« Piekwaarden op het toilet | Main | Kopers, vraagteken en Lingo »

Een zonnig sportweekend

Zo, dat waren lekker warme dagen zaterdag en zondag. Een jaar geleden had ik nog geschreven dat de ijstijd in aankomst was met een temperatuur van pakweg 13 graden. Maar toen woonden we nog op Curacao.

We gingen een eindje wandelen, van speeltuintje naar speeltuintje. Luchiano (10) zoefde aan een autoband van de ene naar de andere kant. Diana (1) speelde eerst met zand en was daarna niet van de schommel af te slaan.

Om te voorkomen dat zij achterover van de schommel afkukelde bewoog ik licht door de knieen gezakt ritmisch mee. Een ideale houding om het in de rug te laten schieten. Maar dat gebeurde niet. We kwamen tegelijkertijd thuis met Lucy die een ommetje op de fiets maakte.

10.02.2008: Lenteweer in februari levert blije gezichten op. Klik voor groter.Schaatsen kijken is verslavend. Het enige nadeel is dat het nogal lang duurt met een 1500 en 5000 meter dames en een 1500 en 10000 meter heren. En daarna het voetbal er overheen. "Eerst kijk je 80 uur schaatsen en daarna nog eens 50.000 uur voetbal op een dag", zei Lucy. Volgens mij was het een hint.

Terug naar het schaatsen. Jarenlang heb ik conform de opvoeding van CasasPa de tussentijden van alle ritten meegeschreven. Schriften vol. Het heeft ongeveer net zoveel zin als de bestede uren Latijn en Grieks op het gymnasium. Wel is het zo dat CasasPa en CasaSpider door het meeschrijven veel deskundiger zijn dan de commentatoren, in dit geval Herbert Dijkstra en Martin Hersman (?).

Dingen die zij op moment X constateren weten wij al op moment X - 10 minuten of daaromtrent. Niet alleen de tussentijd is van belang, maar zeker ook de rondetijden. En hoeveel deze rondetijden sneller dan wel langzamer worden. Dat laatste heet verval en de commentatoren hebben dit inmiddels ook opgepikt. Ritten lang werd er alleen nog maar over verval gepraat, helemaal bij de dames.

Hoe dan ook, Nederland is twee wereldkampioenen rijker. Paulien van Deutekom en Sven Kramer die zijn ereronde met de Friese vlag om zijn schouders reed. Eigenlijk een nationaal schandaal gezien de opschudding die de Surinaamse vlag veroorzaakte toen Jong-Oranje voor de tweede achtereenvolgende keer Europees kampioen werd.

Terug naar het verval. Vandaag is het maandag 11/2 ofwel de eerste Europese 112-dag. Iemand op wie verval geen enkele invloed lijkt te hebben is Diamond Piet en die is vandaag op 112-dag jarig. Piet, van harte gefeliciteerd!

Het is jammer voor Piet dat Adri Koster c.s. niet voor een passend kado zorgden maar afgezien van Heerenveen voetbalde Ajax van de top-5 toch het beste dit weekend. Over voetballen gesproken, voetbalpoule-deelnemer Kwel scoorde niet minder dan 71 punten en was hiermee deze week de absolute nummer een uit 12.344 deelnemers. De Webloggers staan mede dankzij hem op een elfde plaats in het poule-klassement.

De boer die op mij als de minst aantrekkelijke overkwam liet twee vrouwen huilen, een van blijdschap en een van verdriet. Hoe lapt boer Gerard hem dat? (Hij heeft wel een grote neus)

Comments

Ik zou haast denken dat het haar van de kleine schat kort is geknipt. Ik herinner me haar met haar dat veel korter is dan ik dacht, of vergis ik me nou? Ik herken de kleine schat haast niet meer. Ze wordt echt een grote meid.

Hartelijk dank voor de felicitaties! Waren mijn Godenzonen maar zo aardig geweest :-(
Leuk dat Diana de schommel heeft ontdekt. Daar heb je de komende 4 jaar nog veel plezier van!

Het was een heerlijk weertje idd.

Over voetbalpoules wil ik liever niets meer horen! grrr..
Voetbaltechnisch gezien was afgelopen weekend een dieptepunt. Groningen, GLimmen, voetbalpoules...

@Cyberjunk: Het is niet heel erg goed te zien maar Diana's haar zit in twee staartjes. Ze klimt nu zelf op de glijbaan, dat had ik een jaar geleden ook niet gedacht... :-)
@Piet: Graag gedaan! Zo zie je maar dat CasaSpider veel aardiger is dan de Godenzonen. En veel knapper ook. Doordeweeks mag Lucy met Diana naar de speeltuintjes, schommelen... :-)
@GJ: Wellicht moet je eens aan risicospreiding gaan doen, bijvoorbeeld door Groningen in de voetbalpoules te laten verliezen. Ging het zowel met Glimmen 1 als 3 slecht?

Tja wij zijn echte schaatskenners dankzij de rondetijden uit onze jeugdjaren. Dat inzicht nemen ze ons niet meer af. Vier rondjes 31,1 en onder het WR schema zegt niets als er daarna 32,3 en vervolgens 33,2 wordt gereden. Dan is het gebeurd. CasasPa