« Onze quarks de baas | Main | Gevecht om route CUR-SXM (1) »

Eredivisie en de ontmoeting met een fan

Zondagmorgen ging de wekker om half zeven. Als het in Nederland zomertijd is loopt Curacao zes uur achter, bij wintertijd is het verschil slechts vijf. Om half een Nederlandse tijd begonnen zowel PSV-Feyenoord als Roda JC-Ajax. ESPN koos voor de wedstrijd in Eindhoven.

De eerste helft verliep grotendeels dramatisch voor de Rotterdammers. Nu ben ik een tamelijk fanatieke supporter als het gaat om Feyenoord en het Nederlands Elftal, maar door het vertoonde spel schoot ik in de berustingsmode. Na acht minuten stond het al 1-0 (Farfan) door een enorme blunder van keeper Timmer en luttele minuten later werd een glaszuiver doelpunt van Koné afgekeurd.

Mijn voorspelling in de voetbalpoule was 2-1 voor PSV maar 7-0 leek op dat moment een realistischere voorspelling. De 2-0 door Alex kwam dan ook niet als een verrassing. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Feyenoord warempel en onverwachts tegen via De Guzman.

Lezeres Loek herkent CasaSpider bij Pleincafe Wilhelmina op zaterdag 16.09.2006.De tweede helft was niet goed, maar gelukkig liet PSV zich meeslepen in het slechte spel. Dat is wel een verbeterpuntje voor coach Koeman (Ronald wel te verstaan, Erwin heeft een hele lijst), want een 2-1 voorsprong is klein.

Vlak voor tijd scoorde Feyenoord uit een corner zelfs de gelijkmaker, het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend duwen van Kolkka. Niet lang daarna werd Boussaboun een penalty onthouden.

Het kan raar lopen in een wedstrijd. Opmerkelijk was de actie van de ingevallen Patrick Kluyvert die in zijn eigen verdediging mede-aanvaller Farfan torpedeerde. Farfan schijnt een hersenschudding te hebben opgelopen. Wellicht heeft Kluyvert op deze wijze een basisplaats afgedwongen. Dat is ook een manier.

In Kerkrade werd Ajax vakkundig met 2-0 door Roda opgerold waardoor nu AZ, Roda en Groningen aan de leiding gaan in de Eredivisie. Het belooft een interessante competitie te worden.

In de Webloggers-poule is Diamond Piet losgebrand en gaat onbedreigd aan de leiding (1, 2). Piet behaalde in de derde meetellende ronde alweer zijn tweede Award, samen met de geniale Paola. In het subpoule-klassement staan de Webloggers op een gedeelde 138e plaats. Gezien het feit dat wij de grootste poule zijn op pagina zes is hier duidelijk ruimte voor verbetering.

In de late zaterdag namiddag hadden wij bij Pleincafé Wilhelmina onze dagmenu's bestaande uit halve kip, patat en salade al op, waren Ino & Bente en de Cuppens al weg en lagen de dominostenen op tafel toen plotseling een ietwat (met respect) oudere dame zich bij ons meldde.

Loek, correct me if I'm wrong, uit Schiedam is een trouwe lezeres van het CasaLog, het woord fan in de titel is ontstaan uit dichterlijke vrijheid. Het blijft grappig als een ons volledig onbekend iemand precies weet wie wij zijn. Zo begon Loek over Kranshi, de paspoorten en Luchiano alsof zij ons al jaren kent. En ergens is dat natuurlijk ook zo.

"Het is net of ik Sinterklaas een handje kom geven", zei zij nog. Ziet CasaSpider er dan zo oud uit? Loek heeft een sterke band met Curacao en is er nu op vakantie. Zij wil graag op Curacao komen wonen, bij voorkeur op Cas'abou. Geen slechte plek inderdaad. Door het CasaLog wordt regelmatig iets van het Curacaose gevoel naar Schiedam overgebracht, vertelde zij. Een mooi compliment.

Lucy kon het niet nalaten de ontmoeting van CasaSpider met zijn fan lezeres digitaal vast te leggen.

Comments

Vergis ik me nou of heb je de kleur van je letters veranderd in een soort groen? Halverwege je verhaal verandert er volgens mij iets. Bij de comments zie ik de normale zwarte kleur verschijnen.

PS: Hè???? Als ik mijn comment schrijf is de letterkleur zwart, maar die is groen als ik het comment heb verzonden.

Sint Casa klinkt niet slecht. Nu nog een beetje aan je uiterlijk werken.

Feyenoord? Nog even dan mag het tegen AGOVV spelen het volgende jaar.

Leuk dat groen, net als het gras waar ze op spelen!

In de toekomst, met dat kunstgras, zullen er wel allemaal reclamekleurtjes van de sponsor op komen!

Dat is een weblogpoule die ik niet trek, dan moet ik wel erg veel tv gaan kijken ;)

@Cyberjunk: In Internet Explorer was er inderdaad iets niet goed. Inmiddels is het hersteld.
@Piet: De kans is aanwezig dat ik na mijn dood heilig verklaard word. Over een jaar of 30 zie ik er vast wat ouder uit...
@Brillie: Gaat AGOVV dan promoveren? Volgens mij ziet het daar niet naar uit...
@Renesmurf: Het groen is inmiddels weer zwart, maar een beetje afwisseling is nooit verkeerd...
@Cinner: Neen hoor, gewoon elke week een beetje gokken. Maar voor dit seizoen ben je te laat...

Ik meende dat jij Firefox gebruikte. Of zag het er bij jou normaal uit en gold de groene kleur alleen voor mensen die IE gebruikten? Lijkt me vreemd.

Aha... ik weet het wel. Je hoofd zat nog vol met 'Groningen'. 2 rivalerende groningse Coaches, FC Groningen op een gedeelde 1e plaats.. Een jarige camarados...
Dat alles zorgde er waarschijnlijk voor dat je het groene in jou niet los kon laten.
@Cyberjunk, niets aan te doen, het was reeds bepaald!

Maar oorzaak was waarschijlijk een niet afgesloten htmlcode waardoor de kleur van een link niet werd beëindigd.
En dit slordige foutje van Casa, zijn hoofd zat in Groningen ;-), heeft verschillende uitwerkingen op Internet Explorer en Firefox.

Maarrrr, misschien was het wel iets heel anders. :-)

@Casa, voelde je ook een beetje een BN-er met de ontmoeting van je fan!
Erg leuk!!

Hopelijk volgend jaar als we met vakantie daar zijn, zal ik een handje komen geven. Krijg ik ook snoep sinterklaas? (hahahaha)

Trouwens ik hoop wel wanneer jullie een keer naar Nederland komen dat je een Casadag organiseer zodat al je trouwe lezers/fans eindelijk jullie kunnen ontmoeten onder het genot van tostones en knoflook spare-ribs (ehm)

Leuk om een fan tegen te komen. Misschien dat je mij "La Bella Donna" ook ergens volgend jaar op de Wilhelmina plein tegenkomt.

Goed idee van Tashita: een Casadag hier in NL!!! En vooral de Tostones met Knoflookspare-ribs klinkt uitstekend.

@Cyberjunk: Inderdaad, ik gebruik Firefox en daardoor was het mij niet opgevallen. Firefox gaat zoals GJ terecht stelt anders om met het afsluiten van html-codes dan IE, vandaar...
@GJ: Het was inderdaad nogal groen in mijn hoofd. Vroeger dacht ik bij groen-wit altijd aan Celtic, maar tegenwoordig is het FC Groningen! Je uitleg over de groene letters is helemaal correct. Tijdens de ontmoeting met de fan voelde ik mij even Frans Bauer... :-)
@Tashita: Jullie moeten zeker even aanwippen. Een kauwgombal moet er toch inzitten... :-)
Goed idee zo'n CasaDag (of Dia di Araña?). Ook je menutip is helemaal goed, vergeet alleen de Duvel niet...
@Donna: Mijn ogen zijn altijd alert op het voorkomen van Bella Donna's, dus ik denk niet dat je aan mijn aandacht ontsnapt... ;-) Over CasaDag wordt nagedacht, maar als het zover komt staat het menu in ieder geval al vast...

@CasaSpider: dat shirt wat je draagt op de foto, is dat van die kroeg in Leiden?
Ik kom je ook een hand geven medio december/januari.

heeee cool, leuk om mensen zo tegen te komen...is mij nog nooit overkomen...misschien als ik op een overvol terras op de grond pleer, dat iedereen dan weet...heeeeee ben jij niet de Paool.... zoiets.....en verder zei ik nog tegen liefste, ik heb voor het eerst alle punten ingevuld, ook die van vrijdag, verliezen alle toppers...lekker dan... Ha!! Dit is toch heus leuk :-)

Toen ik je shirt zag dacht ik ook hetzelfde als Lennart. Dat is toch van Huis te Bijlen in Leiden?

@Lennart: Klopt, dat shirt heb ik eens gekregen van Lieke Lim uit Leiden. Ik heb er al eerder over geschreven: http://www.casaspider.com/live/2005/04/kleren.html
Zo tegen december/januari komt het Frans Bauer-gevoel zeker opzetten. Wij kijken ernaar uit... :-)
@Paola: Een ding scheelt, iedereen die het CasaLog leest weet waar hij ons kan vinden op zaterdag (Pleincafe Wilhelmina) en zondag (Mambo/Wet&Wild). Misschien moeten liefste en jij eens een pleintje in Doetinchem claimen. Wat mij betreft vergeet je af en toe wat wedstrijden in te vullen, je bent namelijk gewoon te goed... ;-)
@Donna: Jazeker, zie bovenstaande link. Ik heb het t-shirt al heel wat jaren en ben er erg op gesteld!

Ik lees het morgen wel, nu eerst de loggers lezen die wel luisteren naar mijn liedjes.

Leuke kroeg, tijdens mijn studententijd in Leiden zat ik daar regelmatig. Frans Bauer gevoel? Ik wist niet dat jij kon zingen :-)?

Het Huis de Bijlen is een prima locatie voor een Casadag volgend jaar. Leuk terrasje ervoor, goede bediening en een grote parkeerplaats vlakbij. (Voordeel voor mij is bovendien dat ik op de fiets kan gaan, en op jullie kan proosten :-) )

@CasaSpider: zoveel geduld hoef je niet te hebben. Zou het trouwens niet beter zijn als je tijdens je leven al heilig verklaard wordt?

Er zal geen enkele paus te vinden zijn die Casa heilig wil verklaren, dat weet ik nu al zeker. Om dat voor elkaar te krijgen moet hij meer voor de mensheid betekenen dan alleen het schrijven van een weblog, al is die weblog nog zo geweldig.

Maar even zonder dollen, als ik naga wat er allemaal moet gebeuren voordat iemand echt heilig verklaard kan worden, dan is het maar goed dat dit pas na iemands dood gebeurt, nog afgezien van de vraag hoe zinvol het is om iemand heilig te verklaren.

Casa, ik zou er maar niet teveel op gebrand zijn om gebombardeerd te worden tot Sint Casa, doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg...;-")

@Renesmurf: Maar dat is klinkklare chantage! Dat smurfen zich daar ook al schuldig aan maken...
@Lennart: Het grappige is dat ik er (volgens mij) nooit ben geweest. En neen, ik kan niet zingen. Maar Frans Bauer is het voorbeeld voor eenieder die ooit fans krijgt of wil krijgen...
@Carin: Het lijkt mij duidelijk en in kannen en kruiken. Casadag wordt gehouden in Hui de Bijlen en na afloop slapen we op zolder in de Webkast!
@Piet: Neen, zoals je weet ben ik altijd heel gewoon gebleven...
@Cyberjunk: Nou, nou, is dat niet wat al te stellig? Vanmorgen heb ik nog iemand in het verkeer voor laten gaan. Wat mij betreft hoeft heilig verklaren niet zo. Sint Casa is inderdaad niet mijn doel, straks verwacht men nog dat ik kado's uitdeel!

Prima hoor. Ik heb drie logeerbedden, twee stretchers en een zooi (al dan niet lekke) luchtbedden. Lucy maakt tostones, ik zorg voor de spare-ribs en Erik stookt het barbecue vuurtje wel op. En als het erg druk wordt heeft de webkastwijkvereniging nog drie grote partytenten, dus aan capaciteit geen gebrek. Gaat helemaal goed komen, die Casadag!