« Verkeerstuin | Main | Een fruitige dag »

Poules maken het minder leuk

Ergens las ik dat Poulen saaie voetbalwedstrijden een stuk interessanter maakt. Hmm, interessanter misschien wel, maar ook een stuk minder leuk.

Voor Denemarken-Bulgarije had ik 1-0 voorspeld. In de 44e minuut scoorde Thomasson het door mij zo vurig gewenste doelpunt. Nu de tweede helft nog doorkomen. Daartoe moest ik in een bepaalde, specifieke houding in mijn stoel zitten. Bewegen was daarbij uit den boze.

Het werkte! Per minuut telde ik af. De Denen tikten de bal regelmatig breed, het spel werd vaak onderbroken door overtredingen en de Bulgaren waren machteloos. De 90e minuut brak aan. De scheidsrechter kende drie minuten extra speeltijd toe. In de tweede minuut van die drie minuten extra speeltijd vonden de Denen het nodig om een tweede doelpunt binnen te schieten.

Alle moeite voor niets!

Het kan nog erger: zojuist heeft Zweden mij 22 punten door de neus geboord. Ook een paar minuten voor het eind van de wedstrijd. Volgend jaar doe ik met geen enkele poule meer mee.

Comments

Ja dat is inderdaad minder voor je. Maar je hebt in ieder geval in gezonde spanning gezeten. Het was minder leuk geweest als de Bulgaren in de 5e minuut al gescoord hadden.
Toch?

Ik ken het gevoel. In de eerste tien wedstrijden van het EK wisten mijn kleine rotbroertjes in elke spannende slotfase aan het langste eind te trekken. De familiepool is het meest frustrerende waar een mens aan kan beginnen.

(De stomme webloggerspool is passť voor mij - ik heb een aantal dagen achtereen tevergeefs geprobeerd in te loggen, telkens met een nieuw wachtwoord dat ik me heb laten e-mailen en dat vervolgens niet geldig was, nou jammer dan :-))

Tjonge jonge Casa, we zijn net begonnen en nu al zo negatief? Waarschijnlijk ben jij ook dagen Ė wat zeg ik: weken! - druk geweest met nadenken over de juiste uitslagen. Alle sites van wedkantoren afgestruind om te zien wie vooraf de meeste kansen werden toegedicht. Nu zit het even niet mee, maar ik denk dat je het de volgende keer (WK is overigens over 2 jaar pas in Duitsland!) allang weer vergeten bent en gewoon weer mee gaat dingen om die jackpot! Of zit ik er dan heel erg ver naast?

Weet je wat wel frustrerend is? Bij ons staat de directeur weer aan kop in de poule...

Net als bij Ruben mag ik van de wegloggers poule niet meer inloggen, zodat het me onmogelijk is voorspellingen die ik op 22 mei terloops even invulde nog te veranderen. Of om bijvoorbeeld de namen van de eerste scorers in te vullen, terwijl die nogal wat extra punten opleveren.

Laat staan om straks, om de uitslagen van de kwartfinales in te vullen.

Dus Casa, het is jammer, maar veel lol beleef ook ik zo niet aan die poule. Hoe florissant ik er misschien nog bij sta nu.

Ha Ik doe niet mee met een pool maar had wel weddenschapjes zonder inzer lopen met de kassiere alhier. Verdomd als het niet waar is, een hoop uitslagen heb ik goed. Had ik meegedaan met de pool, had ik waarschijnlijk alles fout gegokt ;)

Het voordeel van niet mee doen aan een pool is dat je aan het eind van elke wedstrijd triomfantelijk kan zeggen dat je 'het al voorspeld had' Geen hond die je kan controleren en iedereen heeft diep respect voor je kennis en inzicht.
(Zweden-ItaliŽ 1-1- ; ik had het al voorzien... ;-)

@Victor: Ja, spannend was het zo wel. Anders had ik die hele tweede helft niet gekeken, was ik even op bed gaan liggen.
@Ruben en IJsbrand: Ik heb ook een paar keer problemen met inloggen gehad. Je krijgt een foutmelding, maar bovenin zie je dat je toch ingelogged bent. Maar goed, nu is het sowieso te laat. Volgend jaar beter! (O, ik zou niet meer meedoen)
@Bas: Neen, het is meer als je er zo dicht bijzit en dan gaat het in blessuretijd mis. Terwijl die Denen helemaal niet zo nodig moesten. Voor de rest neem ik mijn verlies wel relaxed op hoor! (...)
@Cinner: Volgend jaar toch een poging doen bij het "echte" werk... :-)
@Carin: Mensen die tegen mij zeggen dat ze het voorspeld hadden, dienen hiervan in het vervolg bewijzen te overleggen in de vorm van een poule-deelname-formulier. Ja, ook bij jou... :-)

Gokken blijft gokken!

Met het achteraf laten zien van een poule-deelname-formulier zou ik alleen nog meer mijn gelijk bewijzen ;-)

Ik voorspelde 1-1 bij Engeland-Frankrijk. Ook ontzettend leuk, die laatste vijf minuten...

@David: Ja, dan ga je inderdaad in twee minuten naar de top om even later vol het ravijn in te storten. Een bijzondere (maar geen leuke) ervaring!

ik voorzie volgende week een run op de huisartsen.... met de nieuwste aandoening...poulestress :-)