« Karateles en het gebouw | Main | Competitiedrang aangeleerd gedrag? »

Anna-Maria 2 jaar

Een weekend in het teken van Win some, lose some. Feyenoord natuurlijk, Robertico Balentien die het Curacaose Tumbafestival won met de Tumba Karnaval Metamorfósis en zo zijn er meer die iets gewonnen dan wel verloren hebben... Bij de Dutch Bloggies is het stemmen voor de eindronde pas begonnen. Weest echter niet bevreesd, ik doe geen oproep om op het CasaLog te stemmen. Met twee nominaties (hier en daar) is het doel al ruimschoots bereikt. Mijn oprechte dank daarvoor.

Sinds vorige maand wacht een fotoreportage om geplaatst te worden. Aangezien het een reportage van 31 januari betreft is het toch slechts vijf dagen geleden. Op 31 januari was niet alleen koningin Beatrix jarig, neen precies twee jaar geleden op diezelfde dag werd Anna-Maria geboren, dochter van mijn Cubaanse collega Yohanna die over anderhalve maand wederom gaat bevallen. De kleine meid loopt inmiddels als een kievit en zit op kinderdagverblijf Pinky & Ponky achter supermarkt Vreugdenhil. Op woensdagmorgen stond aldaar een verjaardagsfeestje gepland en Yohanna vroeg mij foto- en filmmateriaal te schieten.

Woensdag 31 januari, speelschool Pinky & Ponky: Anna-Maria viert haar tweede verjaardag. Klik voor groter.Een impressie in tien foto's. Voor de niet-kenners, de party stond in het teken van een zekere Elmo.

  • Yohanna, Anna-Maria en een ander meisje bij de blauwe verjaardagstaart.
  • Het kostte enige moeite om het kaarsje uit te blazen, het is hier juist gelukt.
  • Terwijl Anna-Maria haar vingers aflikt kijken de overige kinderen uitgehongerd toe.
  • Twee vrolijke kindergezichtjes.
  • De activiteitenbegeleidsters verrichtten uitstekend werk en hadden er nog plezier in ook.
  • De juffrouws deden ook mee aan de wedstrijden, tot groot vermaak van de kinderen.
  • Welke man wil niet ruilen met een van beide kinderen?
  • Deze wedstrijd is gewonnen door het rechter kind, de begeleidster applaudiseert.
  • Anna-Maria lachend op haar lichtblauwe stoel.
  • Het feest is afgelopen en we keren terug naar de auto's.

Uiteraard gebeurde er nog veel meer op het feestje. Wat mij vooral opviel was de inzet van de activiteitenbegeleidsters. Ze zongen met de kinderen, vertelden een spannend verhaal en organiseerden diverse wedstrijdspelletjes. Dat was grappig omdat de kinderen nog iets te jong zijn om het wedstrijdelement goed te begrijpen. Als de muziek uitging tijdens het stoelendansen bleven de meeste kinderen wat besluiteloos voor de stoelen drentelen terwijl de volwassenen hen toeschreeuwden dat ze moesten gaan zitten.

Sommigen zullen beweren dat hiermee bewezen is dat competitiedrang iets aangeleerds is. Hoe dan ook was het een leuk feest en is Anna-Maria's tweede verjaardag goed gevierd.

Update dd. 05.02.2007 / 07:55

Speciaal voor lezeres Donna een foto van haar Tante Mireya die het kinderdagverblijf Pinky & Ponky leidt. Is ze het echt?

Comments

Gelukkig een eerlijk kinderfeest. Niets geen pretpark. Maar ouderwets, goede spelen. Bravo.

Dat laatste kan ik niet zeggen van je club van 11. Worden ze bij aankomst al ingemaakt, ook nog eens op het veld.

Ze verliezen wel veel... en vaak. Las ik zo op internet.

Een beetje ongelukkig was de trots van Zuid wel. Vincken stond model. 1 foutje betekende de 1e goal en voor de rest een goede wedstrijd.

Ik ben het met Brillie eens, maar ik denk ook dat er in Cur minder GELEGENHEID is om met kinderen naar een pretpark te gaan, ik denk daar op het eiland niet zoveel keus in zal zijn. Waarschijnlijk zullen er wel veel kinderfeestjes eindigen bij Mc Donald, Burger King of zoiets dergelijks. In elk geval vind ik dat de verjaardag van Anna-Maria leuk gevierd is.

Ik wil wel ruilen.

Hee Casa, Het feestje van Anna-Maria was zeker heel erg leuk, maar de lokatie vind ik nog leuker!!!
Dat is het huis van mijn oom en tante!! Ik zat zo te kijken naar de foto's en ik dacht dat komt wel erg bekend voor en ja hoor.
Mijn tante heeft nl. een creche aan huis, maar jammer genoeg heb je geen foto van m'n tante en oom gemaakt.

Jeetje, je kent nu Alicia (de vrouw van mijn neef) en je bent bij mijn oom thuis geweest. Strax ken je de hele familie. Just kidding ;-), maar mijn familie is wel erg gezellig.

Hola CasaSpider,
Ik moest toch even aan je denken na de gewel(da)dige partij gisteren in Amsterdam.
Sterkte!
Liefs,
Een vrolijke Gaby

@Brillie: Namens Yohanna bedankt. Je houdt het voetbal tegenwoordig beter in de gaten dan ik. Bravo!
@Piet: Ongelukkig telt niet in de sport. De strijd om de eerste drie plaatsen is in ieder geval weer spannend!
@Cyberjunk: Klopt, je kunt naar de bowling, naar de bioscoop en er is zowaar 'iets' waar de kinderen ook andere dingen kunnen doen. O ja, een piratenschip kan ook nog. En dan natuurlijk de McDonalds. Burger King is failliet...
@Lennart: Nog een voorkeur voor links of rechs (vanuit de kijker gezien)?
@Donna: Wat grappig! Jouw familie heeft zowat heel Curacao in handen, weet je zeker dat je De Castro heet en niet Maal? Speciaal voor jou heb ik een extra foto geplaatst, is de dame met het grijze haar echt je tante?
@Gaby: Als jij door een nederlaag van Feyenoord aan mij denkt vind ik het ineens een stuk minder erg... ;-)
En ik zie jou graag vrolijk natuurlijk. Heb je het gelezen van die Boca-fan die een penis op zijn rug getatoeerd kreeg?

Volgens mij zijn ze er nog een beetje te jong voor...

Siiii, dat is echt tante Mireya!!! Oooh wat leuk.

Tante Mireya is getrouwd met mijn oom Armand. Oom Armand is de broer van mijn moeder. Ik ga haar strax bellen (me moeder, ze is nl. nog steeds op vakantie op Cur.) om te zeggen dat je bij mijn oom thuis bent geweest. Tante Mireya ziet er oud uit met haar grijze haren, maar ze is niet zo oud.

Hopi great, Thanx.
BTW, de Castro is mijn getrouwde naam. Maduro is mijn meisjesnaam.

Leuk hoor! Wij hebben zondag ook zo'n feestje, tenminste met n 2-jarige. Maar dan in n iets koudere omgeving en zonder blauw elmo thema. Ben wel benieuwd hoe hij op z'n eerste redelijk bewuste verjaardag reageert.

Competitiedrang aangeleerd? De stoelendans met de aanmoedigende ouders leidt tot dezelfde taferelen als rond een voetbalveld waar het bij de ouders om de knikkers gaat, terwijl de jeugd alleen maar plezier wil beleven aan een spelletje. CasasPa
PS:
Zondag gaan we bij de 2-jarige weer lekker het familierepertoire zingen.

competitie is zeker aangeleerd, dat zit niet in de mens.
Het verhoogt de prestaties, maar voor mij hoeft dat niet.

Als het maar gezellig is.

@Lennart: Tsja... dan laten we het maar zo...
@Donna: Gelukkig is het je tante, wat een toeval. Alhoewel, als jij van de befaamde Maduro-familie bent is het niet zo vreemd dat ik her en der familie van je tegen kom. Op mijn werk zie ik vaak een zekere Diangelo Maduro, ook familie?
@Pascale: Ben benieuwd naar jullie feestje zondag, wat is dan wel het thema? O ja, waarom is Toms website offline? Meestal zijn kleine kinderen een beetje vervelend op hun eigen verjaardag, we zullen zien hoe Tom het ervan afbrengt!
@CasasPa: Je conclusie is dus dat de ouders het hun kinderen aanleren. Feliciteer Tom zondag maar van mij, het gezang hoef ik niet perse te horen... :-)
@Renesmurf: Dieren organiseren niet spontaal Olympische Spelen ofzo. Competitiedrang hebben zij echter wel degelijk, om het juiste paartje te vormen. Dat zit natuurlijk ook in de mens, nou ja in de meeste dan toch... ;-)

Nee, de Maduro family van mijn pa is heel klein. De Maduro's die op het eiland rondlopen zijn geen familie...

@ Casaspider, haha ja geweldig he die tatoo, wie gaat er dan ook naar een riverfan voor een bocatatoo ;)
En ja hoor als Feyenoord speelt (lees verliest) denk ik aan je.
Liefs,
Gaby

@ Casa: Het staat te vaak op de voorzijde van de krant. Zo ook iets over jong-oranje. Of oud oranje al niet meer dan genoeg is... pfff.

@Donna: Aha, dus er bestaat ook een kleine Maduro-familie. Zeg maar een soort van Madurodam... :-)
(Die heb je vast al vaker gehoord)
@Gaby4argentina: Ja, dat was niet echt slim. Probleem is dat beide teams in Buenos Aires huizen. Als Ajax-supporter ga je natuurlijk niet naar Rotterdam voor je tattoo. Volgens mij denk je ook als Feyenoord wint wel (heel even) aan mij... ;-)
@Brillie: De objectief gezien interessantste dingen staan op de voorpagina, dat is logisch...

Anna maria, gefeliceerd met je verjaardag en all the best voor jouw en je ouders. Je neef, Ryan en ouders vanuit zoetermeer "sweetlake city" Nederland.