« Voor wie ben je? | Main | Gewoon voetbal »

Philipp Lahm, der bessere Türke

Een door schorsingen en blessures ernstig verzwakt Turkije treedt in de eerste halve finale van het EK2008 aan tegen Duitsland aka Die Mannschaft. Feitelijk Duitsland-A tegen Turkije-B.

En dan ziet men maar weer, een B-team is niet hetzelfde als een B-team. In die zin dat als men expres zijn minder goede voetballers laat spelen dit een heel ander verhaal is dan wanneer elf strijders door het wegvallen van hun maten met de rug tegen de muur staan. Dat maakt onvermoede krachten los.

Turkije is domweg beter dan de Duitsers die gedurende grote gedeeltes van de wedstrijd achter de feiten aan lopen. Voor wie ben je? luidt de titel van de vorige post. Ik ben voor Turkije, juist omdat zij er vol inkletsen en de Duitsers daarmee op hun eigen specialiteit verslaan.


25.06.2008: Turkije speelt op zijn Duits en Duitsland op zijn Turks maar wint met 3-2. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Vijf minuten voor het einde is de stand 2-1 voor Duitsland. Slechts één doelpunt achter en maarliefst vijf minuten te gaan, dat mag geen enkel probleem zijn voor de Turken. We gaan er eens goed voor zitten. En warempel, een minuut later schiet Semih Sentürk, wie anders, de gelijkmaker binnen.

Tussendoor gebeurt er nog iets vreemds. Bijna veertig jaar geleden liepen er mensen op de maan en tegenwoordig kunnen kwaadwillenden de webcams van kinderen op afstand besturen. Nu anno 2008 valt voor het eerst sinds tijden in een modern Europees land (Zwitserland) de beeldverbinding uit. Als het beeld er eindelijk weer is hebben we nog geen geluid. Het noodcommentaar loopt voor op wat we zien. "Wat vreemd dat men zo juicht", denk ik als Semih Sentürk het strafschopgebied inrent. Maar hij heeft dus al gescoord.

De Turken overklassen de Duitsers op inzet en mentaliteit maar dan speelt Schwarz-Rot-Gold onverwachts de Turkse troef uit, scoren in de laatste minuut. Philipp Lahm rondt een door hemzelf opgezette aanval op schitterende wijze af. Het is 3-2 voor Duitsland en Philipp Lahm ist der bessere Türke. Misschien is dit een schrale troost voor Turkije.

Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
  • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 152 op pagina 7. En weer 44 posities en 2 pagina's ver van de top-100 verwijderd.

Vanavond Rusland-Spanje, voor wie ben jij?

Comments

Ik ben voor Spanje. Ik hoop dat die het kampioenschap binnenhalen. Ik hoop nog steeds dat de Duitsers geen kampioen worden, al hebben ze deze wedstrijd gewonnen. Het mag dan modern zijn, storingen kunnen altijd voorkomen.

Hoop dat de russen winnen... Poultechnisch gezien hoop ik dat Spanje wint, want die heb ik bij voetbalpoules in de Finale staan. Een WIN-WIN situatie voor mij :-)

De finale wint Spanje of Rusland.

Heb gisteren alleen de samenvatting gezien en vond de Duitsers niet bijzonder sterk overkomen.

Laat Guus nu maar bewijzen dat hij echt de beste is ! Van mij mag hij met Rusland kampioen worden.

Voor Guus natuurlijk. Maar ik vrees dat al het erop aan komt dat de Russen hetzelfde lot beschoren is als de Turken. Het zal wel Duitsland - Spanje worden zondag. En de winnaar? Ik krijg een nachtmerrie voor ogen, ik wil het niet zien, en eigen toch wel.

@Cyberjunk: De Spanjaarden gun ik het ook wel. Toch ben ik voor Rusland, dankzij het goede spel tegen Nederland en dankzij Guus. Mij valt de storing vies tegen van de Zwitsers...
@GJ: Me too. Sinds 2004 heb ik de Spanjaarden nooit meer hoog laten eindigen en ja, dan weet je wel wat er gebeurt. Duitsland was slecht en sloom maar ja, het blijven wel Duitsers dus...
@Bart: Van mij ook, maar ik zie Spanje vanavond toch (weer) winnen...
@Pascal Summer: Heel gek, maar ik heb hetzelfde scenario voor ogen...

Jammer voor de Turken, zij waren de betere ploeg in het grootste del van de wedstrijd.
Maar ja, dan blijft voetbal een leuk spelletje waar na 2 x 45 minuten de Duitsers winnen (bron: Gary Linneker).
Pouletechnisch heb ik nu wel gepiekt, een finale NL-Duitsland lukt niet meer, en NL als kampioen zie ik ook niet meer gebeuren...:-)
Dan maar hopen op Rusland als kampioen, dan blijft winst, voor mij, mogelijk!
Het zal toch niet zo zijn dat er mensen zijn die Rusland -Duitsland als finale hebben en Rusland laten winnen?????

Ik was voor de turken, en nu voor spanje!
En zondag weer voor spanje!

Sluit mij aan bij Renesmurf en ga voor Spanje: spelen in alle linies heel goed. Verder verheug ik mij op volgende week als we weer over de gewone dingen van de dag van Casa Spider kunnen lezen. CasasPa

Ik sluit me aan bij Casaspa, zeer zeker bij het laatste gedeelte van zijn reactie. Toch verbaast me die, ik dacht dat Casaspa een net zo grote voetbalfan was als zijn zoon, ik had nooit gedacht dat hij (Casaspa) genoeg zou krijgen van die voetbalverslagen.

Om de voetbalverslagen er in te houden nodig ik Casa elke week wel uit om naar het sublieme spel van Glimmen3 te kijken. :-)

Betreffende de poules zit ik nu wel met een dilemma!

@Angel: De Turken verdienden beter en de grap over de Duitsers dreigt waarheid te worden. Heb net even naar je grootste concurrent gekeken. Camarados (GJ) heeft Spanje als Europees kampioen, wie hoop je nu dat wint Duitsland of Spanje?
@Renesmurf: Ik ook!
@CasasPa: Spanje speelde uitstekend tegen Rusland, maar Duitsland dat is toch andere koek. En... vandaag alweer een gewoon ding en morgen nogmaals...
@Cyberjunk: Voetbalverslagen staan natuurlijk ook al in de krant en bovendien hebben de meesten de wedstrijden wel gezien. Ik doe het vooral voor later, lees nu nog met plezier de verhalen van het EK 2004 door...
@GJ: De beste verhalen over Glimmen-3 worden ongetwijfeld in de kantine gemaakt, inclusief materiaal voor vele CasaMovies... :-)
Je dilemma begrijp ik niet helemaal, of ben je in je hart voor Duitsland?

Casa, je krijgt de exclusieve rechten!

Tja, dat dilemma, zie camarados (straks)!

@GJ: Interessant dilemma. Het is voor jou te hopen dat Dutch Angel het niet leest... ;-)

haha, nee laten we dat niet hopen :)

Ik heb het niet gelezen en moet zeggen dat ik niet eens wist dat de voorspellingen nog te wijzigen waren...:-(
Anders had ik misschien nog wel wat kwart en halve-finales van een andere uitslag voorzien.
Ik denk dat ik het er maar bij laat zitten, GJ zal wel als een havik op de voetbalpoules zitten net voor de wedstrijd begint.
Ik wist trouwens ook niet meer dat ik 1-2 had voorspeld in de finale, ik denk nl dat het heel anders wordt maar dat Spanje (hopelijk) wel wint.
Nu GJ, veel plezier komende zondag. Dat de beste mag winnen, Spanje bedoel ik dan!

@Angel, ach, ik laat m ook mooi zo staan. Succes :-)

@GJ: Uit Angel's reactie wordt het niet helemaal duidelijk...
@Angel: Ja, uitslagen kun je tot het moment van aanvang van de wedstrijd nog veranderen. Dat geldt ook voor de Eredivisie!
@GJ: Je hebt in feite maar twee keuzes. Aangezien Spanje bij jou moet winnen is dat winst voor Spanje of een gelijkspel. Ik wens jullie beiden succes!

Het zal mij worst zijn, ik ga ergens anders kijken en zal hem 's morgens nog wel even wijzigen.
Ik denk dat ik Spanje maar wat ruimer laat winnen!