« El Sapo El Sapo (27) | Main | Marnix 4B, de eerste klassenavond »

Mannen zijn aanstellers

Ik schreef: "Luchiano (8) en ik zitten in de lappenmand." Dat was een beetje overdreven. Zaterdagmiddag waren wij allebei weer helemaal de oude en hebben als vanouds bij Pleincafé Wilhelmina gezeten.

Omdat we honger hadden bestelden we er twee dagmenu's. Deze keer was het spare-ribs met patat en salade. Bijzonder lekker maar spare-ribs zijn gemaakt van varkensvlees. Dat schijnt niet goed te zijn voor zuigelingen en dat bleek te kloppen.

Qua mimiek, geluiden en bewegingen doen Diana (3 maanden) ons vaak denken aan een Sumo-worstelaar. Toen ik haar zaterdagavond op mijn benen heen en weer wiegde was dat helemaal het geval. Waarschijnlijk door de spare-ribs had zij flinke buikpijn. Met al haar kracht bracht ze deze naar boven en steunde slechts op haar schouders en voeten.

Een perfecte brug als ze er niet zo bij huilde.

Uiteindelijk was ze zo moe dat ik haar lopend in slaap kon zingen met de welbekende rock-song Slaap kindje slaap. Ook zondag was een zware dag voor Diana. Tot overmaat van ramp was de Ovol op, een goedje dat buikkramp bij baby's verzacht.

We besloten toch naar het strand te gaan. Het zwemmen ging goed, daarna begon het gehuil weer. Uiteindelijk kreeg Lucy haar kalm. Thuis van hetzelfde laken een pak. Luchiano vond het eng, dat gehuil. Hij was zelfs een beetje bang en zei: "Ik hoop dat ze het overleeft."

Met een slaolie-massage op haar buik wist Lucy Diana om een uur of negen te laten slapen. Inmiddels lijken de spare-ribs uit haar systeem verdwenen te zijn.

In alle consternatie vergeet men haast dat er ook nog gevoetbald is. Het seizoen 2006/2007 belooft een heel naar seizoen te worden. Daarom concentreren we ons op de voetbalpoule.

De Webloggers staan in het subpoule-klassement op een verdienstelijke 30e plaats uit 594 poules. De ranglijst per 27 augustus wordt aangevoerd door niemand minder dan Diamond Piet. Geldt hier nu de eerste klap is een daalder waard of het eerste gewin is kattengespin?

Deelnemers aan de Webloggers subpoule, denk eraan dat de Extra Voorspellingen voor 1 september ingevuld dienen te zijn.

Comments

Dat Diana zo reageert op spare ribs die JULLIE gegeten hebben maak je mij niet wijs, evenmin als je me wijs zou kunnen maken dat zij zelf spare ribs zou hebben gehad. Buikkrampjes komen vrij vaak voor bij baby's, dat heb ik wel eens gehoord. Dat kan veel oorzaken hebben, maar niet het eten van spare ribs door de ouders, of beter gezegd, door de moeder. Als het zo lag, dan zou een moeder die borstvoeding geeft nog moeten uitkijken wat ze eet en dat heb ik echt nog nooit eerder gehoord.

@Cyberjunk: mijn kennis is niet paraat, maar er staat mij bij dat moeder die borstvoeding geven wel degelijk moeten opletten met het eten.
@CasaSpider: in dit geval is de 1e klap zeker een daalder waard. En wat dacht je van de 35e plek en bijna 12000 deelnemers?

Ik dacht even dat Diana spareribs had gegeten, maar nee dat moet Lucy geweest zijn.
Met Piet gaat het in de poule beter dan met Utrecht. Proficiat, drie wedstrijden helemaal goed en dan ook nog een doelpuntenmaker. CasasPa

Wat spare-ribs? Diana mag helemaal nog niet zulk voedsel eten! In vlees zit ijzer, maar je moet eerst beginnen met geprakte bananen, en wat sinasappelsap. Daar zit OOK ijzer in.

Wanneer Diana met vlees mag beginnen, laat dat dan a.u.b. geen varkensvlees zijn. Varkensvlees is voor varkens en niet voor een baby!

Wist je dat varkensvlees vol met KOPER zit? Dat komt door varkensvoer. KOPER laat de varkens sneller groeien, maar als de varkens voor de slacht het KOPER niet uitplassen/poepen wordt de mens er ziek van. KOPER is zeer slecht voor de hersenen. Geef jouw baby het beste van het beste, en ga niet experimenteren met voedsel. :(

@CasasPa: het gaat momenteel al sneller beter dan met de plaatselijke FC. Het is hier Feyenoord in het klein.

Dat clubje van jou wil maar niet opstarten... komt er nog enige actie?

@Cyberjunk: Het is toch wat dat ik jou als man moet vertellen hoe dat werkt met moedermelk... ;-) Alles wat een vrouw eet en drinkt gaat bijna rechstreeks de moedermelk in. Vrouwen die de borst geven moeten uitkijken met alcohol, uien, specerijen etc. etc. Zelfs gezonde dingen als broccoli kunnen tot kramp in de darmen leiden. Het is echt waar!
@Piet: Op de 35e plek terechtkomen is nog te doen, er blijven is echter veel moeilijker. Maar het gaat je lukken!
@CasasPa: Zonder tanden spare-ribs kluiven is niet echt gemakkelijk. De ribs gingen inderdaad via Lucy. Piet heeft een beetje een hekel aan Utrecht, waarschijnlijk omdat ze het Ajax regelmatig moeilijk maken... :-)
@Boutie: Ik heb je IJZER-post verwijderd... ;-) Koper is op dit moment veel geld waard op Curacao, de leidingen worden door chollers van de airco's gerukt. Varkensvlees is inderdaad niet supergezond voor een baby, maar een keer kan geen kwaad. Dat geldt ook voor een biertje. Het leven moet ook voor de moeder wel leuk blijven...
@Piet: Hoho, jullie hebben Kuyt al eerder verkocht en voor een stuk minder!
@Brillie: Ach, we scoren wat moeilijk op het moment. Nu wordt de naam Kluyvert weer genoemd, maar dan kunnen ze beter mij oproepen. Kan ik tijdens de training de database goed auditen... :-)

@CasaSpider: zij van de FC hebben Kuyt voor weinig weggedaan. En behalve de vergoeding voor de opleiding ook nog 5% van de transfersom gevangen. Wij hebben nog geld voor de opleiding van Tiendalli van jullie mogen ontvangen. Of het al overgemaakt is? Een audit zou voor Feyenoord trouwens niet verkeerd zijn.

Casa, bedankt voor het verwijderen van mijn ijzer-post :). Koper is in Holland ook "goud" waard tegenwoordig. Zelfs putdeksels worden in weggehaald; levensgevaarlijk. Lucy kan i.p.v. varkensvlees alle andere soorten vlees wel eten. Vooral roodvlees bevat veel ijzer. Vis is ook zeer gezond. Het schijnt zeer goed te zijn voor de ontwikkeling van de motoriek van baby’s. Ga eens een dagje bij Playa Canoa wat verse vette vis kopen. Hmmmmm lekker gezond, en ook goed voor de botten van opgroeiende kinderen.


@Casa: Het mag nog zo vreemd lijken dat ik, als vrouw, niets van borstvoeding afweet, maar een mens verdiept zich nou eenmaal alleen in wat hij of zij belangrijk vindt of in datgene waar hij of zij veel mee te maken heeft. En wie nooit kinderen heeft gehad, mag dan wel eens met ouders en kinderen in aanraking komen en wat horen over borstvoeding, toch is dan de kennis een heel stuk oppervlakkiger. Ik vraag mij serieus af of jij werkelijk van alle ins en outs van moedermelk op de hoogte was voordat Lucy zwanger was van Diana. Wat je in dat opzicht met Luchiano hebt beleefd, of misschien juist gemist, dat weet ik niet precies. En buiten dat alles, je moet niet zo irritant rolbevestigend schrijven. Waarom moet het toch zo verbazingwekkend zijn als mannen wat meer over een zogenaamd vrouwenonderwerp weten dan een vrouw of omgekeerd? Een dergelijke verbazing is toch allang achterhaald in deze tijd? Dat station zijn we gepasseerd beste Casa.

Ach Cyberjunk je moet niet alles letterlijk aannemen van Casa. Dat moet je nu toch onderhand wel weten? Zucht....

@ Casa....en hoe gaat het met miss Diana? Venkelthee helpt ook.

@Piet: Financieel doet Ajax het zeker beter dan Feyenoord. Ik snap niet hoe wij aan 16 miljoen euro schuld komen. Veel publiek en een lager budget moet volgens mij meer rendement opleveren. Maar ja, ik ben geen econoom...
@Boutie: Graag gedaan. Ik hoorde zoiets dat ook in Nederland koper geroofd wordt. Lucy eet voornamelijk kip en vis. Af en toe een karbonade en een biefstuk ertussendoor. Vis goed voor de motoriek? Ga je dan veel met je staart bewegen?
@Cyberjunk: Mijn oprechte excuses voor mijn irritant rolbevestigend schrijven. Soms moet je een beetje overdrijven en kennelijk lopen wij daarin niet altijd synchroon... ;-) Voor Diana wist ik ook maar heel weinig van borstvoeding, ik zou juist veel broccoli hebben geadviseerd!
@Tashita: Cyberjunk kent mij wel een beetje hoor. Venkelthee hebben we ook in huis en dat krijgt Diana elke dag. Inmiddels gaat het weer uitstekend met haar. Gisteren was ik om acht uur thuis en heb haar de hele avond niet gehoord. Dat gebeurt heel zelden...

Vette vis goed voor baby's motoriek
16 augustus 2006

Regelmatig vette vis eten tijdens de zwangerschap stimuleert de motorische ontwikkeling van het ongeboren kind. Op patat, chips, gevulde koeken en kroketten kan een zwangere vrouw zich beter niet te vaak trakteren.

Dit is aangetoond middels onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen. De werkgroep Early Nutrition and Development onderzocht hiervoor de navelstrengen van 300 gezonde en op tijd geboren kinderen. Uit de wand van de navelstreng valt af te lezen wat de voedingstoestand van de moeder was tijdens de zwangerschap.

Visolie vetzuren -lange keten meervoudig onverzadigde vetzuren- zijn gezonde vetten die in vissoorten als makreel, haring, zeeduivel, zeewolf, sardientjes, zalm en forel zitten. Transvetzuren zijn niet-natuurlijke vetten, die de voedingsindustrie aan voedingsmiddelen toevoegt.

etc.etc.

Gedeelde tweede plaats!!! Dit jaar dus wederom beginnersgeluk hahaha...

Voorlopig dus geen spare ribs voor Lucy!

Ik bewonder je manier van met commentaren omgaan.

@Boutie: Het artikel dat je aanhaalt gaat over de zwangerschap. Daar is het nu te laat voor. Alhoewel vis volgens mij altijd wel goed is. Dank je wel voor het speurwerk!
@Willisha: Mijn complimenten, volgend seizoen schrijf ik jouw uitslagen over. Gedurende de eerste weken dan toch. Een keertje spare-ribs moet Diana toch maar leren verdragen...
@Pascal: Dank je, maar het gaat helemaal vanzelf. Fijne lezers he... ;-)

Casa, ik weet ook wel dat dat artikel over de zwangerschap gaat he he. Maar dat wil niet zeggen dat het daarna niet goed meer is; er is geen verdere onderzoek naar gedaan, dacht ik. Ik kreeg als kind altijd levertraan capsules te slikken. O, wat waren mijn ouders voorlijk! :)

Hiermee wil ik dus zeggen dat varkensvlees "niet geschikt is om te eten." Er zijn zoveel alternatieven. Wist je dat varkensvlees ouderdomverschijnselen versnelt? Wist je dat vis, ouderdomsverschijnselen vertraagt?
En nu stop ik. :)