« Webloggers vertonen opgaande lijn | Main | SQL Party te Granbeeuw »

El Sapo El Sapo (32)

1.

Maandag kreeg Luchiano (9) zijn Kerstrapport (1, 2). De rest van klas 4B kreeg het vrijdag al, maar toen had hij 39.4. Meneer is zelf tamelijk content over zijn prestaties en eerlijk gezegd ik ook. Het meest trots is hij op de 6.5 voor schrijven. Voor dit vak heeft Luchiano namelijk nog nooit een voldoende op zijn rapport gehad. Een memory-stick lijkt hem wel een aardig kado voor deze welhaast buitenaardse prestatie.

Dinsdag om 17:30 heb ik een afspraak met meester Peter om de voortgang te bespreken.

2.

Diana (7 maanden) is een bever. Haar favoriete tijdverdrijf is om rechtop in haar wieg tegen de korte voorkant aan te staan om daar met haar twee ondertanden het hout af te schrapen. De wieg weegt nog maar een fractie van toen we hem kochten.

Wellicht komt dit gedrag later nog van pas als de kozijnen eens geschilderd moeten worden.

3.

Maandagochtend hield de IT-afdeling van UTS haar eindejaarsvergadering in het TeleMuseum te Punda. De chef was tevreden over de geleverde prestaties, dat vergadert een stukje relaxter. Er waren hapjes en een glas cola. Als klap op de vuurpijl stond er een grote tas met kado's op tafel.

"Vorig jaar kregen jullie allemaal een stenen huisje", sprak de chef. "De bario (wijk, red.) is nu klaar. Dit jaar krijgen jullie iets om het huis wat gezelliger te maken."

Benieuwd maakte ik mijn pakketje open. Het overtrof mijn stoutste verwachtingen.

Comments

Hihi. Wat een vermakelijk stukje.

Kerstgeschenk: Ach, het gaat om het gebaar zullen we maar zeggen.
Zou het iets anders geweest zijn, als het slotakkoord was ondertekend?
Toch een fraaie pennenhouder!

dat is een prima rapport, uitstekend zo!

leuk om dat te weten van Diana , Tessa kan nog vrijwel niks.


Mooi ding voor je pen!

Goh. Wat een kado. Moest je daar helemaal voor op komen draven?

Iets geheel anders: is toch wel gifvrije verf he, op dat bedje van Diana?

3)

haha, fraai kerstcadeau! Deze blijft vast en zeker het hele jaar op je bureau staan, bofkont! :)

2)

Toch wel handig misschien, een aantal kids... :)

1)

Goed gedaan van Luchiano.

@Cockie: Dank je, hihi... :-)
@Vernon O: Zo zie ik het ook, ik vind het wel grappig en kan haast niet wachten tot volgend jaar...
@Renesmurf: We zijn niet ontevreden over het rapport. Je zult versteld staan hoe snel Tessa dingen kan. En mijn pen is er blij mee!
@Roos: Neen, het opdraven was voor de vergadering. Het kado was om het helemaal af te maken. Diana's wieg is van blank hout, ik ga er vanuit dat er bij de constructie over na is gedacht...
@GJ: (3) Wij zijn in onze nopjes. Voorlopig pronken het huisje en het hondje nog in onze huiskamer. (2) Zeker weten. In jouw terminologie kun je kinderen misschien als 'gadgets' zien... ;-)
(1) Luchiano doet het goed, maar staat pas aan het begin van zijn carriere...

Wat betekenen de cijfers onder de R in het rapport? Soms 2 cijfers, soms 1.(?)
Leuke kerstcadeaus krijgen jullie. Kerstcadeaux horen ook iets aparts te hebben...

Gefeliciteerd, in alle opzichten, behalve dat met het bedje. Bij paarden die zo doen, wordt er wel mosterd aan de staldeur gesmeerd, soms helpt dat.

Prima getallen voor iedereen. Maar slechts een geheugenkaartje? Je zou hem een prachtige pen moeten geven. Kan hij nog mooier gaan schrijven.

1) mooi rapport
2) die Diaantje, kleine bij de handje
3) het zal wel een aardig gebaar zijn, maar deze kado's voor je personeel vind ik afschuwelijk.

1. Da's een mooi rapport. Geen enkele 'M' of erger!
2. Diana krijgt toch voldoende te eten?
3. Voorlopig heb jij je eerste kerstpakket al binnen!

PS: De meester is ook gek van Porsche. Ik zag een sticker... Ik mag die meester nu al...

Mooi rapport! En inderdaad, ik lig meer in de lappenmand dan iets anders (dit is ook maar een kort teken van leven vrees ik :))

Ik had wel een foto van t bed van diana verwacht. En ik zie n mooie link tussen t prachtige kerstcadeau en t goede rapport van Luchiano met een voldoende voor schrijven.

Heeel mooi rapport!!! Een foto van Diana met haar tandjes in haar bed heb ik helaas gemist. Jammer,het kerstcadeau maakt mij heeel jaloers :-)

@Niek: Het tweede cijfer is een decimaal, bijvoorbeeld 8.3. Apart zijn de kerstkado's zeker!
@Irene: Een goede tip want ik denk niet dat Diana van mosterd houdt...
@Brillie: Goed idee, maar Luchiano houdt niet van schrijven maar wel van met de computer spelen...
@Donna: Helemaal mee eens behalve met (3) want wij moesten er wel om lachen...
@Piet: Het rapport is keurig. Diana mag zoveel eten als ze wil, maar ze is gewoon geen grote eter. Begint al aardig op Luchiano te lijken. Ik hoop toch op nog iets meer qua kerstpakket...
@Brillie: Weinig mannen willen geen Porsche. Ook al is het op Curacao niet echt praktisch, met een Hummer ben je sneller...
@Cinner: In ieder geval ben je er weer even. Hopelijk zet het herstel snel in, sneller dan de formatie van het kabinet...
@Pascale: Ja, wellicht maak ik nog een foto van onze knagende bever. Luchiano taalt niet naar de pen, ik weet niet eens of hij hem als zodanig heeft herkend...
@Jannie: De foto komt nog wel en als de verzendkosten niet zo hoog waren stuurde ik jou mijn kerstkado. Op 14 januari bijvoorbeeld...

whahahahahaha wat een wansmaak, ik lig compleet in een deuk en ja ik weet het, ik heb geen recht van spreken maar wat een geweldige cadeaus....om de opmerking om de wieg van je dochter heb ik hardop zitten lachen, geweldig!!!

Das ook een nadeel als je op een eiland woont, waar veel gaten in de weg zitten. 4D is dan aangenaam. Maar juist omdat het schrijven met een pen gedaan moet worden, laat hij misschien de PC een avondje met rust.

Het gaat niet in het leven om wat leuker is. Maar omdat wat je MOET bereiken.

Maar op een eiland is dat vast ook anderrs...

Een Porsche Cayenne Turbo S lijkt mij toch ook wel een zeer bruikbare auto daar, 521 pk en 4wd... Ja ik ben ook een man;)

@Paola: Dat bedoel ik, als iemand deze kado's naar waarde moet weten te schatten ben jij het wel... :-)
@Brillie: Hier zegt men dat alleen doodgaan moet. Over het algemeen leert men meer en sneller als men iets ook leuk vindt...
@Dytiscus: Helemaal mee eens, de Cayenne is een uitstekend alternatief. Dat wordt mijn volgende lease-auto (voor 1 maandje, haha).

Ja, die instelling kennen we maar al te goed. Kijk wat er van gekomen is op jullie eiland. Een schuld van hier tot aan daar. We zouden er een brug van kunnen bouwen, zodat we er met de auto er na toe kunnen rijden. :)

Casa, weet jij of er is bijgehouden wat de schuld per eiland is?
Is het ook bekend over hoeveel jaar deze schuld is ontstaan?
Ik heb eens gehoord dat de rente hoger is dan de aflossing. Is dat waar?

@Brillie: Haha, vergeet niet dat Nederland een groot aandeel in de schuld heeft. Veel geld dat vanuit Nederland richting Curacao is gegaan verdween even hard weer in de zakken van Nederlandse consultants. Zij schreven vele rapporten waar nooit iets mee gedaan is...
@Vernon O: Grofweg is dat wel bijgehouden. Voor zover ik weet is het overgrote deel van de schuld voor Curacao. Sint Maarten mocht bijvoorbeeld zelf geen leningen afsluiten. Laten we het houden op een jaar of 20. Aan rente betaalt het land de Nederlandse Antillen 300 miljoen gulden per jaar. Hoeveel er afgelost wordt weet ik niet...

Het lijkt me dat je wat vaker moet gaan klussen met Luchiano. Zijn handvaardigheid moet meer gestimuleerd worden. Heb je geen tuin waar iets te snoeien is?