« CBK Project Management | Main | Flashback: Donderdag 6 oktober 2005 »

Flashback: Woensdag 5 oktober 2005

Op donderdag 8 september om 15 uur vernam Lucy in het bijzijn van Luchiano (7) en CasaSpider bij monde van onze huisarts Harry Jansen dat zij officieel zwanger is. Om dit te vieren haalden we 's avonds de fles champagne uit de koelkast en natuurlijk was ook Het Statief van de partij, ook al staat het zelf (bijna) nooit op de foto. Het feest kon beginnen.

Op woensdag 5 oktober 2005 om 11 uur 's morgens hadden we onze eerste afspraak bij de Kraamkliniek Rio Canario. Uiteraard waren we ruim op tijd. Alles in de Kraamkliniek gaat heel geconcentreerd, aandachtig, efficient en tegelijkertijd gepaard met een grote rust. Tenminste alles wat wij daar hebben gezien en meegemaakt. Eerst was er de intake. Een oudere dame schreef heel secuur Lucy's gegevens in een boek en op formulieren.

Op 8 september vernam Lucy officieel dat zij zwanger isIk vroeg haar waarom de Kraamkliniek geen computers gebruikt. "Meneer", zei ze, "ik heb eens een hele middag achter de computer gezeten. Van één uur tot half zeven om kaartjes in te voeren. Daarna had ik zo'n ontzettende hoofdpijn dat ik er sindsdien nooit meer achter wil zitten."

"Gelukkig heeft u een mooi handschrift", complimenteerde ik haar. Na de intake mochten we meteen door naar zuster Lydia Letang-Lont. Wederom een ietwat oudere dame die bijzonder veel rust uitstraalt. Ook zij nam enige gegevens op en berekende de vermoedelijke bevaldatum. Vreemd genoeg kwam zij uit op 4 mei 2006 waar dokter Harry 2 mei had uitgerekend.

Lucy is van Luchiano (7) met een keizersnede bevallen. Toen dat feit zuster Lydia ter ore kwam schreef zij meteen een verwijzing voor een gynaecoloog. De bevalling vindt nu, vanwege het verhoogde risico, niet in de Kraamkliniek plaats maar in het Sehos ziekenhuis. Er kwam nog een pijnlijk punt ter sprake. Wel of geen vruchtwaterpunctie. Lucy is hier een fervent tegenstandster van, enerzijds vanwege de volgens haar vreselijk pijnlijke ingreep, anderzijds vanwege het risico dat eraan kleeft. Hierover zijn wij nog in gesprek.

Lucy mocht op het bed gaan liggen. Zuster Lydia ging met een echo-apparaat over haar buik en na enig zoeken hoorden we zowaar de hartslag van het baby'tje. Toch mooi en tegelijkertijd op een of andere manier een opluchting. Zuster Lydia nam alle tijd voor ons en legde nog wat zaken uit. Als gynaecoloog koos zij dokter A. Henriquez voor ons uit, onder anderen omdat hij uitstekend Spaans spreekt.

Nadat we Luchiano van school hadden gehaald reden we meteen door naar de gynaecoloog om een afspraak te maken. De secretaresse stelde allerlei vragen over Lucy's laatste menstruatie en hoeveel weken de embryo oud was. Vragen die ik vlotjes en geroutineerd beantwoordde. Helaas was de dokter er niet. Nu moeten we morgen terugkomen, want de baby is al tien weken oud en Lucy wordt in januari 37 jaar.

"Misschien moet ze al snel naar Venezuela voor een vruchtwaterpunctie", zei de secretaresse. Om een lang verhaal kort te maken, morgen gaan we opnieuw naar dokter Henriquez, maar die vruchtwaterpunctie gaat er hoogstwaarschijnlijk niet van komen.

In plaats daarvan reden we naar Al Basha om een broodje shoarma te eten. Lucy's eetgewoontes zijn bijzonder grillig geworden.

Comments

Gefeliciteerd familie Spider!
Dat het een mooie zwangerschap mag worden en een nog mooier kindje.
Ons eerste kindje komt binnen nu en een week, het lange wachten hebben wij dus al gehad. Ik moet wel zeggen dat die laatste weken wel maanden lijken te duren...

Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd wat Luchiano ervan vindt. En het verloopt vast allemaal prima.

Gefeliciteerd! En wat vindt Luchiano ervan?

Dat is nog eens Breaking News !!!

Gefeliciteerd !!!

Cerito Spider?!
Kan zowel voor een dochter als zoon....

Maar, goed man, leuk...GEFELICITEERD
Aan schijfonderwerpen nu geen gebrek meer.

Gefeliciteerd!!! Mbt vruchtwaterpunctie: niet doen. Waarom niet is een veel te lang verhaal, maar heb het idee dat ik hetzelfde zou zeggen als Lucy blijkbaar al deed ;-)
Vanavond nemen we er hier 1tje op een goede, gezonde zwangerschap en dito kindje!

Super! Heeft Luchiano nog voorkeur voor een broertje of een zusje of heeft hij liever een gameboy? Ik vind het heel fijn voor jullie, gefeliciteerd! (natuurlijk ook voor tante Pascale en opa Casaspa, die hier zo vaak reageren)

Gefeliciteerd! En broodjes shoarma lijken mij een veel beter idee dan puncties.

Allereerst een hartelijke felicitatie uit Ermelo voor de hele familie Spider uit Curaçao. Ook opa uit Striepersgat van harte gelukgewenst met zijn a.s. kleinkind. En ook felicitaties voor zus Pascale en eventuele andere familie uit Nederland.

Woeha! Gefeliciteerd!

(Het is besmettelijk)

Prachtig! Veel geluk!

Casa-family,
van harte gefeliciteerd met de supernieuws
Heel veel geluk en sterkte, t'is nog maar 9 maanden

@Allen: Mede namens Lucy hartelijk bedankt voor de felicitaties!
@Dytiscus: Binnen een week... dat zijn spannende momenten. Soms heb ik het gevoel dat de weken nu al maanden duren... ;-)
@Lijn: Luchiano vindt het wel mooi. Wel hoopt hij vurig op een broertje. Die kan hij namelijk van alles leren...
@Bodo: Als weblogger haal je de raarste capriolen uit om in het nieuws te komen... :-)
@Cerito: Ik dacht meer aan Tarantula. Misschien levert een (aanstaande) baby wel meer stof op, maar je moet er ook weer niet teveel over schrijven. We zullen wel zien...
@Marti: Nee, dat gaan we (99%) zeker niet meer doen. Ik dacht dat het een soort van bloedprikken was, maar aangezien er dus in de baarmoeder zelf wordt geprikt is er altijd het risico van infectie. En het schijnt nog pijn te doen ook...
@Carin: Broertje-Zusje: 99-1. Ik denk dat hij inderdaad liever een Gameboy (DS) heeft dan een zusje... :-)
@Aargh: Dat vinden wij ook. We houden het dus maar bij shoarma...
@Cyberjunk: Felicitaties uit Ermelo zijn altijd welkom. Heeft Ermelo met carnaval ook een andere naam en hoe weet jij dat Valkenswaard dan Striepersgat heet?
@Ruben: Ja, we kunnen zwangerschappen als het nieuwe 'stokje' introduceren: Bijzinnen, TimmieTV, CasaSpider... ;-)
@Els: Dank je, jij als oma hebt dit natuurlijk al op vele manieren meegemaakt!
@Jan: Nou, gelukkig duurt het nog 'maar' ruim zes maanden... :-)
@Allen: Nogmaals bedankt!

Wat geweldig! Gefeliciteerd familie Casa. Daar gaan we vast meer over horen! :-)

Woooooooooooow, PROFICIAT AAN HEEL DE CLUB. Das goei nieuws. April dus? Kijk nu al uit naar de verhalen en foto's.

Ik wist helemaal niet dat Valkenswaard met carnaval Striepersgat heet, sterker nog, ik dacht dat Striepersgat een soort gehucht is aan de Belgische grens. Ik heb eens op je vader gereageerd en die zei dat hij vlakbij de Belgische grens woont. Jij of je vader noemde zelf in een andere reactie een keer de naam Striepersgat en ik dacht daarom serieus dat je vader in een superklein plaatsje woont dat zo heet. Wist ik veel dat dit in werkelijkheid Valkenswaard is!!! En verder wordt er in Ermelo niet aan carnaval gedaan, ten eerste ligt dat niet in het zuiden des lands en daar buiten- behalve in de buurt van Oldenzaal- bestaat carnaval niet of nauwelijks. En bovendien is Ermelo zo superprotestant, dat men daar tegen carnaval is, dat van oorsprong katholiek is. Dus Ermelo heet gewoon Ermelo, altijd. En dan wil ik van jou wel eens weten waarom Valkenswaard tijdens carnaval wordt aangeduid als Striepersgat. Want nu ben ik nieuwsgierig geworden. Als je het zelf niet weet, dan mag je vader het vertellen, maar ik hoor het heel graag van jou.

Masha pabien!

@Cockie: Reken maar, haha. Aan inspiratie geen gebrek voorlopig...
@Henk(ES): Wordt voor gezorgd. De beval(lings?)datum ligt nu tussen 2 en 7 mei. Het wordt in ieder geval een Stiertje, net als ik...
@Cyberjunk: Haha, dat is wel de bloody-limit, dat jij echt dacht dat mijn vader in Striepersgat woont. Valkenswaard heet met Carnaval Striepersgat vanwege de sigarenindustrie. De fabrieken van Hofnar en Willem-II stonden in Valkenswaard. Sigaren worden gestriept, vandaar. In de jaren '70 zijn wij verhuisd van Valkenswaard naar Dommelen, dat tegen Valkenswaard aanligt. Dommelen heeft een bierbrouwerij (Dommelsch!) en wordt met Carnaval daarom Brouwersgat genoemd.
@Roos: Masha danki, dushi... ;-)

Ik lag in een deuk toen ik je antwoord las. Dat ik het zo serieus meende met dat Striepersgat en me toch zo vergiste. Ik heb, al zeg ik het zelf, toch wel een redelijke topografische kennis. Ik heb ook nooit anders gedacht- en dit komt NIET voort uit jouw log- dan dat er in Noord-Brabant een plaatsje bestaat dat Stampersgat heet, maar daaraan begin ik nu ook te twijfelen. Bestaat dat wel echt als plaatsje, of komt de naam Stampersgat ook voort uit een bepaalde industrie waardoor dat een bijnaam is? En als dat zo is, wat is dan de werkelijke naam van Stampersgat? Of vraag ik nu te veel?

Ook al ben ik vrijgezel vele geboorten van neven en nichten heb ik van afstand meegemaakt. Van harte gefeliciteerd. Toen mijn neefjes nog klein waren gingen we altijd s'zaterdags s'morgens naar het sportfondsenbad, dat hebben we ongeveer 10 jaar volgehouden en toen kwamen de meisjes en ging het voorbij.

Joh!! Gefeliciteerd papa Peter en natuurlijk ook mama Lucy. Leuk een broertje voor Luciano. Hij kan gelukkig lang wennen aan een klein concurrentje.
Bij ons gaat het wat anders, wij krijgen heeel misschien een derde maar die is dan al gelijk al bijna 5, ik moet zeggen dat bevalt makkelijker.

Wow! Gefeliciteerd! Alweer een zwangere weblogger!
En een vruchtwaterpunctie is gewoon een prikje in je buik, niet erger dan welk prikje ook. Je krijgt een groene operatiejurk aan, je buik wordt met jodium ingesmeerd, er wordt een echo gemaakt en op het scherm zien ze dan waar ze prikken. Ik durfde bijna niet te kijken,zo'n weerloos kikkervisje en zo'n grote injectienaald vlakbij. Maar vreselijk pijn deed het niet. Geen zorgen!

Masha Pabien! Wat leuk!!!!!!
Gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@cyberjunk; hahaha, ik vond m erg grappig. Gelukkig woont mn vader niet nóg n dorpje verder, Riethoven, want dat heet met carnaval Bremspoerzengat, en dat vind ik altijd een beetje ranzig klinken. Volgens mij heeft dat met brem (plant) sporen te maken, maar dat weet ik eigenlijk niet.

Wat een leuk nieuws!
Van harte gefeliciteerd!!

Dat is prachtig nieuws! Van harte gefeliciteerd!

Geen mooier geschenk dan kinderen. Gefeliciteerd!

Muito parabems!!! Bem de fixe hahaha...

Nu snap ik de log van 13 oktober jl. ook beter :D

En over namen hoeven we niet lang na te denken, toch? Lisha, Willisha, Amaro, om maar eens iets te noemen...

Ook vanuit Deventer van harte proficiat!

@Cyberjunk: Stampersgat bestaat echt. Dit jaar zelfs 400 jaar. Het ligt ergens in de buurt van Bergen op zoom en Roosendaal.
@Hans: Volgens mij gaat het met Luchiano en de meisjes langer duren. Misschien moeten ik hem eens meenemen naar een Sportfondsbad... ;-)
@Jannie: Ja, jij pakt dat toch handiger aan... Een derde, toe maar! En je spaart nog pampers uit ook... :-)
@Ricky: Nou, die punctie komt er niet hoor. Overigens heeft de weblogger wel de buik maar is toch niet zwanger... ;-)
@Tashita: Masha danki, Tashita!
@Pascale: Hoe heet Borkel en Schaft eigenlijk met Carnaval? Nu jullie daar wonen gaan ze zeker eindelijk eens winnen met de optocht...
@Marc: Thanx! Jullie wachten nog even, tot het huis gerenoveerd is zeker... ;-)
@Verbal Jam: Dank je en jij meteen gefeliciteerd met je verjaardag!
@Pascal: Helemaal mee eens. Ook al is het kind er nog niet. Thanx!
@Willisha: Ik herinner me je reactie nog goed ja. Ben er maar gauw overheen gaan praten, hehe... Over de namen denken we nog even na. Don Spider klinkt wel goed trouwens...
@Jan: Felicitaties uit Deventer zijn altijd van harte welkom!

Van harte gefeliciteerd. Lang genoeg geoefend, nu voor het echt. En wie weet... misschien zijn het er wel 2!! De voorbereidende informatie overdracht kan beginnen. Zondagavond Wet&Wild lijkt me een geschikte plek. Wel even een verrassing terwijl ik rustig 10G zit te installeren.

Proficiat. Lucy, de overstap van Amstel naar Spa riep bij mij al de vraag op, maar jouw verklaring was dat je aan het lijnen was. Heel veel succes met de zwangerschap.

Casa, masha pabien, ik hoop dat alles goed verloopt. Ik had lucy veel jonger geschat, is ze echt al bijna 37??? Hoe oud ben jij dan? Een jaar of 43-44? Op zo’n hoge leeftijd kan men een kind krijgen met Downsyndroom, dus een vruchtwaterpunctie voor chromosomen onderzoek is in dit geval essentieel. Bij Downsyndroom heeft het kind 1 chromozoom te veel.


Met hoge leeftijd bedoelde ik de moeder dus. Een oude man kan in principe nog kerngezonde kinderen maken, maar een vrouw niet.


Ik heb net ergens iets gelezen over "besmettelijkheid." Ik geloof 'ook' dat zwagerschap "besmettelijk" is. Vaak zie je dat wanneer de een zwanger is, meerderen in haar DIRECTE omgeving OOK zwanger zijn. Ja, ik weet het, maar toch het val op. Of het lag aan de stand van de maan.....

Boutie, ik denk dat Lucy en Casa dit allemaal ook wel weten hoor. En ik vind het supergoed van Lucy dat die de punctie niet laat doen. Zij en Casa aanvaarden daarmee al direct eventueel een kind met het Downsyndroom. Want als je dat beslist van te voren wilt weten, dan overweeg je daarmee meestal ook om zo'n vruchtje te laten weghalen. Dat is in een redelijk verre zwangerschap ook een risico, want een punctie mag pas in de derde maand van de zwangerschap. Bovendien is er ook het risico van een miskraam. Verder is het zo dat met een punctie niet ALLE ziektes en handicaps kunnen worden opgespoord, er blijven altijd risico's. En als je een kindje wilt houden, ook als het een handicap heeft, dan overschaduwt de wetenschap vooraf dat er zo'n kindje komt, de zwangerschap ook. Al die medische vooruitgang heeft ook nadelen, zowel emotionele, als pure lichamelijke nadelen. Lucy heeft gelijk.

Proficiat, geweldig nieuws!

@Boutie: "Op zo’n hoge leeftijd kan men een kind krijgen met Downsyndroom, dus een vruchtwaterpunctie voor chromosomen onderzoek is in dit geval essentieel."

Pardon?! Ik kan je alleen aanraden om zelf nooit aan kinderen te beginnen, blijkbaar wil je een garantie dat er niks mis mee is. De enige manier om er zeker van te zijn dat je niet "opgescheept" wordt met een kind wat niet helemaal gezond is, is er geen te krijgen. Want zelfs alkrijg je een gezond kind, er kan later ook nog vanalles mis gaan in het leven ...

Een vruchtwaterpunctie heeft zo zijn risico's, en het enige wat de test kan aantonen is of er al dan niet sprake is van DS. Niet in welke mate (het maakt nogal wat verschil! Van prima in staat zelfstandig te leven tot waarschijnlijk niet ouder worden dan X jaar en zwaar gehandicapt zijn) en ook geen énkele andere aandoening. En geloof me, er kan onvoorstelbaat veel mis zijn met een kindje wat geen enkele test kan aantonen.

Waarom dan het risico nemen met een vruchtwaterpunctie? En waarom een kindje met DS per difinitie niet krijgen, Boutie?

Tsjonge, en dat zo plots zonder inleiding! Van harte jullie allen! Cool!

Al een naam bedacht? Domeinnaan geclaimed?
Tsja, dat is belangrijk natuurlijk, de rest komt later. ;-)


Je zult maar zelf een kind met Downsyndroom hebben, of zijn; dan dacht je misschien wel anders over.

Trouwens, ik heb het UITSLUITEND over Downsyndroom! Ik weet heus wel dat je met een vruchtwaterpunctie niet alle ziekten kunt opsporen, en dat had ik ook NOOIT gesuggereerd, he he.

Er zijn namelijk erfelijke ziekten en aangeboren ziekten, dus. Verder weet Casa zelf wat hij moet of niet moet doen, daar heb ik ook geen moment aan getwijfeld. Jullie, jullie mening ik MIJN mening.

Goh, wat kunnen sommigen van jullie toch agressief reageren zeg, typisch.

@Boutie: en wie zegt dat wij in de familie geen DS hebben?

Familie Spider, van harte gefeliciteerd! En niet alleen de eetgewoontes worden grillig, maar dat merk je vanzelf!

@Marti: Ook in mijn familie komt DS voor, mijn tante was overigens begin 20 toen haar zoontje met DS werd geboren- dat kan dus blijkbaar ook gebeuren op jonge leeftijd- en mijn oom en tante houden onvoorwaardelijk van hem. Het was hun eerste kind, daarna zijn er in dat gezin nog 4 gezonde kinderen geboren. Het was best moeilijk allemaal, maar het is uiteindelijk best gelukt. En die jongen leidt nu een gelukkig en redelijk zelfstandig leven.

@Boutie: Ik wist niet dat ik agressief overkwam, maar als dat zo was, dan was dat bepaald niet mijn bedoeling. Ik zei gewoon hoe ik erover dacht, zonder agressieve bedoelingen.

@Marti: Ik ben het volledig met jou eens, maar ik vind wel dat Boutie groot gelijk heeft als hij (of zij) zegt dat iedereen zijn eigen mening mag hebben. Het is niet bepaald nodig om Boutie onze mening op te dringen

@Peter: Op de echo (vandaag op de website) is duidelijk maar een baby te zien. Ja, of die ander moet zich verstopt hebben... :-)
@Loes: Haha, lijnen en toch dikker worden... Amstel wil ze toch al niet meer drinken, omdat ze de lokale brouwerij hebben laten dichtgaan...
@Boutie: Het verhoogde risico op Down is ons bekend. Voordat een vruchtwaterpunctie in beeld komt is er ook nog een nekvelmeting en later kan men in het bloed ook nog aanwijzingen vinden. Tot nu toe ziet alles er goed uit. Mocht de kans desondanks heel groot zijn, dan denken we weer een stapje verder.
@Cyberjunk: Mijn complimenten, ik vind dit een hele wijze reactie die precies verwoordt wat Lucy ervan vindt. Dank je!
@Erica: Dank je wel!
@Marti: Je hebt helemaal gelijk. Toch als man kan ik mij wel iets voorstellen bij de reactie van Boutie. Als op eenvoudige wijze (via het bloed bijvoorbeeld) vastgesteld kan worden dat de kans op DS groter is dan 80%, tja... dan kan ik mij heel goed voorstellen over abortus te denken. Ongeacht het feit dat er uiteraard nog veel meer mis kan zijn. Op dit moment denken wij daar uiteraard liever niet aan, het wordt een prachtige baby. (Zolang hij/zij maar op zijn moeder gaat lijken tenminste... ;-))
@GJ: Ja, wij vallen graag met de deur in huis, hehe... Ik ben al op zoek naar namen waarvan de .com versie nog vrij is. (Beperkte keuze!)
@Piet: Dank je wel! Afgezien van de eetgewoontes was Lucy al best grillig... ;-) Dus wie weet wordt dat gedurende deze maanden juist wel normaal!

@Cyberjunk: Uiteraard heeft iedereen recht op zijn/haar mening, maar de woordkeus van Boutie was nogal stevig, en da's dan weer jammer. Boutie zei niet "ik zou ..." oid maar gaf aan dat een punctie "essentieel" is.
Deed me denken aan de idioot die mijn tante aansprak na de begravenis van haar dochter (19, DS): "Moet ik je nu condoleren of feliciteren?".

Ik kan dat Casalog ook geen dag overslaan he, je ziet wat er van komt...:-)
Maar wat een nieuws, FELICITATIES aan de gehele familie Casaspider!!!!

Nu weet ik nog van enkele jaren terug dat Lucy graag nog een kindje van je wilde hebben Casa maar jij zag dat toen niet zitten....
Wat heeft je van mening doen veranderen??

Beschuit met muisjes zo rond half mei??

Peter, dit is hartstikke leuk nieuws, gefeliciteerd jullie beiden.

aaaaaaaaaaaaaaaah cool Casa!!! Hartelijk gefeliciteerd samen!!! Ik zit hier helemaal te glimmen in het achterhoekse!!!

@Marti: Het is niet eenvoudig om altijd de juiste toon te treffen. Belangrijk is ook om te weten wat er 'achter' iemands reactie zit...
@Angel: Thanx! Ja, het vooruitzicht van beschuit met muisjes volgend jaar heeft mij over de streep getrokken... ;-)
@DeJongOnes: Dank je Paul! Namens ons beiden...
@Paola: Dank je, ik kan het tot hier voelen... ;-)

Ook hier online nogmaals allemaal gefeliciteerd.
Over vruchtwaterpuncties en andere onderzoeken is het goed om erover na te denken en een bewuste keuze te maken. Ik heb 3 kinderen en kreeg de eerste pas toen ik 35 was (de grens ligt niet precies bij 37) dus ik ben hier ooit zeer bewust mee bezig geweest. Wel vind ik dat welke beslissing het ook wordt, het er een moet zijn waar jullie beide achter staan.
Nog even over de geboortedatum: Op 4 mei 1999 werd mijn dochter ingeleid. Aangezien ik in NL geboren ben moest ik eraan denken dat ze dan als ze ooit naar NL zou gaan nooit eens vrijuit haar verjaardag zou kunnen vieren omdat 4 mei toch gereserveerd is voor dodenherdenking. In plaats van dat ik dat gewoon aan de arts melde (4 mei wordt op de Antillen niet specifiek herdacht) heb ik de weeen opgehouden tot 24.00 uur. Vlak daarna is Kyara geboren; haar persoonlijke bevrijdingsdag. Als je dergelijke overwegingen ook zou hebben, meldt dat dan wel even tijdig aan Henriquez. Aan de andere kant: als alles goed gaat komt het kind als het komt.
Tenslotte nog over de echo: die wordt alleen aan het begin inwendig gedaan als het kindje nog echt klein is. Later kan een echo bij een slanke moeder gewoon uitwendig gedaan worden.

Toi toi

Van harte gefeliciteerd!
Wij hopen dat de zwangerschap van Lucy net zo voorspoedig mag verlopen als de zwangerschap van Angelique.
We hopen dat CasaSpider en Luchiano geen last hebben van de h-o-r-m-o-n-e-n van Lucy ;-).
Luchiano, gefeliciteerd met je 8e verjaardag!