Main

April 7, 2012

Rechts, links

Diana (5) ligt relaxt op de grond naar de televisie te kijken. Ze zwaait met haar linkerhand en vraagt of dat rechts is. "Nee oen", zeg ik. "Die andere is je rechterhand. Met welke hand peuter je in je neus?" Diana: "Met allebei".

Ze gaat door met wapperen en verzucht: "Links, rechts... waarom is dat er? Waarom zijn het niet gewoon twee handjes, zonder links en rechts? Ik vind dat stom."

February 22, 2012

Spider anekdotes

17.02.2012: Eerste bezoek Luchiano (14) aan het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg, om naar een wratje op zijn rechter middelvinger te laten kijken. Klik voor groter.Luchiano heeft een afspraak bij dr. Polderman in het Elisabeth ziekenhuis te Tilburg om naar een knobbeltje op zijn rechter middelvinger te laten kijken. Als ik van thuis weg wil rijden om hem van school te halen, zie ik twee pasjes van het Beatrix College op tafel liggen. "Wat een oen!", denk ik bij mijzelf. "Is hij weer zijn pasjes vergeten."

Ik stop de pasjes in mijn portemonnee en rijd naar het Beatrix College. Luchiano staat al te wachten. Als we bij het St. Elisabeth aankomen zeg ik: "Oen, je hebt je pasjes weer op tafel laten liggen!"

Luchiano: "Oh, dat geeft niks. Ik heb de reservepasjes bij me."
CasaSpider: "Heb je ook reservepasjes?"
Luchiano: "Ja, maar geef die andere ook maar."
CasaSpider: "Huh? Je gaat toch niet zowel de originele als de reservepasjes meenemen?"
Luchiano: "Jawel, dat is handig. Als ik uit de mediatheek kom heb ik nooit zin om de pasjes in mijn portemonnee te doen. Dan doe ik ze in mijn broek. Als ik ze later vergeet in mijn portemonnee te doen, heb ik de reservepasjes nog."

Hij kijkt me aan of hij het buskruit heeft uitgevonden. Met een "ach, zijn het niet juist andersdenkenden als een Leonardo da Vinci en een Michelangelo Buonarroti die de wereld later verbaasd hebben doen staan?" poog ik mijzelf moed in te spreken. Overigens heeft hij mij goed geholpen met een nasty probleempje aangaande het niet opstarten van iTunes. Het is Luchiano gelukt en daardoor kon ik afgelopen zondag de iPhone upgraden naar IOS-5. Het is gewoon heerlijk!

Toevallig (...) zijn we vandaag weer in het Elisabeth ziekenhuis geweest, deze keer voor de eerste behandeling met vloeibare stikstof. Zuster Anja voert de behandeling uit en Luchiano geeft geen kik. "Het voelt of er duizend mieren aan je knagen", luidt zijn commentaar.

Als je zo knap bent als de Spiders is het een uitdaging een programma te vinden dat ons iets meer op normale mensen laat lijken. We hebben een poging gedaan, zie hieronder het resultaat.


22.02.2012: De Spiders zijn de nieuwe Addams Family. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Het blijven knapperds, geef maar toe.
Of zijn de Spiders de nieuwe Addams Family?

Diana en ik kijken naar Pokmon.
Hoofdfiguur Ash en zijn drie vrienden komen aanlopen.
CasaSpider: "Weet jij hoe die vrienden van Ash heten?"
Diana: "Die met dat rode jasje en die zwarte broek, die ken ik niet."
CasaSpider: "Oh, en die andere twee?"
Diana: "Ook niet."

Tot besluit een foto van Diana die bij een Tilburgse winkel in de spiegel kijkt.

January 7, 2012

Diana gaat op zwemles

CasaSpider wenst alle lezers (m/v) een gelukkig nieuwjaar! 2012, het kan zomaar ons laatste jaar zijn. Gekheid, immers ik ben een oude Maya en weet precies wat wij destijds bedoelden met onze kalender. Al vrij vroeg in het prille nieuwe jaar check ik de Rabo-app op mijn telefoon en zie tot mijn ontsteltenis dat er 37 euro is afgeschreven door Laco. Wie of wat is Laco? Laco Tropical is de organisatie waar wij Diana (5) begin september hebben ingeschreven voor zwemles.

Maar Diana heeft nog nooit n zwemles gehad! En toch 37 euro afschrijven, hoe is het mogelijk? We staan sinds september op de wachtlijst voor zwemles op zaterdag. Wegens grote drukte nemen we ook genoegen met woensdagmiddag. Ergens in december belt iemand van Laco of Diana op dinsdagmiddag wil zwemmen. Ik antwoord dat thuis te overleggen, maar bel niet terug aangezien het geen optie is. Kennelijk heeft iemand bij Laco in het systeem gezet dat Diana toch op dinsdagmiddag zwemles heeft. Stoom komt uit mijn oren. Storneren, advokaten en zwaardere middelen spoken door mijn hoofd.

07.01.2012: Diana (5) krijgt haar eerste zwemles bij Laco Tropical te Rijen. Klik voor groter.Eerst waag ik er een telefoontje aan en word heel vriendelijk geholpen door Angela. Zij verontschuldigt zich voor de fout, ziet dat er een plekje open is op zaterdag en regelt dat er pas vanaf maart weer geld van de rekening wordt geschreven. Mijn boosheid pruttelt weg, over gras voor de voeten wegmaaien gesproken. Het beste nieuws is natuurlijk dat Diana op zaterdag met haar zwemles mag beginnen!

Op die zaterdag is haar moeder nog jarig ook, welk een feest. Na koffie, appeltaart, zingen en kado's is het tijd om naar Laco Tropical in Rijen te rijden. Diana is opgewonden en heeft er zin in. Bij het inschrijven kregen we al een rugzak mee met allerlei dingetjes. Alleen het badpak met drijfelementen ontbrak nog. Bij de receptie haalt de medewerkster het pasje door een apparaat en vraagt Diana welke kleur badpak zij wil: "Laat me eens raden, jij wilt zeker een roze?" De medewerkster heeft momenteel vast meer succes dan Derek Olgivie.

Met onze jassen nog aan is het behoorlijk warm in het kleedkamertje. Even later is Diana klaar voor haar eerste les. Wij schuiven blauwe plastic slofjes over onze schoenen aan, bij mij past het maar net. We lopen naar het zwembadgedeelte en vrij snel meldt een sympathieke zwemlerares zich voor de eerste briefing. De ouders mogen tien minuten toekijken en worden daarna geacht te verkassen naar het restaurantgedeelte.

In het pierenbadje stelt de lerares de kinderen op hun gemak en doet wat eenvoudige oefeningen. Eerst moeten ze als olifanten door het water lopen, daarna als kikkers en vervolgens als kangoeroes. Ik heb de indruk dat het wel klikt. Onze tijd is op en we gaan als afgesproken naar het restaurant. De laatste vijf minuten mogen de kinderen vrij spelen in het pierenbadje. Diana's laatste actie daar is het nemen van de glijbaan. Daarna is het douchen geblazen en omkleden.

Terug in de auto is ze enigszins teleurgesteld dat ze haar diploma nog niet heeft gekregen. Zo gaan die dingen.

November 27, 2011

Sint bezoekt Brabant Water Bolduque

26.11.2011: Zaterdagmiddag komt Sinterklaas op bezoek in het bedrijfsrestaurant van Brabant Water in Den Bosch. Klik voor groter.Degenen die geen idee hebben waar Bolduque voor staat lezen eerst maar eens deze post. "Streng zijn is soms fijn", aldus een filosofe in Hengelo. Soms is parallel beter en soms serieel. Zaterdag opteer ik voor serieel, maar het is helaas niet mogelijk op hetzelfde tijdstip zowel aanwezig te zijn bij de laatste competitiewedstrijd van vv Rijen C4 thuis tegen Moerse Boys C2 als bij het bezoek van Sinterklaas aan Brabant Water in Den Bosch.

De kinderen splitsen wel. Luchiano (14) wordt opgehaald door Meram elik en gaat voetballen. Lucy, Diana (5) en ik vertrekken per onbestemdrode Ford Focus naar Den Bosch. We mogen parkeren in de parkeergarage van Brabant Water, het is gewoon heerlijk. Met de lift zoeven we naar de tweede verdieping waar ik de dames mijn werkplek laat zien. Geen slecht uitzicht, toch?

We gaan door naar de kantine het bedrijfsrestaurant, sorry Petra. Het is er tamelijk druk met knutselende kinderen en kletsende ouders. Diana pakt een kleurplaat en maakt die helemaal roze, alhoewel er qua lievelingskleur een shift ontstaat van roze naar paars.

Het Sinterklaasprogramma verloopt een tikkeltje traag en het is mij niet duidelijk of dit opzet was of dat bepaalde logistieke tegenslagen creatieve oplossingen kregen. Zo waren er eerst geen Zwarte Pieten, toen geen drank voor de kinderen, toen geen stoel voor Sinterklaas en ga zo maar door. Ja, als je het zo leest dan lijkt het toch wel doorgestoken kaart. De kinderen kan het niet schelen, die kijken ademloos toe.

26.11.2011: Diana (5) op schoot bij Sinterklaas in het bedrijfsrestaurant van Brabant Water Den Bosch. Klik voor groter.Vervolgens heeft Sint het briljante idee om met alle, ik herhaal alle kinderen op de foto te gaan. Er waren best veel kinderen. Op Sint's herhaalde uitnodigingen aan de moeders om ook op schoot te komen zitten gaat niemand in. Sommige Zwarte Pieten zien er trouwens ook niet slecht uit. Er wordt druk gefotografeerd waarbij Esther laat zien hoe men met twee handen en een mond toch drie dingen vast kan houden.

Speciaal voor de aanvoerder van het National Rugby Team leg ik de kinderen van Ferry Bazelmans vast op de schoot van Sint. Voor later. Dit in smurfenpak gehulde kind is een schilderij op zichzelf en zo zijn er meer scenes die zich lenen voor een mooi plaatje. Of zie links een Bart Zandbergen naast een Niels Kantelberg, achter het vaantje. Na een uur is Diana aan de beurt. Verheugd loopt zij op de Sint af en gaat lekker zitten.

Na wat gezang is het tijd voor de kado's die per leeftijdscategorie op pallets worden binnengereden. Hier ontvangt Frederique van Annemiek van Essen haar presentje. Als alle kinderen een kado hebben tellen de Pieten af: 1, 2, 6! Slechts het geluid van scheurend papier is hoorbaar en even later rennen de kinderen naar hun ouders om de buit te tonen. Diana heeft een Holle Bolle Beukenboom, een spel waarbij men zijn boom zo snel mogelijk vol moet krijgen met beukennootjes. Hilarisch!

Inmiddels hebben wij flinke trek gekregen en gaan er net als de meesten redelijk snel vandoor. Luchiano is al thuis. Rijen C4 heeft met 2-3 verloren van Moerse Boys C2. Een nederlaag die ik mij aanreken, immers wie heeft de jongens nu telkens wakker geschreeuwd?

Nu ja, wij hebben een gezellige middag gehad, waarvoor dank aan Brabant Water.

October 30, 2011

Diana met Plat Haar

Nadat Diana (5) in bad is geweest horen we gedurende langere tijd het geluid van een fhn. Als ik kom kijken heeft inmiddels ook de stijltang zijn werk gedaan. Waar is mijn Diana met krulletjeshaar gebleven? Nu heeft ze plat haar.

Diana: "Het lelijke meisje met de krulletjes is veranderd in een mooi meisje met plat haar."
CasaSpider: "Nou, met krulletjes vind ik jou anders ook heel mooi."
Luchiano (14): "Morgen lijkt ze weer op een ontplofte poedel."

Zo hebben we allemaal onze perceptie.


30.10.2011: Met fhn en stijltang zijn Diana's (5) krulletjes veranderd in plat haar, ze is er apentrots op. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Om kwart over drie gaan we naar Sportpark Vijf Eiken waar koploper Rijen 1 een bloedstollend duel uitvecht met de nummer twee SCO/TOFS uit Oosterhout. In de tweede helft komt Rijen op een 2-0 voorsprong. In het harde duel ligt er regelmatig een Rijenaar op de grond. Om de schijn van tijdrekken tegen te gaan, laat de scheidsrechter meer dan tien minuten naspelen. In de 96e minuut scoort SCO/TOFS de 2-1. Het wordt nog spannend, maar we houden het.

Diana is meer bezig met de schooldag van morgen. Ze kan niet wachten het nieuwe kapsel aan haar klasgenoten te laten zien, ook al beseft ze dat n regenbui de krulletjes al doet terugkomen. Gelukkig hebben we de foto's nog:

October 27, 2011

Per ongeluk

De Europese leiders Merkel en Sarkozy zijn eruit met betrekking tot het redden van de Euro in het algemeen en de Grieken in het bijzonder. Het gaat allemaal iets meer kosten, maar dan zijn we er ook. Is er nu niet n slimmerik die vraagt: "Wat gebeurt er als Griekenland straks per ongeluk toch weer 60 miljard te kort komt?"

Weinigen storten zich expres in het ongeluk, soms overkomt het je gewoon. Diana (5) kan erover meepraten.

Diana: "Ik ben van mijn stoel gevallen, omdat ik wiebelde."
CasaSpider: "Wat hebben wij hiervan geleerd?"
Diana: "Maar het ging per ongeluk."
CasaSpider: "Wiebelde je per ongeluk?"
Diana: "Nee, ik viel per ongeluk."

October 15, 2011

Met de Spider naar Carr (30)

Situatie: Lucy is bezig met huiswerk van haar cursus Nederlands. Ze heeft vier A4-tjes met werkwoordsvervoegingen in de vorm blazen-blies-geblazen voor zich. Ik wil haar helpen met wat de bedoeling is aan de hand van het werkwoord blaffen.

CasaSpider: "Het hele werkwoord is blaffen. De tegenwoordige tijd is..."
Lucy: "Ik blaf, jij blaft."
CasaSpider: "Okay, en de verleden tijd van blaffen is..."
Diana (5) is haar voor: "Waf! Waf!"

Doek.

October 6, 2011

Zeke die is aan het skaten

02.10.2011: Luchiano (13) en Diana (5) naast elkaar achter het doel bij Rijen 1 tegen Gilze 1 (2-0). Klik voor groter.Met al dat gevoetbal en die aktiviteiten van Brabant Water vergeten we bijna hoe het met Diana (5) gaat. Ze zegt dingen die ik niet zei toen ik vijf was. Als haar moeder in het Spaans vraagt om 'hilo' (garen van naald en garen, uitspraak 'ielo') te halen, vraagt Diana: "Huh? Email?"

Nu scheelt het dat er in mijn tijd geen email bestond, toen reed de Postillon rond. Wat zitten ze gezellig naast elkaar, broer Luchiano (013) met zijn duim in het gips en zus Diana. De foto is afgelopen zondag genomen achter het doel tijdens Rijen 1 tegen Gilze 1, uitslag 2-0. Geen zorgen, voetbal komt verder niet ter sprake.

's Avonds kijken we naar Zeke & Luther (Wikipedia). Dat is een Amerikaanse serie over twee jongens die dol zijn op skaten. Vaak zijn het herhalingen, maar nu lijkt het wel een nieuwe aflevering. "Deze is nieuw!", roept Luchiano. "Alleen ik heb hem al gezien", voegt hij er met een pesterige blik op Diana aan toe.

"Nietes! Ik heb hem ook gezien", bluft zij terug.
"Dat kan niet, want ik heb hem vanmiddag gezien en toen was jij op school", zegt Luchiano.
"Ik heb hem wl gezien", herhaalt Diana.
"O ja, waar gaat deze aflevering dan over?", vraagt Luchiano.
"Euhm... nou euhm, Zeke die is aan het skaten", zegt Diana wijs.
"Ja, zo kan ik het ook. Zeke en Luther die zijn altijd aan het skaten", lacht Luchiano.

August 23, 2011

Diana Giraffen Groep 2

22.08.2011: Diana (5) mag weer naar school, naar de Giraffenklas (Groep 2) van de KBS Sint Jozef in Rijen om precies te zijn. Klik voor groter.Afgelopen maandag zijn in Noord-Brabant de basisscholen weer begonnen. Zo ook de KBS Sint Jozef in Rijen en dat houdt in dat Diana (5) 's morgens om half negen mag aantreden. Ze heeft er zin in, helemaal met haar nieuwe door school verstrekte koeltasje.

Waarom verstrekt de KBS Sint Jozef een koeltasje aan de kinderen? Dat komt omdat de school is overgestapt op een continurooster, hetgeen inhoudt dat de lessen beginnen om 08:30 en eindigen om 14:45 uur. Tussendoor is er een korte pauze waarin de leerlingen iets kunnen eten en drinken. Ze mogen echter niet meer naar huis, niet tussen de middag wel te verstaan.

Wij vinden het prima, het lijkt een beetje op het Curacaosche systeem. Alleen beginnen die nog vroeger. Op het schoolplein is het druk en Diana voelt zich aanvankelijk een beetje verloren. Hoofd van de school Cor Zijlmans opent het schooljaar, waarna een juf het schoollied begint te zingen. Niet veel kinderen blijken dit schoollied te kennen, werk aan de winkel derhalve.

Nu mogen de kinderen met hun leerkrachten de klas in. Diana zit in de Giraffenklas van juffrouw Monique, maar die geniet thuis nog van haar zwangerschapsverlof. Op 1 juli is zij bevallen van haar zoon Thijmen. Juffen Eva en Liesbeth nemen de zaken waar en daar kan niemand zich over beklagen.

Na korte tijd laten we Diana alleen in haar klas, zij heeft daar nooit problemen mee. Als ik 's avonds thuis kom, vraag ik natuurlijk hoe het gegaan is. Echt geweldig vond ze het nog niet en bovendien heeft ze hoofdpijn. Ja, het is ook keihard werken in Groep 2.

August 20, 2011

Diana doet aan Natuurkunde

Net als bijna alle andere kinderen van haar leeftijd is Diana (5) dol op ballonnen. Was eerst het attribuut 'kleur' van het grootste belang, tegenwoordig hebben de fysische eigenschappen van ballonnen haar interesse, bijvoorbeeld het stijgvermogen.

"Als een zwaar iemand aan een ballon hangt, valt die naar beneden", voorspelt ze. Vrezend dat Diana bij een zwaar iemand aan mij denkt vraag ik: "Wie is bijvoorbeeld een zwaar iemand?" Tot mijn voldoening antwoordt ze: "Nou, een olifant bijvoorbeeld."

We zijn in Tilburg op weg naar de parkeergarage aan het Pieter Vreedeplein. De auto staat op niveau -3, dat betekent dat we de lift nemen. Diana loopt met de ballon van McDonalds in haar hand en denkt na over de zich binnenkort afspelende situatie: "Papa, wat gebeurt er als je met een ballon in de lift naar beneden gaat?"

E=MC2?

August 18, 2011

The Spiders go Efteling

Voor een dagje Efteling met het hele gezin mag men wel een flinke prijs in de Staatsloterij winnen. Gelukkig zijn er veel kortingsmogelijkheden. Wij maken gebruik van gespaarde Airmiles, zo hoef ik 'slechts' 50 euro bij te betalen om naar binnen te mogen. Voordeel in deze tijd is dat de Efteling open is tot acht uur 's avonds. Nadeel is dat het in deze tijd bijzonder druk is. Voordeel van dinsdag 16 augustus is dat het een enorm mooie, zonnige dag is. En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Maar dat doen we niet.

Om ongeveer kwart over tien enteren we het Efteling-terrein. De eerste attractie is de Piraa en dat blijkt een schot in de roos. Diana (5) schatert het uit en gaat helemaal uit haar dak. Nu kan ik reeds voorwegnemen dat dat bij het tweede bezoek later die dag anders zal zijn...

Cliffhanger!

We nemen de bobsleebaan, eten een hapje en stomen door naar Joris en de Draak. Het is de eerste keer dat we deze attractie zien en het hoge houten gevaarte boezemt zeker respect in. Kan dat eigenlijk, respect inboezemen? We weten niet hoe lang de rij is en staan er uiteindelijk anderhalf uur in. De zon brandt op onze hoofden, maar het uitzicht op de twee dames voor ons verlicht het wachten, tenminste bij mij.

16.08.2011: The Spiders go Efteling, hier kijken we in het Sprookjesbos naar de Gouden Bal. Klik voor groter.De minimumlengte voor Joris en de Draak is 1.10 meter. Diana meet sinds kort 1.11 meter. Als we eindelijk bij het apparaat staan waar we in moeten stappen, meet een Efteling-medewerker Diana voor de zekerheid even na, mijn complimenten trouwens daarvoor. Ze slaagt voor de test en mag erin. Het gevaarte wordt in rap tempo naar boven getakeld en dan begint de afdaling.

Van die afdaling heb ik niet veel meegekregen. Een of andere gek brulde gedurende de volle twee minuten als een aangeschoten gorilla! Bovendien had ik mijn ogen stijf dichtgeknepen. Wel dacht ik een paar keer aan die arme Diana, zou die deze helletocht wel overleven met haar tere halsje? Als we er eindelijk uit mogen, straalt Diana. Ze vond het prachtig. Luchiano (013) vond het heftiger dan hij van tevoren had gedacht. Ik ook.

Het is tijd voor wat rustiger vermaak, daar is de rest van de familie wel aan toe. We besluiten op zoek te gaan naar het Sprookjesbos. Dat valt om den drommel niet mee. Lucy heeft haar leesbril niet bij zich en daarom zijn we aangewezen op Luchiano. De Map-Meister laat ons kilometers lopen, maar het Sprookjesbos vinden we niet. "Ja, hier moeten we links. Over dat bruggetje heen en dan zijn we er. H, waar is die nou? Oh, zijn er meer bruggetjes in de Efteling!?!" Zo ging dat ongeveer.

Eerst maar een ritje in Droomvlucht. Ook dit wordt een van Diana's favorieten. Het loopt tegen vijven en Lucy neemt het heft in handen. Dat is gek, binnen drie minuten lopen we in het Sprookjesbos. "Puur geluk", zegt Luchiano. Eigenlijk zijn we alleen op zoek naar de Sprookjesboom, maar die komt pas ongeveer als laatste aan de beurt. Het hoogtepunt voor Lucy en Luchiano is de trol die een verhaal vertelt en dat op het laatst onder een luid gebrom een grote tegel begint te trillen. Omstanders kijken verbaasd en nieuwsgierig hoe Lucy zich met haar naaldhakken staande houdt op een halve centimeter van de spleet.

Daar is de Sprookjesboom! Het is er druk. Geinig en leuk dat deze supereenvoudige 'attractie' nog steeds zoveel kinderen trekt. Ook Diana is gebiologeerd door de pratende boom met zijn donkerbruine stem. Als de boom zijn verhaal voor de vierde keer verteld heeft, hangt ze nog steeds aan zijn lippen. "Kom, we gaan", zeg ik tegen haar.

We hebben ongeveer dertig kilometer afgelegd en mijn voeten doen zeer. We besluiten als laatste attractie nogmaals de Piraa in te gaan. Ondanks het late tijdstip staat er weer een rij van circa een half uur. We nemen plaats in de rubberen band en maken ons op voor een relaxt tochtje dobberen over het water. Echter, tegen de avond zet het Efteling-management de apparaten waarschijnlijk allemaal op een tandje ruiger.

Ineens gebeurt het en krijgt Diana een enorme klets water over zich heen. Wij lachen ons allemaal een bult, maar dat valt niet in goede aarde bij onze prinses. Even huilt ze, maar gelukkig herpakt ze zich snel en dan breekt de lach weer door. Die lach wordt nog hartelijker als een minuut later CasaSpider onder een plas water wordt bedolven. Ternauwernood kan ik de camera en de iPhone in veiligheid brengen.

Het is het besluit van een heerlijk intensief dagje. Strompelend leggen we de lange weg naar de auto af. Terug in Rijen rijden we eerst langs de Chinese Muur. Bekaf zitten we even later aan de Babi Pangang en de kipblokjes met mihoen. Het wachten is nu op de dag dat Diana de 1.20 meter (Vliegende Hollander) en 1.30 meter (Python/Vogelrok) passeert.

Het album Efteling 2011 staat met 48 foto's online. Enjoy!

July 23, 2011

Diana is een hengst

Als Diana (5) de laatste weken iets op televisie ziet, verplaatst zij zich altijd in een van de hoofdpersonen. "Ik ben die-en-die, wie ben jij?", vraagt ze dan. Een hoofdpersoon kan een mens, een tekenfilmfiguur, maar evengoed een dier zijn.

We kijken naar Holland's Got Talent (sic!) en er is een meisje dat iets met een paard gaat doen. In het begeleidende filmpje zien we het meisje bij haar thuis in het weiland lopen met het betreffende paard.

"Ik ben dat paard", roept Diana onmiddellijk.
"Dat lijkt mij sterk, want het is een mannetjespaard", zeg ik.
"Nietes, het is een vrouwtjespaard", protesteert Diana.

Luchiano (013) en ik geven elkaar een knipoog, immers er bungelt overduidelijk iets van een centimeter of veertig tussen de achterbenen van het paard.
"Je hebt gelijk", het is een vrouwtjespaard", geven we ruiterlijk toe.

July 19, 2011

Radio Soulwax

Allereerst, het is gelukt met het nummerbehoud. Om iets voor elf uur vanochtend is mijn telefoonnummer overgegaan van KPN/Hi naar T-Mobile. Het is gewoon heerlijk. Jammer voor Luchiano (013) is dat zijn abonnement niet per 2 september eindigt, maar pas op 18 oktober.

19.07.2011: CasaSpider ontdekt Radio Soulwax voor de iPhone, diverse mixes van een uur.Nu ja, dan krijgt hij zijn HTC Desire S of Sensation juist voor zijn verjaardag en dat is ook leuk. In het algemeen geldt dat het aangaan van een verbintenis aanmerkelijk gemakkelijker verloopt dan het verbreken ervan.

Daar heeft Diana (5) voorlopig geen last van. Zij heeft haar eigen running-gag ontwikkeld. Die gaat zo:

Diana: "Mama?"
Aangesprokene: "Ja, Diana."
Diana: "Is het al bijna nacht?"
Aangesprokene: "Nee, het is pas middag."
Diana: "Oh. Is het al bijna nacht?"

Dit herhaalt zich vervolgens een keer of 88. Het had zomaar een grap van Johnny Kraaykamp sr. (19.04.1925 - 17.07.2011) kunnen zijn. Tot slot een tip voor muziekliefhebbers in bezit van iPhone of Android-toestel: Radio Soulwax!

Download de app voor iPhone of Android en vervolgens een van de bestanden die goed zijn voor een uur lang muziek-mixen, zie 3voor12 voor meer info. Ik ben begonnen met Introversy, een mix van intro's. Lekker om naar te luisteren en ook leuk om naar te kijken, alle gebruikte platenhoezen komen voorbij met geinige animaties. Vanaf morgen ga ik ze in de trein beluisteren.

July 5, 2011

Een vrije dag

Na vorige week vier dagen ziek te zijn geweest en afgelopen maandag een Crash Course Data Vault te hebben gevolgd, is het dinsdag hoogste tijd voor een dagje vrij. Om even op adem te komen.

De pijn in de linkervoet werd veroorzaakt door jicht, dat is voor mij zo helder als een klont. Toch wil ik dinsdagochtend bloed laten prikken om te zien of de diagnose klopt. Ook al heeft de huisarts gezegd dat het niet zeker is dat de jicht nog aangetoond kan worden. Eerst breng ik Diana (5) naar school en rij dan 200 meter verder naar het laboratorium in de Pastoor Oomenstraat waar ik vijf minuten later alweer naar buiten loop.

Een vrije dag dient men volgens de Calvinistische leer nuttig te besteden en daarom ga ik naar de Biergrens in Baarle-Nassau om een kratje Westmalle Dubbel, een kratje Westmalle Tripel, een kratje Duvel, een kratje Jupiler en een paar flesjes Guinness in te slaan. Bij de krat Duvel zit een gratis, speciaal glas uit de Duvel Collection die gepresenteerd wordt op een afgrijselijke website waar men gedwongen meer dan een minuut op het laden van de animatie wacht: 1998?

05.07.2011: Wat doet men op een vrije dag? Bier halen en de auto wassen, zo die is weer schoon. Klik voor groter.Onbewust kies ik het glas van Daan Stuyven, maar die van Parra is stukken mooier. Verder houd ik het voor gezien op de Duvel-site, dit is echt het allerslechtste wat ik sinds lang heb gezien. Gelukkig hebben ze van bier maken meer verstand. Onderweg naar huis stop ik bij Shell tankstation Van Dorst, officieel sponsor van vv Rijen. Niet om te tanken, maar om de auto eens grondig te wassen.

Vrijwel meteen daarna is het tijd om Diana op te halen van school. Ze is dolblij als ze me ziet en zegt zelfs dat ze hoopt dat ik haar altijd op kom halen. "O ja, waarom?", vraag ik nieuwsgierig. "Jij bent zo groot, ik kan jou meteen zien als ik uit school kom", luidt haar antwoord. "Maar mama is lekker bruin, die valt ook op", probeer ik. "Ja, maar ze is wel een beetje klein", besluit Diana de discussie.

's Middags brengen Luchiano (013) en ik Diana weer naar school, samen met een bak speelgoed die Lucy 's ochtends heeft schoongemaakt voor de schoolvakantie. Juf Eva, de vervangster van de zwangere juffrouw Monique, is er blij mee en dat maakt ons mannen ook weer blij. We rijden door naar Formido en de Boerenbond voor een verlengsnoer een een Lavendelplant.

Om kwart voor drie vertrekken Luchiano en ik naar het Beatrix College in Tilburg waar we een afspraak hebben met juffrouw Mirjam Wolff en mentor Chris Huijbregts. Er was een akkefietje dat Luchiano overigens uitstekend heeft opgelost, maar waarover we even van gedachten willen wisselen. Als we het schoolterrein oplopen komt Chris ons tegemoet. Hij feliciteert Luchiano: "Je bent bevorderd naar 3TL", zegt hij. Dat is goed nieuws.

Gemiddeld staat hij ongeveer op een 7 en dat bijna zonder studeren. Ook de andere zaken zijn in orde, dinsdagmorgen moesten de boeken ingeleverd worden samen met een lijst. Dit is zonder problemen gelukt. Vrijdag komen de scholieren voor het laatst naar school om hun rapport op te halen. Daarna begint de grote vakantie. Het gesprek met Mirjam en Chris verloopt prima en benadrukt voor mij het positieve gevoel over het tweede leerjaar dat een stuk beter verlopen is dan het eerste. Straks gaat Luchiano met zijn dertien jaar naar de derde klas en dat is toch geen geringe prestatie.

De vrije dag zit er bijna op en dat geldt ook voor het Daan Stuyven-glas met Duvel.
In beide opzichten is dat wel een beetje jammer.

June 26, 2011

Met Brabant Water naar Diergaarde Blijdorp

Voor een luttel bedrag kunnen werknemers van Brabant Water lid worden van de Personeels Vereniging (PV). Zaterdag 25 juni organiseert de PV een uitstapje naar Diergaarde Blijdorp. Iedereen gaat er op eigen gelegenheid heen. We krijgen aanzienlijke korting op de entree, een gratis parkeerkaart en per persoon 15 blauwe Blijdorp-munten. Daar worden wij blij van!

De Spiders

Wie zijn wij? Wij zijn de Spiders. Om kwart voor negen zitten we in de auto en drie kwartier later staan we in de dierentuin. Jammer is dat het regent. Volgens de voorspellingen wordt het een redelijk mooie dag, maar daar is vooralsnog niets van te merken. We gaan eerst maar eens het Oceanium in, dat is tenminste overdekt.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Diana (5) moet een beetje wennen, ze wil meteen gedragen worden wat ik dus niet doe en is bang voor een plastic haai! Lucy steekt er gewoon haar hoofd in. Als we na een uur uit het Oceanium komen, regent het nog steeds. We hebben drie paraplu's bij ons en een geel stuk plastic. Niemand wil dat aantrekken, immers men ziet er dan uit als een banaan. Drie keer raden wie uiteindelijk de pisang is.

De urinerende neushoorn

Regelmatig informeer ik of de familie iets wil eten of drinken. Lucy: "Jaja, dat vraag je anders nooit, krent. Maar nu je die 60 Blijdorp-munten hebt kan het niet op." En zo is het. De buien waaien langzaam maar zeker over. We zijn op zoek naar Bokito, maar kunnen die drommelse aap nergens vinden. We lopen langs de neushoorns. Eentje zit ongegeneerd in de sloot te urineren. Het gaat maar door, meer dan drie minuten! "Nu ben je zeker wel jaloers, CasaSpider", zegt Lucy knipogend.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Na een tijdje komt een tweede neushoorn aanlopen. Hij inspecteert de urine en neemt er een slokje van. Daarna tilt hij zijn kop op. "Best lekker", lijkt hij te denken.

Bokito en de voortplanters

Nog steeds zijn we op zoek naar Bokito. Bij de Gorilla's zit hij niet en in het buitenverblijf spotten we hem ook niet. Dan maar bij de mensapen proberen en warempel, daar ligt No-Fear Bokito in een hoekje op de grond te slapen. Door het reflecterende glas is hij moeilijk te fotograferen. Flitsen mag niet en heeft ook geen zin. Ondanks dat hij slaapt ontbloten we onze tanden niet.

Net als we hebben geklaagd over het natte weer, stopt er een witte Bentley aan de rand van de dierentuin. Een bruidspaar stapt uit en snelt over de paden richting het restaurant in de Rivierahal. Die hebben pas pech met het weer. Ik probeer het positieve ervan in te zien en kom tot de conclusie dat we het park bijna voor ons alleen hebben.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Als de kinderen even later in de Rivierahal een suikerspin eten, komen we het bruidspaar weer tegen. Snel schiet ik een foto. Thuis zie ik pas dat de fotografe er eigenlijk het leukst op staat, qua string. Lucy had dat natuurlijk al lang gezien.

We gaan weer op pad en lopen en lopen en lopen. Dierentuinen zijn grt! Is dierentuin wel de juiste benaming gezien het relatief grote aantal bomen en planten en de moeite die men moet doen om een paar dieren te zien? Diana loopt zonder te klagen mee, zo geobsedeerd is ze door de vele indrukken. We gaan wat gebouwtjes in met een donkere vleermuisgrot en de olifantenhal. Als we er langs lopen, gaat plotseling een deur open. Met ingehouden adem kijken we toe. Er komt een vrouw uit die bij de dierentuin hoort. Luchiano (013) schrikt zich een aap.

25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.Het olifantenverblijf is leeg, er wordt onderhoud gepleegd. Wel zien we een beeldje met twee olifanten op elkaar, dat is vreemd. Voordat ik de foto kan maken moet ik een tijdje wachten op een vrouw van middelbare leeftijd die het beeldje minutenlang nauwkeurig bestudeert.

De tijger en de brutale prairiehond

Diana heeft twee favoriete dieren, zo blijkt. De ene is de zebra en de andere de tijger. De zebra's zitten op een afslag die we links hebben laten liggen, toch blijft ze erom zeuren. "Ik wil een zebra zien!" Ik zeg haar dat we zebra's zelfs in Rijen kunnen zien. "Nee, geen zebrapad, maar een zebrapaard!"

De tijgers zien we wel en oh, oh, wat zijn tijgers mooie en krachtige dieren. Vermoedelijk wel de mooiste dieren van de jungle, in ieder geval de dieren die mij het meeste aan mijzelf doen denken. Graauuwww! Een exemplaar zit in aanvalshouding op een rots. Zijn spieren zijn gespannen, het wachten is op het moment van de sprong. De reden is een klein meisje dat met een roze paraplu links en rechts voor zich op de stenen rand vlak voor het plexiglas tikt en neen, het is niet Diana. Ook al lijkt het op de foto dat hij haar aankijkt.

Het getik irriteert de tijger mateloos en hij schat zijn kansen in. Lucy ook, want die heeft weinig vertrouwen in de kracht van het plexiglas. Snel trekt ze Luchiano een eindje verderop. Na een tijdje laat de tijger het erbij zitten.

Regelmatig schiet ik wat Twitter-tweets de lucht in of upload een foto naar FaceBook. Het is grappig om tijdens het bezoek aan de dierentuin al reacties te krijgen, zowel van mensen binnen als buiten de hekken.


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

Grote dieren zijn leuk, maar wat te denken van het grappige prairiehondje? Het leuke van dit diertje is dat men er heel dichtbij kan komen, op luttele centimeters, en er staat geen hek of andere beschutting. Het diertje kijkt mij brutaal aan, draait zich na een tijdje om en schopt met zijn achterpoten klodders modder over mij heen. Ja, dat is nog eens echt in contact komen met de natuur. "I'll call you lunch", bijt ik hem toe.

Meer Spiders

Het einde van ons avontuur is in zicht. We naderen de uitgang bij het Oceanium en komen langs het verblijf van de manenwolven. Toevallig komt er net een manenwolf aan die vlak voor ons blijft staan. Een meisje wijst naar de wolf en zegt tegen vermoedelijk haar kleine broertje van een jaar of zes: "Zie je hem?" Waarop het ventje antwoordt: "Ja, wie ziet hem nu NIET!" We schieten in de lach en het meisje zegt: "Oh, sorry hoor".


25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter. 25.06.2011: De Personeels Vereninging van Brabant Water heeft een mooie aanbieding om Diergaarde Blijdorp te bezoeken en de Spiders maken daar gebruik van. Klik voor groter.

De ijsberen zijn de laatste dieren van die dag. Indrukwekkend en mooi. Vanuit een gebouwtje heeft men van onderen uitzicht op het bassin. Een jong ijsbeertje speelt met een rood balletje, men krijgt er bijna zin van om mee te doen. Maar ik heb mijn zwembroek niet bij me.

Voor de laatste keer duiken we een restaurant in. Na de patat en de sat blijven er elf Blijdorp-munten over die we in de souvenirshop besteden. Luchiano wil een Tijger-Transformer-ding van tien euro wat ik een belachelijk idee vind en Diana een knuffelslang van 1.80 meter lengte. Dat sluit beter aan bij mijn gedachtenwereld en die kopen we voor haar. Luchiano kijkt wat beteuterd en dat is geen leuke manier om de dag af te sluiten. Daarom krijgt hij zijn Tijger-Transformer.


25.06.2010: Lucy en Diana (5) voor Diergaarde Blijdorp waar we een nat maar heerlijk dagje hebben beleefd dankzij de Personeels Vereniging van Brabant Water. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Buiten wil Lucy meteen een foto maken van CasaSpider met de twee kado's. Ik trek mijn ongelukkigste gezicht, just for the picture. Ondanks het slechte weer hebben we ons een dag lang prima vermaakt. Met dank aan de Personeels Vereniging van Brabant Water. O ja, 's avonds zijn we geradbraakt, waarvoor verder geen dank.

Meer foto's

Het album Brabant Water naar Blijdorp staat online met 67 foto's, waarvan u er hier al 17 heeft kunnen aanschouwen. Van dieren en Spiders krijgt men echter niet snel genoeg, toch?

June 3, 2011

Van de daken

We moeten een aantal boodschappen doen in Tilburg. Bovendien gaat Luchiano (013) samen met klasgenoot Martijn naar Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides. De film heeft tamelijk slechte recensies, maar dat gold ook voor Big Momma's House 3 en die vonden ze allebei beregoed.

Voor mijn verjaardag heb ik een week of drie geleden een ruggenkrabber gekregen. Handig, want ofwel is mijn rug te breed ofwel zijn mijn armen te kort. Vrolijk sta ik mijn rug te schrobben. Lucy ziet mij bezig en biedt aan even te helpen. Zij neemt de ruggenkrabber in haar hand en al snel gaat die van de rug iets naar beneden.

03.06.2011: Diana (5) poseert op de Willem-II bank in de Willem-II straat. Klik voor groter.Ik maak er wat specifieke bewegingen bij en net op dat moment komt Diana (5) de trap op. Zij ziet de scene even aan, loopt naar het raam in de slaapkamer en schreeuwt het van de daken: "Noria! Mijn mama is mijn papa's kont aan het wassen!"

Net als in Rijen is het ook in Tilburg schitterend zomerweer. We zetten de jongens af bij Euroscoop en rijden door naar het centrum om onze dingen te doen. In de Willem-II straat, een van de zijstraatjes van de Heuvelstraat richting het Pieter Vreedeplein, staat een mooi bankje in Willem-II motief. Bereidwillig poseert Diana erop, ik heb haar maar niet verteld dat Willem-II volgend seizoen in de Jupiler League speelt.

Om tien over half vier staan we weer bij Euroscoop. Volgens onze berekening is de film dan tien minuten afgelopen. Ik stuur Luchiano een SMS en verwacht een bericht terug. Als dat niet komt bel ik hem. Er wordt niet opgenomen, maar even later komt er alsnog een SMS binnen: "Hij is nog niet afgelopen dit is spannendste stuk!!!!!" Ik had al zo'n vermoeden. Het blijkt dat er een pauze van vijftien minuten is geweest, vandaar de uitloop.

In de auto zijn Luchiano en Martijn nog steeds vol van die vette film in 3D. In hun geval dienen de recensies andersom gelezen te worden, films met n ster uit vijf zijn top en die met vijf uit vijf oersaai. Of zoiets.

May 5, 2011

Diana Ilka 5 jaar

Al weken verheugt onze prinses Diana (5) zich op haar vijfde verjaardag. Wel haalt ze dagen en maanden nog door elkaar en daarom dacht ze eergisteren dat haar verjaardag nog twee maanden verwijderd was. Wat doet het ertoe. Woensdagavond als zij in bed ligt komen wij in actie. Ik blaas de ballonnen op en heb eerder al diverse helden uit de Zelda-reeks uitgeprint, die zijn speciaal door Diana uitgenodigd. Lucy en Luchiano (013) hangen de slingers en de prints op en leggen wat ingepakte kado's op tafel.

05.05.2011: Diana (5) berijdt voor het eerst een pony, hier bij Manege Thielen. Het is een verjaardagskado. Klik voor groter.Donderdagochtend is Diana vanzelfsprekend vroeg wakker. Als ze geblindoekt de kamer binnenkomt is ze in extase. Er speelt Dominicaanse muziek en dat past goed bij de verjaardagsliederen die we even later ten gehore brengen. Ook de slechterik uit de Zelda-reeks Ganondorf is uitgenodigd. In de keuken bekijkt Diana zich eens goed: "H, ik zie helemaal niet aan mijzelf dat ik vijf jaar ben geworden". Het klinkt een beetje verbaasd.

Diana's grootste wens is een paard te hebben. Eens liep ik met haar over het Turfpad naar haar school. Ze plukte een paardenbloem met pluisjes die ze in n keer probeerde weg te blazen. Hurkend keek ze naar het overblijfsel van de bloem en prevelde haar wens: "Ik hoop dat ik ooit op een paard mag zitten." Het klonk bijna wanhopig.

Voor haar vierde verjaardag kreeg ze een hobbelpaard en ook de verrassing van dit jaar staat in het teken van het paard. Op zoek naar een manege wijst Raymond Bourgonje van de PSV-seizoenkaarten me op Manege Thielen (website). Zijn dochter rijdt daar al jaren. Bij deze manege hebben we donderdagmiddag om 13:30 een afspraak om pony te rijden.

Natuurlijk zeggen we niets tegen Diana. Zij denkt dat we op weg zijn naar McDonalds. Onderweg ziet ze een paar paarden in de wei staan. "H, paardjes!", roept ze blij. "Wat is ook alweer je grootste wens?", vraagt Lucy. "Dat ik ooit eens op een paard mag zitten", antwoordt Diana. Komt dat even goed uit. De manege ligt een beetje verscholen. We parkeren de auto op het grote parkeerterrein en lopen naar binnen. In de kantine is niemand, het ziet er sowieso allemaal wat stil uit. Maar even later komt een jongedame naar ons toe en stelt zich voor als Tamara. Zij begeleidt Diana vanmiddag.


05.05.2011 Diana (5) poseert naast Ganondorf uit The Legend of Zelda die speciaal is uitgenodigd. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Samen lopen we naar de stal waar heel wat paarden staan. Tamara zegt dat ze voor Diana een mooie, lieve witte pony heeft uitgezocht die luistert naar de naam Corry. Voordat je op een paard mag, moet er werk verricht worden. Eerst mag Diana Corry borstelen, netjes met de haren mee. Er komt heel wat haar van het dier af. Dan halen ze het zadel en de teugels (leidsel?) uit een aparte kamer. Tamara benoemt alle onderdelen en nu is het hopen dat Diana het allemaal onthoudt.

Het zadel gaat op de pony en de teugels worden genstalleerd. Een heel gedoe met riempjes etc. Ineens klinkt er een enorme scheet naast ons die zeker twintig seconden aanhoudt. Tamara schiet in de lach en zegt dat dat Surprise is, dat doet die wel vaker. Ik zeg niks. Inmiddels is Corry opgetuigd en Diana leidt haar aan de teugel naar de oefenbak. Met hulp van een krukje klimt ze erop en krijgt aanwijzingen om het dier in beweging te zetten.

05.05.2011: Diana (5) berijdt voor het eerst een pony, hier bij Manege Thielen. Het is een verjaardagskado. Klik voor groter.Dit gebeurt door met de hakken lichtjes in de buik te tikken. Warempel, Corry zet hem in zijn n en begint te lopen. Hoe brengt men een bewegend paard tot stilstand? Antwoord: door aan de teugels te trekken. Sturen is ook eenvoudig en intuitief. Verrassend snel blijkt Diana in staat om Corry naar de juiste letter in de oefenbak te sturen.

Na een klein stukje draven gaan we naar buiten waar ze een paar rondjes lopen. Dan zit het erop. Tenminste, het paard dient eerst afgetuigd te worden. Ook dit is een taak van de berijder (m/v). Zadel en leidsel worden netjes opgeborgen. Bij het afscheid glundert Diana, ze vond het allemaal prachtig. We bedanken Tamara voor de leuke manier waarop zij het uur heeft ingevuld. Hier komen we graag nog eens terug.

De volgende stop is McDonalds in Tilburg Reeshof. Het is nog geen vier uur en er is bijna geen kip. Ik doe mijn bestelling. Een blond meisje komt erbij en die zegt ineens: "H, wat stinkt het hier naar paard! Sjonge, wat stinkt het hier naar paard, het lijkt wel een manege!" Met enige moeite onderdruk ik de neiging er een luide hinnik uit te gooien en houd wijselijk mijn mond.

Thuis heeft Diana het steeds over haar paard. "Die mevrouw zei dat Corry nu van mij is h? Als ik op Corry wil rijden, dan mag dat h? Wanneer gaan we weer?" Enzovoorts. Als kinderen zes jaar zijn mogen ze bij Manege Thielen op les. Ik voel een leuk kado aankomen voor Diana's zesde verjaardag. En als iemand bij ons tegenwoordig een scheet laat, heeft Surprise het gedaan.