« 39.4 | Main | El Sapo El Sapo (32) »

Webloggers vertonen opgaande lijn

De topper van afgelopen zondag was Ajax-AZ. Het uitzendschema van de Nederlandse Eredivisie op ESPN is mij volslagen onduidelijk. Dit leek mij typisch een wedstrijd die voor uitzending in aanmerking kwam maar het mocht niet zo zijn. Ik moest het met het radio-verslag doen van Langs de Lijn.

Het goede nieuws is dat het een spannende wedstrijd was met naar verluidt een beter Ajax. Met de 2-2 einduitslag was Eindhoven de lachende derde. Het leukste onderdeel kwam echter pas na afloop van de wedstrijd bij de analyse door de trainers.

Louis van Gaal is niet mijn vriend. Het vlug dom vinden van anderen is paradoxaal genoeg geen enkel bewijs van eigen intelligentie. Toch had Van Gaal met enkele van zijn uitspraken opponent Henk ten Cate al snel op de kast. Geconfronteerd met de opmerking dat volgens Louis AZ met meer dan één punt naar huis had kunnen gaan liet hij een vele seconden durende stilte vallen.

Dat was wel grappig. Daarna begon Ten Cate over de scheidsrechter, de afwezigheid van Wesley Sneijder en ander geklaag. Los van het feit dat zijn beweringen eenvoudig te weerleggen zijn, immers volgens het radioverslag had Klaas Jan Huntelaar eerder rood moeten krijgen dan Barry Opdam en als er op dit moment iemand hot is dan Danny Koevermans wel, was het woord dat bij mij met betrekking tot Henk ten Cate naar binnenkwam: "Jankerd".

Schrijf je dat eigenlijk met een 'd' of met een 't'?

Het is gewoon niet des Ajax dat de trainer, ook al zit het even tegen, zich bedient van dergelijke excuses. Louis versloeg Henk met 3-1. Wat vindt de webloggende Ajax-aanhang (Piet, Bodo) van deze these?

In de Webloggers-poule van www.voetbalpoules.nl gaat Team Tjebbe (Sander) nog steeds met voorsprong aan de leiding. Sterker nog, afgelopen weekend won hij zijn derde weekprijs. Het mysterieuze Zidane United bekleedt stevig de tweede positie. De laatste weken is er goed gescored door de top-5 van de Webloggers. Dit resulteert in een knappe 54e positie in het poule-klassement.

En wij kijken naar boven.

Comments

Erg boeiend!!!

@Donna, nouja! Wat is dat nu weer voor reactie. Voetbal is ontzettend boeiend! ;-)

@Casa, waarom je nu pas iets over voetbalpoules schrijft...aaargh, net nu ik weer gekelderd ben. Ik had zo'n mooie 2e plaats, even...

Ik vind het ook bijzonder vermakelijk om naar de analyses te kijken.

Met Feyenoord gaat het lekker!

Ik heb het niet gehoord en jouw verslag riekt (wie immer) naar partijdigheid. Dus ik hou het gewoon op 2-2 !!!

"Jankerd" ??? Het werkwoord is janken.
Je kan er niet zomaar een zelfstandig naamwoord van maken, Swa.
Honden en vossen janken, mensen doen dat niet, die klagen.
Maar gevoelsmatig zou ik ook kiezen voor "Jankerd" met een 'd', want uit het woord Eng is Engerd ontstaan. ;-)

@GJ: tja, mannen en voetbal.....

By the way Casa heb je al gepland wanneer je naar NL komt?

@Donna: Is dit een verkapt verzoek om meer Eredivisie-informatie?
@GJ: Ik zie een parallel met de prestaties van FC Groningen, is dat toeval? Van die tweede plek heb je vast een screendump gemaakt. De goede resultaten van Feyenoord berusten voor een groot deel op puur geluk. Moet ik met pijn in het hart vaststellen...
@Bodo: Ik partijdig? Als je goed leest staat er zelfs dat Ajax beter was. Dat schrijf ik niet snel. Gisteren zag ik de wedstrijd bij BVN en dus ook de overtreding van Huntelaar. Het commentaar van Ten Cate (hij maakte een stappende beweging en geen trappende) is ronduit lachwekkend...
@Vernon O: Haha, van alles wat ik wil maak ik een zelfstandig naamwoord. Jankerd heb ik helaas niet uitgevonden, dat bestaat al. Dat van die Engerd is leuk gevonden... :-)
@Donna: Het vreemde is dat veel vrouwen het WK-voetbal weer wel zien zitten. Zal de gezelligheid en beperkte duur wel zijn. De bedoeling is juli 2007, belangrijkste is dat het een beetje warm is. Want we hebben geen winterkleren...

Ik zou jankerdt met dj doen. Dat staat wel aanstellerig, en dat zijn jankerdts ook!

Ik sluit me bij GJ aan, 2 weken stond ik nog op de 4e plaats (had ik dat nou zelf maar vastgelegd in een blogje) en nu ben ik weer gezakt naar de 15e... Ach, het is maar een spelletje (zei ze tandenknarsend)...
PS volgens mij is het jankert, iemand die jankte.

Met nog twee wedstrijden te gaan zondag n.m. leek Faas Wilkes uit zijn slof te schieten,
maar helaas het kwam niet tot een doeltreffend schot.
Mooi kado.
CasasPa

Onder mijn vrienden zitten ook geen voetballers. Nooit gehad ook.

Een late reactie van een getuige: de 1e rode kaart was voor Tim de Cler geweest. Als De Mul met beide voeten op de grond had gestaan op het moment dat Tim met 2 benen voorwaarts van achteren kwam aan vliegen waren de voeten van Tom van zijn lichaam gescheiden. En het is inderdaad jankert met een 't'.

SC HEERENVEEN - RC Lens 1-0
FC Sevilla - AZ 1-2

Ik las het net even op TT.