Main

July 5, 2004

EK2004 Eindstand (3)

Zondag om kwart voor drie zat ik voor de buis. Even later kwamen Reynaldo en Willy met een fles goede Cubaanse rum. Toen de eerste helft bijna was afgelopen verscheen Wim Jans. Het was geen geweldige wedstrijd. Al snel bleek dat de Grieken niets van hun tanigheid verloren hadden en een herhaling van de eerste wedstrijd van het tournooi zat er in de laatste aan te komen.

Ik juichte voor de goal van Charisteas, de Portugezen kwamen niet meer tot echte kansen. Even later mochten de Grieken onder leiding van hun Duitse coach Otto Rehagel de cup in ontvangst nemen. Het EK-2004 zit erop!

Dat geldt ook voor de Webloggers Poule. Deze is gewonnen door niemand minder dan mijn ex-collega Ron van Engelen, alias Angel. Gefeliciteerd Ron!

Eindstand Webloggers dd. 05.07.2004

Geďnteresseerden kunnen de volledige ranglijst van de Webloggers hier in MS-Excel formaat downloaden.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de Webloggers het Subpoule-klassement zouden winnen. Helaas zijn we slechts tweede geworden, we hebben de Knoeipoule voor moeten laten gaan.

Eindstand Subpoules dd. 05.07.2004

De eerste pagina van het Subpoule-klassement is beschikbaar in MS-Excel formaat.

Reynaldo met favoriete bardame van Wet&WildHet was een mooi en vooral verrassend Europees Kampioenschap, waarin naar voren is gekomen dat Grieken beter kunnen voetballen dan daken bouwen. Meteen na de huldiging vertrokken wij naar Mambo Beach voor het Happy Hour.

Het was de laatste strandzondag voor de Cubanen, zij keren dinsdag terug naar Cuba.

Reynaldo wilde graag op de foto met zijn favoriete bardame. Als hij bier ging halen duurde het vaak een hele poos voor hij terugkwam. Altijd stond hij naar deze dame te kijken. En nu eindelijk met haar op de foto!

Om een uur of acht kreeg ik ontzettende honger en ben Chinees gaan halen. Na de Chinees viel ik als een blok in slaap.

July 1, 2004

EK2004 Tussenstand (2)

Het grootste gedeelte van mijn teleurstelling met betrekking tot de wedstrijd van gisteren is inmiddels verwerkt. Gelukkig valt er nog wat te winnen in de diverse poules!

Dat geldt helaas niet voor mij persoonlijk, positie 22 in de Webloggers Poule is vlees noch vis. Tot overmaat van ramp sta ik 36 punten achter op Jnnk die op de 14e plaats rondzweeft. Dit weekend zal ik eens naar een wok gaan uitkijken.

Stand Webloggers dd. 01.07.2004

Teamsport is veel mooier dan individuele sport. Dat is logisch, want men maakt alle emoties samen mee. Als het Engelse rugby-team wereldkampioen wordt gaat het er na afloop heel anders aan toe in de kleedkamer dan als Chris van der Smissen vroeger een biljart-tournooi won.

Daarom vind ik een Team-Poule ook veel leuker, belangrijker en veelzeggender dan een individuele poule. En raad eens wat, de Webloggers staan weer bovenaan in het subpoule-klassement! Dat is heel mooi!

Niet vergeten de uitslagen van de laatste twee wedstrijden te voorspellen, dat geldt met name voor de top-5 van onze poule. Mijn voorspellingen doen niet echt meer terzake.

En we zijn nu natuurlijk met zijn allen voor Tsjechië!

June 30, 2004

Portugal-Nederland 2-1

Waar lag het aan? Ik vond de Portugezen beter, gevaarlijker. Dankzij hun eigen coach kregen ze het nog moeilijk.

Robben zat absoluut niet in de wedstrijd, ik had graag Sneijder gezien voor Seedorf, maar dat is achteraf. Van Nistelrooy en Makaay kwamen er niet echt aan, ook al vond ik dat het tweede Nederlandse doelpunt ten onrechte werd afgekeurd.

Verder heb ik me doodgeërgerd aan de Portugese keeper Ricardo, wat een maricon! Dankzij hem ga ik zondag de Tsjechen aanmoedigen.

Het is voorbij voor ons... ik kan het maar op één manier samenvatten, excusez le mot: Kut van de Klotenbok!

June 27, 2004

Een apart gevoel

Voor de tweede keer in vijf jaar ben ik een aantal dagen vrijgezel alleen. De eerste keer duurde het een week, nu maarliefst tien dagen. Gisteren zijn Lucy en Luchiano naar Santo Domingo, Dominicaanse Republiek, vertrokken. Op woensdag 7 juli (na het EK) reis ik hen achterna.

In de rij voor het incheckenEen vakantie naar Santo Domingo levert een flinke dosis stress op. Lucy moet van tevoren veel dingen regelen en kado's voor de familie kopen. Maar natuurlijk ook schoenen (dat moet altijd) en een grotere handtas waar de papieren in kunnen. Ook werd onze oude audio-installatie ingepakt, die is voor haar vader.

Vorig jaar had Lucy bijzonder slechte ervaringen met de bagage-afhandeling van Aeropostal. Pas na zes dagen had ze al haar koffers binnen, ze moest er twee of drie keer voor terug naar luchthaven Las Americas. Bij het inchecken smeekte ze de medewerkster derhalve haast of ditmaal wel alle koffers mee zouden gaan.

Er gaan veel Dominicanen naar Santo Domingo, dat is logisch, en deze mensen nemen gigantische vrachten bagage mee. Honderd, tweehonderd kilo is geen uitzondering. De medewerkster zag Lucy's vertwijfelde blik en pakte haar portofoon: "Robert! De volgende vijf koffers en dozen moeten persé mee! Ja, die nú op de band staan!" Wij bedankten haar. Tegen Lucy zei ik even later dat het heel goed mogelijk is dat die vrouw gewoon maar wat in een uitstaande portofoon had geroepen. Om van het gezeur af te zijn.

Na het inchecken was er nog even wat consternatie. De vlucht naar Santo Domingo zou vertraagd zijn. Ik keek op het scherm met Departures. Alle zes vluchten van onze lokale DCA waren met minimaal een uur vertraagd, ook bestemming Santo Domingo. Die van de Venezolaanse maatschappij Aeropostal vlogen tot onze opluchting allemaal stipt op tijd.

Laatste minuten met LuchianoWe aten wat kip en al snel was het tijd om door de douane te gaan. We namen afscheid en ik liep naar boven, waar achter tralies wat banken staan. Op Curacao worden de vliegtuigen niet door middel van slurven met de gates verbonden, neen, de passagiers moeten over het terrein naar hun vliegtuig lopen. Dat is leuk, want dan kan men nog even zwaaien.

Na het zwaaien hield ik het voor gezien, ging boodschappen doen en reed naar huis. Precies op tijd voor de kwartfinale Nederland-Zweden. De wedstrijd was niet best, maar bij vlagen wel spannend. De Zweden deden er niet veel aan en dat was maar goed ook. Potentieel vond ik ze namelijk stukken gevaarlijker dan de als los zand aan elkaar hangende Nederlandse ploeg.

Edgar Davids speelde niet goed. Ik stond al een kwartier "Wissel! Sneijder of Van der Vaart!" te schreeuwen. De wissel kwam, maar het werd Heijtinga! Het leek mij niet slim. Met de wissel van Makaay voor de onthutsend zwak spelende Van der Meyde was ik het wel eens, ook al kon Makaay geen potten breken.

Penalties. Een vreemd soort opluchting maakte zich van mij meester. "Tja, nu liggen we eruit..." Dat de eerste van Van Nistelrooy erin ging gaf mij een beetje hoop. Bij Zlatan schreeuwde ik "Liften! Liften!" tegen de televisie en hij schoot over. Bij Cocu vreesde ik met het hele land en terecht. En wat te denken van het eigen doelpunt van Van der Sar, ook nog nooit vertoond. Had ik in de goal gestaan, waren we al door geweest!

Lucy en Luchiano op weg naar het vliegtuigVan der Sar revancheerde zich echter op voortreffelijke wijze. Even later maakte onbetwiste uitblinker Arjen Robben het karwei af. Sensationeel! Wat schoot er door mijn hoofd? Dat Rome en Parijs wel degelijk op één dag gebouwd kunnen zijn en dat ik uranium kan pissen. Ja, Polar-bier is gevaarlijker dan men denkt.

Om half zeven had ik nog niets van Lucy gehoord. Ik checkte haar bankrekening en zag dat ze 3000 Peso's had opgenomen. Ze was dus goed aangekomen. Ik belde haar bij haar moeder en inderdaad was alles goed verlopen. Alle vijf stukken bagage waren meegekomen, een hele opluchting. Ook Luchiano was blij dat hij in Santo Domingo is.

Nog negen dagen...

June 24, 2004

Nederland naar de kwartfinales!

Rudi, wir sind die Deppen Europas!De volgende conclusies trok ik na het bekijken van de wedstrijd Nederland-Letland (3-0) en het horen van de uitslag van de match tussen de Tsjechische Republiek en Duitsland (2-1):

  • De penalty die toegekend werd aan Davids was wel heel gemakkelijk verdiend.
  • Gek werd ik van de Nederlandse commentator die over praktisch iedere Let zei: "Die is goed voor elke Nederlandse eredivisie-club!"
  • Als Arjen Robben heel blijft kunnen we ver komen.
  • Het moet een fantastisch gevoel zijn om de bal in het schitterende stadion van Braga tegen de rotsen te knallen.
  • Als je voornaam Ruud is kun je van achteren beter Van Nistelrooy heten dan Lubbers of Völler.
  • Het is nooit fijn om je laatste groepswedstrijd tegen de Tsjechische Republiek te moeten spelen.

Weinig dingen zijn zo vermakelijk als het lezen van een Duitse krant na een verloren wedstrijd van Die National Elf. Duitsers zijn namelijk in alles even gründlich, ook in het afbranden van zichzelf. Enige citaten.

Tegelijkertijd rollen Robben en Van Nistelrooy de Letten op!Hohn und Spott. Dabei hatte unser Nachbar doch vor dem Anpfiff so viele Sorgen. Alle fragten sich: Was macht Dick Advocaat diesmal alles falsch?

Der Oranje-Trainer stand in der Kritik – weil er immer wieder wirr gewechselt hatte. Auch diesmal baute er um, brachte Abwehr-Opa De Boer (34) und Reiziger.

66. Minute: Ballack aus 16 m an den Pfosten, Schneider muss den Abpraller aus 10 m nur reindrücken – doch der Obertrottel stümpert Keeper Blazek die Kugel in die Arme! Das geht doch gar nicht...

Wir sind einfach zu blöd zum Tore schießen. Und unsere Abwehr ist sowieso sauschlecht.

Und die Fans singen die ganze nacht: „Schade, Deutschland, alles ist vorbei!“ Oh, wie ist das bitter...

Auf wiederschnitzel!

June 23, 2004

EK2004 Tussenstand (1)

Vandaag is de grote dag voor het Nederlands Elftal. Misschien wel de laatste dag in Portugal. Als er geen gekke dingen gebeuren verschijnt hier morgen het verslag van Nederland-Letland, daarom vandaag de tussenstanden in de EK-2004 poule.

Stand Webloggers dd. 23.06.2004

Door op de plaatjes te klikken wordt men doorgelinked naar de actuele pagina, maar dat is vast en zeker overbodige informatie.

De Webloggers doen het goed in het Algemeen Klassement van de subpoules. We staan tweede, met een kleine achterstand op leider BIOSA. Zojuist heb ik even gespiekt en alle zes (!) leden van BIOSA laten Nederland doorgaan naar de volgende ronde. Hier liggen kansen voor ons!

Stand Poules dd. 23.06.2004

Jammer genoeg ben ik in de Webloggers Poule aan het zakken, het positieve hiervan is dat anderen ook eens de kans krijgen om te klimmen. Gisteren overwoog ik heel even om mijn voorspelling voor Zweden-Denemarken te wijzigen van 1-0 in 2-2. Helaas heb ik dat niet gedaan.

Mijn voorspellingen voor vandaag verander ik ook niet. Tsjechie-Duitsland 1-1 en Nederland-Letland 1-0. Met die resultaten gaan wij namelijk door. En dat terwijl een stemmetje in mijn hoofd zegt dat, heel verrassend, de Letten de volgende ronde halen. Het zal toch niet waar zijn!

Let op! Let op!
Op de EK-2004 website kan men de voorspellingen voor de kwartfinales reeds invullen. Vergeet dit niet te doen. De Webloggers kunnen ieder punt gebruiken! Mensen die een Invalid Login message krijgen dienen bovenaan het scherm te controleren of ze misschien toch zijn ingelogged. Dat is mij namelijk diverse malen gebeurd.

Tussenstand EK-Poll dd. 23.06.2004

Als het WK-2006 op dezelfde dag begint als het EK-2004 dan vindt over precies twee jaar en één dag de eerste editie van de (C)asaSpider Penalty Shootout Day plaats. Vreemd genoeg hebben noch Uefa, noch Fifa gereageerd op mijn mail van gisteren. Waarschijnlijk zijn ze aan het bijkomen van hun verbazing.

June 19, 2004

De grootste Eikel van Nederland

Als u de titel gelezen heeft, weet u vast en zeker over wie ik het heb. Mits u Dick Advocaat heet natuurlijk...

Het is in het algemeen niet slim om dingen te schrijven als men hevig geëmotioneerd is, maar ja... vaak kan men het juist dan niet laten.

Nederland speelde zijn beste wedstrijd sinds mensenheugenis. We stonden voor met 2-1. De met afstand beste Nederlander was Arjen Robben, dat vonden zelfs de Venezolaanse (sic!) commentaroren.

En wat doet die gefrustreerde eikel met haartransplantatie? Robben eruithalen voor Bosvelt en even later mag Van der Meyde gaan voor Reiziger. Ik werd helemaal gek!

Wat? Ik zal het u sterker vertellen, ik begon te juichen voor de Tsjechen! De 2-2 begroette ik al met een vreugdeschreeuw en bij de 2-3 ging ik uit mijn dak. Wat een Mongool (met respect voor alle mensen uit Mongolië) is die Advocaat, die snapt werkelijk helemaal niets van voetbal.

En dan heeft hij gisteren nog gezien hoe het niet moet, met zijn ambtsgenoot Trappatoni die dezelfde onvergefelijke blunder beging door zijn beste aanvallers Cassano en Del Piero eruit te halen. Vervolgens domineerden de Zweden, maakten de gelijkmaker en de Italianen kwamen nooit meer in hun spel.

Wat een loser, wat een oen! Bij mij heet de grootste Eikel (ja, met een hoofdletter) van Nederland nu voor de komende eeuw: Dick Advocaat.

Het enige goede nieuws is dat ik er vijf punten mee heb verdiend in de EK-2004 poule...

Update 2004.06.19 / 17:11

Wat enigszins helpt tegen het (alle) verdriet is het nummer Put your lights on van Carlos Santana...

(Geweldig nummer)

June 18, 2004

Poules maken het minder leuk

Ergens las ik dat Poulen saaie voetbalwedstrijden een stuk interessanter maakt. Hmm, interessanter misschien wel, maar ook een stuk minder leuk.

Voor Denemarken-Bulgarije had ik 1-0 voorspeld. In de 44e minuut scoorde Thomasson het door mij zo vurig gewenste doelpunt. Nu de tweede helft nog doorkomen. Daartoe moest ik in een bepaalde, specifieke houding in mijn stoel zitten. Bewegen was daarbij uit den boze.

Het werkte! Per minuut telde ik af. De Denen tikten de bal regelmatig breed, het spel werd vaak onderbroken door overtredingen en de Bulgaren waren machteloos. De 90e minuut brak aan. De scheidsrechter kende drie minuten extra speeltijd toe. In de tweede minuut van die drie minuten extra speeltijd vonden de Denen het nodig om een tweede doelpunt binnen te schieten.

Alle moeite voor niets!

Het kan nog erger: zojuist heeft Zweden mij 22 punten door de neus geboord. Ook een paar minuten voor het eind van de wedstrijd. Volgend jaar doe ik met geen enkele poule meer mee.

June 16, 2004

Saved by the bell

Dat was een zware middag zeg! Eerst moest ik Luchiano van school halen, vervolgens snel het laatste kwartier van de eerste helft tussen Tsjechie en Letland meepikken. Ondertussen een bord spaghetti verorberen. Om iets over enen Luchiano naar speelschool Ienemienemutte brengen en weer terug naar huis om te zien hoe de Tsjechen op de valreep toch de volle winst pakken met 2-1.

Vanuit Cafe De Tropen te Curacao: Nederland - Duitsland 1-1Toen was het tijd om mijn Oranje shirt (uit 1998!) op te snorren en aan te trekken. Om twee uur vertrokken Lucy en ik naar Café de Tropen. Het was er nog niet druk. Vlak voor het projectiescherm stonden een paar lege stoelen. Even later zaten wij op de eerste rij.

Om kwart voor drie de aftrap. Het café was inmiddels goed gevuld. Nederland startte overtuigend en agressief. Helaas duurde dat nog geen tien minuten. Steeds meer duels werden gewonnen door de fanatieke Duitsers. Niet alleen waren ze fanatiek, ik vond ze ook individueel domweg beter voetballen.

De 0-1 uit een vrije trap van Frings was ietwat gelukkig maar kwam niet onverwacht. Wat volgde was waar ik zo'n hekel aan heb bij het Nederlands Elftal. De bal wat heen en weer tikken, maar geen opening kunnen vinden. Ook Edgar Davids was niet in staat de zaak op sleeptouw te nemen. Omdat de Duitsers er fel bovenop zaten, werd er veel teveel balverlies geleden.

Maandag hoorde ik Cruijff nog zeggen dat het 4-3-3 systeem in zo'n geval beter is dan 4-4-2. Per ongeluk schreef ik toen 4-2-2. Vanmiddag had het er alle schijn van dat Advocaat daadwerkelijk voor 4-2-2 gekozen had, de Duitsers leken steeds twee man extra te hebben.

CasaSpider juicht in de herhalingIneens begon het me te dagen waarom het geen zin heeft om op penalties te trainen. Als je er in de poule al uitvliegt, hoef je die namelijk nooit te nemen! Ik geef toe dat ik in een ietwat zwartgallige bui geraakte.

In de rust namen we wat extra Amstel biertjes, waardoor de stemming weer steeg. Langzaam maar zeker leek datzelfde te gelden voor het spel. Zeker toen mijn persoonlijke favoriet Pierre van Hooijdonk werd ingebracht. De man die in zijn eentje Feyenoord de UEFA-Cup heeft bezorgd!

Echte kansen kregen we eigenlijk niet, behoudens de schuiver van Van der Vaart die net voorlangs ging. Toen kwam het moment van Ruud van Nistelrooy, bij Café de Tropen ging het dak er bijna af. En bij iedere herhaling weer. Op de 1-1 hadden we bijna niet meer durven hopen.

Mij kwam het doelpunt van Van Nistelrooy wel bijzonder goed uit, gezien mijn voorspelling van 1-1 met Ruudje (bij succes worden we amicaal) als doelpuntenmaker. Het leverde me 20 punten op in de EK-2004 Poule, punten die ik hard nodig had om mijn achterstand op Jenneke niet nog verder te laten oplopen. In diezelfde competitie gaat ons team de Webloggers overigens fier aan de leiding.

Het was vijf uur geworden, tijd om Luchiano op te halen. Het was een intense en vermoeiende middag. Aanstaande zaterdag volgt ons sleutelduel tegen de Tsjechen. O ja, 's avonds heb ik bovenstaande foto's nog naar het Algemeen Dagblad (Oranjegekte) gestuurd, gaat dat allen zien!

June 14, 2004

Even neuzelen

Na al dat voetbalgeweld is het de hoogste tijd voor een stukje geneuzel. Anders denkt men straks nog dat het hier een dependance van de VI is. Eens kijken, wat hebben we zaterdag gedaan? Krantje gekocht, koffie gedronken en met Luchiano naar de (school-)tandarts geweest.

Van twaalf tot half vijf was het v..tb.l kijken geblazen.

We waren wat moe, maar besloten toch nog even naar Punda te gaan. Kleren kopen en niet te vergeten schoenveters. De schoenveters waren niet netjes in een cellofaantje verpakt, maar lagen met zijn tweehonderden in een doos. Het was nog geen sinecure om twee gelijksoortige bij elkaar te vinden. Drie gulden (1 Euro 40) voor een paar schoenveters, is dat eigenlijk niet duur?

Het was drie weken geleden dat we op het terras van Pleincafé Wilhelmina hadden gezeten. De Triple van La Trappe smaakte goed, ze hebben nog steeds geen Duvel. Volgens mij doen ze daar ook niet bepaald moeite voor. De tribune voor de wedstrijden van Oranje stond al opgesteld, evenals een mega-scherm. Maar dinsdag gaan wij bij café De Tropen kijken.

Zondag. Ontbijten, beetje surfen en...

Van twaalf tot half vijf was het v..tb.l kijken geblazen.

Om vijf uur dreef ik met de Cubanen en Luchiano in zee bij Mambo Beach. Lucy had een afspraak voor een foto-sessie met First Runner-up Mayra. We spraken of liever gezegd fulmineerden over de wedstrijd. Persoonlijk heb ik een hekel aan Fransen, maar ja ik had ze laten winnen in de EK-2004 poule. En dus voetbalden de Engelsen ineens een klasse beter. Zo gaat het nou altijd.

De Fransen deden me aan het Nederlands Elftal denken. Meer balbezit (55%) maar geen enkele dreiging. Pure onmacht, zelfs bij Zidane. Beckham mist een penalty. Ze hadden nog wel drie uur door kunnen voetballen, de Fransen zouden nooit scoren. De afloop is bekend, zelden heb ik een team zo schlemielig zien verliezen.

Het Webloggers Team is gezakt naar de derde plaats. Dat lag niet aan Jenneke die flink gescored heeft en afgetekend bovenaan staat in onze poule. Dat wil zeggen voorlopig, want het zal me toch niet gebeuren dat ik qua voetbalkennis van een vrouw ga verliezen! Dan ga ik meteen op een cursus Koken met een Wok.

Die laatste opmerking dient met een korreltje zout te worden genomen. Het Happy Hour was gezellig en de nasi van de Chinees lekker. Genoeg geneuzeld vandaag!

June 12, 2004

Webloggers boven!

Het EK-2004 is van start gegaan. Met als daverende verrassing de nederlaag van gastland Portugal tegen Griekenland. Vervolgens won Spanje conform mijn voorspelling met 1-0 van Rusland. Ik kneep hem nog een paar keer, toen Spanje aan het eind van de wedstrijd enige opgelegde kansen kreeg.

Voor de stand in de Webloggers Poule kunt u op de link klikken, die u overigens ook onder de oranje (IE) gekleurde EK-2004 Poll kunt vinden. Belangrijker dan de individuele stand vind ik de stand van de deelnemende teams:

Webloggers staan bovenaan na 1 dag EK!

De Webloggers staan bovenaan! Ik wist al dat we met 50 deelnemers een van de grotere poules zijn, klaarblijkelijk zit er ook nog een flinke dosis voetbalkennis in!

Morgen allemaal een gele, vooruit oranje, trui aan!

May 22, 2004

Het EK-2004 komt eraan!

Gisteren heb ik tussen alle drukke werkzaamheden door een Nieuwe Revu gekocht en gelezen. Zo nieuw was de Nieuwe Revu niet meer, hij verschijnt op Curacao met een vertraging van ongeveer een week.

Het artikel over webloggen met onder anderen Merel was redelijk interessant. De nadruk lag (weer eens) op het verschil tussen de mannelijke, agressieve linkdumpers en de vrouwelijke, mutserige lifeloggers. Totale waanzin natuurlijk! Hoewel... zelfs ik geloof dat 90% van de lifeloggers politiek correct (links) is, van katten houdt, niet naar Miss-verkiezingen kijkt en voetbal haat. Vreemd genoeg zijn er wel een paar exemplaren die er openlijk voor uitkomen dat zij van Formule-1 houden, dat is dan weer vreemd.

Aan (het opheffen van) de apathie jegens voetbal ga ik in hoogst eigen persoon iets doen. Ik zag dat Diamond Piet zich reeds heeft ingeschreven voor een EK-2004 poule. Een uitstekend initiatief dat ik onmiddellijk gevolgd heb. Men kan op de betreffende site ook een eigen poule starten en dat heb ik gedaan. Een poule voor webloggers!

De instructies. Ga naar de EK-2004 website en kies in de Fanzone voor de optie Registreren. Na het registreren moet u inloggen. Vervolgens heeft u de keuze om ofwel eerst uw voorspellingen in te vullen of zich direct aan te melden voor de Webloggers Poule.

Voor dit laatste dient u in de Fanzone de optie EK Poule te kiezen. Vervolgens tikt u in het uppoppende scherm bij Zoeken/Poules het woord Webloggers in. Als u dat goed heeft ingetikt verschijnen de poule-deelnemers. Poule-manager is CasaSpider. Om u aan te melden dient u een password in te tikken. Het password is pivot, niet zo moeilijk te onthouden dacht ik.

We zullen zien of er toch nog echte kerels dan wel vrouwelijke vrouwen (speciale toevoeging voor Marmod) onder de lifeloggers te vinden zijn!