« EK2004 Tussenstand (1) | Main | 1313 »

Nederland naar de kwartfinales!

Rudi, wir sind die Deppen Europas!De volgende conclusies trok ik na het bekijken van de wedstrijd Nederland-Letland (3-0) en het horen van de uitslag van de match tussen de Tsjechische Republiek en Duitsland (2-1):

  • De penalty die toegekend werd aan Davids was wel heel gemakkelijk verdiend.
  • Gek werd ik van de Nederlandse commentator die over praktisch iedere Let zei: "Die is goed voor elke Nederlandse eredivisie-club!"
  • Als Arjen Robben heel blijft kunnen we ver komen.
  • Het moet een fantastisch gevoel zijn om de bal in het schitterende stadion van Braga tegen de rotsen te knallen.
  • Als je voornaam Ruud is kun je van achteren beter Van Nistelrooy heten dan Lubbers of Völler.
  • Het is nooit fijn om je laatste groepswedstrijd tegen de Tsjechische Republiek te moeten spelen.

Weinig dingen zijn zo vermakelijk als het lezen van een Duitse krant na een verloren wedstrijd van Die National Elf. Duitsers zijn namelijk in alles even gründlich, ook in het afbranden van zichzelf. Enige citaten.

Tegelijkertijd rollen Robben en Van Nistelrooy de Letten op!Hohn und Spott. Dabei hatte unser Nachbar doch vor dem Anpfiff so viele Sorgen. Alle fragten sich: Was macht Dick Advocaat diesmal alles falsch?

Der Oranje-Trainer stand in der Kritik – weil er immer wieder wirr gewechselt hatte. Auch diesmal baute er um, brachte Abwehr-Opa De Boer (34) und Reiziger.

66. Minute: Ballack aus 16 m an den Pfosten, Schneider muss den Abpraller aus 10 m nur reindrücken – doch der Obertrottel stümpert Keeper Blazek die Kugel in die Arme! Das geht doch gar nicht...

Wir sind einfach zu blöd zum Tore schießen. Und unsere Abwehr ist sowieso sauschlecht.

Und die Fans singen die ganze nacht: „Schade, Deutschland, alles ist vorbei!“ Oh, wie ist das bitter...

Auf wiederschnitzel!

Comments

Ook de Duitse TV was weer ouderwets. Helaas niet zo leuk als destijds met Heribert Fassbinder maar het kwam in de buurt. Andersom zou het waarschijnlijk niet zo zijn maar Duitsland gunt ons nu het beste.

Zie je wel, de wissel van Advocaat was briljant: zand strooien in de ogen van de tegenstanders. Net doen alsof de eenheid in het Nederlandse team totaal uit elkaar was gevallen. De Duitsers dachten nu een makkie te hebben...

Obertrottel ..... *proeft*

wat is het soms toch een prachtige taal, dat duits

@Piet: Ja, de tijden van Heribert Fassbinder komen vast nooit meer terug. Eigenlijk is dat maar goed ook, want de Duitsers waren destijds zo 'sauer' bij een nederlaag, omdat het vrijwel nooit voorkwam. Dat is nu wel anders... :-)
@Ino: Straks gaat de "Wissel van Robben" nog als de meest briljante ingreep aller tijden de geschiedenisboeken in!
@Jenny: Geniaal woord he, Obertrottel... :-) Ik had het eerst zelfs als titel van dit stukje staan... Overigens vond ik "Abwehr-Opa de Boer" ook een gouden vondst!

Zeg, die poule, gaat die nu verder over eindstanden, over eindstanden inclusief verlenging of over standen inclusief strafschoppen?

"Abwehr-Opa De Boer"

MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Opa deed het verdome goed gisteren !!!

@Erwin: Ik zat (zit) met hetzelfde probleem. Volgens mij is het de eindstand na 90 minuten. Voor de zekerheid laat ik echter geen enkele wedstrijd meer in een gelijkspel eindigen... :-)
@Stefan: Geniaal gevonden he... ik heb De Boer meen ik op een foutje betrapt. Voor de rest was hij scherp en attent. Maar ja, hij kon al die wedstrijden natuurlijk goed uitrusten!

En nu het mooiste nieuws:

'Völler weg als Duitse bondscoach'

Het doek voor de bondscoach van Duitsland is gevallen. Rudi Völler is vandaag opgestapt, nadat de Duitse pers massaal kritiek op hem en zijn team leverde. Gisteren zei Völler nog dat hij Duitsland tot het WK van 2006 wilde leiden, dat ook bij onze oosterburen zal plaatsvinden.

Völler werd coach van het Duits elftal na het dramatisch verlopen EK van 2000, waar het elftal onder leiding van Erich Ribbeck roemloos ten onder ging. Onder Völler haalden de Duitsers op het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002 de finale, die met 0-2 verloren werd van Brazilië.

Boulevardkrant Bild was vandaag het hardst in zijn kritiek op 'die Mannschaft'. "We hebben al acht jaar geen EK-wedstrijd gewonnen. Het is een schande! Jullie moesten je schamen, jullie mislukkelingen! Uitgeschakeld worden door de tweede keus van Tsjechië is pijnlijk, bitter en verdrietig. Dit heerlijke EK gaat verder zonder ons. Hoe vaak hebben we niet naar de wedstrijden van Engeland of Zweden gekeken en gedacht: 'Is dit een andere sport?' Waarom kunnen onze jongens niet over drie of vier schijven bij de andere goal komen?". Ook andere kranten schrijven weinig lovende woorden over de Duitse elf. ''Nederland lacht ons uit, nadat we van het B-elftal van Tsjechië verloren'', zo schreef Der Spiegel.

(bron: www.fok.nl)

What a beautiful day! Het EK is nu al geslaagd!

Er zijn trouwens een heleboel mensen die bij voortduring gek worden van de betreffende commentator. Voor mij ook steevast een reden om naar een ander net uit te wijken, waar mogelijk. Gisteren heb ik er weinig last van gehad, want naar de spannende(r) wedstrijd Duitsland- Tsjechië gekeken. Tsjechië is best wel goed.

wij wonen hier 3 keer vallen bij de duitse grens vandaan...... echt waar....de duitse taal heeft meesterlijke woorden en zinnen....ik maak gaarne gebruik van de volgende zin 'sie sehen ja aus wie der Burgemeister von C-flügel' *grin*

De opstelling voor zaterdag is bekend geworden. Ik heb er vast een plaatje van gemaakt. We stappen af van 11 man in het veld.