« Laatste cursusdag Prince2 | Main | Anna-Maria 2 jaar »

Karateles en het gebouw

Iets voor kerstmis verzorgden Sensei Anthony en Sensei Ivonne de laatste karateles van het jaar 2006. De eerste les van 2007 stond gepland voor half januari 2007. In de tussentijd was het de bedoeling het op zijn tandvlees lopende gebouw grondig op te knappen.

De lessen werden echter uitgesteld tot februari. Eerst omdat er tegen witte mieren was gespoten en later omdat de zaal niet klaar was. Met de camera onder de arm en nieuwsgierig hoe mooi alles geworden was togen Luchiano (9) en ik zaterdagochtend naar de Lindberghweg. Frank (Bodo) stond boven aan de trap met zijn dochter Kristi te wachten.

We waren niet onder de indruk van de verbouwing die gezien de status van de douche- en kleedruimte duidelijk niet onder Prince2-projectmanagement heeft plaatsgevonden. Een nieuwe mat is het enige werkpakket dat daadwerkelijk opgeleverd is, maar voldoet niet aan de kwaliteitsverwachting van de klant zijnde Sensei Anthony. Het belangrijkste voor ons was echter dat de lessen hervat konden worden.

Op 3 februari 2007 begonnen de karatelessen van Curacao Karate-Do weer, op een nieuwe mat. Klik voor groter.Ivonne, Anthony en de vrouw met de groene band hadden een pittig programma samengesteld voor de eerste les in het nieuwe jaar. De kinderen moeten snel op het peil gebracht worden waar ze twee maanden geleden op zaten. Een impressie in zeven foto's.

  • Warming-up op de nieuwe mat.
  • Onbegrijpelijk dat Sensei Ivonne Leito-Senff nog niet is gevraagd voor een Jackie Chan movie.
  • Sensei Anthony en Sensei Ivonne doen het voor, alle kinderen staan hier nog met het juiste been voor.
  • Sensei Ivonne in actie.
  • Luchiano oefent met Denzel die heel snel met zijn hoofd beweegt.
  • Sensei Anthony controleert of de aangeleerde technieken op de juiste wijze worden toegepast.
  • Ivonne en Anthony laten zien waar men in het gevecht op moet letten.

Het was een nuttige les voor Luchiano die het goed deed. Als er een sparring-partner uitgekozen moet worden heeft hij soms de neiging passief af te wachten wie hem kiest. Nu koos hij zelf en sparde daardoor tegen twee van de sterkste jongens, Denzel (zoon van Ivonne en Anthony) en vechtmachine Dean. Luchiano bleef goed overeind tegen beide oranje-band dragers.

Comments

Verbouwen is altijd een hoop gedoe, maar noodzakelijk, anders beginnen mensen er niet aan.

Sport is tijdvulling of zo, dat begrijp ik nooit zo.

ik wil ook wel les van Ivonne..
Of had ik dat al eerder gezegd ;-)

Ik begrijp sport ook niet echt, natuurlijk is het tijdvulling, maar dat geldt toch eigenlijk voor elke hobby? Ik lees tussen de regels bij Renesmurf een betrekkelijk negatief ondertoontje. Al begrijp ik sport niet echt, ik bewonder mensen die aan sport doen. En met die tijdvulling investeren mensen die sporten volgens mij wel in hun gezondheid en in hun conditie. Ik doe dat niet, maar iedereen die aan sport doet heeft in elk geval een hele zinvolle tijdvulling.

@Renesmurf: Veel dingen zijn tijdvulling, op lange termijn is sporten wellicht een betere vorm dan webloggen... ;-)
@GJ: Als je wilt meld ik je volgende week aan. Of je het al eerder gezegd hebt weet ik niet maar ik kan het mij wel voorstellen... :-)
@Cyberjunk: Helemaal met je eens. Tien jaar karate is in mijn ogen nuttiger dan tien jaar kruiswoordpuzzels oplossen. Maar dat bepaalt gelukkig ieder voor zichzelf...

Zijn zij nu zo snel, of heb je een gelijke fototoestel als Rene gekocht, die wazige beelden geeft?

Leuk om te zien hoe alle culturen daar op Cur. met elkaar omgaan. (in vreede).

In het bekrompen Belgie weigerde een paar zich te laten trouwen door een zwarte ambtenaar. Dacht dat het om het TROUWEN ging....
Dat boterbriefje dus.

Ivonne kijkt wel gevaarlijk uit haar ogen; brrr.

Haha, goede opknapbeurt. Binnenkort moet je misschien maar wat vrijwillig Prince2-projectmanagement doen (voor een goed doel).
Soms lijkt het er wel bij te horen dat Oosterse gevechtskunsten in gebouwen, die moeten worden opgeknapt, worden gegeven. Het heeft misschien met de betaalbaarheid te maken en de droom en de soort ruimte die nodig is.
Mens sana in corpore sano: dat wisten ze toen al en soms moet je goed kijken maar is nog steeds geldig. Soms moet je het ook eerst doen voordat je het merkt.

@Brillie: Een combinatie van grote afstand, niet teveel licht en niet kunnen flitsen. Is dat het geheim van Renesmurf?
@Boutie: In menig opzicht is Curacao een voorbeeld, zonder meer. Dat verhaal uit Belgie is hier tamelijk onvoorstelbaar. Gelukkig staat de burgemeester achter zijn wethouder en wordt er geen enkel van de drie weigerende stellen getrouwd...
@Lennart: Ivonne heeft twee gezichten, ze is niet voor niets wereldkampioene (in 1996) geweest...
@Pascal: Voor profvoetballers zou het ook niet slecht zijn eens een tijdje in een sobere omgeving te moeten bivakkeren. Het helpt om zich op de essentie te concentreren, nou ja behalve als je naar het toilet moet dan... :-)
Je laatste zin is helemaal waar en heeft ook een vicieuze circel-effect...

@ Casa: Hij zegt zelf zo de wereld te zien.

ik kan me voorstellen dat je haar een leuke juf vind... dat vind ik ook en dat van een foto :-)

Heey Ivonne en Antony! alles goed, hoe gaat het met de zaal en karate?

met ons goed, ik heb bij peter (zenden) nieuwe lessen we moeten 1 tegen 10 vechten is goed voor je snelheid en ook leuk!
maar we praten wel verder als je weer in nederland bent! groetjes Papa en Vincent!