« Freudiaans | Main | Patent »

Diana Giraffen Groep 2

22.08.2011: Diana (5) mag weer naar school, naar de Giraffenklas (Groep 2) van de KBS Sint Jozef in Rijen om precies te zijn. Klik voor groter.Afgelopen maandag zijn in Noord-Brabant de basisscholen weer begonnen. Zo ook de KBS Sint Jozef in Rijen en dat houdt in dat Diana (5) 's morgens om half negen mag aantreden. Ze heeft er zin in, helemaal met haar nieuwe door school verstrekte koeltasje.

Waarom verstrekt de KBS Sint Jozef een koeltasje aan de kinderen? Dat komt omdat de school is overgestapt op een continurooster, hetgeen inhoudt dat de lessen beginnen om 08:30 en eindigen om 14:45 uur. Tussendoor is er een korte pauze waarin de leerlingen iets kunnen eten en drinken. Ze mogen echter niet meer naar huis, niet tussen de middag wel te verstaan.

Wij vinden het prima, het lijkt een beetje op het Curacaosche systeem. Alleen beginnen die nog vroeger. Op het schoolplein is het druk en Diana voelt zich aanvankelijk een beetje verloren. Hoofd van de school Cor Zijlmans opent het schooljaar, waarna een juf het schoollied begint te zingen. Niet veel kinderen blijken dit schoollied te kennen, werk aan de winkel derhalve.

Nu mogen de kinderen met hun leerkrachten de klas in. Diana zit in de Giraffenklas van juffrouw Monique, maar die geniet thuis nog van haar zwangerschapsverlof. Op 1 juli is zij bevallen van haar zoon Thijmen. Juffen Eva en Liesbeth nemen de zaken waar en daar kan niemand zich over beklagen.

Na korte tijd laten we Diana alleen in haar klas, zij heeft daar nooit problemen mee. Als ik 's avonds thuis kom, vraag ik natuurlijk hoe het gegaan is. Echt geweldig vond ze het nog niet en bovendien heeft ze hoofdpijn. Ja, het is ook keihard werken in Groep 2.

Comments

Het leven is een doffe elende, je moet en je moet en je moet. Nu de schooltijden weer, keus is er nooit.

Nou ja, het beste er maar van maken, en op naar de volgende vakantie!

De giraffenklas???

Ik word oud geloof ik.

Dat is de trend, een continurooster. Wij voeren het (nog) niet in hier.

Charmante foto van Diana!

Lopen er behalve giraffen nog andere dieren op het schoolplein? Diana zit toch niet per ongeluk in de dierentuin. Hoe dan ook: veel leerplezier. CasasPa

Veel plezier in de giraffe klas Diana.
Wat is de achterliggende gedachte van het continuerooster?

Kinderen hebben veel druk te verwerken, tegenwoordig. Althans, zo lijkt het. Gelukkig is er ook nog tijd voor plezier maken. Toch?

Ik word ook oud geloof ik. Ik ken meester Zijlmans nog van mijn derde klas lagere school!

Geweldige man. Wel iets minder grijs en met iets meer haar nog ;) Toch lijkt ie weinig veranderd.

Wat wordt ze al groot! Hopelijk is ze snel gewend. Ik vind dat niet ideaal, een continue-rooster en ook nog twee verschillende juffen om aan te wennen. Geen wonder dat het haar allemaal een beetje te druk was, zo aan het begin van het schooljaar.

@Renesmurf: Doffe ellende? Je komt net terug van vakantie! We maken er het beste van.
@El Alcalde: Ja, je hebt giraffen, olifanten, apen etc. Ik hoop dat je heel oud wordt.
@Door: Ons bevalt het wel, je hoeft de kinderen nu slechts één keer te brengen en te halen, dat scheelt. Namens Diana bedankt!
@CasasPa: Jazeker, olifanten, apen, zebra's geloof ik. Zelfs in de dierentuin is het soms de vraag wie er naar wie kijkt, op school helemaal.
@Margriet: Steeds meer ouders laten hun kinderen overblijven, dat vergt een boel geregel. Met een continurooster hoeft alleen voor sommige ouders de tijd van 14:45 tot 15:30 overbrugd te worden. Lijkt een beetje op de Middelbare School.
@Terrebel: Ze hebben nog tijd genoeg om te luieren en te gamen, maar of dat laatste de benodigde rust geeft? (Plezier wel)
@Jacqueline: Ook jou wens ik toe dat je oud wordt. Cor Zijlmans is een erg aardige man, dat is zeker. Ik ken hem niet met meer haar.
@Ricky: Diana is alweer gewend, al vindt ze de school saai. Maar dat hoort erbij, een kind dat school leuk vindt, daar is iets mee.