Main

April 28, 2008

Niets is sterker dan dat ene woord

Waar zijn de tijden gebleven in Nederland dat het doordeweeks mooi weer was en in het weekend regende? Over vooruitgang gesproken. Ik bereidde voor de derde opeenvolgende zondag een grote schaal met Griekse salade. Dat gaat net zolang door tot hij me de neus uitkomt. Zo ben ik.

27.04.2008: Feyenoord verslaat Roda JC in de Kuip en wint de KNVB Beker. Klik voor groter.Tegen zes uur 's middags waren al enkele flesjes koude Grolsch verdampt en het hoofdgerecht moest nog komen, de bekerfinale tussen Feyenoord en Roda JC. Wat lag de voetbaltempel van Nederland aka Kuip er schitterend bij in het zondagnamiddagzonnetje.

Feyenoord won met 2-0 van Roda JC en heeft de KNVB-dennenappel voor een jaar in zijn bezit. Daar is helaas alles mee gezegd, want de wedstrijd zelf was verder om te huilen en dan niet van ontroering.

Maar het feest en de blijdschap van publiek en spelers vergoeden veel. Neem nou zo'n Michael Mols die aan het eind van zijn carriere toch nog een mooie prijs pakt. Dat wil ik ook wel, immers ook dit jaar weer geen koninklijke onderscheiding voor CasaSpider.

Zo vaak valt er niet iets te vieren in Rotterdam-Zuid, maar er is hoop. Toen de wereld ontstond gold het recht van de sterkste, in later tijden het recht van de slimste en nu overheersen de fantasten. Aldus Aysel Erdubak (wow!), eigenaar en directrice van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis.

Foto's van feestende voetballers en supporters zijn mooi, maar onthoud dit en Leen zegt het ook: "Niets is sterker dan dat ene woord!"

April 21, 2008

Even de bakbananen in de auto leggen

Zondag was de laatste competitiedag in de Eredivisie. Ik hinkte op twee gedachten, immers het Generaal Maczek museum in Breda was die middag open. Luchiano (10) heeft aanstaande dinsdag verkeersexamen en moet de route nog uit zijn hoofd leren. Lucy fietste met hem mee en na twee uur waren ze nog niet terug. Als je zelf niet beslist worden beslissingen voor je genomen.

Zaterdagmiddag gingen we op bezoek bij Belkis, een vriendin van Lucy uit de Dominicaanse Republiek die in Den Haag woont. De dames hadden elkaar veel te vertellen. Tussen de echtgenoot en mij klikte het gelukkig ook, alleen Luchiano verveelde zich stierlijk. Hetgeen hij herhaaldelijk ventileerde, een verbeterpuntje.

De vriendin woont al heel wat jaren in Nederland maar eet nog vrijwel iedere dag typisch Dominicaans. Rijst, bruine bonen, bakbanaan, bacalao (gezouten kabeljouw) en wat dies meer zij. Al rap stond er een bord gekookte bakbanaan met bacalao voor mijn neus. Het was goed te eten.

19.04.2008: Op bezoek bij Belkis in Den Haag met een uitstapje naar Afrikadag. Klik voor groter.Belkis wilde Lucy Habichuelas con dulce (zoete bruine bonen, recept) leren te bereiden. De inkopen deden we met zijn allen in winkelcentrum de Bazar aan de Hoefkade. Den Haag is andere koek dan Rijen, er is net iets meer te doen zeg maar.

Handig ook om een winkeltje op loopafstand te hebben waar men allerlei voedingsmiddelen uit het Caribisch gebied kan vinden. Voor thuis sloegen we flink wat bakbananen en ander grut in.

"Gooi de boodschappen maar meteen in de auto", zei Lucy. De echtgenoot van Belkis ging met me mee en de rest liep naar de flat. De auto stond op nog geen honderd meter daar vandaan. Ik legde de tas met boodschappen in de kofferbak. Dat was snel gepiept.

"Zal ik je nog even mijn winkel laten zien?", vroeg de man waarvan ik voorheen dacht dat zijn achternaam zijn voornaam was. We staken de weg over naar station Holland Spoor. Er stond slechts één tram en die was leeg. Beter gezegd nagenoeg leeg. Er was politie en er kwam een ambulance aanrijden. Wij volgden de zaak op een afstandje. Een hartaanval of een steekpartij?

Aan de andere kant van het station tegenover de Haagse Hogeschool ligt de boekhandel die al gesloten was. We keken door de ramen naar de studieboeken. We slenterden wat door de buurt en gingen de Haagse Hogeschool in, het was Afrikadag. Op het podium in de hal speelde een leuke band een soort van Zouk-muziek. Het klonk mij als Kassav in de oren.

Inmiddels was er ongeveer een uur verstreken. Toen we het gebouw uitliepen checkte ik mijn telefoon en ja hoor, missed calls. Luchiano begon zich ongerust te maken. Hoe lang kan het nu helemaal duren om een zakje met boodschappen in de auto te leggen? "We komen er zo aan", stelde ik hem gerust. Om kwart voor acht reden we Rijen in waar we een portie Babi Pangang kochten, de integratie ten top.

Okay, Generaal Maczek moet nog even wachten maar wat een prachtig weer was het zondagmiddag. Lekker buiten zitten met een koude Duvel en een bak Griekse salade. Het bovenlijf ontbloot (de dames willen ook wat) en Langs de Lijn op de radio. PSV is voor de vierde opeenvolgende keer kampioen, het was allemaal niet geweldig maar dat geldt voor het gehele Nederlandse voetbal, toch?

Dan is het tijd voor de bekendmaking van winnaars en posities in de voetbalpoule. Winnaar bij de Wegloggers is geworden team 1-0-1 van iemand met de merkwaardige naam CasaSpiderMepper. Hierachter gaat Kees Barneveld schuil, directeur SQL Integrator Curacao. Kees, gefeliciteerd met deze overwinning. In het overall-klassement eindigde CasaSpiderMepper op een verdienstelijke 29e plaats.

De Webloggers hebben het ook goed gedaan. In het subpoule-klassement bezetten wij de 14e plek, voor volgend jaar mikken we op een top-10 positie.

April 2, 2008

Voetbal en afscheid

Stelling: In voetbal spelen processen van het werkelijke leven zich in versneld tempo af.

Zo worden de issues vertrouwen en vernedering op geweldige wijze vertolkt door Vitesse-trainer Aad de Mos en de Israëlische voetballer Haim Megrelishvili. Tegen FC Twente werd Megrelishvili na een blunder in de zesde minuut vervangen. Opvallend, maar het kan gebeuren.

Afgelopen weekend was het weer raak, deze keer na 15 minuten. Haim Megrelishvili kon het niet begrijpen, hij gaf een verkeerde breedtepass, werd gewisseld en wilde zijn trainer vervolgens bijna te lijf gaan. De Mos reageerde dat de wissel eigenlijk nog te laat had plaatsgevonden.

Bij RTL Voetbal Insite verbaasden Willem van Hanegem en Johan Derksen zich er vooral over dat De Mos Megrelishvili telkens weer opstelt. Dit houdt verband met een ander conflict van de trainer namelijk met Theo Janssen.

30.03.2008: Een kerkdienst in Dommelen waarbij het overlijden van mijn moeder werd herdacht. Klik voor groter.Een spoedig afscheid is de beste optie voor Haim Megrelishvili en misschien mag ook De Mos dag zeggen tegen Arnhem.

Sommige mensen boeken matige resultaten maar weten deze heel goed te verkopen. Anderen kunnen dat wat minder goed. Neem nu Ernie Brandts, trainer van NAC Breda, en Louis van Gaal, trainer van AZ Alkmaar.

Brandts heeft NAC naar het nu al beste resultaat uit de clubhistorie begeleid, ja zelfs de Champions League is in theorie haalbaar. Als beloning heeft het bestuur reeds in januari het vertrouwen opgezegd, aan het eind van het seizoen is Ernie Brandts werkloos.

Neen, dan Louis van Gaal. Qua budget en spelersgroep was het seizoen 2007-2008 bedoeld om te oogsten, AZ ging voor de landstitel. Het rechter rijtje is het povere resultaat. Na twaalf keer op rij niet gewonnen te hebben versloeg AZ zondag jongstleden zondag Vitesse, met dank aan Haim Megrelishvili. In de aansluitende persconferentie ontzenuwt Van Gaal geruchten over een eventueel ontslag.

Alleen Louis van Gaal bepaalt of hij ontslagen wordt, hij hangt niet met een zijden draadje aan de spelersgroep. Neen, het is juist andersom! De spelersgroep hangt met een zijden draadje aan hem! En als ze niet heel snel heel goed hun best gaan doen dan levert Louis van Gaal zijn contract in. Tussendoor vaardigde hij een aantal boycots uit, tegen de NOS en Johan Derksen. AZ-voorzitter Dirk Scheringa keek onbewogen toe.

Afscheid. Ernie Brandts neemt aan het eind van het seizoen afscheid van NAC. AZ heeft als het zo doorgaat in juli geen spelersgroep meer maar wel een trainer en een voorzitter. Tenminste als laatstgenoemde niet door Louis van Gaal de laan wordt uitgestuurd. Kan zomaar gebeuren.

Afgelopen zondag was er een kerkdienst in Dommelen waarin wij het overlijden van mijn moeder op 31 maart 2007 herdachten. Dat was een definitief afscheid. Afscheid nemen hoort bij het leven, het is niet de vraag of men afscheid moet nemen maar wanneer.

March 24, 2008

Een rondje langs de velden

Het was een mooi voetbalweekend dat gedomineerd werd door blunders van keepers (Groningen, Heracles) en scheidsrechters. In het geval van FC Twente-Ajax is daar enig begrip voor op te brengen, immers Luis Suárez is een irritante rat heeft de schijn tegen. Deze keer verdiende hij echter onomstotelijk een strafschop, Suárez heeft er dus een credit bij en scheidsrechter Jack van Hulten een vette min.

Nog bonter maakte Dick Jol het bij Sparta-Feyenoord. Na afloop van de wedstrijd gaf hij zelf toe dat Boukhari de bal bij diens gelijkmaker met de arm had meegenomen. Het afkeuren van het glaszuivere doelpunt van Luigi Bruins bleef hij halstarrig verdedigen terwijl de beelden 100% anders uitwezen.

Ook de Belgische inhuurscheidsrechter Peter Vervecken bleef bij zijn standpunt ondanks het overduidelijke bewijs van de televisiebeelden. NEC-speler Bas Sibum stond buitenspel en raakte de bal met de hand toen hij op fortuinlijke wijze in de 92e minuut de 1-2 maakte tegen FC VVV dat de punten hard nodig heeft.

Scheidsrechters zijn net mensen. Het probleem met voetbal is dat één doelpunt het verschil kan maken. Bij NBA-basketball zijn de belangen ook groot, maar een foute beslissing heeft door het hoge aantal punten minder zware gevolgen. Dit weekend heeft door scheidsrechterlijke dwalingen PSV de titel feitelijk op zak, loopt Feyenoord een gerede kans om wederom buiten de top-5 te vallen en staat VVV nu achter Willem II. Okay, kampioenschap en degradatie worden niet in één duel beslist maar het punt is duidelijk.

Verval is belangrijker dan absolute tussentijden betoogde ik al eens. Zondagavond zag ik de op zich deskundige heren van Voetbal Insite in de fout gaan. Ze vergeleken het Feyenoord van nu met het Feyenoord van het vorige seizoen. "Kijk, toen had Feyenoord 52 punten uit 30 wedstrijden en nu 54. Zoveel verschil is er dus niet."

Welles! Juist het einde van de competitie was desastreus voor Feyenoord. De zware nederlagen tegen Heracles waarin we finaal van de mat werden gespeeld en de slotwedstrijd tegen Alves Heerenveen waarbij Pierre van Hooydonk in tranen uitbarstte zorgden ervoor dat Feyenoord na 34 wedstrijden op 53 punten stond met een doelsaldo van 56 voor en 66 tegen. Dit seizoen verwachten de supporters een krachtiger slotaccoord van Feyenoord.

De PaasVraag 2008 luidt: "Wat moet er gebeuren om de invloed van scheidsrechterlijke dwalingen te beperken?"

March 10, 2008

El Sapo El Sapo (46)

1.

Het aantreden van de Verlosser had direct invloed op de resultaten van de concurrentie. Toen de Verlosser zogenaamd na een dispuut met Marco van Basten maar in werkelijkheid in opdracht van Danny (Cruijff en CasaSpider lijken in meerdere opzichten op elkaar) besloot af te treden waren de gevolgen nog drastischer. De topclubs (en AZ) voetbalden helemaal niet meer.

Een gratis advies aan de KNVB om als er wederom een belangrijke voetbaldatum op de kalender staat vooraf Guusje Ter Horst te vragen de week voordien niet met de politie te onderhandelen.

2.

Zondag regende het maar toch maakte CasaSpider, El Bikkel de tu Vida zijn wekelijkse rondje met de kinderen. Deze keer gingen we naar het hertenkampje aan de Hoeksestraat. Diana (1) vond het prachtig, haar favorieten waren de geiten en nog meer de kippen. Luchiano (10) had eerst geen zin (saai) maar wilde later nieuw brood halen om de dieren te voeren.


09.03.2008: Diana (1) bij de geitjes aan de Hoeksestraat te Rijen. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


3.

Thuis had Lucy slecht nieuws. Luchiano had zijn smurfen niet opgeruimd en toen zij diens kamer inliep stapte ze per ongeluk op zo'n blauw mannetje. Drie maal raden op welke, inderdaad op Grote Smurf.

Luchiano was enigszins aangeslagen maar Lucy was al bezig om Grote Smurf met twee-componentenlijm op te lappen. Dat lukte aardig, behalve dat het boek van Grote Smurf nu recht voor zijn gezicht staat. Een uniek exemplaar derhalve.

4.

Het gebeurt niet vaak, een El Sapo met vier punten maar een voor medewerkers van de Druppel interessante zaak vraagt speciale attentie.

[ANP] GRONINGEN - De stad Groningen en omgeving kampen sinds het begin van de nacht van zondag op maandag met problemen met de waterleiding. Doordat de druk niet goed is, komt er weinig tot geen water uit de kraan. Dat meldde het Waterbedrijf Groningen.

De oorzaak van het probleem is een breuk in de waterleiding die rond twaalf uur s nachts is ontstaan. Waar de breuk zit is nog onbekend. Ongeveer 220.000 mensen zitten zonder water. (Bron)

De hamvraag is: Waar was Dirie G.J. om twaalf uur 's nachts?

March 3, 2008

De Hand van de Verlosser

Hij is nu al duidelijk te voelen, de Hand van de Verlosser. Niet eens zozeer bij Ajax zelf (een regelmatige 4-0 tegen Excelsior) maar veel meer bij de concurrentie.

Op dezelfde dag...

... verliest PSV met 3-1 bij FC Utrecht.
... verliest Feyenoord thuis met 3-1 tegen NEC.
... verliest Groningen thuis met 2-1 tegen Heracles.

O ja, en verliest Maarten Fontein zijn baan.

February 29, 2008

Feyenoord bewijst: Geen reincarnatie

Sommige mensen menen dat het leven nut moet hebben. Dat het leven an sich nut moet hebben impliceert iets wanhopigs, men kan niet accepteren dat al wat eens geleefd heeft er daarna niet meer is. Reincarnatie biedt een oplossing voor deze wanhoop, immers ieder levend wezen evolueert telkens naar een hoger niveau. Ervaringen uit een eerder leven worden meegenomen naar een volgend, ook al gebeurt dit vrijwel altijd onbewust. Althans dat zeggen de aanhangers.

29.02.2008: Feyenoord-fans herkennen veel in Meatloaf's Paradise by the Dashboard Light (1978). Klik voor groter.Donderdag was er voor de derde achtereenvolgende avond bekervoetbal op televisie. De voorgaande partijen waren slechts een aperitief voor de hoofdschotel: Feyenoord-FC Zwolle.

Maar eerst moesten wij naar Wie is de Mol kijken. De overgebleven deelnemers zijn Edo, Dennis en Regina. Het schijnt dat Edo de mol is, Lucy denkt Dennis en ik Regina. Die zal het dus wel niet zijn.

Wie is de Mol was afgelopen, de uitslag wordt pas volgende week bekend gemaakt. Snel overschakelen naar RTL-7, Feyenoord-FC Zwolle bevond zich in de 40e minuut en het was 1-0 voor de Rotterdammers.

Dat wij het in de Eredivisie tegen iedere ploeg moeilijk hebben is bekend, maar bijna overlopen worden door een Eerste Divisieclub uit de provincie, neen dat is niet vaak vertoond. Maar wat niet is kan helaas nog komen.

Vlak voor de pauze scoorde Zwolle de gelijkmaker en in de tweede helft waren ze gewoonweg gevaarlijker dan Feyenoord. Met afgrijzen zag ik mijn mannen ploeteren. Nu weet ik het zeker. Hoe lang bestaat de aarde al? Ergo, als reincarnatie bestaat hoe vaak zijn wij dan al gereincarneerd?

Denkt men nu echt dat iemand die al zo vaak het levenslicht heeft gezien ervoor kiest wederom supporter van Feyenoord te worden? Neen, een dergelijke beslissing vertoont overeenkomsten met een huwelijk en wordt bezongen in songs als Paradise By The Dashboard Light van Meat Loaf, vast ook een Feyenoord-fan:

I'll never break my promise or forget my vow
But God only knows what I can do right now
I'm praying for the end of time
It's all that I can do
Praying for the end of time, so I can end my time with you!!!

Al gaat bondscoach-in-spé Bert van Marwijk daar iets soepeler mee om. Okay, misschien wat al te dramatisch en bovendien staan we toch maar mooi in de halve finale van de KNVB-beker. Wonderen bestaan en reincarnatie dus niet.

Kijkend naar Feyenoord-FC Zwolle bekroop mij gezien de vreemde passes en onderscheppingen af en toe het gevoel dat er bij Feyenoord een aantal mollen rondloopt die de boel sabotteren. Het vreemde is dan wel dat uitgerekend iemand genaamd Michael Mols kort voor tijd de winnende treffer scoort.

February 18, 2008

CasaSpider geeft wiskundeles

Op de middelbare school haalde ik meestal vette onvoldoendes voor wiskunde maar dat lag aan de leraren. Immers, toepasbare wiskunde is hoogst interessant. Neem bijvoorbeeld statistiek.

Lucy speelt elke week mee met de zaterdaglotto. Daarin moet men 6 cijfers voorspellen uit 45. Van vroeger meen ik mij te herinneren dat het 6 uit 41 was, dus wie die vier cijfers erbij heeft verzonnen? Maakt het eigenlijk veel uit, 6 uit 41 of 6 uit 45? Hiervoor dient men te kijken naar hoeveel combinaties van zes cijfers gemaakt kunnen worden met 41 dan wel 45 getallen.

De statistiek maakt hierbij onderscheid tussen permutaties en combinaties. Bij combinaties doet de volgorde er niet toe en bij permutaties wel. In het geval van een lottotrekking maakt het niet uit of eerst 13 wordt getrokken en dan 18 of andersom, het gaat om de combinaties.

Het is tijd voor twee formules. De formule om permutaties te berekenen luidt als volgt:

P = n! / (n-k)!

En die voor combinaties zo:

C = n! / (k! * (n-k)!)

Waarbij P staat voor Permutaties, C voor Combinaties, n voor het totaal aantal getallen en k voor de grootte van het groepje. Een voorbeeld. Stel men wil weten hoeveel groepjes van 2 (k) gemaakt kunnen worden van de cijfers 1 tot en met 6 (n).

P = 6! / (6-2)! ofwel
P = 720 / 24 ofwel
P = 30

In het geval van permutaties is de combinatie (1,2) een andere dan (2,1). In het geval van combinaties niet. De combinatie-formule toegepast met hetzelfde voorbeeld.

C= 6! / (2! * (6-2)!) ofwel
C = 720 / 48 ofwel
C = 15

Het uitroepteken staat voor faculteit en dat werkt zo: 4! = 4x3x2x1 = 24. Er zijn 15 verschillende groepjes van twee cijfers te maken uit zes cijfers: (1,2)(1,3)(1,4)(1,5)(1,6)(2,3) etc.

Dezelfde formule toegepast op de lotto levert het volgende op:

Bij 6 cijfers uit 41 is C gelijk aan: 4.496.388
Bij 6 cijfers uit 45 is C gelijk aan: 8.145.060

Het verdient aanbeveling om bij het berekenen gebruik te maken van een rekenmachine, 45-faculteit is een tamelijk groot getal. Hoe dan ook, de kans op zes goed bij de lotto is 1 op ruim 8 miljoen.


18.02.2008: Vrouwen en wiskunde, een romantische of een rampzalige relatie?


Boeiende materie maar eigenlijk komt dit allemaal naar boven door het voetballen. Bij Engelse bookmakers kan men op alles wat los en vast zit en hoe groot is nu de kans dat in een volgend voetbalseizoen NAC in 7 aaneengesloten wedstrijden wederom 20 punten uitloopt op AZ?

En hoe is dat in een formule te vangen?

February 11, 2008

Een zonnig sportweekend

Zo, dat waren lekker warme dagen zaterdag en zondag. Een jaar geleden had ik nog geschreven dat de ijstijd in aankomst was met een temperatuur van pakweg 13 graden. Maar toen woonden we nog op Curacao.

We gingen een eindje wandelen, van speeltuintje naar speeltuintje. Luchiano (10) zoefde aan een autoband van de ene naar de andere kant. Diana (1) speelde eerst met zand en was daarna niet van de schommel af te slaan.

Om te voorkomen dat zij achterover van de schommel afkukelde bewoog ik licht door de knieen gezakt ritmisch mee. Een ideale houding om het in de rug te laten schieten. Maar dat gebeurde niet. We kwamen tegelijkertijd thuis met Lucy die een ommetje op de fiets maakte.

10.02.2008: Lenteweer in februari levert blije gezichten op. Klik voor groter.Schaatsen kijken is verslavend. Het enige nadeel is dat het nogal lang duurt met een 1500 en 5000 meter dames en een 1500 en 10000 meter heren. En daarna het voetbal er overheen. "Eerst kijk je 80 uur schaatsen en daarna nog eens 50.000 uur voetbal op een dag", zei Lucy. Volgens mij was het een hint.

Terug naar het schaatsen. Jarenlang heb ik conform de opvoeding van CasasPa de tussentijden van alle ritten meegeschreven. Schriften vol. Het heeft ongeveer net zoveel zin als de bestede uren Latijn en Grieks op het gymnasium. Wel is het zo dat CasasPa en CasaSpider door het meeschrijven veel deskundiger zijn dan de commentatoren, in dit geval Herbert Dijkstra en Martin Hersman (?).

Dingen die zij op moment X constateren weten wij al op moment X - 10 minuten of daaromtrent. Niet alleen de tussentijd is van belang, maar zeker ook de rondetijden. En hoeveel deze rondetijden sneller dan wel langzamer worden. Dat laatste heet verval en de commentatoren hebben dit inmiddels ook opgepikt. Ritten lang werd er alleen nog maar over verval gepraat, helemaal bij de dames.

Hoe dan ook, Nederland is twee wereldkampioenen rijker. Paulien van Deutekom en Sven Kramer die zijn ereronde met de Friese vlag om zijn schouders reed. Eigenlijk een nationaal schandaal gezien de opschudding die de Surinaamse vlag veroorzaakte toen Jong-Oranje voor de tweede achtereenvolgende keer Europees kampioen werd.

Terug naar het verval. Vandaag is het maandag 11/2 ofwel de eerste Europese 112-dag. Iemand op wie verval geen enkele invloed lijkt te hebben is Diamond Piet en die is vandaag op 112-dag jarig. Piet, van harte gefeliciteerd!

Het is jammer voor Piet dat Adri Koster c.s. niet voor een passend kado zorgden maar afgezien van Heerenveen voetbalde Ajax van de top-5 toch het beste dit weekend. Over voetballen gesproken, voetbalpoule-deelnemer Kwel scoorde niet minder dan 71 punten en was hiermee deze week de absolute nummer een uit 12.344 deelnemers. De Webloggers staan mede dankzij hem op een elfde plaats in het poule-klassement.

De boer die op mij als de minst aantrekkelijke overkwam liet twee vrouwen huilen, een van blijdschap en een van verdriet. Hoe lapt boer Gerard hem dat? (Hij heeft wel een grote neus)

November 26, 2007

Eredivisie 2008 en voetbalpoules.nl

26.11.2007:Webloggers al in een vroeg stadium op de eerste pagina van voetbalpoules.nl. Klik voor groter.De Eredivisie gaat bijna de winterstop in en op het CasaLog is tot op heden geen enkele officiele tussenstand te vinden van de Webloggers in voetbalpoules.nl. Noch in het individuele noch in het poule-klassement.

Daar wordt vandaag verandering in gebracht en het feit dat dit vandaag gebeurt heeft er absoluut niets, ik herhaal absoluut niets mee te maken dat CasaSpider binnen de Webloggers zowel de eerste als de derde positie bekleedt.

Neen, de complimenten gaan naar alle deelnemers aan deze roemruchte poule, okay minus één deelnemer dan wiens naam we hier niet zullen noemen. Hij heet Coen.

Vanwaar deze complimenten (behalve voor Coen)? Iedereen vult de uitslagen nauwgezet wekelijks in. Dit betekent dat niet minder dan 26 van de 27 deelnemers in de Webloggers subpoule aktief zijn. Die andere is Coen.

De aktieve houding van de Webloggers heeft resultaat, in het subpoule-klassement staan wij op een voortreffelijke 15e positie. De Webloggers zijn inmiddels een begrip in voetbalpoules-land, dat kan gewoon niet anders.

De weekprijs ging zondag naar twee deelnemers. Zidane United moest hiervoor zijn geliefde Feyenoord laten verliezen in Groningen maar nog knapper is de prestatie van Purple Paool die eveneens tot 51 punten kwam. Zij is vooralsnog de beste dame van de Webloggers.

Een tikkeltje sneu is dat Angel ondanks verwoede pogingen niet verder is gekomen dan de 26e plaats binnen de poule. Dit houdt in dat hij op pagina twee staat, samen met Coen, en derhalve niet getoond wordt in de screenshot. Angel, houd moed.

August 21, 2007

Het regent meer doelpunten

De huidige regering maakt korte metten met onzalige besluiten van de voorgaande Eilandsraad. Zo is het besluit in de post Dertien namen om politici met terugwerkende kracht een flinke salaris- en pensioenverhoging te doen toekomen de nek omgedraaid. Dat mag men als een mooi doelpunt beschouwen.

Een ander besluit door een krappe meerderheid goedgekeurd op 3 juli 2006 met een bijsmaak was het oprichten van de Beach Management Authority (BMA). Initiatiefnemer Gerrit Schotte (toen MPK nu MAN) heeft nooit uit kunnen leggen waarom de BMA er moest komen. Ja, misschien omdat USONA (Uitvoeringsorgaan Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen) het oprichten ervan als eis stelde om tot uitbetaling van vier miljoen gulden subsidie over te kunnen gaan, maar daar had toch wel een mouw aan gepast kunnen worden.

Veel Curacaoenaars vreesden voor de vrije toegankelijkheid van hun stranden. Voor het overige was de BMA toch vooral een middel om een aantal mensen flink te verrijken. Het in de prullenbak doen verdwijnen van dit overbodige en kostbare orgaan is derhalve ook een doelpunt.

Maandag scoorde CasaSpider in de strijd tegen de Curacaose Authoriteiten het eerste tegendoelpunt en bracht zijn achterstand terug tot 1-3. Het was een frommelgoal, immers de buit bedroeg slechts drie machtigingsstrookjes om de borg van drie groene kaarten bij de Landsontvanger uitbetaald te krijgen. Dinsdag was de dag van de waarheid, de dag waarop we voor het geld gingen. "Het kan ook 1-4 worden", waarschuwde reageerder Angel van tevoren.

Om twee uur stonden we in de rij. Een man was aan de beurt en een dame stond voor ons. Het afhandelen van de man duurde zeker tien minuten en er passeerden heel wat biljetten van honderd gulden door het raampje van het loket. "Als er straks nog maar genoeg voor ons overblijft", dacht ik benauwd. De dame was snel klaar en toen waren wij.

Ik overhandigde drie machtingen, drie groene kaarten en drie paspoorten. De vrouwelijke loketbeambte pakte een ander formulier en begon allerlei gegevens te noteren. "Nee hè", dacht ik, "straks moeten we weer ergens anders zijn." Toen het formulier ingevuld was vroeg de dame: "Het gaat om drie personen?" Ja, het ging om drie personen.

Als laatste was het formulier van Luchiano (9) aan de beurt. "Waar is het groene kaartje van hem?", vroeg de loketbeambte. "Dat heb ik aan u gegeven", antwoordde ik naar waarheid. Er ontstond enige paniek totdat Lucy het groene kaartje ergens in de buurt van de dame zag liggen. Alle bescheiden werden aan elkaar geniet en door ons van handtekeningen voorzien. Het was inmiddels een half uur later en de rij groeide gestaag. Maar daar kwam het moment waar we op gewacht hadden, biljetten van honderd gulden die onze kant op kwamen.

Mission accomplished en de tweede tegentreffer is gemaakt, 2-3.

Zoveel virtuele doelpunten doen bij sommigen het verlangen naar echte goals, velddoelpunten met de geur van versgemaaid gras en wormen aanwakkeren. Gelukkig is de Eredivisie het afgelopen weekend van start gegaan en zo ook de Webloggers subpoule in voetbalpoules.nl. We zijn goed begonnen en staan op een 38e plaats in het subpoule-klassement. Maar het eerste gespin is kattengewin. Dat geldt ook voor Benno die (voorlopig) de eerste positie in de Webloggers subpoule bekleedt. Deed hij dat vorig jaar ook niet en hoe is dat toen ook alweer afgelopen?

Een ding is zeker, de hier genoemde doelpunten zijn niet de laatste.

August 15, 2007

Van der Vaart macht den Boulahrouz

Duits, vrouwen en voetbal zijn alledrie dingen waar ik wel iets mee heb. Deze drie-eenheid wordt perfect ingevuld door iemand met de bijzondere naam Pleitegeiger, ze houdt trouwens nog van bier ook. Pleitegeiger is een ontzettend, ja echt ontzettend grote fan van de Hamburger Sport Verein (HSV). Jegens trainer Huub Stevens is ze sceptisch maar Rafael van der Vaart kan kon niets verkeerd doen.

15.08.2007: Pleitegeiger, grootste fan op aarde van de Hamburger Sport Verein (HSV).In de post met de schone titel Auch du, Brutus? (Ha! Es geht auch ohne Judas-Rufe!) wordt het wonderlijke proces beschreven waarin Van der Vaart aanvankelijk in de media verkondigt een geweldig seizoen met de HSV te willen doormaken en nauwelijks vijf weken later dat het hem pijn doet als hij in Hamburg moest blijven.

"Schmerzen? Ich geb Dir gleich Schmerzen!!!" möchte ich schreien.

Aldus Pleitegeiger. Bij wijze van straf voor deze extreme Kollegen-Schweinerei, wat is Duits toch een mooie taal, wil zij Rafael verplicht in een dinosaurussenkostuum rond laten lopen.

Deze week vinden de voorrondes van de Champions League plaats. Wie daarin voor een bepaalde club uitkomt mag tot na de winterstop niet voor een andere club aan dit toernooi deelnemen.

Sommige spelers zitten op de wip voor een transfer. Een van hen is Daniel Alves, nu nog uitkomend voor Sevilla maar wegwillend naar Chelsea. Sevilla speelde vandaag tegen AEK Athene maar Alves was plotseling geblesseerd, kwam dat even goed uit.

Rafael van der Vaart wil naar Valencia. Het spelen van de kwalificatiewedstrijd donderdag tegen Honved Boedapest ziet hij derhalve niet zo zitten. Soms helpt het toeval een handje want wat is er gebeurd? Bij het optillen van zijn zoon Damian is Van der Vaart door zijn rug gegaan. (Bron: Telesport) Hoeveel kilo weegt die zoon? Hetzelfde geintje schijnt Boulahrouz ook al eens bij de HSV uitgehaald te hebben.

Wat moet men denken van dergelijke ontwikkelingen? In ieder geval heb ik mijn bedenkingen. Maar het is de realiteit. Ook een realiteit is de aanvang van de Eredivisie op vrijdag 17 augustus. In de Webloggers Subpoule is nog plaats voor vijf mensen. Schroom niet en schrijf in, men zal er geen spijt van krijgen.

Misschien heeft Pleitegeiger wel zin.

August 2, 2007

Eredivisie, Webloggers en Voetbalpoule

Op 17 augustus 2007 om 20:30 gaat hij weer van start, de belangrijkste nationale sportcompetitie. We hebben het natuurlijk over de Eredivsie. SC Heerenveen (met of zonder Alves?) en Willem II spelen de openingswedstrijd van het seizoen 2007-2008.

Iedere rechtgeaarde Nederlander (m/v) vindt dat hij verstand van voetbal heeft. Op het internet kunnen deze bondscoaches-in-spé hun krachten meten in Voetbalpoules.nl. In 2004 is binnen Voetbalpoules.nl de subpoule Webloggers in het leven geroepen en deze subpoule hoort bij de nationale top getuige een 16e plaats uit 545 in het vorige seizoen.

Voetbalpoules.nl kent een aantal restricties voor niet betalende leden, deze worden bij hun 'amateurs' genoemd. Een van die restricties is dat een subpoule als Webloggers die door een amateur als CasaSpider wordt gemanaged maximaal uit 25 leden mag bestaan. Op dit moment bevat de Webloggers subpoule 23 leden waarvan er 6 zichzelf nog niet geactiveerd hebben. Als de subpoule volloopt gooi ik er niet geactiveerde leden uit om plaats te maken voor nieuwe.

Hoe doet u mee?

  • Open de website Voetbalpoules.nl.
  • Doet u voor het eerst mee dan dient u zich aan te melden als nieuw lid. U heeft de keuze tussen amateur (gratis) en prof (10 euro).
  • Log in met uw email-adres/wachtwoord.
  • Indien u al eens met de Webloggers heeft meegedaan wordt u automatisch aan deze subpoule gekoppeld.
  • Indien u niet automatisch in een subpoule zit doet u dit handmatig door 'Webloggers' in te tikken in het zoekvenster. Vervolgens klikt u op 'Aanmelden'.
  • Begin nu met het invullen van voorspellingen voor de eerste weken.
  • Vergeet vooral de Extra voorspellingen niet in te vullen. Het gaat hierbij om de eindstand en de topscorer van het seizoen 2007-2008. Dit moet voor 1 september gebeurd zijn.

Een kind kan de was doen. Bij problemen kan men mij via het CasaLog of op andere wijze benaderen voor hulp. Dit is gratis. Doet allen mee, immers sport is gezond.

Tot slot een opwarmertje: Waar moet Luis Suárez dit seizoen spelen, bij Ajax of FC Groningen? En vooral ook waarom.

June 5, 2007

Breaking News: Feyenoord koopt groot in

Het artikel over de nieuwe verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden met het onder financieel toezicht stellen van de BES-eilanden en het verbreken van de banden tussen Aruba en Nederland bij monde van Rudy Croes moet even wachten.

Feyenoord is zich druk aan het roeren op de transfermarkt, waarschijnlijk keert Bert van Marwijk terug naar de Kuip. Verder gaan er geruchten over Roy Makaay. Via forensisch expert Benno van Leeuwen hoorde ik over de eerste daadwerkelijk grote aankoop voor het seizoen 2007-2008. Sinds de komst van Johan Cruijff is dit zeker de meest historische uit de geschiedenis van Feyenoord.


05.06.2007: Feyenoord presenteert nieuwe spits, het lachen zal de tegenstanders snel vergaan. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Ajax vierde successen met Horst Blankenburg maar Feyenoord heeft nu ook een Duitse speler. Neen, het is niet Miroslav Klose. Het lachen zal de tegenstanders snel vergaan.