« Memories over dertig jaar | Main | Gilze-Rijen zonder burgemeester »

Diana gaat op zwemles

CasaSpider wenst alle lezers (m/v) een gelukkig nieuwjaar! 2012, het kan zomaar ons laatste jaar zijn. Gekheid, immers ik ben een oude Maya en weet precies wat wij destijds bedoelden met onze kalender. Al vrij vroeg in het prille nieuwe jaar check ik de Rabo-app op mijn telefoon en zie tot mijn ontsteltenis dat er 37 euro is afgeschreven door Laco. Wie of wat is Laco? Laco Tropical is de organisatie waar wij Diana (5) begin september hebben ingeschreven voor zwemles.

Maar Diana heeft nog nooit n zwemles gehad! En toch 37 euro afschrijven, hoe is het mogelijk? We staan sinds september op de wachtlijst voor zwemles op zaterdag. Wegens grote drukte nemen we ook genoegen met woensdagmiddag. Ergens in december belt iemand van Laco of Diana op dinsdagmiddag wil zwemmen. Ik antwoord dat thuis te overleggen, maar bel niet terug aangezien het geen optie is. Kennelijk heeft iemand bij Laco in het systeem gezet dat Diana toch op dinsdagmiddag zwemles heeft. Stoom komt uit mijn oren. Storneren, advokaten en zwaardere middelen spoken door mijn hoofd.

07.01.2012: Diana (5) krijgt haar eerste zwemles bij Laco Tropical te Rijen. Klik voor groter.Eerst waag ik er een telefoontje aan en word heel vriendelijk geholpen door Angela. Zij verontschuldigt zich voor de fout, ziet dat er een plekje open is op zaterdag en regelt dat er pas vanaf maart weer geld van de rekening wordt geschreven. Mijn boosheid pruttelt weg, over gras voor de voeten wegmaaien gesproken. Het beste nieuws is natuurlijk dat Diana op zaterdag met haar zwemles mag beginnen!

Op die zaterdag is haar moeder nog jarig ook, welk een feest. Na koffie, appeltaart, zingen en kado's is het tijd om naar Laco Tropical in Rijen te rijden. Diana is opgewonden en heeft er zin in. Bij het inschrijven kregen we al een rugzak mee met allerlei dingetjes. Alleen het badpak met drijfelementen ontbrak nog. Bij de receptie haalt de medewerkster het pasje door een apparaat en vraagt Diana welke kleur badpak zij wil: "Laat me eens raden, jij wilt zeker een roze?" De medewerkster heeft momenteel vast meer succes dan Derek Olgivie.

Met onze jassen nog aan is het behoorlijk warm in het kleedkamertje. Even later is Diana klaar voor haar eerste les. Wij schuiven blauwe plastic slofjes over onze schoenen aan, bij mij past het maar net. We lopen naar het zwembadgedeelte en vrij snel meldt een sympathieke zwemlerares zich voor de eerste briefing. De ouders mogen tien minuten toekijken en worden daarna geacht te verkassen naar het restaurantgedeelte.

In het pierenbadje stelt de lerares de kinderen op hun gemak en doet wat eenvoudige oefeningen. Eerst moeten ze als olifanten door het water lopen, daarna als kikkers en vervolgens als kangoeroes. Ik heb de indruk dat het wel klikt. Onze tijd is op en we gaan als afgesproken naar het restaurant. De laatste vijf minuten mogen de kinderen vrij spelen in het pierenbadje. Diana's laatste actie daar is het nemen van de glijbaan. Daarna is het douchen geblazen en omkleden.

Terug in de auto is ze enigszins teleurgesteld dat ze haar diploma nog niet heeft gekregen. Zo gaan die dingen.

Comments

Ik kijk met verbazing naar de zwempakjes. Wat een service van die zwemschool en wat veilig! Zo te zien heeft ze er veel plezier in, hoop dat dat zo blijft.

Dus nu iedere zaterdag een zwem- en een voetbalverslag? Jij gaat het druk krijgen:-)

Oeh, succes het aankomende jaar! Ik ben z blij dat ik van die wekelijkse zwemlessen af ben :S

Een heel gelukkig en gezond 2012. Diana mag ook bij ons in het zwembad komen oefenen!

Hahahhaa, Ik heb weer in een deuk gelegen om je verhaal. Het zit al in het begin over de maya's. Dat is natuurlijk een gevoelig punt bij mij, want wij hebben een echte maya in huis en dat is onze Marco. Voor mensen die dit niet weten: Marco komt uit Guatemala en stamt echt af van een Maya-stam. Maar dat terzijde. Ik kon het natuurlijk niet laten om op de MAYA link te klikken. Heerlijk om aan terug te denken. Ik zie je zo al die trappen weer op en af rennen..Als ik aan een roze olifant kan denken kan ik me dit ook voor de geest halen....Over Memories gesproken....LOLOLOl

Veel succes met de zwemlessen. Ik hoop dat Diana een snelle leerling is, want ook ik ben blij dat we dat niet meer hoeven te doen. Pffff, onze maya deed er extra lang over, maar heeft dan na vele jaren zwemmen toch A,B en C gehaald.

@Diana: Succes meid en veel plezier. Ik hoop dat je snel diploma mag zwemmen.

Groet,

Ingrid

@Door: Waarschijnlijk betalen de cursisten het uiteindelijk zelf, maar het is wel handig en uniform. Het voetballen en zwemmen gaat elkaar overlappen, dus ik vrees dat ik niet vaak bij de zwemles aanwezig kan zijn. Bij diploma-A natuurlijk wel!
@Zuster Klivia: In het restaurant zit je goed en het lijkt erop dat ze lekkere tosties hebben. We zullen zien.
@Margriet: Dank je wel, voor Wiro en jou natuurlijk ook een heel goed 2012. Ik wil wel, eens kijken of het er van gaat komen. Speelt Wiro dan voor badmeester?
@Ingrid Lucardie: Geweldig dat jullie een echte Maya in huis hebben, Maya Marco. Kun jij je de Bezienswaardigheid ook nog zo goed herinneren?

Nog de beste wensen voor een schitterend 2012!Nee ik benijd jullie de uren in het zwembad niet, dat is pas afzien en ik ben benieuwd hoe snel het rosemeisje er door heen zwemt.....
In elk geval is het een nieuwe mijlpaal....andere invulling voor moeder en dochter van de zaterdag ;-)

Diana veel succes in het zwembad. Mooi badpak. Je neefje Tom heeft al B gedaan. Goed oefenen dan lukt het wel.

@ANila: Dank je wel en jou wens ik natuurlijk hetzelfde! Wat is dat toch dat iedereen zo'n hekel heeft aan de zwemlessen van de kinderen? Eerlijk gezegd ziet het er allemaal gezellig uit, maar ik heb natuurlijk wel gemakkelijk praten... :-)
@CasasPa: Het gaat Diana allemaal wel lukken. Hoe oud was ik toen ik mijn eerste diploma (Freischwimmer) haalde, zes?