« Moederdag en verzamelingenleer | Main | De backup loopt »

Rijen D3 - Rijen C3 0-13

Laatst belde Marco, een van de leiders van Rijen D4, met de vraag of Luchiano (12) mee wilde doen met de D3 voor een oefenwedstrijd tegen Rijen C3. Luchiano is blij, want dit is een kans om zich te onderscheiden en hij beschouwt zichzelf nog steeds als De Nieuwe Afellay (DNA). Maandagavond eten we aardappelpuree, een soort van verse worst, rode kool en broccoli. Een schijnbaar onbelangrijk detail dat misschien toch belangrijk kan worden.

Iets geheel anders er even tussendoor. Tijdens een van zijn lessen gaat het alarm van Luchiano's telefoon af. De lerares is er als de kippen bij, neemt het toestel in beslag en overhandigt het aan de coördinator van de eerste klassen. Helemaal mee eens. Waar ik het niet mee eens ben is dat Luchiano na afloop van de lessen zijn telefoon niet mee naar huis krijgt. Hij heeft hem speciaal gekregen om in geval van nood iemand, bijvoorbeeld mij, te kunnen bereiken. Het is toch zeven kilometer fietsen van Tilburg naar Rijen. Wat mij betreft geeft de school leerlingen in geval van een overtreding met de telefoon gewoon straf maar gaat deze wel mee naar huis. Ik bedoel, als je eens zonder toestemming praat in de klas worden toch ook niet je stembanden uitgerukt? Ik ga de kwestie aankaarten bij het Beatrix College.

10.05.2010: Luchiano (12) speelt mee met Rijen D3 in een oefenwedstrijd tegen Rijen C3; ze gaan met 0-13 ten onder. Klik voor groter.Met zijn allen gaan we naar het sportpark, Lucy wil de mogelijke doorbraak van Luchiano niet missen en Diana (4) kent de club voornamelijk via de kantine waar lolly's en ijs te koop zijn. Het zonnetje breekt door en zo zitten we gezellig in de dugout te wachten tot de wedstrijd begint. Scheidsrechter Marco treedt aan in een oogverblindend oranje shirt.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, erg kort. Na vijf minuten staat het al 0-2 voor de fysiek duidelijk sterkere C3. Die jongens zijn natuurlijk ook twee jaar ouder. Luchiano staat op de linksbuiten positie en krijgt niet veel te doen. Toch weet hij een keer of drie aardig door te komen. Hij blijft de volle 35 minuten staan.

Tijdens de rust drinken wij een kopje koffie in de kantine. Diana heeft haar lolly, eet twee koekjes en krijgt ook nog een ijsje. Als we bij de dugout terugkomen zit Luchiano met zijn jas aan te rillen. Hij voelt zich misselijk, duizelig en klaagt over hoofdpijn. Jammer! Een paar vrienden waaronder Diego en Morteza zijn speciaal voor hem komen kijken. Ze vermaken zich nu maar met Diana.

Na een kwartier staat Luchiano op en vraagt aan de trainer of hij er weer in mag, hij wil zich zo graag bewijzen. Maar het wordt niets meer, hij staat op het veld te rillen. De einduitslag is 0-13 maar dat is verder onbelangrijk. Als we naar huis gaan en ik de Rijksweg opdraai geeft Luchiano aan dat hij erg misselijk is. Ik zet de auto aan de kant in het gras en nog voordat het achterportier open is begint hij al te braken.

Thuis gaat hij meteen naar bed en voelt zich niet bepaald lekker. Dat is sneu voor Luchiano, hij had zich een andere (door)braak voorgesteld.

Comments

Wat een rare gang van zaken...iets in "beslag" nemen als lerares?! mag dat..
En dan niet het fatsoen hebben om de "gestolen goederen" aan het einde van de dag te retourneren...hoogst kwalijk..meen ik echt!
Waarom nu meteen maar afpakken...een brevet van onvermogen noem ik het!!

Tsja .. das klote inderdaad .. ik snap je link maar dat hoeft natuurlijk niet.

Hij is wel een bikkel, dat-ie toch wilde spelen terwijl hij zich niet goed voelde.

@Cerito: Elke zaak heeft twee kanten. Inmiddels heb ik bericht gekregen van de coordinator die de telefoon in zijn bezit heeft. Volgens hem had Luchiano de telefoon om 14:50 op kunnen halen maar is hij gewoon om 14:00 (na zijn laatste les) naar huis gegaan. Zelf geeft Luchiano aan dit niet zo begrepen te hebben. Maar ik geef de school het voordeel van de twijfel.
@Henk: Zulke dingen horen bij het leven, het is niet anders.
@Laurent: Dat vond ik ook. Waarschijnlijk wilde hij zijn vrienden niet teleurstellen. Achteraf is dat niet echt slim want hij is nu nog steeds tamelijk beroerd.

Qui .. c'est la vie!

Oui

@Casaspider: ik denk niet dat dat veel uitgemaakt heeft. Zo'n ziekte moet gewoon het lichaam weer uit en dat kost tijd.

Met zo'n zware warme maaltijd gaan voetballen is niet echt slim. Zou ik ook pijn in mijn buik krijgen. CasasPa

Misschien was de verse worst toch niet zo vers of is de combinatie broccoli/rode kool wat vreemd. Maar even goed naar voor Luchiano. Beterschap voor hem.

Wat betreft het mobiel beleid van de school, ben ik het helemaal met je eens.

@Henk: Asina!
@Laurent: Uiteindelijk word je er sterker van. Veel mensen willen de tijd niet meer nemen.
@CasasPa: Zoveel heeft hij niet gegeten, misschien was dat het wel.
@Door: Ik had nergens last van, maar ja mijn maag is van beton.

Beterschap voor die bikkel!