jajaja ik zie het al, dat blauwe lijntje was van een week er voor...
Ik heb ook een bril nodig!

Voor de gemelde conclusie (meer waterverbruik in de pauzes) had ik geen onderzoek nodig. Lijkt mij nogal wiedes. Er is in de pieken ook meer koffie, bier en frisdranken gedronken en dat leidt weer tot meer waterverbruik. En als het licht uitvalt gebeuren er ook van die onverwachte dingen. Enz. CasasPa

je hebt iets met het toilet no?

Je club heeft eens gewonnen. Wat een dag zeg...

@Cyberjunk: Graag gedaan. Alle vestigingen van Brabant Water maar ook steden van andere waterleveranciers vertoonden hetzelfde beeld...
@Angel: Je bent goed op de hoogte. In Nieuwegein was plotsklaps ook een spectaculaire verhoging te zien trouwens...
@Renesmurf: Als het niet door de publieke omroep wordt uitgezonden vind jij er al snel niets meer aan. Mijn grapje op jouw site vond ik zelf eigenlijk wel aardig... :-)
@GJ: Dat zijn toch een hoop minder mensen. Bovendien schijnen mannen een betere sluitspier te hebben. Dat jij tamelijk uniek bent wist je toch al wel? Over grafieken kunnen we je in ieder geval niets wijsmaken!
@CasasPa: Sommige dingen zijn evident maar toch leuk om ze even bevestigd te zien. Wat gebeurt er dan als het licht uitvalt?
@Donna: Puur toeval, de komende tijd geen toiletzaken op het CasaLog!
@Brillie: Het was meer geluk dan wijsheid...