« Flashback: Donderdag 6 oktober 2005 | Main | Vlootdagen 2005 »

Antillendag 2005

Het goede nieuws is dat de Flashback's op zijn, vanaf nu schrijven we weer in het heden. Het nog betere nieuws is dat het vandaag Antillendag is, tenminste op de Antillen. Een vrije dag dus.

Wat Antillendag precies inhoudt is ieder jaar opnieuw de grote vraag. In 2003 was er een quiz, in 2004 dacht ik dat het de laatste editie was en dit jaar? Dit jaar zorgde Luchiano (7) voor het Antillengevoel.

Luchiano kwam de keuken in, waar ik wat stond te rommelen. Hij stak een been in de lucht en wees naar de achterkant van zijn voet. "Hoe heet dat ook al weer?", vroeg hij. "Dat is je hiel, je Achilleshiel", antwoordde ik.

"Oh ja Achilles. Maar wie is dan Antilla de Hun?"

Comments

Wat een mens niet echt intereseert onthoudt ie niet, tenminste ik niet.

Ik zou het ook niet weten, van Antilla de Hun heb ik nog nooit gehoord. En wat dat met de Achilleshiel te maken heeft snap ik al helemaal niet.

Ik heb gelijk gegoogled of Antilla.com nog vrij is. Het was natuurlijk een leuke naam geweest voor z'n aanstaande zusje maar helaas :-)
Had je trouwens al gelezen over die mafkees die zijn kind Google heeft genoemd? Ik neem aan dat jullie straks met iets veel beters uit de bus gaan komen. Je kan er natuurlijk altijd nog een poll aan wagen...

@Carin: Een poll kan je wel vergeten, ik roep al een aantal weken om zoiets, maar Casa belooft wat dit betreft van alles, maar ik heb nog niets gezien. Nou heb ik al meermalen om stellingen verzocht, dat lukt tot nu toe niet, misschien heb jij meer succes als je spreekt over een poll voor namen.

@Renesmurf: De achtergronden van Antillendag interesseren mij juist wel. Probleem is dat er vrijwel geen info over te vinden is. In Google sta ik zelf bovenaan...
@Cyberjunk: Achilles was een Griekse held. Op tv zag Luchiano iets over Atilla de Hun. Toen dacht hij aan Achilles, wiens naam hij vergeten was. Bovendien verstond hij dus Antilla in plaats van Atilla. Is onze sketch zo enigszins te begrijpen?
@Carin: Ik heb het gelezen ja, beetje vreemde man... :-) We gaan eerst zelf nadenken over een naam, komen we er niet uit dan volgt een poll...
@Cyberjunk: Ik beloof nooit iets, want als je iets belooft moet je het ook nakomen. Nu heb ik twee weken vakantie, dit verhoogt de kans op nieuwe stellingen op zijn minst met 10%. Houdt hoop!

heeft curacao geen eigen dag dan???

De naam van de kleine van toch niet moeilijk zijn? Gewoon Piet! En een goeie vakantie toegewenst vanuit het koude en natte Nederland.

Hè nee, alsjeblieft niet zo'n saaie, ouderwetse naam als Piet. Voor een jongen zijn er echt wel leukere namen te bedenken. Er zijn echt wel namen te bedenken die zonder extreem te zijn beter in deze moderne tijd passen. Marcel of Robert bijvoorbeeld, of Marco, of Michael, of Dennis. Dat soort namen zijn internationaal en klinken toch wat moderner dan Piet. Eigenlijk zijn dat soort namen tijdloos. Maar als Lucy en jij er niet zo snel uitkomen, laat Luchiano dan een naam uitkiezen. Misschien weet hij een originele naam te bedenken. Friese namen zijn ook wel mooi, zoals Jelle, Sjoerd of Auke, maar dat soort namen lijken mij in Curaçao moeilijk uit te spreken.

@Xaviera: Jazeker wel! Dat is de Dia di Bandera die op 2 juli wordt gevierd. Van de laatste editie (2005) heb ik zelfs een CasaMovie gemaakt. Kijk hier maar eens: http://blog.lachicamerengue.com/archives/000915.html
@Piet: Ik vind het wel een bijzondere naam, Gewoon Piet. Heb nog mijn twijfels over het tweede gedeelte... ;-)
@Cyberjunk: Wat dacht je van 'Wayne'?

Doet me denken aan Wayne Fontana, de zanger van The game of love. Verder heb ik er niet een echte uitgesproken menning over.

Op News of the Weird is de running gag al jaren dat er zo veel misdaden gepleegd worden in de VS door mannen die Wayne heten. Meestal Wayne met hun 'middle name' trouwens.
http://www.newsoftheweird.com/archive/index.html

Iedere dag is het een vrije dag. Tenminste wel in Nederland. ;)

Niet doen, hoor, zo'n poll voor een naam voor kleine Casa!Dat is nou net zo leuk om dat samen uit te zoeken in kleine kring.Zodat het een verrassing blijft.Bij ons ging het zo, dat je het ineens wist, hoe het kind moest heten. Nou waren wij al op de scandinavische toer, wat het wel makkelijker maakte. Nou ja,niet te zwaar an tillen, zou ik zeggen.....

@Cyberjunk: Kan hij wel een beetje zingen, die Wayne Fontana?
@IJsbrand: In dat geval maken wij er een First Name van. Al is de enige echte Wayne een Last Name...
@Brillie: Op de keper beschouwd heb je gelijk. Bij deze kunnen dan ook alle vakantiedagen worden ingetrokken...
@Els: Maak je geen zorgen, de naam wordt door ons zelf bedacht!