« CasaMovie: Crawling & Standing | Main | Een geduchte tegenstander »

Hutspot

Is het nu stampot of stamppot? Analoog aan de agenten die een in de Ch. Ruys de Beerenbrouckstraat gevonden lijk alvorens het proces-verbaal op te maken eerst tien meter verderop de Kerkweg insleepten is de titel van vandaag hutspot.

Het is de tijd van het Nationaal Dictee. Om hem te pesten gaf ik Luchiano (9) opdracht mee te doen. Hij had daar absoluut geen goesting in. "Okay, vijf zinnen dan." Ik heb het maar niet nagekeken.

Het is met mevrouw de Gier, de niet-deelnemende Postcode Loterij verliezer uit Heusden, en een in ruil voor 100 euro hondenpoep etende HAVO-scholier uit Assen een tumultueuze week qua vreemde gebeurtenissen. Geen vreemder wezen dan de mens.

Maandagavond in Nederland en via BVN dinsdag op Curacao presenteren Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong het uitstekende programma Holland Sport. Ronald Koeman was te gast en behalve zeer ontspannen was hij erg openhartig. Hem werd gevraagd te reageren op de gepikeerde reactie van Marco van Basten op neerbuigende opmerkingen van conflictmodelaanhanger Louis van Gaal richting de bondscoach.

Matthijs van Nieuwkerk: "Ben jij Louis van Gaal beu?"
Ronald Koeman: "Ja, ik ben hem eigenlijk wel beu."

Een van de hoogtepunten van het programma is wanneer Matthijs van Nieuwkerk een nieuw artefact in het Holland Sport museum plaatst. Hij heeft er altijd een mooi verhaal bij, gisteren over de Senegalese dammer Baba Sy die posthuum de wereldtitel van het jaar 1962 toegewezen kreeg omdat de Russen hem destijds uit angst een visum weigerden.

Woensdagmorgen werd Diana (7 maanden) bij het Consultatieburo verwacht. Bij de laatste controle op 22 november was haar gewicht iets gedaald ten opzichte van de peiling op 11 oktober: 7160 ten opzichte van 7200 gram. Hiermee kwam zij onder de gemiddelde lijn terecht.

Gelukkig is Diana weer iets aangekomen, zij weegt nu 7580 gram. Nog steeds onder het gemiddelde, maar met een opgaande lijn. De winter nadert, we zullen haar eens een bord hutspot voorzetten.

Comments

Hollandse hutspot?

Vreselijk was het dictee....ik had 44 fouten!

Diana is een mooi fragiel meisje. Winter in Curacao??

@Hans: Is er andere dan?
@Tashita: Ik begin daar niet eens aan, wat was dat harrypotterachtige woord ook alweer?
@Lennart: Fragiel en bewegelijk, dat zien wij graag... :-) Maak je geen zorgen, het is hier gewoon 30 graden. Wel regentijd, maar dat wist je waarschijnlijk al. Goede reis straks!

Ik verwacht op Curacao iets van het eiland.

Van Gaal is ook wel een heel irritant mannetje. Het werkt gewoon op je lachspieren hoe serieus hij zichzelf neemt. Jammer genoeg gaat het wel heel goed met zijn cluppie daar kunnen onze cluppies nog wat van leren.

Diana doet gewoon al met de trend mee... wat er niet aankomt hoeft er niet vanaf ;) Het is en blijft een schattige babe!

Zonder het op te zoeken zou ik zeggen dat het een pot is met aangestampt voedsel en niet een pot voer voor de stamgasten. Ik had voor dit woord geen omweg gemaakt, maar doe het vaak wel, vooral als ik vind dat ik het had moeten weten en in het Engels.
Toch zou het wel saai zonder irritante mannetjes. Ik stel me een praatshow voor waarin alleen ik in aantalvoud aanwezig ben en er alleen maar rustig wordt afgewacht. Nee, dan heb je meer aan mensen die een grote eigen mening hebben, dan is het ook ineens makkelijker om zelf ook een mening te hebben of juist geen.

Als het nou hutpot zou zijn, dan zou ik het niet gek vinden dat het ook stampot zou zijn.

ik ben louis van gaal al heul lang beu ;-)
Fijn dat het zo goed gaat met Diana!

@Hans: Curacaoneaars zijn dol op stamppotten. Zuurkool met worst is denk ik wel de favoriet. Jij eet trouwens toch ook wel eens spaghetti of nasi?
@Gaby: Over Van Gaal zijn we het in ieder geval eens... ;-) Wat mij betreft wordt hij de nieuwe trainer van Feyenoord. Ofwel gaan we het goed doen, ofwel wordt hij door de media in de zeik genomen. Altijd winst dus! O ja, over Diana zijn we het ook al eens. Waar moet dat heen?
@Pascal: Op het moment dat ik hutspot schreef wist ik het al, maar dan had ik de analogie niet kunnen gebruiken. Schoonheid bestaat slechts bij de gratie van lelijkheid, daar heb je helemaal gelijk in. Als er alleen Pascals in de zaal zitten is er vast wel een die dan uit zichzelf een tegengestelde mening gaat verzinnen... :-)
Dus als het spot zou heten was het andere hpot?
@Paola: Ja, maar zoals Pascal terecht opmerkt is hij wel het zout in de pap. Van Basten kon hem overigens gemakkelijk pareren, immers geen bondscoach heeft het de afgelopen decennia zo slecht gedaan als Louis van Gaal... :-)
Diana gaat goed en is hard op weg naar de acht maanden!

Nuchtere Groningers he! Fraaie beelden, ook van het dammen.
Ja, Holland Sport vind ik een echt lekker programma om naar te kijken!

Wel apart dat die vrouw moet navigeren... Dat kan toch niet goed gaan!!! ;-)

@Casa: consequent doorgeredeneerd qua letters kom ik op ppot. Ik weet niet welke gedachtenkronkel jij hebt genomen.

Bij die gemiddelde lijn zijn natuurlijk al die overgewichtige dames (hoe zeg ik het netjes) meegerekend. Yaika (4) zat en zit ook onder de gemiddelde lijn. Ze doet het prima.

En van de mogelijkheden om exotisch te eten aan deze zijde is bijv. Mexicaans. Hutspot is voor de andere zijde exotisch. Het smaakt ook bij 30 graden en is zeker zo gezond als hamburger met curry en frites. Hutspot of stamppot? Is niet hetzelfde. Hutspot dan denk ik aan aardappelen+uien+wortel. Je hebt het niet over bijv. hutspot boerenkool of hutspot andijvie. Dat zijn stamppotten, ik schrijf het stampvoetend. CasasPa

Een dictee met normale woorden zou wel leuk zijn, maar het is er op gemaakt dat mensen fouten gaan maken, en daarom niks aan.

VPRO programma`s zijn altijd goed.

Nationaal Dictee: Ik heb er wel na gekeken. Het viel mij op dat er niet een bij was die voutloos geschreven had. Trouwens, alle fouten die je op mijn blog tegen komt, worden allemaal gemaakt door IE.

Hutspot is heerlijk. Daarom ben ik ook zo blij met deze periode van het jaar.

Hutspot wordt ook wel eens peen en uien genoemd, of uienrats.

GJ: Nou, als je een vrouw al ergens kunt laten navigeren dan is het toch wel in de woestijn... :-)
@Pascal: Je hebt gelijk, ppot is in dat geval de juiste oplossing. Mijn kronkel zat nog teveel in de 'huts'. Het was meer de plotselinge duikeling (gelijkgebleven gewicht in ruim een maand) die wat zorgen baarde...
@CasasPa: Correct, een hond is wel een dier maar niet ieder dier is een hond...
@Renesmurf: Helemaal mee eens, laten ze maar eens testen hoe het Nederlandse volk scoort met normale woorden. Dat is al erg genoeg vrees ik. Je laatste stelling is een gevaarlijke...
@Brillie: In dat geval moet je Microsoft maar eens aanklagen!
@Anonymous: Uienrats... dan vind ik hutspot toch smakelijker klinken...

@ Casa: Lijkt me een goed plan. Eens zien of ik er veel geld uit kan slepen...