« Aan alle Rijdende Rechters | Main | Een narcistisch stukje »

Luchiano krijgt een fiets

Voordat CasasPa en Truus naar Curacao kwamen vroegen ze wat Luchiano (8) voor zijn verjaardag wilde hebben. Aanstaande dinsdag wordt de aanstaande puber namelijk negen en hij is wel aan een nieuwe fiets toe. De oude gaven we hem met vier jaar. Toen was het een mooie fiets, maar nu is Luchiano er het lachertje van de klas mee.

In het telefoonboek stond dat Vista Bike op de Jan Noorduynweg gevestigd is, dichtbij het vliegveld. Met CasasPa en Truus spraken wij daar vrijdag om half zes af. Jammer genoeg ontdekte ik om iets voor vijf uur dat in Zeelandia zich een tweede en veel groter filiaal van Vista Bike bevindt. Zeelandia is ook veel dichter bij ons huis.

Maar helaas, wij moesten naar de Jan Noorduynweg. Luchiano had ik niets verteld over onze missie en hij was ietwat bezorgd. "Waar gaan we heen?" was de logische vraag. Ik zei dat ik dat niet zei. "Ik krijg toch geen prik?" klonk het enigszins angstig vanaf de achterbank. "Neen, die krijg je pas weer als je tien bent".

Luchiano (8) is apetrots op zijn nieuwe crossfiets die hij op vrijdag 20 oktober bij Vista Bike Zeelandia kreeg. Klik voor groter/sluiten.Op de Jan Noorduynweg parkeerden we per toeval vlak naast de Ignis van CasasPa. Ik vertelde hun over het andere filiaal en we besloten daarheen te rijden. De tijd drong een beetje, maar het moest nu gebeuren. Zaterdag 21 oktober is het Antillendag en dan is alles gesloten op Curacao.

Bij Vista Bike Zeelandia slaagden we al snel. De keuze viel op een mooie oranje crossfiets met terugtraprem. CasasPa kocht er als extra een fietscomputer bij. Voor zeven uur waren we thuis. Lucy had het eten bijna klaar en Luchiano sprong meteen op zijn nieuwe fiets.

De fietscomputer was een schot in de roos. Luchiano is net zo cijfergek als CasaSpider. Topsnelheden, gemiddelde snelheden en afstanden werden steeds luidkeels doorgegeven. De rondetijden zakten naar onder de 30 seconden. Toen moest er gegeten worden.

Zaterdagmorgen staan we altijd om half acht op voor de karateles. Meestal heeft Luchiano een kwartier nodig om uit coma te geraken. Nu was hij om zeven uur klaarwakker en wilde meteen op zijn fiets. Over het verloop van de karateles hadden wij een andere perceptie. De Pinan Shodan Kata werd getraind. Volgens Luchiano ging het best goed, volgens mij was het knoeiwerk.

Thuis liet ik hem de Kata drie keer oefenen, inmiddels ziet het er een stuk beter uit. Meteen daarna was het weer fietsen geblazen. Even later kwam Eddie Merckx stilletjes binnen. "Ik heb pijn." Hij was gevallen en met zijn teen over het asfalt geschuurd waarbij een stuk van zijn teennagel afscheurde. Ja, dat doet wel pijn.

's Middags was de pijn weg en kon er weer gefietst worden. Na een tijdje hoorde Lucy niets meer. Ze keek uit het raam en zag Luchiano huilen. Bij de eerdere val die ochtend bleek het zeer fragiele kabeltje van de fietscomputer stuk te zijn gegaan. Na één dag werkt deze dus niet meer.

En Luchiano is nog niet eens jarig.

Comments

Jongens puberen niet, dat doen alleen meisjes, jongens zijn altijd lief.

En nu is die fiets nog wat nieuws, maar dat zal snel wennen, en dan kan hij niet meer zonder.

Wens Luch veel rijplezier ....

Heb jij de chopper-tijdperk ook meegemaakt?

Haha, die smurf verdient hierbij volgens mij de casabloggie (hoe heten die dingen ook al weer?) voor de onzinnigste commenter van het jaar...
Arme Luchiano. Ik had ook een fietscomputer maar ben het ding verloren. De kabeltjes zijn nog intact. Kabeltjes kunnen volgens mij nog wel gemaakt worden en anders zal de rijdende rechter vast oordelen dat de garantieperiode nog niet verstreken is en de fietsenzaak dit dus kostenloos moet herstellen. Wat lief van Casaspa dat hij zo'n mooi cadeau geeft. Ikzelf heb nog nooit een nieuwe fiets gehad, maar met het hoge gehalte aan fietsendieven in Leiden heeft dat ook niet zoveel zin. Hoe zit dat op Curacao? Krijgt Luchiano van jullie een flink aantal kettingsloten cadeau a.s dinsdag?

We hebben Luhiano er op het Wilhelminaplein van overtuigd dat dinsdag op zijn verjaardag, ook de fietscomputer weer O.K. is. CasasPa

Ha Casaspa, dat is nu wat je noemt een crossposting. Voortaan niet meer reageren onder de naam van je teacher/kleinzoon hoor :-)

@Renesmurf: Vaak zit er iets in, in wat jij zegt. Maar geloof mij, meisjes zijn echt veel liever dan jongens! De fiets zal wel wennen maar voordat hij een nieuwe krijgt duurt het zeker weer vier jaar... :-)
@Don Amaro: Doe ik. Heb de choppers (Puch?) wel gezien maar mocht nooit een brommer van mijn ouders, de party-poopers...
@Carin: Wat betreft de smurf zijn we het eens. Luchiano heeft nu wel een fiets maar gaat er niet mee ergens naartoe. Hij rijdt puur voor de recreatie ofwel bij ons in de tuin ofwel op een andere geschikte plaats. De fiets staat dus altijd binnen, zonder slot...
@CasasPa: Daar is hij zeker erg blij mee, hij vindt de fietscomputer haast nog leuker dan de fiets!
@Carin: Je moest eens weten hoeveel keer ik de namen achteraf al heb moeten rechtbreien... ;-)

Heel raar, ik heb wel eens vaker gehoord dat nieuwe dingen na 1 dag al stuk gaan! Is dat dan onvoorzichtigheid van de gebruiker? Of was die kabel van die fietscomputer dan van zo'n slechte kwaliteit?

Ocherme, wat een verdriet. En logisch ook, het nieuwe is er nog lang niet af en nu al kapot, dat is dramatisch als je negen wordt!! (En helaas op je 39e ook maar dan doe je net alsof het wel meevalt :)) Gelukkig kan de puter nog gemaakt en op tijd.

Dat wordt echt knutselen of terug naar de winkel. Over dat met meisjes wil ik nog wel eens met je praten, ik dacht dat jongens makkelijker waren.

En de gewonnen fiets?

Jammer dat dat soort dingen zo snel kapot gaan, maar ja dat heb je met jongens. Van alles willen expirimenteren en een beetje ruw omgaan met je spullen dan.... Maar in het geval van Luchiano is hij gevallen waardoor het dunne kabeltje kapot is gegaan daar kan hij nix aan doen toch?

@Cyberjunk: In dit geval was het domme pech. Onder normale omstandigheden raak je dat kabeltje nooit aan. Anderzijds is het ook wel een bijzonder slap kabeltje, je trekt het zo uit elkaar..
@Cinner: Gemaakt kan hij niet worden, maar we hopen dat Vista Bike iets voor/met ons regelt...
@Jannie: Knutselen zit er niet in, Lucy heeft het al geprobeerd en dan kan ik er net zo goed afblijven. Jongens makkelijker? Adopteer eens een smurf!
@Hans: Je hebt een goed geheugen! Maar de gewonnen fiets hebben we een paar maanden geleden bij het oud vuil gezet, de kwaliteit was inferieur. Met slechte (bijna geen) remmen was het zelfs gevaarlijk...
@Donna: Precies, het kwam door een val. Eerst was ik kwaad, maar toen zag ik ook dat hij er niets aan kon doen...

http://www.casaspider.com/live/data/pics/Luchiano_Fiets_Kado_20061021_800_01.jpg

Zie ik daar een grote mangoboom, en rechts ervan een soort naaldboom? Erg mooi.

Mooie fiets! Wel minder dat het kabeltje nu al kapot is, hopelijk valt het te reparen (zonder extra kosten). En het schuren van tenen over asfalt komt mij wel bekend voor, dat doet inderdaad behoorlijk pijn ! Ik weet niet of Luchiano ook buiten op straat mag rijden, zo ja, kijk uit voor dieven! Die "redline's" zijn zeer gewild bij hun.

Vet coole fiets!
Fietscomputers zijn ook helemaal te gek.

Zo, dan nu studio voetbal kijken :)

dat was ik dus...

Ik zou meteen een nieuwe fietscomputer voor hem kopen, de arme ziel.