« Een zonnig sportweekend | Main | Werkstuk over de Tweede Wereldoorlog »

Kopers, vraagteken en Lingo

12.02.2008: Coen Swijnenberg doet mee aan Lingo en de eerste letter is een 'K'.Dinsdagavond 19:00 uur, de begintune van Lingo klinkt en Diana (1) wordt zoals iedere keer weer helemaal gek. Met zijn allen op de bank naar Lingo kijken, wie me dat scenario tien jaar geleden had geschetst moest wel knettergek zijn. En de post van gisteren ging nog over verval.

Team 2 van Coen Swijnenberg, presentator van 3FM en afgevallen in Wie is de Mol was aan de beurt. Ze speelden zesletter-Lingo en de eerste letter was een "K".

"Kopers!", schreeuwde ik.
"Kopers!", riep Coen.

"Ding-ding-ding-ding-ding-ding", zei het Lingo-ding dat qua geluid een beetje lijkt op The Machine that goes Ping. Het te raden woord was inderdaad kopers. Lucy keek mij bewonderend aan.

Coen deed een greep in de ballenbak. "Vraagteken!", schreeuwde ik. "Vraagteken!", riep Coen en Lucy keek mij wantrouwend aan. "Lingo!", riep ik nog en dat was ook zo maar het mocht niet meer baten.

's Avonds in de auto op weg naar huis luister ik afwisselend naar cd's en naar 3FM met presentator Coen Swijnenberg. In het programma sprak hij het over zijn optreden in Lingo later die avond. De uitzending was al eerder opgenomen en Coen wilde wel even een fragment laten horen.

In dat fragment was Coen aan de beurt en de eerste letter was een "K". Need I say more?

Comments

Ach, als je van zulk soort programma's houdt is het leuk. Maar ik geloof eerder dat jij de verveling verdrijft door hiernaar te kijken of te luisteren. Ik kan me van veel mensen voorstellen dat die iets als Lingo interessant vinden, maar niet van jou.

Dat was toch dat programma voor bejaarden? (ik heb er zelf natuurlijk nog nooit naar gekeken) :-p

oeff, ik dacht al even dat je veranderd was in 'Spider, the Medium'.
En ik snap t helemaal hoor, Lingo. Ons mam was er ook fan van :-)

Iedereen kan toveren, als je maar goed voorbereid bent!

Ooit keek ik ook (bijna) elke dag lingo bij de VARA met Francois Boulange!

Toen waren er wat minder bekende Nederlanders op de buis.

Zeg zwoeger, als je naar Coen luistert kom je toch niet van je werk?

Lingo? Wordt dat nog uitgezonden dan? Schande...

Volgende week naar NL voor sollicitatiegesprekken....
Kan ik in juni ook op de bank Lingo kijken met mijn vrouw en kind...pfffff.Hahhahahahah

@Cyberjunk: Neen, niet uit verveling. In mijn eentje zou ik nooit naar Lingo kijken maar met zijn allen heeft het wel iets. Bovendien duurt het programma niet lang. Luchiano is er trouwens erg goed in en dat is leuk om te zien...
@Irene: Neen, logisch dat jij daar nog nooit naar gekeken hebt. Immers, op het andere net is dan Avro's Servicesalon... ;-)
@Pascale: Het kleine moment van verbazing bij Lucy en Luchiano was het helemaal waard. Volgende week maar eens opgeven voor de New Uri Geller. Ilka vond Lingo zeker nog leuker dan ik...
@Renesmurf: "Iedereen kan toveren, als je maar goed voorbereid bent!" is een prachtig levensmotto. In de tijd van Boulanger waren er minder bekende Nederlanders en was het vijfletter-Lingo. Een stuk gemakkelijker...
@Piet: Jazeker wel, maar ik ben dan ook al (bijna) op mijn werk als Giel "Begin de dag met een dansje" doet...
@Brillie: Als ik het goed begrepen heb heeft de Tweede Kamer daarvoor gezorgd...
@Cerito: Het gaat dus toch gebeuren! Voor Lingo hoef je het niet te doen, dat is toch ook via BVN te zien?

Haha, grappig!

Ik ben zelf niet zo van de Lingo. Als ik met T. soms kijk weet ze alles. Misschien moet ik wat meer naar de radio luisteren...

Ik ben net weer terug van een weekje NL en ik heb met verbazing gekeken naar het tv aanbod. De huideige trend leek mij een steeds groter groeiende afgoderij van bekende nederlanders. Brrrrrr.
Dat van Lingo kan ik me wel voorstellen, spelletjes blijven het leukst, zeker met het hele gezin. Zo hebben ik zondag nog ge-Pim-Pam-Pet.

Pim Pam Pet is een leuk spel voor mensen van alle leeftijden!! Dat is heel wat anders dan Lingo, Pim Pam Pet kan je nog een beetje aan het denken zetten en het is een leuker gezinsspel dan wanneer je voor de buis hangt. En volgens mij leer je er meer van dan Lingo omdat het veel meer je parate kennis prikkelt. Triviant heeft dat trouwens nog sterker, maar dat vind ik SOMS te moeilijk.

Ik roep het niet voor niets...

@GJ: Voel jij je niet ontzettend dom als T. zoveel sneller is dan jij? Ik soms wel ten opzichte van Luchiano. Radio is ideaal voor in de auto...
@Karel: Er zijn nare trends aan het opkomen, vooral het sms-terrorisme (ongevraagde ringtone-abonnementen etc.), tel-sell en tegenwoordig de astrologie-zenders. Welk sterrenbeeld hebben die lui eigenlijk zelf? Maar dat terzijde. Spelletjes zijn bij uitstek leuk met meer mensen. Pim-Pam-Pet zal ik zelf niet zo snel uit de kast halen (het zit er ook niet in) maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen... :-)
@Cyberjunk: Is er ook een online-versie van Pim Pam Pet? Indien ja, dan kun je wellicht een sessie met Karel beleggen... :-)
@Brillie: Hoeveel kost het dan?

hahahahahaha. leuk