« Hey J.C. | Main | Wat ben ik? »

Saved by the bell

Dat was een zware middag zeg! Eerst moest ik Luchiano van school halen, vervolgens snel het laatste kwartier van de eerste helft tussen Tsjechie en Letland meepikken. Ondertussen een bord spaghetti verorberen. Om iets over enen Luchiano naar speelschool Ienemienemutte brengen en weer terug naar huis om te zien hoe de Tsjechen op de valreep toch de volle winst pakken met 2-1.

Vanuit Cafe De Tropen te Curacao: Nederland - Duitsland 1-1Toen was het tijd om mijn Oranje shirt (uit 1998!) op te snorren en aan te trekken. Om twee uur vertrokken Lucy en ik naar Café de Tropen. Het was er nog niet druk. Vlak voor het projectiescherm stonden een paar lege stoelen. Even later zaten wij op de eerste rij.

Om kwart voor drie de aftrap. Het café was inmiddels goed gevuld. Nederland startte overtuigend en agressief. Helaas duurde dat nog geen tien minuten. Steeds meer duels werden gewonnen door de fanatieke Duitsers. Niet alleen waren ze fanatiek, ik vond ze ook individueel domweg beter voetballen.

De 0-1 uit een vrije trap van Frings was ietwat gelukkig maar kwam niet onverwacht. Wat volgde was waar ik zo'n hekel aan heb bij het Nederlands Elftal. De bal wat heen en weer tikken, maar geen opening kunnen vinden. Ook Edgar Davids was niet in staat de zaak op sleeptouw te nemen. Omdat de Duitsers er fel bovenop zaten, werd er veel teveel balverlies geleden.

Maandag hoorde ik Cruijff nog zeggen dat het 4-3-3 systeem in zo'n geval beter is dan 4-4-2. Per ongeluk schreef ik toen 4-2-2. Vanmiddag had het er alle schijn van dat Advocaat daadwerkelijk voor 4-2-2 gekozen had, de Duitsers leken steeds twee man extra te hebben.

CasaSpider juicht in de herhalingIneens begon het me te dagen waarom het geen zin heeft om op penalties te trainen. Als je er in de poule al uitvliegt, hoef je die namelijk nooit te nemen! Ik geef toe dat ik in een ietwat zwartgallige bui geraakte.

In de rust namen we wat extra Amstel biertjes, waardoor de stemming weer steeg. Langzaam maar zeker leek datzelfde te gelden voor het spel. Zeker toen mijn persoonlijke favoriet Pierre van Hooijdonk werd ingebracht. De man die in zijn eentje Feyenoord de UEFA-Cup heeft bezorgd!

Echte kansen kregen we eigenlijk niet, behoudens de schuiver van Van der Vaart die net voorlangs ging. Toen kwam het moment van Ruud van Nistelrooy, bij Café de Tropen ging het dak er bijna af. En bij iedere herhaling weer. Op de 1-1 hadden we bijna niet meer durven hopen.

Mij kwam het doelpunt van Van Nistelrooy wel bijzonder goed uit, gezien mijn voorspelling van 1-1 met Ruudje (bij succes worden we amicaal) als doelpuntenmaker. Het leverde me 20 punten op in de EK-2004 Poule, punten die ik hard nodig had om mijn achterstand op Jenneke niet nog verder te laten oplopen. In diezelfde competitie gaat ons team de Webloggers overigens fier aan de leiding.

Het was vijf uur geworden, tijd om Luchiano op te halen. Het was een intense en vermoeiende middag. Aanstaande zaterdag volgt ons sleutelduel tegen de Tsjechen. O ja, 's avonds heb ik bovenstaande foto's nog naar het Algemeen Dagblad (Oranjegekte) gestuurd, gaat dat allen zien!

Comments

Is die mevrouw in het rode shirt de hele middag in deze houding blijven zitten?

Jaapie Stam raakte die Duitser uitstekend!!!daar merk je uit op dat ie daar uren op getraind heeft.
Jaapie was mijn "Man-of-the-Match"

@Piet...dat je dat ziet...proest....

Ik heb met de walkman op mijn hoofd naar Robbie geluisterd en naar Hair..... hard enzo.... van de spanning bijna van de trap gedondert toen ik gejuich hoorde...dat dan weer wel..... dus ik heb een goal in de herhaling gezien...misschien was dat net te veel.... bij deze mijn excuses ik zal proberen het niet meer te doen :-)

@Piet: Zeker weten doe ik het niet, zelf zat ik namelijk vooraan en ik heb niet de hele tijd omgekeken. Het spel van het Nederlands Elftal gaf er in ieder geval geen aanleiding toe om zo te blijven zitten... :-) Overigens is de mevrouw in het rode shirt Barbara, de vrouw van Roland. Over twee weken gaat ze bevallen!
@Cerito: Jaap speelde een degelijke wedstrijd. Ik hou niet van vuil spel, maar in dit geval vond ik het wel minder erg... :-)
@Paola: WAT zal je precies proberen niet meer te doen? Naar Hair luisteren tijdens het voetbal, bijna van de trap donderen, of...

We hadden gewoon moeten winnen!

Nou renesmurf, eigenlijk was de een-een een terechte stand gezien de droevige eerste helft.

@Casa: LOL je wordt nog een voetballog pur sang :D Geeft niks, die moeten er ook zijn. *Neemt er een chocomel bij*

@Renesmurf: Als we dat zaterdag maar niet hoeven te zeggen...
@Cinner: Ik doe echt mijn uiterste best om het niet te worden (een voetballog), maar er is geen ontkomen aan... :-)