« Philipp Lahm, der bessere Türke | Main | Verhoudingen op Curacao in negatieve spiraal? »

Gewoon voetbal

Juni was een maand met bijna elke dag voetbal, heerlijk gewoon. Bij sommigen hangt nu echter de tong op de schoenen, zij verlangen naar gewone dingen. Wel, geef mij maar voetbal maar een gewoon ding er tussendoor moet kunnen.

Gewoon ding er tussendoor

Luchiano (10) aasde al een hele tijd op zo'n leeuwtje dat ze bij de EM-TÉ gratis weggeven. Nou ja, gratis. Voor iedere 15 euro aan boodschappen ontvangt men een munt en in ruil voor vier munten mag men een leeuwtje uitkiezen. De EM-TÉ bevindt zich precies tegenover Albert Heijn waar wij altijd onze boodschappen doen, ik heb nu eenmaal een hekel aan die hoofdletters.

26.06.2008: Spanje geeft indirekt Nederland een lesje door Rusland met 3-0 te verpulveren. Klik voor groter."Ah, gaan we een keertje naar de EM-TÉ?", zeurde Luchiano.
CasaSpider: "Jaja, jij wil gewoon zo'n leeuwtje geef het maar toe."
Luchiano: "Ja dat klopt, maar het is toch ook leuk om eens ergens anders boodschappen te doen?"

Ik ben de beroerdste niet en we wandelden de EM-TÉ in. Luchiano ging meteen op zoek naar de leeuwtjes en keerde even later teleurgesteld terug: "Ze hebben geen leeuwtjes meer." Nog geen drie minuten later was hij een stuk blijer: "Jaaah, ik heb de leeuwtjes gevonden, ze zijn er nog!"

Angstvallig hield hij de winkelwagen in de gaten. Bij de kassa vroeg hij of we boven de 60 euro uit zouden komen. "Ik vrees van wel", antwoordde ik. Luchiano had leeuwtje nummer 15 uitgekozen. Ik betaalde de boodschappen en toen kwam zijn moment. "Mevrouw, mag ik dit leeuwtje nu zo meenemen?"

"Neen", zei de caissière, "dat mag niet. En we hebben nog wel leeuwtjes maar we geven geen munten meer uit." Leeuwtje nummer 15 ging aan zijn neus voorbij. Gelukkig kon Luchiano er achteraf de humor wel van inzien.

En weer terug naar het voetbal

Na het optreden van Arshavin en zijn mannen tegen Nederland waren de verwachtingen hoog gespannen. Te hoog naar later bleek. Spanje is in uitstekende vorm en zette Rusland meteen onder druk in de tweede halve finale van het EK 2008. De weersomstandigheden waren slecht, veel regen, donder en bliksem. Heel gek dat de lucht in Zwitserland en Oostenrijk vaak al gitzwart is terwijl het in Rijen nog klaarlichte dag lijkt.

In de tweede helft speelde er nog maar een ploeg en wel die van Spanje. Met goals van Xavi (50), Guiza (73) en Silva (82) kwam er een einde aan de droom van Guus Hiddink en zijn Russen. Wie Arshavin doel- en machteloos over het veld zag zwerven vroeg zich af waarom hij tegen Nederland niet zo speelde. Dan hadden wij donderdagavond paella van de Spanjaarden kunnen maken.


26.06.2008: Na de tweede grote zege op Rusland speelt Spanje de finale van het EK 2008 tegen Duitsland. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Zondag is er nog de finale tussen Duitsland en Spanje. Duitsland heeft alleen tegen Polen en Portugal overtuigend gespeeld. Spanje zegevierde in al zijn duels. Het is duidelijk, de titel gaat met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid naar Duitsland, het is niet anders.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
  • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 133 op pagina 6. De Webloggers stijgen 19 plaatsen en 1 pagina maar een echt hoge klassering zit er helaas niet meer in.

Er borrelt een verhaal voor morgen over CasaSpider die chocoladerepen verdonkeremaant. Noem dat maar gewone dingen!

Comments

Geen verrassende uitslag achteraf.
Ach Nederland had die 3e wedstrijd gewoon moeten verliezen, en van Rusland weer winnen. Zo simpel allemaal! :-)

Ach, achteraf praten is ook zo makkelijk.

Leuke conclusie iz ES-DLD, maar met je eens zeker gezien de facts uit enkele posten terug. Ik denk dus ook dan DLD gaat winnen, maaarr ik heb het dit toernooi nog geen 1 keer goed gehad, dus daarmee is de kans dat Spanje gaat winnen heel erg groot.

Leuke conclusie iz ES-DLD, maar zeer waarschijnlijk gezien de facts uit je eerdere post.
Maar nu komt t moeilijke; ik denk ook dat DLD gaat winnen, maar heb het nog geen 1 keer goed gehad dit toernooi, waardoor de kansen voor ES weer enorm toenemen...

o, ik bedoelde met zeer waarschijnlijk dus dat de kans wel heel groot is...

@GJ: Achteraf is het inderdaad niet moeilijk om de koe in de kont te kijken. Maar of wij ook van Spanje hadden gewonnen?
@Pascale: Het kost wat moeite om jouw diverse op elkaar lijkende comments te ontcijferen dan wel te synchroniseren maar we zijn het eens. Ook ik weet dat als ik zeg dat Duitsland wint de kans weer toeneemt dat het Spanje wordt. Maar als je dat zo brengt dan wint Duitsland natuurlijk toch weer. Ingewikkeld!

Ja, de koe in de kont kijken kan dan wel makkelijk zijn maar volgens mij toch niet prettig!
Spanje mag van mij het EK winnen maar ja die Duitsers...
En volgens mij wordt ik dan ook nog net van de 1e plaats afgeknikkerd maar dat heb ik over voor een Spaanse overwinning!

Ik waag me maar niet aan voorspellingen. A. Ik heb er geen verstand van. B. Die ingewikkelde beschouwingen worden allemaal getorpedeerd, je WEET HET GEWOON NIET. Iedereen dacht dat Nederland wel zou winnen van Rusland. Het is niet alleen een kwestie van goed kunnen voetballen, maar ook van fitheid, hoe is de situatie op de grasmat, hoe is het weer? In die zin komt er zelfs, afgezien van goed voetbal, ook nog mazzel bij kijken en dat geldt voor beide partijen. Wie de finale haalt heeft in elk geval dit toernooi goed voetbal gespeeld. Nogmaals, ik voorspel niets en eindig met een bekend cliché, de bel is rond.

De EM Té is een winkel waar goede service wordt gegeven, tenminste, in Vught. Ik vind de gewone AH winkels ook wel goed, maar AH to go, de kleinere zaken op de stations vind ik onprettig. Ze doen alles anders dan de gewone AH winkels en toch zijn ze van AH. Het beleid van de EM Té in Rijen lijkt mij niet echt kindvriendelijk toe.

@Angel: Voor wie is dat in de kont kijken niet prettig, voor de koe of voor jou? Ik hoop dat de best spelende ploeg (in de finale) wint. Je bent een nobel mens!
@Cyberjunk: Het voorspellen van voetbaluitslagen lijkt soms wetenschappelijk maar komt in feite neer op horoscopenwerk. Anders zou iedere kenner de toto kunnen winnen. Er spelen vele aspecten. Ik ben gewend aan de AH en vind mijn spullen daar om die reden sneller dan in de EM-TÉ. De rekening was ook even hoog, dus voor de prijs hoeven we niet te switchen. Wel is het er beduidend minder druk. Misschien dat daarom de komkommers overrijp waren?

Ik vertrouw op de spanjaarden, ze moeten!

Ik snap de humor van die EM-TE niet zo.
Ook niet achteraf.

De toto? Bestaat die werkelijk nog? Ik dacht dat die allang uit was.

@Renesmurf: Wat moet dat moet. Over humor valt niet te twisten, over smaak wel... ;-)
@Cyberjunk: Weet ik eigenlijk niet. Het belangrijkste is dat je begrijpt wat ik bedoel...

Ik weet het....