« Een goede opinie, een goede website | Main | Het verleden komt dichterbij »

Een traditionele dag in de Eredivisie

Zondagmorgen ging de wekker om half acht. Dankzij het aflopen van de zomertijd is het verschil met Nederland nu vijf in plaats van zes uren. Om half acht begon Ajax-PSV en verwachtingsvol zette ik de televisie aan op ESPN, kanaal 700. Er werd wel gevoetbald maar het was een strandvoetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Portugal. Straks gaan we ook nog strandgewichtheffen.

Teleurstelling wegslikken.
Koffie zetten.
Naar Langs de Lijn luisteren via internet.

Op het oog gehoor was het geen geweldige wedstrijd. Volgens de verslaggever speelt PSV als een Italiaanse club en dat mag gezien het resultaat als een compliment worden opgevat. PSV won traditioneel in de Arena, deze keer met 0-1 en was via Koné (bal op de paal) dichterbij de 0-2 dan Ajax bij de 1-1.

Dat het een traditionele overwinning betreft blijkt uit onderstaand overzicht:

 • 12.11.2006 Ajax-PSV 0-1
 • 11.03.2006 Ajax-PSV 0-0
 • 20.03.2005 Ajax-PSV 0-4
 • 08.02.2004 Ajax-PSV 2-1
 • 15.12.2002 Ajax-PSV 2-4
 • 25.11.2001 Ajax-PSV 1-3
 • 08.04.2001 Ajax-PSV 0-1
 • 15.12.1999 Ajax-PSV 1-3
 • 15.11.1998 Ajax-PSV 2-2
 • 21.12.1997 Ajax-PSV 3-4
 • 22.12.1996 Ajax-PSV 0-2
 • 05.11.1995 Ajax-PSV 1-1

In twaalf wedstrijden won Ajax éénmaal, speelde het drie keer gelijk en verloor derhalve acht keer. Doelsaldo 12-26.

Het is tijd voor een blik in www.voetbalpoules.nl en dan speciaal op de stand van zaken in de Webloggers-poule. Al geruime tijd gaat Tjebbe (Sander) aan kop, beslist is er nog niets. Zie hier de eerste 25 en de laatste 6 van onze subpoule die zelf op een ietwat teleurstellende 97e plaats bivakkeert. Er is dus ruimte voor verbetering.

Willisha van Madeirensers is de beste dame op positie 13.

Comments

Ik begrijp dat je extra zout in de Amsterdamse wonden wilt strooien maar het is toch wel erg patetisch dat je slechts een halve regel schrijft over Feyenoord-Ajax (0-4) en bijna een hele log over Ajax-PSV, twee ploegen waar je niets mee hebt en ook nog eens een wedstrijd die PSV met het nodige geluk winnend afsluit ...


Maar ik heb het verlies verwerkt met de nodige Polars op Mambo ;-)

Een halve regel over een voetbalwedstrijd is al te veel, zelfs als het over Feyenoord-Ajax gaat, gelukkig was deze post niet zo lang en gelukkig komen dit soort verslagen niet zo vaak voor. Natuurlijk is er nog niets beslist over de Webloogerspoule, je bent pas begonnen daarmee, dat duurt nog wel even. Wat dat betreft hoop ik dat Willisha de beste dame blijft, al zie ik haar hier niet zo vaak meer reageren als vroeger, ik weet nog wel dat ik haar altijd heel aardig vond.

leuke foto van Diana!

Voetbal is oorlog zei de Generaal. Wat ik gisteren heb gezien was een potje gezelligheid. Bah.

Ik heb het 'live' gezien van uit de Slingerij.
Je begrijpt dat ik gelukkiger was met deze uitslag dan van die andere topwedstrijd!
Maar daar wil ik niets meer over kwijt! :-)

Hi CasaSpider,
Grote teleurstelling toen ik zag dat je mijn berichtje over Feijnoord Ajax gewoon hebt weggehaald (????) En nu wel een uitgebreid verslag over Ajax - PSV.. hmmmm je hebt wel een hele erge hekel aan mijn cluppie hoor. Niet erg SPORT(l)ief! Jammer CS!
Chau,
Gaby

@Bodo: Zout in de wonden? De Belgische televisie en ik waren het 100% eens. Volgens mij had er nog een kratje Polar extra in gemoeten... ;-)
@Cyberjunk: Zo vaak wordt hier inderdaad niet over voetbal geschreven. Willisha is heel aardig, maar de andere dames mogen er ook wezen!
@Truus: Waar, waar? Aha, ik denk dat je de 'random picture' rechts in de marge bedoelt. Die verandert steeds. In deze post staan alleen ranglijsten...
@Meneer Helffer: Helaas heb ik het niet gezien, begreep dat Culina en Vaerinen (hoe schrijf je dat?) er toch regelmatig hard inkletsten...
@GJ: Ja, Utrecht werd flink ingemaakt door Vitesse... ;-)
@Gaby: Neen! Objection! Ik heb je reactie nog wel gelezen maar vrijwel direct daarna was er de server-crash en ben ik een week werk kwijtgeraakt. Echt waar, waarschijnlijk zijn ze zelfs in de USA fan van Feyenoord. Over Ajax-PSV heb ik slechts feiten geschreven. In Madrid hoopt men ook altijd dat Barcelona verliest en vice versa. Hoe is dat met River Plate en Boca Juniors?

haha .. die Casa .. ik had al gezien dat je was geweest .. via Paool of zelf gevonden? .. had per ongeluk bij haar gelinkt bij het reageren .. was eigenlijk niet de bedoeling .. foutje .. dus low profile aub ..

Op Risingflow radio deden ze ook verslag, en dat is dan nog leuk ook!

Sluit mij bij Truus aan: Diana staat mooi op de foto, Luchiano ook. CasasPa

Sorry, het is al laat. Maar Lucy vind ik er ook heel mooi op staan. CasasPa

Ha ha CS, Ja ja net een crash als ik iets schrijf over je cluppie F en mijn cluppie A. Maar voorruit dan maar weer. Moet eerlijk bekennen dat ik wel heeeeeeeeeeeeeeeeeel teleurgesteld was hoor. Marcos moest erg lachen erom. Hij is erg blij met zijn cluppie Boca, nog steeds numero uno! Net zoals mijn cluppie nog vorige week ;)
Besos,
Gab

@Tonto: Ja, zelf gevonden via mijn referrers. Anonimiteit op internet is geen eenvoudige zaak... :-)
@Renesmurf: Voetbal op Riing Flow? Hoe doen ze dat dan, zit er een verslaggever in de Arena?
@CasasPa: De complimenten zijn inmiddels aan betrokkenen overgebracht. Diana stak haar duim op...
@Gaby4argentina: Ja en het is echt waar. (Echt!) Ik weet dat Boca bovenaan staat, de standen in de Argentijnse competitie worden hier in de Extra bijgehouden. River Plate doet het relatief slecht, wel leuk dat Estudiantes en Indepentiente (clubs die inde 70-er jaren tegen F en A speelden) weer hoog staan. Beso... ;-)

Oja, voetbal. Dat moeten ze gelijk verbieden. Op het werk wordt er te veel tijd mee verloren ook als ze winnen.

Dankjewel Cyberjunk! Helaas heb ik de laatste weinig tijd om te reageren, maar ik zal mijn best doen! Ik hoop mijn positie in de voetbalpoule te verbeteren, ergens in de top5 zou ik wel heeeeel leuk vinden :-)