« Luchiano krijgt een fiets | Main | BDO Off Road Triathlon Kontiki 2006 »

Een narcistisch stukje

We waren naar goed Curacaos gebruik iets te laat bij Pleincafť Wilhelmina, CasasPa en Truus zaten al aan de grote tafel achter een flesje Amstel Bright. Niet lang daarna stonden er vier borden met eten en een flesje Duvel bij. De winkels waren dicht wegens Antillendag. Hierdoor ontbrak het aan winkelend publiek om door de terrasbezoekers bekeken te worden.

Daarom amuseerden we ons met Diana (5 maanden). CasasPa had de fotografenrol en geheel toevallig sta ik er een aantal malen op. Gelukkig wel samen met Diana. Een impressie van Diana en de Duvel.

  • Zo gauw zij een Duvelglas ontwaart duikt Diana erop af.
  • Voorlopig vindt zij de koude buitenkant van het glas nog lekkerder dan de inhoud.
  • Het glas is leeg, tijd om even recht in de camera te kijken.

CasasPa en Truus is het bezoek aan Pleincafť op de zaterdag namiddag goed bevallen. Omdat Diana toch wat onrustig werd besloten we de koffie bij ons thuis te drinken. Na wat schrijven en uitrusten was het tijd om te boerenbridgen. Deze keer ging de overwinning geheel terecht naar Lucy.

Pleincafe Wilhelmina 22.10.2006: Het glas is leeg, tijd om even recht in de camera te kijken. Klik voor groter/sluiten.Kan het nog narcistischer? Jazeker!

Vrijdagavond fotografeerde CasasPa Diana en mij op bed. We hadden net het wonderschone lied Hopla, hopla Reiter tweemaal uitgevoerd. Volgens de lyrics is het overigens niet hopla maar hoppa. Persoonlijk geef ik toch de voorkeur aan hopla.

Hoe dan ook, bij het lied zit het kind op de knieŽn van de artiest die vaak de ouder is. Deze beweegt zijn knieŽn omhoog en omlaag, een beetje alsof het kind op een paard zit.

Beter kan ik het niet uitleggen. Hoogtepunt is de laatste zin: "fšllt er in den Sumpf, macht der Reiter plumps". Op dat moment laat men het kind namelijk (niet te hard!) tussen de knieŽn zakken.

Dat heeft Diana heel goed in de gaten. Gedurende de gehele song luistert zij ietwat verveeld. Bij de laatste zin kijkt zij mij vol verwachting aan en na het in de Sumpf vallen lacht zij voluit.

Zondagmorgen om half zeven begonnen drie voetbalwedstrijden tegelijkertijd. Op ESPN verwachtte ik Feyenoord-Ajax maar gelukkig koos men voor AZ-PSV. Anders had ik na een kwartier al niet meer hoeven kijken. AZ-PSV was een leuke wedstrijd waarin AZ vrij kansloos met 1-3 verloor.

Nog leuker was het korte gesprek na afloop tussen Andy Houtkamp en Louis van Gaal waarin laatstgenoemde verdrietiger was over het commentaar van Andy (AZ verloor kansloos) dan over de nederlaag. Zo kennen wij Louis weer.

Diana vond het allemaal best. Daarom mag zij in dit narcistische stukje toch ťťn keer meer op de foto dan Narcissus zelf.

Comments

Ik heb GENOTEN van je narcistische fotosessie. En ook van je verhaal er omheen. Ik constateerde ineens dat jij ontzettend op je vader lijkt, tenminste, in mijn ogen. Of dat echt klopt weet ik niet, ik durf zoiets nooit met stelligheid te beweren, maar in mijn beleving is dat zo.

Gelukkig maar dat de kleine schat- volgens mij heeft ze KRAALOOGJES- de voorkeur gaf aan de koude buitenkant van het glas boven de inhoud, anders zou ze de eerste dronken baby zijn waar ik ooit van gehoord zou hebben...;-)

Dit wordt zo wel een heeeeel erg persoonlijk blog!

Wat een lieve foto's zeg.
Heel vertederend. Vooral die kop van jou! ;-)

Leuke vader en dochter-fotosessie! Maar goed dat Diana alleen de buitenkant van het glasje bier leuk vindt inderdaad. Maar voor hoelang nog ? :p

@Cyberjunk: Dat doet mij deugd dat je ervan genoten hebt. Ik op mijn vader lijken? Hij en ik zijn het niet vaak eens, maar dit ontkennen wij beiden met grote stelligheid!
Kraaloogjes voor Diana, dat is nieuw. Ik hou het in de gaten...
@Theo: Tja, wonen in het buitenland, een baby en je vader met zijn vrouw op bezoek... dan komen dit soort onderwerpen eerder aan de orde. De komende dagen staan er echter ook anere dingen op het programma, even geduld...
@Cockie: Je bent de eerste die mijn kop vertederend noemt. De knipoog erachter zegt genoeg!
@Curacaoenaar: We proberen dat toch zeker een jaar of 16 vol te houden, kijken of het lukt...

Gezellige weekend pica's.

Ik las:

Hoppa Hoppa Reiter
wenn er fšllt dann schreit er
fšllt er in den Graben
fressen ihn die Raben

En dan staat er zo`n dame naast te wupsen, ik kan me dat lied helemaal voorstellen zo!

Hahaha, ik wil over 16 jaar wel een foto zien van jou met Diana op je buik te springen!

Kinderen behoren niet in een kroeg te komen.

Ene: 0-4 0-4 0-4 0-4 0-4. Je weet vast wel over welke code ik heb heb.

@GJ: Dank je, maar ze hadden evengoed doordeweeks genomen kunnen worden...
@Renesmurf: Is er een clip van dan? Die wil ik wel eens zien, geef me de url maar door... :-)
@Willisha: We zullen zien maar ik garandeer niets. Ligt ook een beetje aan het postuur dat Diana krijgt...
@Brillie: De kinderen waren ook niet in de kroeg. Die kode van jou zal wel een qsl-vriendje van je op Sint Maarten zijn. AGOVV staat overigens op een 15e plek, hehe... :-)

erg leuke foto's, vooral de laatste van Diana. Daar lijkt ze ook veel op haar grote broer.
En jij lijkt vooral op je vader qua karakter en op opa van de andere kant qua uiterlijk, vind ik dan.

Terwijl ik aan het lezen ben geniet ik van de foto's van jouw en Diana, maar die laatste foto.... Jeetje wat een popje!!! En ze lijkt daar sprekend op Luchiano.

Btw, ik vind ook dat je iets van je vader hebt.

Wat een lieve meid is Diana toch. Ze heeft inderdaad veel weg van L. op de laatste foto. Grappig trouwens van hopla hopla, zo hebben wij het inderdaad geleerd. Is ook veel leuker. Heeft Truus al gewonnen met boerenbridgen? En hoe doet spap het???

@ Casa: Wat is AGOVV? Ook een code?

Leuke foto's Casa!
Ik lees weinig over de grote F uit Rotterdam.
Je hebt toch zeker wel naar de samenvatting gekeken!
Morgen even bij je lotgenoot, Joop van Z, langs....:-)