Main

April 30, 2007

Eredivisie 2007, de spannendste ontknoping EVER

Evenals vele Nederlandse mannen en enkele vrouwen zat ik vanaf zondagmorgen acht uur, twee uur Nederlandse tijd, via internet aan de radio gekluisterd. Radio-1. AZ kon de titel nauwelijks ontgaan, een eenvoudige en kleine zege op het nietige Excelsior was voldoende. Ajax speelde in Tilburg tegen Willem II en PSV in eigen stadion tegen Vitesse. PSV moest minimaal twee keer meer scoren dan de Amsterdammers om hen voorbij te gaan.

Allereerst een compliment aan de tegenstanders van de drie titelkandidaten. Vitesse, Willem II en zeker Excelsior vochten voor wat ze waard waren. Juist hierdoor ontspon zich de spannendste ontknoping van de Eredivisie ever en waarschijnlijk aller tijden.

Doordat Excelsior tweemaal op voorsprong kwam tegen AZ leek de strijd vooral te gaan tussen Ajax en PSV. Beide teams kwamen toch moeizaam tot scoren en moesten tegelijkertijd bedacht zijn op een tegengoal. Toen AZ met nog meer dan 20 minuten op de klok gelijkmaakte stegen de kansen van de Alkmaarders ineens met sprongen.

Een geselecteerd overzicht van de tweede helft:

 • 15:50 Afellay scoort de 3-1 tegen Vitesse. PSV heeft nu een gelijk doelsaldo als Ajax maar moet nogmaals scoren omdat men minder doelpunten voor heeft. 29.04.2007: PSV landskampioen na dramatische ontknoping in de Eredivisie. Foto nu.nl. Klik voor groter.
 • 15:51 Excelsior scoort 2-1 tegen AZ dat nu in zwaar weer verkeert.
 • 15:55 Farfan maakt 4-1 en PSV is nu virtueel kampioen van Nederland.
 • 16:00 Vijf minuten later scoort Huntelaar de 0-2 tegen Willem II en mag Ajax zich kampioen wanen.
 • 16:03 Koevermans maakt gelijk (2-2) voor AZ. Ze spelen 10 tegen 10 en AZ is nog precies één goal van het kampioenschap verwijderd.
 • 16:08 Cocu brengt PSV op 5-1 en men wisselt wederom stuivertje met Ajax.
 • 16:22 Cziommer van AZ ziet een vrije trap juist gekeerd worden door de Excelsior doelman en zakt ter aarde. Nog drie minuten...
 • 16:24 3-2 voor Excelsior! AZ doet niet meer mee.
 • 16:25 Afgelopen bij Willem II - Ajax, uitslag 0-2.
 • 16:25 Afgelopen bij PSV - Vitesse, uitslag 5-1. PSV is op het nippertje kampioen van Nederland. Voor de 20e keer.

Nooit eerder is het voorgekomen dat tot in de laatste minuut drie teams kampioen konden worden. Qua team had ik het AZ gegund, qua trainer PSV. Vooral Louis van Gaal maakte zich zaterdag (weer) belachelijk met de opmerking dat de Nederlandse pers er alles aan deed om AZ te laten verkrampen. De over het paard getilde Van Gaal lijkt ook uiterlijk inmiddels steeds meer op een figuur uit Spitting Image.

Het commentaar van Ajax-trainer Henk ten Kaate: "Dit doet heel veel pijn." Aldus de uitstekende Ajax-website. Die van PSV is voortdurend overbelast.

Parallel aan de echte voetbalcompetitie is daar de voetbalpoule. Ook hier zijn beslissingen gevallen al is het (mij) niet helemaal duidelijk of de play-offs nu wel of niet meetellen voor het eindresultaat. De Webloggers hebben het goed gedaan en zijn uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 16e plaats geëindigd uit 545 teams. Niet slecht en volgend seizoen nog beter!

Beste individuele Weblogger is team Zidane United met 1502 punten. De tweede plek is voor Tjebbe, derde is Homegambler, vierde Real CasaSpider en vijfde de plotseling opduikende Kabritu di Keshi. Sommigen weten het niet anderen wel, maar Zidane United is het alter-ego van CasaSpider zelf. In het leven geroepen om echte voorspellingen mee te kunnen doen, immers Real CasaSpider moet Feyenoord bijna altijd laten verliezen. Hoewel dat dit jaar niet eens zo slecht uitkwam.

Zidane United heeft individueel in het Algemeen Klassement met 12.576 deelnemers goed gescoord met een zevende plaats. Kort na het laatste fluitsignaal van de laatste wedstrijd kwam er een email binnen van de voetbalpoule-organisatie waarin men Zidane United feliciteert met het behaalde resultaat. De zevende plaats geeft recht op een Adidas voetbal pakket, een echte prijs.

Het was een bijzonder seizoen Eredivisie. Mijn dank gaat uit naar de uiteindelijk 21 actieve namens de Webloggers deelnemers aan de voetbalpoule. Onder deze 21 deelnemers bevinden zich twee dames waarvan Paool de beste is met een 15e plaats en Willisha het ook goed heeft gedaan met een 19e plek. Volgend seizoen gaan we echt knallen en mikken we op minimaal 60 enthousiaste deelnemers.

En de hulp van de nationale topploegen natuurlijk.

March 20, 2007

El Sapo El Sapo (36)

1.

Dat de update van het CasaLog even op zich liet wachten heeft niets met PSV te maken. Er is wel het een en ander gebeurd in de eredivisie. Belangrijker nog dan de heren voetballers is de voetbalpoule. Het zat er al een tijdje aan te komen, eindelijk is Team Tjebbe van de eerste plaats verdrongen door Zidane United. Er is goed gescored door de Webloggers hetgeen in de stand van de subpoules geleid heeft tot een 20e plaats. Zo hoog stonden we nog nooit.

Zelfportret CasaSpider (Pablo Jamin) uit 1979. Klik voor groter.Vorige week was het consequent voorspellen van 0-0 voldoende voor de eerste plek in het Algemeen Klassement. Deze week dacht CasasPa aka Faas Wilkes jr: "Dat kan ik ook!" Overal vulde hij 0-0 in, behalve bij Feyenoord-Willem II en Heracles-AZ. Laten dit nu precies de enige wedstrijden zijn geweest die in 0-0 eindigden.

2.

Stokjes, de naam alleen al, zijn drie keer niks. Heel soms neem ik er eentje aan, als er een leuk verhaal achter zit of als het wordt aangereikt door een vrouw waar men geen neen tegen kan zeggen. Dat laatste is nu gebeurd met Paool. Maar het is wel het allervreemdste stokje ever. Immers, er is geen verhaal, er is niets over terug te vinden bij voorgangers kortom het is een groot raadsel.

Met enige fantasie is te bedenken dat dit ghakste stokje om een zelfportret gaat maar dan iets anders dan anders. Vandaar een foto van een door mijn alter ego Pablo Jamin geschilderd zelfportret. En ja, in 1979 had ik zwart haar. Voor alle partijen is het het beste als het stokje hier eindigt.

3.

Over een paar uur begint de uitreiking van de Dutch Bloggies 2007, een evenement waarbij de Oscars verbleken. Ondanks dat het CasaLog in twee categorieën is genomineerd heeft mij geen persoonlijke uitnodiging bereikt om hierbij aanwezig te zijn. Laat staan vliegtickets. Dit is vast geen goed voorteken.

Op het allerlaatste moment worden de beste troeven uitgespeeld. Daarom gooien wij er speciaal voor de categorie Beste Persoonlijke Weblog twee familiefoto's tegenaan, genomen op de stranden van Mambo en Wet&Wild. Eerst Diana (10 maanden), Luchiano (9) en Lucy vlak voordat we de zee ingingen en tot besluit Diana samen met CasaSpider aan de Polar tijdens het Happy Hour.

Als dit de jury niet over de streep trekt dan weet ik het ook niet meer.

March 12, 2007

Webloggers op pagina 1 van 23

11.03.2007: Webloggers voor het eerst op pagina 1, positie 22. Klik voor groter.Het was me het weekend wel qua voetballen. De Webloggers scoorden tamelijk slecht in de voetbalpoule. Maar dat gaf niets want in de jaren '50 vond niemand het erg om een zwart-wit televisie te kopen, immers geen mens had toen kleur. Met andere woorden, de andere subpoules deden het ook niet geweldig.

Het lijkt een beetje op bridgen waar resultaten relatief worden beoordeeld en men beter goed kan verliezen dan slecht winnen. Hoe dan ook, het resultaat van al dit geneuzel is dat de Webloggers voor de eerste maal op pagina één van het subpoule klassement verschijnen. Op een puike 22e plaats van 556 deelnemende teams.

Gefeliciteerd mannen! En Willisha en Paool natuurlijk ook.

Toch nog even terugkomen op de uitslagen, die waren namelijk erg bijzonder. Door voor iedere wedstrijd 0-0 hallo Frits van Thurenhout te voorspellen had men gewonnen met 56 punten. En dat is door 1 van de 7190 deelnemers ook gedaan. Het betreft een persoon met de mooie teamnaam RoodWit Blauwe leger.

De Webloggers zijn op stoom gekomen. Fascinerend is dat twee subpoules steeds in onze buurt rondcircelen. Dat zijn Ede cup met slechts zes deelnemers en het Hans Kraay jr castratie comité. Laten we ons als doel stellen tenminste deze twee voorbij te gaan.

February 5, 2007

Competitiedrang aangeleerd gedrag?

Natuurlijk is competitiedrang iets aangeborens, kijk maar naar hoe honden en katten met elkaar vechten om te laten zien wie de baas is. In een geciviliseerde maatschappij waar men zich niet meer zo heel druk hoeft te maken over het dagelijkse voedsel en een dak boven het hoofd vertaalt dit haantjesgedrag zich vaker in een spelvorm.

De voetbalsport is een van deze spelvormen. Geen mannelijke man die er ongevoelig voor is terwijl vrouwen vooral tijdens het WK pieken. De Eredivisie is in volle gang en het afgelopen weekend heeft AZ de spanning geheel teruggebracht door in Eindhoven titelfavoriet PSV met 2-3 te verslaan.

Na zondag 04.02.2007 zijn de Webloggers opgerukt naar de 27 plaats. Klik voor groter.Op meta-nivo vindt er rondom de Eredivisie nog meer sport spel plaats, namelijk de voetbalpoule. Ook hier wil iedere deelnemer de beste zijn. Bij de Webloggers is dat tot dusverre team Tjebbe. De weekprijs ging voor de tweede maal naar Willisha van team Madeirensers met 53 punten. Belangrijker nog dan de individuele prestatie is het subpoules-klassement.

In het klassement van de subpoules is de ster van de Webloggers rijzende. Dat heeft twee oorzaken. Ten eerste zijn we met 30 deelnemers een bovengemiddeld grote poule en ten tweede hebben 20 van de 30 leden reeds meer dan 800 punten verzameld. Dit betekent dat er veel discipline heerst om de uitslagen op tijd in te vullen. Een uitstekende team-spirit waardoor we ons nu op de 27e plaats bevinden, bijna bovenaan op pagina twee.

Ter vergelijking, de @Anti-Racism poule staat 32e en heeft niet minder dan 115 leden. Zoomt men echter in dan blijkt de poule relatief tamelijk doods met slechts 26 mensen die 800 punten of meer hebben. Kunnen de Webloggers nog stijgen? Jazeker, op pagina één staan acht teams met 20 deelnemers of minder. Die kunnen wij hebben.

Belangrijk is dat eerder genoemde team-spirit op peil blijft en dat niemand verzaakt. We hebben een W, we hebben een E, we hebben een B... neen, dit gaat te ver. Ik liet me even gaan. Wij zijn volwassen mensen en geen dellerige cheerleaders.

En eigenlijk is dat best jammer.

January 2, 2007

El Sapo El Sapo (34)

1.

Voetballers hebben het beter voor elkaar dan bijvoorbeeld Database Administrators. Nu zitten ze weer in de winterstop. En dat terwijl de ene helft van de stadions tegenwoordig overdekt is, de andere kunstgras heeft en tegelijkertijd de aarde opwarmt als een dolle stier. Laten we het houden op verworven rechten uit het verleden.

In de voetbalpoule gaat team Tjebbe ongenaakbaar aan de leiding met 828 punten. Gevolgd door Zidane United (804), Real CasaSpider (777), Faas Wilkes jr. (770) en Homegambler (752).

Belangrijker dan individuele prestaties is hoe de Webloggers het als collectief doen. Dat valt niet tegen. Langzaam maar zeker naderen wij de top, inmiddels staan we hoog op pagina 2 van de 23 met een verdienstelijke 32e plaats. Minpuntje is dat wij deze positie delen met het team Hans Kraay jr castratie comité. Die moeten wij maar snel onze hielen laten zien.

Mijn advies: het beste vult men reeds nu de voorspellingen voor de volgende competitieronde in. Op die manier is de kans kleiner dat men het straks vergeet. Geen dank.

2.

Afgelopen nacht, de nacht van maandag op dinsdag, had ik een merkwaardige droom. We waren met zijn tweeën, maar het is niet duidelijk wie van de twee ik nu was. Het wisselde. Laten we de ene 'A' noemen (van aktief) en de andere 'P' (van passief).

We bevonden ons in een netelige situatie, er werd op ons geschoten en we moesten vluchten. We verstopten ons twee maal succesvol, maar bij de derde keer werden we gevangen genomen. Even later wisten we te ontsnappen en na nog een keer verstoppen waren we veilig.

Maar niet voor lang! Luttele ogenblikken later bevonden we ons in exact dezelfde beginsituatie. Snel zochten we naar (dezelfde) plek om ons voor de eerste keer te verstoppen. Dat ging goed evenals de tweede keer. Nu rende 'A' naar de plaats waar we eerder gevangen werden genomen. 'P' liep achter hem aan daarbij 'A' mededelende dat zij dus zometeen gevangen genomen zouden worden.

Toen 'A' zich dat realiseerde koos hij een andere schuilplaats 'P' in verwarring achterlatend.

3.

De tijd van de Dutch Bloggies is weer eens aangebroken. Het is de enige internetverkiezing waar het CasaLog sinds jaar en dag aan meedoet. Niet om te winnen, neen het voornemen is ieder jaar slechts het halen van de genomineerden. Tenminste toch in één categorie.

Als u het CasaLog in dit streven wilt steunen dan kan dit gratis door de volgende stappen te ondernemen:

 • Registreer uzelf op de stempagina van de Dutch Bloggies website.
 • Na confirmeren van de bevestigingsemail kunt u inloggen.
 • Copy de url van het CasaLog (selecteren en control-c): http://live.casaspider.com
 • Paste deze url in de rubrieken Best Geschreven Weblog, Beste Weblog, Beste Persoonlijke Weblog, Beste Politieke Weblog en Beste Video Weblog. Ja, wij zijn ambitieus dit jaar.
 • Klik op "Sla je nominaties op!", onderaan de webpagina.

Waarvoor bij voorbaat mijn hartelijke dank.

December 26, 2006

Charisteas laat Diana huilen

Om half acht zit ik voorzien van een mok koffie voor de buis. ESPN zendt Feyenoord-PSV live uit. Naast mij kijken Lucy en Diana, deze keer niet in Feyenoord-pyjama. Tijd voor RealWrite™.

Angelos Charisteas scoort de 1-1 tegen PSV.De eerste twintig minuten is Feyenoord sterker, tot het moment dat Cocu doelman Timmer met een licht afzwaaiend afstandschot er wel heel slecht uit laat zien. Hierna neemt PSV het heft in handen maar CasaSpider wanhoopt niet. Immers, voor Feyenoord excusez le mot schijt PSV in de broek.

Ongeveer in de 38e minuut krijgt Feyenoord een vrije trap. Van rechts krult de bal links het strafschopgebied in waar Angelos Charisteas heel knap voor zijn man komt en hem in het doel kopt. CasaSpider juicht uit volle borst, hij heeft altijd al van tzatziki gehouden. Het is de eerste goal in elf wedstrijden die PSV tegen krijgt.

Als ik uitgejuicht ben hoor ik nog steeds lawaai. Naast mij is Diana (7 maanden) oorverdovend aan het huilen, ze is kennelijk nogal geschrokken van Charisteas. In de pauze kalmeert zij een beetje. Voor de zekerheid neemt Lucy haar mee naar de slaapkamer.

In de tweede helft is Feyenoord gevaarlijker. Vooral Royston Drenthe is goed in vorm en troeft opponent Ibrahim Afellay een paar keer knap af. Na 70 minuten is de koek echter op, de krachten vloeien weg uit de Rotterdamse benen. PSV lijkt genoegen te nemen met een gelijkspel en dringt niet echt aan.

Een mooi begin van Tweede Kerstdag zo'n voetbalwedstrijd.

December 24, 2006

Synchronisatie over 8000 kilometer

Zojuist las ik bij Diamond Piet dat hij via internet bij Langs de Lijn semi-live meemaakte dat Ajax in luttele minuten een 0-2 voorsprong tegen Vitesse kwijtraakte. Dat is grappig, want precies hetzelfde gebeurde hier ook. Beiden wachten we nu op het onvermijdelijke Amsterdamse geluk in de 93e minuut.

Snel posten dus.

Vrijdag hebben wij de kerstboodschappen gedaan bij Centrum Piscadera. Diana (7 maanden) was er ook bij. Ik deed de kofferbak open en wilde de kinderwagen eruit halen. Maar de kofferbak was leeg. Een vloek ontsnapte aan mijn lippen, niet echt conform de kerstgedachte.

Lucy zag het minder somber in. "We zetten haar gewoon in het winkelwagentje", zei ze. Volgens mij was Diana daar nog te klein voor, de praktijk bewees het tegendeel. Ze paste prima en gedroeg zich gedurende het halve uur boodschappen doen voorbeeldig.

09:20 Vitesse scoort de 3-2!

Snel posten dus. Nog twee minuten te gaan in de Gelredome.

Update 09:25

Vitesse-Ajax 4-2

December 20, 2006

Hutspot

Is het nu stampot of stamppot? Analoog aan de agenten die een in de Ch. Ruys de Beerenbrouckstraat gevonden lijk alvorens het proces-verbaal op te maken eerst tien meter verderop de Kerkweg insleepten is de titel van vandaag hutspot.

Het is de tijd van het Nationaal Dictee. Om hem te pesten gaf ik Luchiano (9) opdracht mee te doen. Hij had daar absoluut geen goesting in. "Okay, vijf zinnen dan." Ik heb het maar niet nagekeken.

Het is met mevrouw de Gier, de niet-deelnemende Postcode Loterij verliezer uit Heusden, en een in ruil voor 100 euro hondenpoep etende HAVO-scholier uit Assen een tumultueuze week qua vreemde gebeurtenissen. Geen vreemder wezen dan de mens.

Maandagavond in Nederland en via BVN dinsdag op Curacao presenteren Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong het uitstekende programma Holland Sport. Ronald Koeman was te gast en behalve zeer ontspannen was hij erg openhartig. Hem werd gevraagd te reageren op de gepikeerde reactie van Marco van Basten op neerbuigende opmerkingen van conflictmodelaanhanger Louis van Gaal richting de bondscoach.

Matthijs van Nieuwkerk: "Ben jij Louis van Gaal beu?"
Ronald Koeman: "Ja, ik ben hem eigenlijk wel beu."

Een van de hoogtepunten van het programma is wanneer Matthijs van Nieuwkerk een nieuw artefact in het Holland Sport museum plaatst. Hij heeft er altijd een mooi verhaal bij, gisteren over de Senegalese dammer Baba Sy die posthuum de wereldtitel van het jaar 1962 toegewezen kreeg omdat de Russen hem destijds uit angst een visum weigerden.

Woensdagmorgen werd Diana (7 maanden) bij het Consultatieburo verwacht. Bij de laatste controle op 22 november was haar gewicht iets gedaald ten opzichte van de peiling op 11 oktober: 7160 ten opzichte van 7200 gram. Hiermee kwam zij onder de gemiddelde lijn terecht.

Gelukkig is Diana weer iets aangekomen, zij weegt nu 7580 gram. Nog steeds onder het gemiddelde, maar met een opgaande lijn. De winter nadert, we zullen haar eens een bord hutspot voorzetten.

December 11, 2006

Webloggers vertonen opgaande lijn

De topper van afgelopen zondag was Ajax-AZ. Het uitzendschema van de Nederlandse Eredivisie op ESPN is mij volslagen onduidelijk. Dit leek mij typisch een wedstrijd die voor uitzending in aanmerking kwam maar het mocht niet zo zijn. Ik moest het met het radio-verslag doen van Langs de Lijn.

Het goede nieuws is dat het een spannende wedstrijd was met naar verluidt een beter Ajax. Met de 2-2 einduitslag was Eindhoven de lachende derde. Het leukste onderdeel kwam echter pas na afloop van de wedstrijd bij de analyse door de trainers.

Louis van Gaal is niet mijn vriend. Het vlug dom vinden van anderen is paradoxaal genoeg geen enkel bewijs van eigen intelligentie. Toch had Van Gaal met enkele van zijn uitspraken opponent Henk ten Cate al snel op de kast. Geconfronteerd met de opmerking dat volgens Louis AZ met meer dan één punt naar huis had kunnen gaan liet hij een vele seconden durende stilte vallen.

Dat was wel grappig. Daarna begon Ten Cate over de scheidsrechter, de afwezigheid van Wesley Sneijder en ander geklaag. Los van het feit dat zijn beweringen eenvoudig te weerleggen zijn, immers volgens het radioverslag had Klaas Jan Huntelaar eerder rood moeten krijgen dan Barry Opdam en als er op dit moment iemand hot is dan Danny Koevermans wel, was het woord dat bij mij met betrekking tot Henk ten Cate naar binnenkwam: "Jankerd".

Schrijf je dat eigenlijk met een 'd' of met een 't'?

Het is gewoon niet des Ajax dat de trainer, ook al zit het even tegen, zich bedient van dergelijke excuses. Louis versloeg Henk met 3-1. Wat vindt de webloggende Ajax-aanhang (Piet, Bodo) van deze these?

In de Webloggers-poule van www.voetbalpoules.nl gaat Team Tjebbe (Sander) nog steeds met voorsprong aan de leiding. Sterker nog, afgelopen weekend won hij zijn derde weekprijs. Het mysterieuze Zidane United bekleedt stevig de tweede positie. De laatste weken is er goed gescored door de top-5 van de Webloggers. Dit resulteert in een knappe 54e positie in het poule-klassement.

En wij kijken naar boven.

November 12, 2006

Een traditionele dag in de Eredivisie

Zondagmorgen ging de wekker om half acht. Dankzij het aflopen van de zomertijd is het verschil met Nederland nu vijf in plaats van zes uren. Om half acht begon Ajax-PSV en verwachtingsvol zette ik de televisie aan op ESPN, kanaal 700. Er werd wel gevoetbald maar het was een strandvoetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Portugal. Straks gaan we ook nog strandgewichtheffen.

Teleurstelling wegslikken.
Koffie zetten.
Naar Langs de Lijn luisteren via internet.

Op het oog gehoor was het geen geweldige wedstrijd. Volgens de verslaggever speelt PSV als een Italiaanse club en dat mag gezien het resultaat als een compliment worden opgevat. PSV won traditioneel in de Arena, deze keer met 0-1 en was via Koné (bal op de paal) dichterbij de 0-2 dan Ajax bij de 1-1.

Dat het een traditionele overwinning betreft blijkt uit onderstaand overzicht:

 • 12.11.2006 Ajax-PSV 0-1
 • 11.03.2006 Ajax-PSV 0-0
 • 20.03.2005 Ajax-PSV 0-4
 • 08.02.2004 Ajax-PSV 2-1
 • 15.12.2002 Ajax-PSV 2-4
 • 25.11.2001 Ajax-PSV 1-3
 • 08.04.2001 Ajax-PSV 0-1
 • 15.12.1999 Ajax-PSV 1-3
 • 15.11.1998 Ajax-PSV 2-2
 • 21.12.1997 Ajax-PSV 3-4
 • 22.12.1996 Ajax-PSV 0-2
 • 05.11.1995 Ajax-PSV 1-1

In twaalf wedstrijden won Ajax éénmaal, speelde het drie keer gelijk en verloor derhalve acht keer. Doelsaldo 12-26.

Het is tijd voor een blik in www.voetbalpoules.nl en dan speciaal op de stand van zaken in de Webloggers-poule. Al geruime tijd gaat Tjebbe (Sander) aan kop, beslist is er nog niets. Zie hier de eerste 25 en de laatste 6 van onze subpoule die zelf op een ietwat teleurstellende 97e plaats bivakkeert. Er is dus ruimte voor verbetering.

Willisha van Madeirensers is de beste dame op positie 13.

October 22, 2006

Een narcistisch stukje

We waren naar goed Curacaos gebruik iets te laat bij Pleincafé Wilhelmina, CasasPa en Truus zaten al aan de grote tafel achter een flesje Amstel Bright. Niet lang daarna stonden er vier borden met eten en een flesje Duvel bij. De winkels waren dicht wegens Antillendag. Hierdoor ontbrak het aan winkelend publiek om door de terrasbezoekers bekeken te worden.

Daarom amuseerden we ons met Diana (5 maanden). CasasPa had de fotografenrol en geheel toevallig sta ik er een aantal malen op. Gelukkig wel samen met Diana. Een impressie van Diana en de Duvel.

 • Zo gauw zij een Duvelglas ontwaart duikt Diana erop af.
 • Voorlopig vindt zij de koude buitenkant van het glas nog lekkerder dan de inhoud.
 • Het glas is leeg, tijd om even recht in de camera te kijken.

CasasPa en Truus is het bezoek aan Pleincafé op de zaterdag namiddag goed bevallen. Omdat Diana toch wat onrustig werd besloten we de koffie bij ons thuis te drinken. Na wat schrijven en uitrusten was het tijd om te boerenbridgen. Deze keer ging de overwinning geheel terecht naar Lucy.

Pleincafe Wilhelmina 22.10.2006: Het glas is leeg, tijd om even recht in de camera te kijken. Klik voor groter/sluiten.Kan het nog narcistischer? Jazeker!

Vrijdagavond fotografeerde CasasPa Diana en mij op bed. We hadden net het wonderschone lied Hopla, hopla Reiter tweemaal uitgevoerd. Volgens de lyrics is het overigens niet hopla maar hoppa. Persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan hopla.

Hoe dan ook, bij het lied zit het kind op de knieën van de artiest die vaak de ouder is. Deze beweegt zijn knieën omhoog en omlaag, een beetje alsof het kind op een paard zit.

Beter kan ik het niet uitleggen. Hoogtepunt is de laatste zin: "fällt er in den Sumpf, macht der Reiter plumps". Op dat moment laat men het kind namelijk (niet te hard!) tussen de knieën zakken.

Dat heeft Diana heel goed in de gaten. Gedurende de gehele song luistert zij ietwat verveeld. Bij de laatste zin kijkt zij mij vol verwachting aan en na het in de Sumpf vallen lacht zij voluit.

Zondagmorgen om half zeven begonnen drie voetbalwedstrijden tegelijkertijd. Op ESPN verwachtte ik Feyenoord-Ajax maar gelukkig koos men voor AZ-PSV. Anders had ik na een kwartier al niet meer hoeven kijken. AZ-PSV was een leuke wedstrijd waarin AZ vrij kansloos met 1-3 verloor.

Nog leuker was het korte gesprek na afloop tussen Andy Houtkamp en Louis van Gaal waarin laatstgenoemde verdrietiger was over het commentaar van Andy (AZ verloor kansloos) dan over de nederlaag. Zo kennen wij Louis weer.

Diana vond het allemaal best. Daarom mag zij in dit narcistische stukje toch één keer meer op de foto dan Narcissus zelf.

September 17, 2006

Eredivisie en de ontmoeting met een fan

Zondagmorgen ging de wekker om half zeven. Als het in Nederland zomertijd is loopt Curacao zes uur achter, bij wintertijd is het verschil slechts vijf. Om half een Nederlandse tijd begonnen zowel PSV-Feyenoord als Roda JC-Ajax. ESPN koos voor de wedstrijd in Eindhoven.

De eerste helft verliep grotendeels dramatisch voor de Rotterdammers. Nu ben ik een tamelijk fanatieke supporter als het gaat om Feyenoord en het Nederlands Elftal, maar door het vertoonde spel schoot ik in de berustingsmode. Na acht minuten stond het al 1-0 (Farfan) door een enorme blunder van keeper Timmer en luttele minuten later werd een glaszuiver doelpunt van Koné afgekeurd.

Mijn voorspelling in de voetbalpoule was 2-1 voor PSV maar 7-0 leek op dat moment een realistischere voorspelling. De 2-0 door Alex kwam dan ook niet als een verrassing. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Feyenoord warempel en onverwachts tegen via De Guzman.

Lezeres Loek herkent CasaSpider bij Pleincafe Wilhelmina op zaterdag 16.09.2006.De tweede helft was niet goed, maar gelukkig liet PSV zich meeslepen in het slechte spel. Dat is wel een verbeterpuntje voor coach Koeman (Ronald wel te verstaan, Erwin heeft een hele lijst), want een 2-1 voorsprong is klein.

Vlak voor tijd scoorde Feyenoord uit een corner zelfs de gelijkmaker, het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend duwen van Kolkka. Niet lang daarna werd Boussaboun een penalty onthouden.

Het kan raar lopen in een wedstrijd. Opmerkelijk was de actie van de ingevallen Patrick Kluyvert die in zijn eigen verdediging mede-aanvaller Farfan torpedeerde. Farfan schijnt een hersenschudding te hebben opgelopen. Wellicht heeft Kluyvert op deze wijze een basisplaats afgedwongen. Dat is ook een manier.

In Kerkrade werd Ajax vakkundig met 2-0 door Roda opgerold waardoor nu AZ, Roda en Groningen aan de leiding gaan in de Eredivisie. Het belooft een interessante competitie te worden.

In de Webloggers-poule is Diamond Piet losgebrand en gaat onbedreigd aan de leiding (1, 2). Piet behaalde in de derde meetellende ronde alweer zijn tweede Award, samen met de geniale Paola. In het subpoule-klassement staan de Webloggers op een gedeelde 138e plaats. Gezien het feit dat wij de grootste poule zijn op pagina zes is hier duidelijk ruimte voor verbetering.

In de late zaterdag namiddag hadden wij bij Pleincafé Wilhelmina onze dagmenu's bestaande uit halve kip, patat en salade al op, waren Ino & Bente en de Cuppens al weg en lagen de dominostenen op tafel toen plotseling een ietwat (met respect) oudere dame zich bij ons meldde.

Loek, correct me if I'm wrong, uit Schiedam is een trouwe lezeres van het CasaLog, het woord fan in de titel is ontstaan uit dichterlijke vrijheid. Het blijft grappig als een ons volledig onbekend iemand precies weet wie wij zijn. Zo begon Loek over Kranshi, de paspoorten en Luchiano alsof zij ons al jaren kent. En ergens is dat natuurlijk ook zo.

"Het is net of ik Sinterklaas een handje kom geven", zei zij nog. Ziet CasaSpider er dan zo oud uit? Loek heeft een sterke band met Curacao en is er nu op vakantie. Zij wil graag op Curacao komen wonen, bij voorkeur op Cas'abou. Geen slechte plek inderdaad. Door het CasaLog wordt regelmatig iets van het Curacaose gevoel naar Schiedam overgebracht, vertelde zij. Een mooi compliment.

Lucy kon het niet nalaten de ontmoeting van CasaSpider met zijn fan lezeres digitaal vast te leggen.

September 10, 2006

Diana 80 Hex

Zondag 10 september is automatiseringstechnisch een interessante dag in het leven van Diana (4 maanden). Vandaag is zij namelijk 128 dagen oud. Het getal 128 is voor computers een lekker getal, het is namelijk een macht van twee. Twee tot de zevende om precies te zijn.

Machten van twee leveren in het binaire stelsel mooie afgeronde getallen op:

 • 2=10
 • 4=100
 • 8=1000
 • 16=10000
 • 32=100000
 • 64=1000000
 • 128=10000000

Decimaal tellen is voor computers heel gek. Omdat binaire getallen al snel uit heel veel cijfers bestaan en daardoor niet gemakkelijk leesbaar zijn wijkt men in Nerd-World al snel uit naar octaal (8-tallig) of hexadecimaal (16-tallig).


Diana is 108 dagen oud op 21 augustus 2006. Klik voor groter/sluiten.Diana is 108 dagen oud op 21 augustus 2006. Klik voor groter/sluiten.Diana is 108 dagen oud op 21 augustus 2006. Klik voor groter/sluiten.

(Klik op een thumbnail voor vergroting)


Iedereen is nu ontzettend, nou ontzettend, benieuwd hoe oud Diana octaal dan wel hexadecimaal is. Eerst een paar foto's.

 • Diana slaapt soms in een vreemde, ja zelfs haast beangstigende positie.
 • Op haar 128e levensdag eet Diana een aardappel(?) hapje en zit daarbij op een stoeltje.
 • Speciaal voor de foto kijkt de zittende Diana op haar 128e levensdag even in de camera.

Dit ter compensatie voor de minder cijfermatigen. Het is tijd voor de oplossing van de mini-quiz. Octaal is Diana vandaag 200 geworden en hexadecimaal 80.

Een goede tip voor mensen die een probleem hebben met hun leeftijd is te kiezen voor een hexadecimale representatie. Dat scheelt een slok op de borrel. In andere situaties is binair weer beter. Zo heeft Feyenoord vandaag zijn eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Uit tegen Sparta werd het maarliefst honderd tegen één.

August 28, 2006

Mannen zijn aanstellers

Ik schreef: "Luchiano (8) en ik zitten in de lappenmand." Dat was een beetje overdreven. Zaterdagmiddag waren wij allebei weer helemaal de oude en hebben als vanouds bij Pleincafé Wilhelmina gezeten.

Omdat we honger hadden bestelden we er twee dagmenu's. Deze keer was het spare-ribs met patat en salade. Bijzonder lekker maar spare-ribs zijn gemaakt van varkensvlees. Dat schijnt niet goed te zijn voor zuigelingen en dat bleek te kloppen.

Qua mimiek, geluiden en bewegingen doen Diana (3 maanden) ons vaak denken aan een Sumo-worstelaar. Toen ik haar zaterdagavond op mijn benen heen en weer wiegde was dat helemaal het geval. Waarschijnlijk door de spare-ribs had zij flinke buikpijn. Met al haar kracht bracht ze deze naar boven en steunde slechts op haar schouders en voeten.

Een perfecte brug als ze er niet zo bij huilde.

Uiteindelijk was ze zo moe dat ik haar lopend in slaap kon zingen met de welbekende rock-song Slaap kindje slaap. Ook zondag was een zware dag voor Diana. Tot overmaat van ramp was de Ovol op, een goedje dat buikkramp bij baby's verzacht.

We besloten toch naar het strand te gaan. Het zwemmen ging goed, daarna begon het gehuil weer. Uiteindelijk kreeg Lucy haar kalm. Thuis van hetzelfde laken een pak. Luchiano vond het eng, dat gehuil. Hij was zelfs een beetje bang en zei: "Ik hoop dat ze het overleeft."

Met een slaolie-massage op haar buik wist Lucy Diana om een uur of negen te laten slapen. Inmiddels lijken de spare-ribs uit haar systeem verdwenen te zijn.

In alle consternatie vergeet men haast dat er ook nog gevoetbald is. Het seizoen 2006/2007 belooft een heel naar seizoen te worden. Daarom concentreren we ons op de voetbalpoule.

De Webloggers staan in het subpoule-klassement op een verdienstelijke 30e plaats uit 594 poules. De ranglijst per 27 augustus wordt aangevoerd door niemand minder dan Diamond Piet. Geldt hier nu de eerste klap is een daalder waard of het eerste gewin is kattengespin?

Deelnemers aan de Webloggers subpoule, denk eraan dat de Extra Voorspellingen voor 1 september ingevuld dienen te zijn.

August 20, 2006

Dat begint al goed

Bij Brillie, Renesmurf, Cyberjunk en vele anderen hangt dit weekend de vlag in top. Het Eredivisie seizoen 2006/2007 is begonnen. Na oneindig lang wachten kunnen we weer voor de buis hangen om te genieten van het nationale voetbal.

Dat is even wennen voor Henk Timmer, drie goals om de oren krijgen in GroningenNou ja, genieten. Het leven van een Feyenoorder gaat zelden over rozen. Wanneer heeft Henk Timmer voor het laatst drie goals om de oren gekregen?

Samen met de competitie is ook voetbalpoules.nl van start gegaan. De Webloggers zijn met 30 mensen vertegenwoordigd. Best gek, want volgens de regels mogen er slechts 25 amateurs per poule meedoen.

Na de eerste spelronde voert Kabritu di Keeshi (Geit van Kaas) de ranglijst aan. Real CasaSpider doet het met een vierde plaats niet slecht.

Helaas, de organisatie van voetbalpoules.nl heeft in haar wijsheid besloten dat de eerste spelronde niet meetelt. Dit vanwege het grote aantal mensen dat nu van vakantie terugkeert en wellicht de eerste ronde niet heeft ingevuld.

Misschien begrijpelijk vanuit het standpunt van de organisatie, voor mij persoonlijk zijn de druiven na de kansloze 3-0 nederlaag van Feyenoord bij FC Groningen dubbel zuur. Een echte Feyenoord-supporter klaagt echter niet, hij ploegt onverstoorbaar voort.

Daarom bij deze een oproep aan alle deelnemers van de Webloggers subpoule om voor 1 september de Extra Voorspellingen in te vullen. Wie niet weet wat hiermee wordt bedoeld of hoe dit moet kan mij emailen op casaspider apenstaart gmail dot com.

Volgende week begint voetbalpoules.nl met een schone lei. Dat kan van Feyenoord helaas niet gezegd worden.

July 26, 2006

Achteruit is nooit fijn

Mensen willen altijd vooruit. Weinig dingen zijn vervelender dan een stuk over precies dezelfde weg terugrijden als men een verkeerde afslag heeft genomen. Of het opnieuw intikken van voor zover mogelijk precies hetzelfde verhaal als men het per ongeluk gedelete heeft.

Voetbal-alert, over een paar weken begint de Eredivisie. De Webloggers doen uiteraard weer mee in www.voetbalpoules.nl. Dankzij het opmerkzame commentaar van reageerder Hans uit Apeldoorn stroomt deze subpoule al snel vol. Dit jaar geldt letterlijk vol is vol.

De organisatie heeft namelijk besloten de zogenaamde Amateurs, ofwel de niet betalende deelnemers, drastisch in hun mogelijkheden te beperken. Zo mogen Amateurs nog maar aan één competitie meedoen (niet erg), zich voor één subpoule inschrijven (wel erg), hun uitslagen niet meer verbergen (niet erg) en slechts 25 deelnemers in hun subpoule herbergen (wel erg).

Dit alles kan men voorkomen door voor tien euro Prof te worden. Echt veel geld is dat niet en ik gun het die jongens van www.voetbalpoules.nl heus wel, maar behalve met oude Dafjes op het Eurocircuit te Valkenswaard is achteruit nooit fijn.

Op het voetbalpoules-prikbord verwoordt Roys Knuddecluppie het als volgt:

Waar ik wel tegen ben is dat het eerst afgeschaft wordt en vervolgens weer ingevoerd. Misschien dat ik het niet moet zeggen maar ik heb nu meer het gevoel dat het als volgt gaat: "we hebben weer genoeg mensen hier naar toe gelokt, dus laten we eens kijken of we er nu wat uit te slaan is".

Menigeen zal zich in dit gevoel herkennen. Hetzelfde gebeurde met www.schoolbank.nl. In het begin werden potentiele deelnemers gelokt zich gratis op te geven om zo een interessante database te kunnen samenstellen. Toen dat een feit was werd er plotseling geld gevraagd voor de interessante diensten. Hierop verlieten vele deelnemers teleurgesteld www.schoolbank.nl.

Hoe dan ook, ondanks alle tegenslag moeten we verder. Het is nu nog belangrijker dat de Webloggers-poule uit gemotiveerde mensen bestaat, immers we hebben slechts 25 plaatsen. Aan alle deelnemers derhalve de oproep om trouw iedere week de uitslagen in te vullen, de wedstrijd van de dag niet te vergeten en zeker ook de Extra Voorspellingen (eindstand, winterkampioen en topscorer) vóór 1 september 2006 op te geven.

Wij laten ons niet kisten anders waren we wel een aardbei.