« Anna-Maria 2 jaar | Main | Wat is het belang van minister Omayra Leeflang? »

Competitiedrang aangeleerd gedrag?

Natuurlijk is competitiedrang iets aangeborens, kijk maar naar hoe honden en katten met elkaar vechten om te laten zien wie de baas is. In een geciviliseerde maatschappij waar men zich niet meer zo heel druk hoeft te maken over het dagelijkse voedsel en een dak boven het hoofd vertaalt dit haantjesgedrag zich vaker in een spelvorm.

De voetbalsport is een van deze spelvormen. Geen mannelijke man die er ongevoelig voor is terwijl vrouwen vooral tijdens het WK pieken. De Eredivisie is in volle gang en het afgelopen weekend heeft AZ de spanning geheel teruggebracht door in Eindhoven titelfavoriet PSV met 2-3 te verslaan.

Na zondag 04.02.2007 zijn de Webloggers opgerukt naar de 27 plaats. Klik voor groter.Op meta-nivo vindt er rondom de Eredivisie nog meer sport spel plaats, namelijk de voetbalpoule. Ook hier wil iedere deelnemer de beste zijn. Bij de Webloggers is dat tot dusverre team Tjebbe. De weekprijs ging voor de tweede maal naar Willisha van team Madeirensers met 53 punten. Belangrijker nog dan de individuele prestatie is het subpoules-klassement.

In het klassement van de subpoules is de ster van de Webloggers rijzende. Dat heeft twee oorzaken. Ten eerste zijn we met 30 deelnemers een bovengemiddeld grote poule en ten tweede hebben 20 van de 30 leden reeds meer dan 800 punten verzameld. Dit betekent dat er veel discipline heerst om de uitslagen op tijd in te vullen. Een uitstekende team-spirit waardoor we ons nu op de 27e plaats bevinden, bijna bovenaan op pagina twee.

Ter vergelijking, de @Anti-Racism poule staat 32e en heeft niet minder dan 115 leden. Zoomt men echter in dan blijkt de poule relatief tamelijk doods met slechts 26 mensen die 800 punten of meer hebben. Kunnen de Webloggers nog stijgen? Jazeker, op pagina één staan acht teams met 20 deelnemers of minder. Die kunnen wij hebben.

Belangrijk is dat eerder genoemde team-spirit op peil blijft en dat niemand verzaakt. We hebben een W, we hebben een E, we hebben een B... neen, dit gaat te ver. Ik liet me even gaan. Wij zijn volwassen mensen en geen dellerige cheerleaders.

En eigenlijk is dat best jammer.

Comments

Ik zie in jou heel veel, maar geen cheerleader. En volwassen, tsja.

Mwah, cheerleaders. Nooit van gehoord eerlijk gezegd, maar ik kan me er iets bij voorstellen gezien de rest van je verhaal. Verder denk ik dat als er maar zo weinig mensen mee (mogen) doen in een poule, dat je dan een echte gemotiveerde groep krijgt die ervoor gaat. Daarmee kom je verder dan met 100 mensen die meedoen waarvan meer dan de helft in een opwelling is gaan meedoen, maar in no time verslapt. Ik zie jullie minimaal op de eerste pagina komen en misschien zelfs nog wel helemaal winnen.

Waarom maak je een link met cheerleaders en dellerig?

Ah Cheerleaders JA! ik zal mijn best weer gaan doen :-)

@Piet: Ik hoop niet dat je net bezig was met een lekker flesje Palm en een zak chips ofzo toen je het je probeerde voor te stellen... :-)
@Cyberjunk: Nog nooit van cheerleaders gehoord? Toch maar eens in Google kijken! Dank je voor je vertrouwen in de Webloggers. Op pagina 1 staan echter ook een aantal grote poules die wel degelijk bloedfanatiek zijn. We zullen zien, ons voorlopige doel is pagina 1..
@Donna: Wellicht een geheime fantasie van mijn door Amerikaanse films verpeste brein waarin cheerleaders aan niets anders kunnen denken dan de quarterback in hun bed te krijgen. Of anders het hele football-team!
@GJ: Sommige mensen zijn gemakkelijker te triggeren dan anderen... ;-)

Wat dat betreft is het voor jouw wel iets om fan te worden van BOCA, zij hebben namelijk echte cheerleaders die in een tanga staan dansen ala carnaval in Rio.

Ik heb die drang niet. 1e zijn wil nooit betekenen dat je goed bent.

@CasaSpider: wees gerust, ik zie je niet op het veld van BOCA staan.

ik wel hoor, ik wil best een dellerige cheerleader zijn...whoeiiiiiiiiiiiii

Nou, ik heb gegoogled, maar ik vind het iets voor hitsige kereltjes om naar drellerige cheerleaders te kijken. Ik vind daar niets aan.

@Gaby4argentina: We zijn het eens, in Argentinie is Boca mijn club!
@Brillie: Ik zeg altijd zeg nooit nooit en betwijfel dus jouw uitspraak. Zelfs jij bent een keer de eerste geweest. Van miljoenen spermatozoiden... :-)
@Piet: Dat is nu al het tweede geval waar je mij niet ziet staan. Laat ik geen deuren openen door te vragen waar je me dan wel ziet staan...
@Paola: Kijk, dat horen wij nu graag. Ik vermoed dat je vandaag nog bezoek krijgt van het bestuur van De Graafschap...
@Cyberjunk: Leuk dat je hebt gegoogled op cheerleaders. Nu weten we allebei dat jij niet tot de doelgroep behoort... :-)
(Niks voor je nichtje eigenlijk, cheerleaderen?)

Natuurlijk is competitiedrang niets aangeborens, kijk maar kippen die geen rangen en standen kennen.
Die zijn allemaal gelijk.

net als mensen.

Oh jé, nu al 27e, we komen van ver. Opvallend overigens dat na Tjebbe er wel veel Casas van voren zitten, Incl. Faas jr.
CasasPa

Ja ja, langzaam maar zeker ben ik aan het stijgen... Was het laatst nog de 15e plaats, nu is het een 11e... Misschien gaat het dit seizoen net andersom dan het vorige, toen stond ik aan het begin heel hoog maar zakte af, en wie weet waar ik nu eindig (niet dat ik leid aan competitiedrang hoor hahaha...)

@Renesmurf: Wacht maar tot je er een parmantige haan tussen zet. Dan is het meteen haat en nijd in het kippenhok!
@CasasPa: De CasaFamily bevat kennelijk veel kenners. Zelfs meer dan je denkt...
@Willisha: Competitiedrang ontstaat meestal als men ook echt kans heeft om te winnen. Nog even doorbijten dus... :-)