Main

May 11, 2010

Rijen D3 - Rijen C3 0-13

Laatst belde Marco, een van de leiders van Rijen D4, met de vraag of Luchiano (12) mee wilde doen met de D3 voor een oefenwedstrijd tegen Rijen C3. Luchiano is blij, want dit is een kans om zich te onderscheiden en hij beschouwt zichzelf nog steeds als De Nieuwe Afellay (DNA). Maandagavond eten we aardappelpuree, een soort van verse worst, rode kool en broccoli. Een schijnbaar onbelangrijk detail dat misschien toch belangrijk kan worden.

Iets geheel anders er even tussendoor. Tijdens een van zijn lessen gaat het alarm van Luchiano's telefoon af. De lerares is er als de kippen bij, neemt het toestel in beslag en overhandigt het aan de coördinator van de eerste klassen. Helemaal mee eens. Waar ik het niet mee eens ben is dat Luchiano na afloop van de lessen zijn telefoon niet mee naar huis krijgt. Hij heeft hem speciaal gekregen om in geval van nood iemand, bijvoorbeeld mij, te kunnen bereiken. Het is toch zeven kilometer fietsen van Tilburg naar Rijen. Wat mij betreft geeft de school leerlingen in geval van een overtreding met de telefoon gewoon straf maar gaat deze wel mee naar huis. Ik bedoel, als je eens zonder toestemming praat in de klas worden toch ook niet je stembanden uitgerukt? Ik ga de kwestie aankaarten bij het Beatrix College.

10.05.2010: Luchiano (12) speelt mee met Rijen D3 in een oefenwedstrijd tegen Rijen C3; ze gaan met 0-13 ten onder. Klik voor groter.Met zijn allen gaan we naar het sportpark, Lucy wil de mogelijke doorbraak van Luchiano niet missen en Diana (4) kent de club voornamelijk via de kantine waar lolly's en ijs te koop zijn. Het zonnetje breekt door en zo zitten we gezellig in de dugout te wachten tot de wedstrijd begint. Scheidsrechter Marco treedt aan in een oogverblindend oranje shirt.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, erg kort. Na vijf minuten staat het al 0-2 voor de fysiek duidelijk sterkere C3. Die jongens zijn natuurlijk ook twee jaar ouder. Luchiano staat op de linksbuiten positie en krijgt niet veel te doen. Toch weet hij een keer of drie aardig door te komen. Hij blijft de volle 35 minuten staan.

Tijdens de rust drinken wij een kopje koffie in de kantine. Diana heeft haar lolly, eet twee koekjes en krijgt ook nog een ijsje. Als we bij de dugout terugkomen zit Luchiano met zijn jas aan te rillen. Hij voelt zich misselijk, duizelig en klaagt over hoofdpijn. Jammer! Een paar vrienden waaronder Diego en Morteza zijn speciaal voor hem komen kijken. Ze vermaken zich nu maar met Diana.

Na een kwartier staat Luchiano op en vraagt aan de trainer of hij er weer in mag, hij wil zich zo graag bewijzen. Maar het wordt niets meer, hij staat op het veld te rillen. De einduitslag is 0-13 maar dat is verder onbelangrijk. Als we naar huis gaan en ik de Rijksweg opdraai geeft Luchiano aan dat hij erg misselijk is. Ik zet de auto aan de kant in het gras en nog voordat het achterportier open is begint hij al te braken.

Thuis gaat hij meteen naar bed en voelt zich niet bepaald lekker. Dat is sneu voor Luchiano, hij had zich een andere (door)braak voorgesteld.

May 8, 2010

Dag voetbal en hallo voetbal

Voetbal, voetbal, voetbal. De wereld draait om voetbal, het is niet anders. En dat is maar goed ook. Dit jaar heb ik (te) weinig aandacht besteed aan de Webloggers Poule van voetbalpoules.nl. Dat betekent niet dat het niet spannend was, neen waarschijnlijk komt het omdat ik met mijn drie teams geen echte rol van betekenis speelde. De eerlijkheid gebiedt dit te zeggen. Okay, de top-5 van het seizoen 2009-2010 betreedt nu het erepodium. We beginnen achteraan en werken naar voren toe, hier komen ze.

 • Op de vijfde plaats is geëindigd met 1423 punten het team Kabritu di Keeshi hetgeen zoveel betekent als Geit van Kees (of kaas). Het is een van de twee alter-ego's van Kees Barneveld, directeur SQL Integrator Curacao.
 • Vierde met 1440 punten is team Camarados, een naam die in webloggersland geen nadere toelichting behoeft. Camarados = GJ Bos uit Glimmen, ook al woont hij tegenwoordig in Haren.
 • Over naar de derde plaats en die is voor team Koentahh met 1441 punten. Manager van team Koentahh is logischerwijze Koen die de bronzen medaille in ontvangst mag nemen.
 • De zilveren medaille is met 1467 punten voor team Hoppie geleid door Marvin Hoppenbrouwers. Hoppie doet mij meteen aan bier denken en dat is een goede zaak, denk ik.
 • De onbetwiste nummer één van de Webloggers in het seizoen 2009-2010 is team 1-0-1 van iemand met de vreselijke naam CasaSpiderMepper (CSM). Deze mepper heeft duchtig toegeslagen en wint de poule ruim met 1486 punten. CasaSpiderMepper is het tweede alter-ego van de tevens op de vijfde plaats geëindigde Kees Barneveld. Kees, gefeliciteerd!

De volledige individuele uitslag van de Webloggers Poule: pagina 1 en pagina 2. Individuele prestaties zijn belangrijk, maar nog belangrijker is hoe de Webloggers het als team hebben gedaan. Traditioneel zijn wij een van de top-poules in voetbalpoules.nl en dit jaar vormt daarop geen uitzondering. Wederom zijn we op de eerste pagina van dertig terechtgekomen, deze keer op een eervolle 15e plaats van 738 deelnemende poules. Grote klasse, mannen (m/v)!

Op 11 juni 2010 gaat het WK in Zuid-Afrika van start met de openingswedstrijd Zuid-Afrika tegen Mexico. Het is de bedoeling dat de Webloggers op dit toernooi eens flink gaan uitpakken, ik denk aan een plaats bij de eerste drie. Om dit te bewerkstelligen moeten we met zoveel mogelijk kenners zijn. Daarom bij deze de oproep om u aan te melden, eerst bij voetbalpoules.nl en dan bij de Webloggers Poule.

CasasPa, de vader van CasaSpider, heeft een eigen poule opgericht met de naam Marathon Eindhoven. Aangezien het soms niet geheel duidelijk is hoe men zich bij voetbalpoules.nl moet aanmelden vroeg hij mij een kleine handleiding te maken, Voetbalpoules voor Dummies zeg maar. Dat heb ik gedaan en deze handleiding staat online: Handleiding aanmelden voetbalpoules.nl. Nieuw bloed dat mee wil doen met de Webloggers kan deze handleiding gebruiken, alleen dient men in plaats van Marathon Eindhoven te kiezen voor Webloggers. Dat moet te doen zijn.

Het leuke van een WK is dat zowel mannen als vrouwen het even prachtig vinden, dat is algemeen bekend. Het grootste voordeel voor de niet die-hard voetbalfan zit hem in het feit dat er relatief snel een eind aan komt. Laat dit voor iedereen voldoende inspiratie zijn om de Webloggers Poule uit meer dan 60 deelnemers te laten bestaan.

Zegt het voort en maakt reclame, ook via Twitter waar ik speciaal een voetbalpoules account (follow me!) heb gecreëerd. Aan de communicatie gaat het niet liggen.

May 2, 2010

FC Twente Forever

Het was een zondag waarin voetbal de klok sloeg. 's Morgens vroeg doen Luchiano (12) en ik een paar dingen, niet geheel tot zijn vermaak. Afwassen, een lesje Frans en een paar partijtjes tafelvoetbal. Over dat Frans gesproken, telkens weer schrik ik van het niveau waarop klas 1th4 van het Beatrix College zich kennelijk bevindt, immers Luchiano is zelfs nog een van de betere leerlingen. Hij had geen flauw benul van de vervoeging van de werkwoorden être en avoir, wat zeg ik zelfs de persoonsvormen zijn hem vreemd.

"Dat gaan we in deze vakantie eens rechtzetten", zeg ik onthutst. "Vandaag ga je de vervoeging van être en avoir leren en vanaf morgen iedere dag twee nieuwe werkwoorden."
Luchiano: "Nee, dat mag niet. Want dan loop ik voor!"

02.05.2010: FC Twente verslaat NAC in Breda met 0-2 en blijft Ajax precies een puntje voor, Kampioen van Nederland. Klik voor groter.Prompt verslik ik me in een enorme hoestbui en kan pas na tien minuten weer een beetje praten. Het kost de nodige moeite maar de tegenwoordige tijd van être en avoir kennen voorlopig geen geheimen meer voor de jonge Einstein. We spelen een partij tafelvoetbal.

Dat is een mooie voorbereiding op een middagje Eredivisie Live. Al om 13:00 zit ik met een Westmalle Tripel voor de buis. Een klok telt de minuten af naar het begintijdstip van half drie. Dat Ajax uit van NEC gaat winnen is een zekerheid. Maar wat gaat FC Twente in Breda tegen NAC doen? Gezien de krampachtige speelwijze van de afgelopen weken houd ik mijn hart, dat net weer een beetje op gang gekomen is, vast.

Twente gaat furieus van start en krijgt een paar niet te missen kansen. Toch duurt het lang voordat Ruiz de bevrijdende 0-1 binnentikt. Ajax staat dan trouwens al lang voor. De tweede helft is het billenknijpen geblazen. Twente speelt te voorzichtig, maar NAC wil of kan niet veel doen. Door een rode kaart spelen ze ook met een man minder. De kans op de gelijkmaker blijft echter aanwezig, vooral Lurling lijkt daar erg op gebrand te zijn. Groot is de bevrijding als de verder teleurstellende Stoch tien minuten voor tijd voor 0-2 zorgt. Nu kan het haast niet meer mis gaan.

Het gaat ook niet meer mis, FC Twente is kampioen van de Eredivisie seizoen 2009-2010. Gefeliciteerd Tukkers!

Verder staat de laatste competitieronde in het teken van afscheid. Bij Feyenoord doet Roy Makaay dat in stijl met drie doelpunten tegen Heerenveen (6-2). Datzelfde geldt voor de woorden van Ron Jans waarmee hij Groningen bedankt voor de mooiste tijd van zijn leven. Ook bij Twente houden twee spelers het voor gezien, Kenneth Perez en Blaise N'Kufo. Mooi om te zien hoe N'Kufo en voorzitter Joop Munsterman het niet in de planning zittende kampioenschap vieren. Afscheid, het is toch altijd iets bijzonders. Vaak pijnlijk ook.

April 18, 2010

It's a Man's Man's World

Guinness, zon en het schakelprogramma van Eredivisie Live...


18.04.2010: Guiness, zon en het schakelprogramma van Eredivisie Live. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


... woorden zijn overbodig, it's a man's man's world.

April 14, 2010

Kampioen Eredivisie pas bekend na fiat CFK

De ontknoping van de Eredivisie is spannend, helemaal na het dik verdiende verlies van FC Twente uit bij AZ. Onbegrijpelijk trouwens waarom Twente vooral in de eerste helft met de staart tussen de benen speelde. Je wilt kampioen worden of je wilt dat niet.

14.04.2010: Niet betalen van pensioenafdrachten aan het CFK leidt tot puntenaftrek bij de KNVB en kan de titel in gevaar brengen.In de Jupiler League hebben AGOVV en Veendam puntenaftrek gekregen. Waarom? Hebben zij misschien een speler onrechtmatig opgesteld? Neen, beide clubs betaalden de huursom van een speler niet op tijd en AGOVV was bovendien te laat met het betalen van de pensioenpremies aan het CFK.

Wat is het CFK nu weer? Nu begin ik echt pissig te worden. Het CFK heeft een website, maar het is nogal een enorme klus om erachter te komen waar de letters CFK voor staan. AIEEHAHIHAGA! Als Ik Ergens Een Hekel Aan Heb Is Het Aan Geheime Afkortingen.

Maak ik er een prijsvraag van of geef ik het weg, het laatste dan maar. Het betreft de Stichting Contractspelers Fonds Knvb. Beetje krom en via Wikipedia komt men eerder terecht bij de Chloorfluorkoolstofverbindingen. Heel in het kort is het CFK in het leven geroepen om het salaris van voetballers, die hun geld in een relatief korte periode verdienen, fiscaal over meerdere jaren uit te smeren zodat zij niet in het 72% tarief vallen. Zo ongeveer dan toch.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kan men nu punten van een club afpakken als de afdrachten aan het CFK niet tijdig hebben plaatsgevonden? Geef die club dan liever een boete. Dit kan tot vreemde toestanden leiden. Straks behoudt FC Twente haar voorsprong van één punt op Ajax, maar dan komen de Amsterdammers erachter dat er in Eschede een adminstratief foutje is gemaakt met de pensioenafdrachten aan het CFK.

Weg titel! Ja, of (mijn) Feyenoord gooit zondag al roet in het eten.

March 29, 2010

Frikki Takki

Zondagochtend maakt Lucy een lekker ontbijt voor mij, bestaand uit stokbrood met salami en avocado. "Kijk, dit is mijn favoriete ontbijt. Toen ik klein was noemden we dat Frikki Takki, vraag me niet wat het betekent." Ze kocht dat vaak toen ze een jaar of tien oud was, dezelfde tijd waarin ze ook het spel Cepillo speelde.


28.03.2010: Op zondagochtend nuttigt CasaSpider een Dominicaans ontbijt: Friki Taki. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Het is hoe dan ook een puike combinatie en daarmee de aanrader van de week op culinair gebied. Het gaat er weer vrolijk aan toe bij Voetbal International. We schakelen over in RealWrite™ modus. De heren bespreken de Toto die iedere week door Johan Derksen wordt voorspeld:

Wilfried Genee: "Je hebt het goed gedaan in de Toto, Johan. Je had er acht goed."
Hans Kraaij jr: "En wat heeft die nu gewonnen?"
Wilfried Genee: "Een kus van Hans."
Johan Derksen: "Ik geef mijn prijs aan een goed doel."

Men moet het programma een beetje volgen om de humor ervan in te zien. Maar is dat niet met alles zo? Laten we met zijn allen snel een Frikki Takki verorberen.

March 25, 2010

De balans van de Feyenoord Fan

Een van de belangrijkste dingen in het leven is balans. Het is heel eenvoudig. Heb je geen balans, dan val je om. Vaak gaat balans vanzelf, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het leven van een Feyenoord-supporter. Als Feyenoord-supporter heb je het automatisch zwaar. Zoveel successen zijn er niet en zelfs al staan we thuis met 2-0 voor, dan weet de gelouterde Feyenoord-fan dat het waarschijnlijk toch nog billenknijpen wordt.

Het voordeel van veelvuldige tegenslag is dat iedere meevaller met luid gejuich wordt begroet. In de halve finale van de KNVB-beker neemt Feyenoord het op tegen FC Twente, de trotse lijstaanvoerder van de Eredivisie. In de eerste helft speelt Twente de Rotterdammers helemaal zoek en de 0-1 ruststand is geflatteerd, 0-4 had ook gekund.


24.03.2010: Feyenoord verslaat in een zinderende wedstrijd FC Twente in de halve finale van de KNVB-beker met 2-1. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


Na rust zien we een herboren Feyenoord. Als uitgerekend de verguisde Roy Makaay in de 84e minuut Feyenoord op een 2-1 voorsprong brengt barsten de Kuip en mijn huis uit hun voegen, al is dat laatste niet zo moeilijk. Zelfs een schot op de lat doet mij niets meer, ik weet gewoon dat we gaan winnen. En zo geschiedt. Een selectie van foto's, met de Nokia genomen in het heetst van de strijd:

 • Mario Been wordt gefeliciteerd met de toch enigszins onverwachte overwinning.
 • Kevin Hofland omhelst Makaay en gunt hem zijn succes van harte.
 • Van Bronckhorst doet zijn relaas met toegeknepen ogen.
 • Mario Been hoort Theo Janssen aan die nog steeds niets snapt van de nederlaag.
 • Feestvierende Feyenoorders ziet men niet zo vaak, de grote neus van Makaay wel.
 • Feyenoorders op een rij in een werkelijk schitterende Kuip.
 • Nogmaals, een kolkende Kuip.

Het is niet moeilijk om de historische successen van Feyenoord boven water te toveren. Hier komen ze alle drie op een rijtje:

 • In april 2008 wint Feyenoord de KNVB-beker door in de finale te Rotterdam Roda JC met 2-0 te verslaan. CasaSpider bekijkt de wedstrijd thuis in Rijen.
 • In mei 2002 behaalt Feyenoord het grootste Nederlandse voetbalsucces van de 21e eeuw. We winnen, alweer in Rotterdam, met 3-2 van Borussia Dortmund en daarmee tevens de UEFA-Cup. Samen met Wilbert den Boer zie ik de wedstrijd in café Hollywood aan de Jan Noorduynweg op Curacao.
 • In april 1999 behaalt Feyenoord voorlopig voor het laatst de landstitel. CasaSpider beleeft het op Curacao intens mee en trekt er zelfs zijn Feyenoord-pyjama voor aan. Mensen met tere zieltjes kunnen wegens mogelijk shockerende beelden beter niet op de link klikken.

Voor diegenen die de verleiding desondanks niet konden weerstaan: Een typisch gevalletje van balans, nietwaar?

September 27, 2009

Wandelen, Edy en Breda

Wandelen, wat had ik daar vroeger, wat zeg ik tot voor kort een broertje dood aan. Wandelen is een activiteit voor bejaarden! Zondag lopen Lucy en ik een zogeheten Grote Ronde door Rijen, de afstand bedraag 8.19 kilometer. Onderweg komen we qua collega-wandelaars inderdaad louter bejaarden tegen en we zien die blik in hun ogen van: "Wat doen die jongelui hier toch op zondagochtend?"

De voor ons doen lage average speed van 5.50 km/h wordt veroorzaakt doordat Lucy een keer moet plassen, ik urineren en we een paar foto's schieten. Wie kent het schiereiland Mainau in de Bodensee? Mainau heeft een subtropisch klimaat, zo groeien er bijvoorbeeld citroenen. Heel bijzonder voor een gebied op de grens van Duits- en Zwitserland. Op 7 november 1998 bericht CasaSpider hier al over als twee dames hem in Zwitserland bezoeken. Het webloggen moet dan officieel nog uitgevonden worden.

Terugkomend op de subtropische enclave Mainau, zondag heeft het er alle schijn van dat Rijen net zo'n fenomeen is. Immers, waar ziet men in de herfst een stralend blauwe hemel met palmen op de achtergrond, palmen van goud notabene? Rijen is gewoon Caribisch, dat kan gewoon niet anders. "Het is allemaal de schuld van Nederland", aldus Nel Oduber over de door de MEP verloren verkiezingen op Aruba.

27.09.2009: Lucy, CasaSpider en de Nokia Sportstracker lopen de Grote Ronde van Rijen (8.19 km) en stoppen even voor een foto bij de Gouden Palmen. Klik voor groter.Uitblazend op de bank zie ik een stukje van het WK wielrennen op de weg en vervolgens een voorbeschouwing op NAC-Feyenoord. De naam Edy de Schepper valt. Edy de Schepper? Een kwartje valt. Op de ICT-afdeling van Brabant Water is Edy de Schepper een collega van mij.

Nu wist ik al dat hij een groot NAC-supporter is, maar deze sympathieke man is dus niemand minder dan de Edy de Schepper die eind jaren '70 en begin jaren '80 bij NAC heeft gespeeld. Het sportprogramma verhaalt over een tumultueuze wedstrijd in 1979 die gestaakt wordt nadat een door een glazen asbak geraakte grensrechter (Henk Matena) het strijdtoneel groggy verlaat. Ik voel een interview opdoemen.

Toevallig is het koopzondag in Breda, precies op de dag dat Feyenoord op bezoek komt. Wij zijn daarbij. Gewoon even goed onthouden, als rood-wit gekleurde hooligans ons aanspreken is CasaSpider geboren in Rotterdam en heeft hij de overwinning in de Europacup-finale tegen Celtic in 1970 meegemaakt. Als geel-zwart ons molesteert wonen we in Rijen en verzwijgen dat we de laatste tijd een lichte voorkeur voor Tilburg hebben.

Luchiano (11) ontwikkelt zich goed. Waar hij zich voorheen als Lucy door een kledingzaak struint klagend afvroeg wanneer we naar huis gaan, deelt hij nu eenvoudig mee een kijkje op de jongensafdeling te nemen. Even later komt hij met spullen aanzetten en soms is het ook nog wat. Zie hier de spijkerbroek die hij bij de pashokjes van V&D showt.

Een dergelijke dag besluit men het beste op een terras met een glas Duvel. Tenminste dat is mijn mening, de kinderen gaan liever naar McDonalds. Zo lopen wij even later derhalve bij de McDonalds naar binnen. Het ziet er tamelijk geel-zwart met iets van Sunweb, de sponsor van NAC. De supporters zijn vrij stil, maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze gewoon honger hebben. Snel check ik pagina 818 van Teletekest. Feyenoord heeft, met een beetje geluk, gewonnen!

Even nadenken over een mooie openingszin maandagochtend bij het koffie-apparaat voor Edy de Schepper.

September 21, 2009

Met de Spider naar Carré (22)

Situatie: Luchiano (11) en CasaSpider kijken naar Studio Sport. De wedstrijd ADO Den Haag tegen FC Utrecht staat op het punt van beginnen. Belangrijke info: Luchiano is een van de kleinste kinderen van het Beatrix College. Hij meet 1.40 meter.

Intro Studio Sport: "ADO beschikt over de boomlange spits Bogdan Milic. Een schril contrast met Dries Mertens van FC Utrecht die met zijn 1.64 de kleinste speler van de Eredivisie is."

Luchiano: "Dat is net als ik..."
CasaSpider kijkt hem vragend en enigszins fronsend aan.
Luchiano: "... als ik later groot ben."
Luchiano: "Haal die grijns van je gezicht af en dit schrijf je niet op."
Luchiano: "Ik heb ook een privéleven."

Doek.

August 8, 2009

El Sapo El Sapo (52)

1. CasaSpider twittert CasaTweets

Nooit gedacht en toch gebeurd, CasaSpider zit op Twitter. De eerste Tweet zag haar levenslicht op vrijdag 7 augustus om precies 20:00 uur. Een kleine stap voor de mensheid en een grote voor, ja voor wie? Waarom gaat een mens twitteren? In mijn geval geeft de nieuwe telefoon de doorslag. Internetten gaat hier zo comfortabel op door het grote scherm, het gemakkelijke scrollen en het volledige qwerty-toetsenbord dat Twitter ineens binnen bereik komt.

Als je dan toch eenmaal bezig bent is het leuk om mensen te zoeken. Veelal kennissen uit de blogwereld, aangevuld met Katja Schuurman en Doutzen Kroes. You never know. De tussenstand is als volgt: Following (13), Followers (5), Tweets (6). We zien wel wat het wordt.

2. De foto's van de Samsung worden beter

In eerste instantie schrok ik van de kwaltiteit van de foto's van de Samsung S8000 Jet. Na een avondje experimenteren en alles uitproberen is het enthousiasme toegenomen. O ja, de lens schoonmaken helpt ook. De geplaatste foto heeft zelfs GPS-coördinaten alleen kan ik ze niet zo gemakkelijk terugvinden. Gelukkig weet ik precies waar hij genomen is, dat scheelt.


CasaSpider probeert de Samsung S8000 Jet uit in de tuin met GPS-coordinaten. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


3. No Limits for Webloggers Poule

Dit jaar loopt het storm met aanmeldingen voor de Webloggers subpoule in voetbalpoules.nl. Ik heb al een aantal (semi-)inactieve kandidaten verwijderd om plaats te maken voor nieuwe leden. Manager van de Webloggers subpoule is Real CasaSpider, dat ben ik natuurlijk, en die heeft de amateurstatus. Amateurs mogen slechts poules beheren van maximaal 25 deelnemers. Het was een rib uit mijn lijf maar zojuist heb ik Real CasaSpider opgewaardeerd naar prof. Dat houdt in dat het aantal deelnemers van de Webloggers subpoule vanaf nu ongelimiteerd is.

Zegt het voort!

August 3, 2009

We zijn weer begonnen

We of liever gezegd zij zijn weer begonnen, de heren profvoetballers die de Eredivisie elk jaar zo interessant maken. Profvoetballer is een geweldige job die ik lange tijd heb geambieerd. Mijn hoop op een loopbaan bij Manchester United of AC Milan nam echter vanaf mijn 27e elk jaar logaritmisch af.

Gelukkig kun je dan altijd nog trainer van Feyenoord worden. Eens komt de dag dat ze me vragen, dat kan gewoon niet anders. Met CasaSpider aan het roer voeren we eerst een flinke verjonging door, immers met de huidige bestuurders is de kans aanwezig dat volgend seizoen Piet Keizer en Ove Kindvall herintreden.

"En heb jij dan zoveel verstand van voetbal?", vraagt een enkeling zich misschien af. Jazeker! Men wint niet voor niets de Webloggers subpoule twee keer in de afgelopen drie jaren. Wie durft zijn of haar krachten te meten met de beer? Meld u aan op voetbalpoules.nl en voeg uzelf toe aan de Webloggers subpoule. Alles spreekt voor zich en bij problemen mailt men CasaSpider.

De poule begint pas daadwerkelijk op 11 september, iedereen wordt dan weer op 0 punten gereset. Men heeft nog even tijd. Vergeet vooral de extra voorspellingen (eindstand en topscorer) niet in te vullen. Op dit moment bestaat de Webloggers subpoule uit 26 deelnemers van wie er 21 actief aan het voorspellen zijn geslagen. Geen slechte tussenstand, maar er is plaats voor meer.

Wie wordt kampioen van Nederland in 2010? Na het zien van de onthutsende optredens van de concurrentie kan het haast niet anders of Ajax gaat het eindelijk halen. Als het nu niet lukt, lukt het nooit meer. Tot zover de gratis tip met betrekking tot de eindstand.