« Glenn Sulvaran, koning analogie | Main | Webloggers vertonen opgaande lijn »

39.4

Toen Luchiano (9) donderdagavond onder de douche vandaan kwam had hij het koud, erg koud. Even later zat hij met een jas (!) aan in de stoel te rillen. Ik stuurde hem naar bed en Lucy nam de temperatuur op: 39.4 graden. We gaven hem een halve paracetamol en hoopten dat de temperatuur en bijkomende hoofdpijn zouden zakken.

Luchiano (9) krijgt een wiebelig ding voor het laten knippen van zijn haren. Klik voor groter.'s Nachts ijlde Luchiano een beetje. De volgende dag was de koorts gezakt tot 38.3 en voelde hij zich een stuk beter. Alhoewel, hij wilde zelfs naar school en dat is niet normaal voor een kind.

Vrijdagmiddag steeg de temperatuur weer naar 39 graden. Lucy kocht zetpillen bij de botika (drogist/apotheek) en stopte terwijl hij sliep er een in zijn kont.

Daarvoor waren ze nog naar Punda geweest om Luchiano's vreselijk lange haren af te laten knippen bij kapsalon Strak-Strak. Hij zag er meteen een stuk frisser uit.

Tegen zessen kwam ik thuis en zat de hele familie lekker buiten. Lucy en Luchiano waren aan het Mens-erger-je-nieten terwijl Diana (7 maanden) gevoerd werd. Mas Flow 2 van Luny Tunes stond op, alleen het Presidente-bier ontbrak. Maar we hadden Duvel.

Luchiano's koorts was aan het zakken van 38 naar 37.6, een goed teken. 's Avonds zei hij ineens: "Papa, hebben de honden gepoept? Het ruikt naar poep." De honden moeten op een speciale plaats poepen, in ieder geval niet vlakbij waar wij zitten. Ik keek naar buiten en zag niets.

Voor de grap zei ik: "Haha, misschien heb jij wel in je broek gepoept." Luchiano keek en jawel hoor. Een neveneffect van de zetpil. Het was gelukkig maar een klein beetje.

Zaterdag kreeg hij een paar kleine kado's. Niet voor het in de broek poepen maar omdat hij zijn Jimi Hendrix-achtige haardos had laten afknippen. In zijn handen heeft hij het wiebelig ding.

Comments

Zonde hoor, ik vond dat wat langere haar hem erg goed staan !

PS Weet je zeker dat het geen klysma was ???

;-)))

Hij zal het vast wel goedvinden dat je dit allemaal op je log verteld, anders deed je het vast niet.

Voor zover nog nodig: Van harte beterschap!

Het had niets van doen met zijn hoofdpijn nadat hij op zijn schedel was gevallen, zoals we lazen bij Latios. CasasPa

Een zet pil? Mmmm. Dan maar toch twee maal paracetamol/coffeine 500/50. Binnen een half uur ben je van je hoofdpijn af. Zo niet, dan is het gewoon mis. Bed in en er niet meer uit. paracetamol laat ook de koorts iets zakken. Gewoon lekker uitzweten. Het iets in het gat steken... das niet meer van deze tijd. En wel water blijven drinken. Maar ja goed. Dat weet je zelf ook maar al te goed. En geen bier drinken...

Inderdaad, een neveneffect van paracetamol kan zijn dat je er van gaat hallucineren (ijlen).
Onze oudste zoon heeft dat ook altijd van paracetamol: het kan soms heel erg lachwekkend zijn; dan ziet hij allerlei gekleurde luchtbalonnen, soms is het voor het kind heel er angstig: hij is wel eens achterna gezeten door tijgers!
Bij Luchiano was het (gelukkig) schijnbaar niet zo heftig?

Brrrrr, een zetpil..
Gelukkig nog nooit gebruikt :)

Hoop dat Luchiano weer helemaal hersteld is!

@Bodo: Lang haar staat hem wel, maar het was nu echt te erg. En bij Strak-Strak kennen ze maar 1 model: kaal. Neen, het was geen klysma maar had wel een soortgelijk effect...
@Renesmurf: Ik ga ervan uit dat hij het goed vindt. Gelukkig is Luchiano weer helemaal beter...
@CasasPa: Ik kan het mij niet voorstellen, hij had ook een verstopte neus. Een vreemd soort griepje?
@Brillie: Voor kinderen zijn zetpillen beter en het werkt ook een stuk sneller. Luchiano heeft veel water gedronken en dus geen bier..
@Jan: IJlen is ook een neveneffect van koorts, waar het in dit geval nu vandaan komt? Wel apart dat je zoon zich zijn halucinaties kan herinneren!
@GJ: Voor mannen is het gebruik van een zetpil inderdaad iets heel tegennatuurlijks... ;-)
@Willisha: Ja hoor, gisteren was ik met hem naar Pleincafe Wilhelmina en hij was helemaal de oude...

@ Casa: Ik had het ook meer over mijzelf dan over hem.

Wintergriepje bij 30+ graden....:-(
Zo'n "wiebelig ding" is dat zo'n veer die, nadat je hem de eerste tree afduwt, verder zelf de trap "afloopt"?

N.B. Ik ben niet gek, de volgende keer dat ik op Curacao ben kom ik niet als advocaat van de duivel maar als doodgewone automatiseerder. Daar heeft de FOL toch geen interesse voor....:-)

yeps, oh die zetpillen, ik ren wat af op een pijndag :-)

Nou, gelukkig gaat het al heel wat beter met Luch. Enne.. leuk zijn kort koppie. Als het haar van mijn zoon groeit heeft hij ook een bos met krullen. Best mooi, maar als het te lang is wordt het dan echt weer tijd om het helemaal eraf te halen.

@Brillie: Een weblogger heeft het al snel over zichzelf...
@Angel: De combinatie hoge temperatuur, hevige regenval en ijskoude aironditioning zorgt voor Nederlands aandoende ziektebeelden. Gesnotter alom. Neen, het wiebelig ding loopt niet vanzelf de trap af. De website van de FOL is al tijden under construction, daarmee kun je meteen aan de slag!
@Paola: Hier spreekt een expert, het was dus toch niet zo gek van Luchiano... :-)
@Donna: Precies, het ene moment is hij nog een rockstar, maar even later ziet het er gewoon verschrikkelijk uit. En dan moet de schaar (tondeuse) erin...

@ Casa: Altijd ruimte te kort, op zijn eigen blog he? Ik zal er mee oppassen de volgende keer.