« Flashback: Woensdag 5 oktober 2005 | Main | Antillendag 2005 »

Flashback: Donderdag 6 oktober 2005

Woensdag was dokter Henriquez er niet, daarom mochten we donderdag om twee uur terugkomen. Eerst dienden aan de balie de nodige formaliteiten verricht worden. De meeste gegevens als adres en telefoonnummers hoefde ik slechts driemaal op te geven. Met zijn drieŽn, Luchiano (7) was er uiteraard ook bij, enterden wij de kamer van dokter A. Henriquez en zijn bevallige assistente. Er waren twee aandachtspunten.

Ten eerste de keizersnee die Lucy had ondergaan bij de geboorte van Luchiano. Er werd doorgevraagd naar de oorzaak hiervan. Lucy gaf te kennen dat door angst voor de pijn en stress een normale bevalling niet mogelijk was.

Later in de auto vertelde ze me dat Luchiano twee weken te vroeg geboren is, waarschijnlijk omdat zij die middag ruzie had gehad met een gang die in Santo Domingo de electriciteit regelt. Iedereen tapt er illegaal stroom af, maar de gang moet wel betaald worden. Anders roven ze gewoon de kabels. De hierdoor ontstane stress leidde tot vervroegde weeŽn.

Ten tweede is daar Lucy's leeftijd. Op 7 januari volgend jaar wordt zij 37, de kritische leeftijd waarbij men op het Syndroom van Down begint te testen. Met name de eventuele vruchtwaterpunctie ziet Lucy absoluut niet zitten. Het is een ingreep die niet zonder risico is en bovendien zouden we ervoor naar Venezuela moeten.

Gelukkig zijn er andere manieren om te bepalen of de foetus aan het Syndroom van Down lijdt. Een daarvan is een nekvelmeting. In mijn argeloosheid dacht ik eerst dat het om Lucy's nekvel ging, maar dat was niet het geval.

Het was tijd voor een echo. De dokter legde uit dat dat tegenwoordig inwendig gebeurt. Ik zag Lucy verkleuren, zij is bepaald geen held op dit gebied. Maar dat zou ik ook niet zijn. Ze mocht zich uitkleden en we begaven ons met zijn allen met uitzondering van Luchiano naar de ernaastgelegen kamer. Luchiano was het hier overigens niet mee eens.

Even later lag Lucy met haar benen wijd in een stoel. Geroutineerd schoof de gynaecoloog een soort van witte staaf naar binnen en zette de monitor aan. We hadden meteen beeld. Spoedig was de baby gevonden. Als ik foto's van een echo op een website zie denk ik al snel: "Boeien!" Daarom staat die van ons verborgen. De baby is waar de stippellijn doorheen loopt.

De foetus werd gemeten en heeft na tien weken (wij denken negen) een lengte van 3.21 centimeter. Dat is goed. De nekplooien waren zeer dun, dus het lijkt erop dat de kans op een normale baby groot is. Ook dat is goed nieuws.

We praatten nog wat na, Lucy heeft een verwijzing voor een bloedonderzoek en een recept voor vitamines. Tenslotte maakten we een vervolgafspraak voor over vijf weken.

Comments

Zie het nu pas dus bij deze: gefeliciteeeeeerd!!!

Mooi om de realtiteit eens te lezen. Krijg altijd idee dat alle zwangere vrouwen waanzinnige helden zijn die nergens voor terug deinsen. En fijn dat het goed nieuws is!

Ik kan dat Casalog ook geen dag overslaan he, je ziet wat er van komt...:-)
Maar wat een nieuws:
FELICITATIES aan de gehele familie Casaspider!!!!

Nu weet ik nog van enkele jaren terug dat Lucy graag nog een kindje van je wilde hebben Casa maar jij zag dat toen niet zitten....
Wat heeft je van mening doen veranderen??

Overigens staat op de foto 3-mei, dus beschuit met muisjes zo rond half mei??

De foto... het is net een wit, correctie bruin boontje :-)

"De assistente van de gynaecoloog is bevallig."
Is dat wel goed? ;-)

"In mijn argeloosheid dacht ik eerst dat het om Lucy's nekvel ging"? De komende ga je veel leren Pedro. Gelukkig is een mens nooit te oud om te leren :-)

@Cinner: Dank je! Het mooie van Lucy is dat zij een held(in) is als het erop aankomt...
@Angel: Ach, dingen kunnen veranderen en daar moet en niet bang voor zijn... Namens alle Spiders bedankt!
@Cockie: Een bruin boontje? En ik vond juist dat hij zoveel op mij lijkt... :-) Lucy is overigens dol op bruine bonen (habichuela), onderdeel van het nationale Dominicaanse gerecht, dus dat komt goed uit! (En assistentes kunnen mij nooit 'bevallig' genoeg zijn)
@Piet: Ik denk het ook, probleem is alleen dat andere informatie eruit moet om plaats te maken. Maar wat in 's hemelsnaam?

Als jij een echofoto ziet op een website, dan denk jij al snel, "Boeien." Bedoel je daarmee dat je het niet interessant vindt, dus dat het je niet boeit? Of heb je een andere verklaring voor die manier van uitdrukken? In mijn woongroep drukt niemand zich zo uit. Maar als ik gelijk heb, dan kan ik het me voorstellen dat zo'n echofoto niets voor je betekent. Dat stippellijntje vond ik overigens vrij vaag, ik wacht wel af tot de baby er is, babyfoto's vind ik meestal SCHATTIG!!!!!!

Goed man! Absorbeer en geniet met volle teugen, want dit maak je maar ťťn keer mee! Nou ja, per kind dan...

Ooh, de baby is cute! Gefeliciteerd spiders.
Geef me toch maar die ouderwetse uitwendige echo's. Dan nam je nog eens een pret-echo maar laat nu maar zitten!

Ik vind het allemaal maar eng. Brr.
Ze kunnen zo veel tegenwoordig.

Van harte, en dat het allemaal maar goed mag gaan!

@Cyberjunk: De uitdrukking "Boeien!" wordt veelal gebezigd door jongere mensen. Zoals ik dus. Het woord wordt inderdaad ironisch bedoeld. Een echo is iets waar de toekomstige ouders heel geinteresseerd naar kijken, maar is voor de rest van de wereld nauwelijks relevant. Vandaar... :-)
@Suffie: Dank je! Tot nu toe valt het allemaal niets tegen...
@Ella: Ach, achteraf vond Lucy het absoluut niet vervelend, het was meer het idee. En het beeld is zo stukken beter, je kunt de baby zelfs zien bewegen. Wat mij betreft doen we het nog een keer... :-)
@Renesmurf: Dank je! En ja, hoe worden smurfen eigenlijk geboren. Komen die uit een ei ofzo?

tis nou al n schatje! en duidelijk n echte spider....

Smurfen worden gebracht door de ooievaar.

Eeehhhhh......smurfen komen toch uit de waterkraan???

* me very confused *

een nieuwe dimensie in hetleven van Casa, daar is zelfs geen echo voor nodig. WE, aan deze zijde, zijn allemaal heel blij voor Lucy,jou en Luchiano. CasasPa
PS: de webloggers gaan een concurrent missen: heb vergeten in te vullen en zit in China.

@Pascale: Ja he, dat meende ik ook al te zien. Wat karakteriseert volgens jou de typisch Spider-look?
@Renesmurf: Aha! Doopt de ooievaar ze voor aflevering ook nog even in een pot blauwe verf?
@CasasPa: Ik heb je nog gemaild! Als je bij het CasaLog kunt, kun je toch ook bij http://www.voetbalpoules.nl ? Als je mij je login-gegevens mailt wil ik wel wat uitslagen voor je invullen, no problem!

dat is goed nieuws voor jullie!! Echt leuk man!! Ik heb een paar mutsdagen achter de rug en kwam niet aan weblezen toe....dan is dit wel even superleuk om te lezen!!