« The Spiders go Efteling | Main | Freudiaans »

Diana doet aan Natuurkunde

Net als bijna alle andere kinderen van haar leeftijd is Diana (5) dol op ballonnen. Was eerst het attribuut 'kleur' van het grootste belang, tegenwoordig hebben de fysische eigenschappen van ballonnen haar interesse, bijvoorbeeld het stijgvermogen.

"Als een zwaar iemand aan een ballon hangt, valt die naar beneden", voorspelt ze. Vrezend dat Diana bij een zwaar iemand aan mij denkt vraag ik: "Wie is bijvoorbeeld een zwaar iemand?" Tot mijn voldoening antwoordt ze: "Nou, een olifant bijvoorbeeld."

We zijn in Tilburg op weg naar de parkeergarage aan het Pieter Vreedeplein. De auto staat op niveau -3, dat betekent dat we de lift nemen. Diana loopt met de ballon van McDonalds in haar hand en denkt na over de zich binnenkort afspelende situatie: "Papa, wat gebeurt er als je met een ballon in de lift naar beneden gaat?"

E=MC2?

Comments

Een kwestie van uitproberen dus! Testen zijn goede levenslessen.

En wat er nou zo fantastisch is aan de McDonalds snap ik niet.

Verdorie spider, kleding kopen bij C&A, uit eten bij de chinees, hapje tussendoor bij McD, bammetjes meenemen naar de Efteling, met de trein naar het werk en straks op de fiets........een echte Hollander.

Ja inderdaad, het zijn dergelijk simpele vragen over liften die tot de Algemene Relativiteitstheorie hebben geleid.

@Renesmurf: Precies, blijven testen. Dat van McDonalds snap ik ook niet, de kinderen zijn er gek op. Wij kopen altijd eerst spare-ribs met knoflooksaus en eten die dan bij de Mac op. McSpares ofzo, wellicht een briljant idee!
@El Alcalde: Dat is nog eens inburgeren! In het begin keken we ook nog vaak naar SBS6, maar dat hielden we toch niet zo gek lang vol.
@Laurent: Het begin is gemaakt, hopelijk blijft Diana wel wat meer op haar kapsel letten dan Herr E.

En zijn jullie er inmiddels al achter?