« HBP (3) | Main | Diana's eerste treinavontuur »

Diana Ilka 4 jaar

Subtitel: Tenemos Hobbelpaard!

De speurneuzen van het CasaLog hebben het toch min of meer ontdekt. Missie HBP staat voor hobbelpaard. Dinsdag heb ik het hobbelpaard gekocht bij Duke Toys (website) in Den Bosch. Duke Toys is een internetwinkel, maar op afspraak kan men de artikelen vrijblijvend bekijken en tegen contante betaling meteen meenemen. De winkel bevindt zich in een soort container die alleen als magazijn wordt gebruikt. Een bijzondere lokatie die me inspireerde tot de HBP-cronacles (1, 2 en 3) die binnenkort als televisieserie voor de jeugd verschijnen.

05.05.2010: Prinses Diana is vier jaar en dolblij met haar nieuwe vriend, hobbelpaard Epona. Klik voor groter.Dit allemaal ter gelegenheid van Bevrijdingsdag, niet toevallig ook de dag dat onze prinses Diana Ilka (4) zichzelf in het jaar 2006 bevrijdde en ter wereld kwam. Vandaag vieren we dit heugelijke feit: Diana is jarig en 1461 dagen ofwel vier jaar geworden.

De avond ervoor hebben we het hobbelpaard in elkaar gezet en de slingers en ballonnen opgehangen. Is Diana niet te oud voor een hobbelpaard? Ja, eigenlijk wel. Het punt is dat ze stapelgek op paarden is. Dat men er ook mee kan hobbelen is mooi meegenomen.

Een reportage in acht foto's van het eerste uur van Diana's verjaardag:

  • Foto #01: Diana komt gespannen de woonkamer binnen.
  • Foto #02: Ze heeft haar eerste kado binnen, een keukentje. Nu moet ze haar ogen dichtdoen voor de grote verrassing.
  • Foto #03: Ineens staat hij achter haar: het hobbelpaard!
  • Foto #04: Meteen klimt Diana op het paard. Op de achtergrond een foto van Zant (Zelda Wiki) waar ze verliefd op is en waar we de hele kamer mee hebben versierd.
  • Foto #05: Gelukzalig hobbelt ze op haar paard dat de naam Epona (Zelda Wiki) heeft gekregen.
  • Foto #06: Diana en Epona zijn meteen dikke vrienden en ze sleept hem overal mee naar toe.
  • Foto #07: Tussendoor is er natuurlijk taart, voor de gelegenheid heeft de prinses haar oranje cowboyhoed opgezet.
  • Foto #08: Diana en haar grote liefde, de uitermate aantrekkelijke Zant.

Diana vraagt: "Papa, is het feest afgelopen?" Neen meisje, het feest gaat de hele dag door.

Comments

Nou, het HBP past nog precies, hoor! Gefeliciteerd met je dochter! Je beseft nu hopelijk wel, dat je over een paar jaar vast zit aan een pony? En dan een échte...

Felicidades Diana..te quiere mama.xxx

Ik protesteer tegen de misleiding. HBP is op geen enkele manier een afkorting voor hobbelpaard!

O, en gefeliciteerd natuurlijk, hè? ;-)

Hartelijk gefeliciteerd .. wat n spetter is 't toch!

Pabien con Diana Ilka!
Wat een dolle dag :D

Zo mooi, zo blij! Gefeliciteerd!

@Els: Dank je wel, voor de felicitaties. Begrijp ik dat jij Diana een pony gaat schenken? (Wel met voeding en verblijfskosten hoop ik!)
@Mama: Hola mi amor, es tu primer comentario. Que bien!
@Eric: Op geen enkele manier? Verdeel het woord in lettergrepen, okay ik help je even: Hob-Bel-Paard => HBP. Dank je wel!
@Henk: Dank je en tsja, dat is logisch. Ze lijkt op haar v..... (o nee!).
@ANila: Masha danki. De dag werd nog doller, lees donderdag maar.
@Pascal: Als een mens blij is straalt hij (m/v) automatisch schoonheid uit. Andersom weet ik niet.

Alweer vier jaar. Ik kan me nog herinneren dat iedereen hier aan het scherm gekluisterd zat, toen ze geboren ging worden. Het lijkt gisteren. Van harte, Diana! En jullie allemaal ook gefeliciteerd!
En dat worden drukke zaterdagen straks, als je eerst met Luchiano naar voetbal moet en daarna met Diana naar de manege. Volgens mij is vier jaar een leuke leeftijd om op de pony's te beginnen. :)

@Casa: Ik ben een eenvoudige AOW-er, dus verwacht niets van mij. Nee, daar draait papa zelf voor op!Maar inderdaad was mijn commentaar in ook jouw voordeel uit te leggen. :)

@Ricky: Ik herinner me dat moment ook nog als de dag van gisteren. De manege, ik weet het niet. De dochter van een ex-collega is door een paard in haar oor gebeten. Daar is nu een stuk van af. Wat dat betreft is een hobbelpaard toch minder gevaarlijk.
@Els: Het in mijn voordeel uitleggen van geschreven teksten is een van mijn sterke punten. Als we op 10 mei de Staatsloterij (eindelijk) winnen krijgt Diana haar pony.

♫... Salu ku bolo nos ke...♪ Pabien met je kleine meid!