« Midden-Oosten Poll | Main | Antwoorden leiden tot meer vragen »

Achteruit is nooit fijn

Mensen willen altijd vooruit. Weinig dingen zijn vervelender dan een stuk over precies dezelfde weg terugrijden als men een verkeerde afslag heeft genomen. Of het opnieuw intikken van voor zover mogelijk precies hetzelfde verhaal als men het per ongeluk gedelete heeft.

Voetbal-alert, over een paar weken begint de Eredivisie. De Webloggers doen uiteraard weer mee in www.voetbalpoules.nl. Dankzij het opmerkzame commentaar van reageerder Hans uit Apeldoorn stroomt deze subpoule al snel vol. Dit jaar geldt letterlijk vol is vol.

De organisatie heeft namelijk besloten de zogenaamde Amateurs, ofwel de niet betalende deelnemers, drastisch in hun mogelijkheden te beperken. Zo mogen Amateurs nog maar aan n competitie meedoen (niet erg), zich voor n subpoule inschrijven (wel erg), hun uitslagen niet meer verbergen (niet erg) en slechts 25 deelnemers in hun subpoule herbergen (wel erg).

Dit alles kan men voorkomen door voor tien euro Prof te worden. Echt veel geld is dat niet en ik gun het die jongens van www.voetbalpoules.nl heus wel, maar behalve met oude Dafjes op het Eurocircuit te Valkenswaard is achteruit nooit fijn.

Op het voetbalpoules-prikbord verwoordt Roys Knuddecluppie het als volgt:

Waar ik wel tegen ben is dat het eerst afgeschaft wordt en vervolgens weer ingevoerd. Misschien dat ik het niet moet zeggen maar ik heb nu meer het gevoel dat het als volgt gaat: "we hebben weer genoeg mensen hier naar toe gelokt, dus laten we eens kijken of we er nu wat uit te slaan is".

Menigeen zal zich in dit gevoel herkennen. Hetzelfde gebeurde met www.schoolbank.nl. In het begin werden potentiele deelnemers gelokt zich gratis op te geven om zo een interessante database te kunnen samenstellen. Toen dat een feit was werd er plotseling geld gevraagd voor de interessante diensten. Hierop verlieten vele deelnemers teleurgesteld www.schoolbank.nl.

Hoe dan ook, ondanks alle tegenslag moeten we verder. Het is nu nog belangrijker dat de Webloggers-poule uit gemotiveerde mensen bestaat, immers we hebben slechts 25 plaatsen. Aan alle deelnemers derhalve de oproep om trouw iedere week de uitslagen in te vullen, de wedstrijd van de dag niet te vergeten en zeker ook de Extra Voorspellingen (eindstand, winterkampioen en topscorer) vr 1 september 2006 op te geven.

Wij laten ons niet kisten anders waren we wel een aardbei.

Comments

ik zal het wel weer niet meteen begrepen hebben, maar ik heb inmiddels al 10,- betaald. Dus ben ik prof. Maar mag toch bij de amateurs meedoen? Ik lijk Faas Wilkes wel. CasasPa

tsja.. domme zet natuurlijk, kijk naar schoolbank.nl, is ook niet meer wat het was.

Er zijn genoeg andere manieren om er op te verdienen. Gelukkig doe ik slechts met n poule mee.

Ik kijk graag achteruit. Zeker op de snelweg.

@CasasPa: Ik zag het dat je Prof geworden bent, haha... :-) Je mag gewoon meedoen met het gewone volk, voordeel (voor jou) is dat je je voorspellingen kunt verbergen, dat je aan meer competities en poules mag meedoen en zelf een poule kunt starten met een onbeperkt aantal deelnemers.
(Vergeet de Extra Voorspellingen niet!)
@GJ: Dat was ook mijn idee, dat er andere manieren zijn. Een andere poule moet je anders onder een andere naam (+emailadres) starten...
@Brillie: In de achteruitkijkspiegel zeker. Om te zien dat je zelf harder gaat, dat is leuk ja... :-)

Nou Casa, jij schijnt altijd mazen in de wet te kunnen vinden. Maar toch geloof ik niet dat jouw suggestie naar GJ toe zo goed is, tenzij hij onder een andere naam en een ander mailadres ook nog op een andere computer werkt. Want als hij op zijn eigen computer onder andere namen of adressen gaat werken, dan achterhaalt men zijn ip adres toch wel en dan hebben ze zijn trucjes toch zo onderschept.

@Casa, je hebt de uitslag voor Feijenoord reeds goed voorspeld! hehe..

@Cyberjunk, ik denk niet dat ze met dit spelletje op ip-adres gaan checken.
Dan zou een familie bestaande uit 8 personen waar slechts 1 pc is, slechts 1 persoon (de vader) mee kunnen doen. :)

@GJ: Ik snap je redenering wel en die is op zich nog wel logisch ook. Toch heb ik mijn twijfels, want men is bij dit spelletje de regels gaan veranderen. En trucjes zoals Casa die doorgaf zijn toch algemeen bekend? Dat zullen degenen die dit spelletje bedacht hebben toch ook wel weten? Als ze niet op ip adres zouden checken, dan kunnen ze er op wachten dat er een heleboel mensen het betreffende trucje gaan gebruiken.

Ben weer van de partij hoor! Als amateur, en hoop net zoveel beginnersgeluk te hebben als vorig jaar hahaha :-)

@Cyberjunk: Men gaat er bij voetbalpoules.nl vanuit dat als men toch aan meerdere competities wil deelnemen, men liever tien euro betaalt dan met verschillende emailadressen inlogt. Ook het beheren van twee poules met 25 man is wezenlijk anders dan een met 50...
@GJ: Ik vrees inderdaad dat ik die uitslag goed heb. Zo niet dan is het hier feest... :-)
Bij de families Flodder en Tokkie is het de moeder die meedoet als slechts 1 ip-adres wordt getolereerd!
@Willisha: Ik had je al gezien. Beginnersgeluk heeft men over het algemeen slechts eenmaal. Nu komt het op kennis en kunde aan...

Schoolbank boeit me niet zo, men moet het verleden ook kunnen laten rusten.

ik ben ook weer van de partij hoor, gewoon als volk....zijn ze helemaal gekkie.... voor tien euro kan ik hele leuke dingen doen ;-)