« Cinner laat mannen poepie ruiken | Main | Duitsers de nieuwe Japanners van Europa »

Drama voor Boulahrouz

Rusland-Zweden was een heerlijke partij. Zeker het eerste half uur verrasten de Russen met sprankelend en aanvallend voetbal. Zonder de anderen tekort te doen is Andrei Arshavin van Zenith Sint Petersburg de grote aanjager van het team.

Wij gaan nog van hem horen. Dat komt eigenlijk best slecht uit, immers Nederland ontmoet Rusland in de kwartfinales. Als men aan het Orakel van Delphi vraagt wie er gaat winnen luidt het antwoord: "Een Nederlandse trainer gaat door naar de halve finales." Aan een Orakel heeft men minder dan aan Oracle.

Het Nederlands Elftal heeft een mentaal harde klap opgelopen. Woensdag werd in een ziekenhuis in Lausanne de dochter van Khalid Boulahrouz en zijn vrouw Sabia te vroeg geboren. Het meisje is overleden, zij kreeg de naam Anissa. Hierbij valt het belang van een Europees Kampioenschap in het niet.

Wat kan men dan verder nog zeggen? Last but not least de EK2008-poule en dan met name de situatie van de Webloggers:

  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 1.
  • Stand in Webloggers subpoule, pagina 2.
  • Positie Webloggers in algemeen subpoule klassement, we bezetten positie 149 op pagina 7. Eindelijk weer een lichte stijging van 14 plaatsen en 0 pagina's.

Maar vandaag gaan de gedachten uit naar Khalid en Sabia Boulahrouz.

Comments

Wat een drama voor de familie Boulahrouz.

Hij heeft aangegeven dat hij bij het elftal wil blijven en hopelijk krijgt hij hierbij alle steun die maar mogelijk is.

Mijn stijging naar de 1e plaats in de webloggerspoule is nu maar een hele kleine bijzaak.

Het is inderdaad verschrikkelijke. Zelfs als wij kampioen zouden worden, dan wordt het nog overschaduwd door dit drama voor de familie Boulahrouz. Dat Boulahrouz toch beschikbaar blijft vind ik een bijzonder besluit van hem. Getuigt dit van doorzettingsvermogen? Teamgeest? In zo'n situatie zou het toch helemaal worst moeten zijn of het team kampioen wordt? Of zitten de emoties van sportlieden zo ver verstopt? Of leidt hij juist de aandacht af van zijn verdriet door TOCH door te zetten? Ik hoop dat hij dit psychisch gaat redden, evenals zijn vrouw.

Ondertussen stond er op verschillende (nieuws)website's dat Khalid wel verder meevoetbalt, dat zei die te minste zelfs.

Maar idd, het is zeer sneu voor hun. Sterkte, voor hun!

Voetbal is maar een spelletje.

En toch zit er veel te veel geld in.

De ene dag is er vrolijk geboortenieuws, de andere dag dit.

Het gebeurt allemaal dagelijks, ook onder hun, maar het blijft kut.

@Angel: Het is een verschrikkelijke gebeurtenis dat is zeker. Maar het leven en het EK gaat verder, zo is het nu eenmaal. Hoe dan ook heb je een keer eerste gestaan in de Webloggers Poule...
@Cyberjunk: Een EK is de droom van iedere voetballer. En zeker van Boulahrouz die eigenlijk buiten de boot viel maar door een blessure van Babel toch mee mocht. En dan dit. Hem begrijp ik ergens nog wel voor wat betreft zijn eigen doelen maar denkt hij wel voldoende aan zijn vrouw? Dat vraag ik mij af...
@Rutger: Het is een enorm moeilijke keuze die Khalid moe(s)t maken. Niemand wil in zijn schoenen staan...
@Renesmurf: Het geld is in deze slechts bijzaak. Iedereen wil deel uitmaken van een nationaal elftal, zeker als het kans maakt om Europees Kampioen te worden. Maar dit persoonlijke leed snijdt daar dwars doorheen...

Dit had ik nog niet vernomen, wat een ellende voor de familie Boulahrouz. Moeilijk besluit voor Khalid...