« Trrrrruus en Peter Rrrrrr | Main | De spookachtige werking op afstand »

Kampioen Eredivisie pas bekend na fiat CFK

De ontknoping van de Eredivisie is spannend, helemaal na het dik verdiende verlies van FC Twente uit bij AZ. Onbegrijpelijk trouwens waarom Twente vooral in de eerste helft met de staart tussen de benen speelde. Je wilt kampioen worden of je wilt dat niet.

14.04.2010: Niet betalen van pensioenafdrachten aan het CFK leidt tot puntenaftrek bij de KNVB en kan de titel in gevaar brengen.In de Jupiler League hebben AGOVV en Veendam puntenaftrek gekregen. Waarom? Hebben zij misschien een speler onrechtmatig opgesteld? Neen, beide clubs betaalden de huursom van een speler niet op tijd en AGOVV was bovendien te laat met het betalen van de pensioenpremies aan het CFK.

Wat is het CFK nu weer? Nu begin ik echt pissig te worden. Het CFK heeft een website, maar het is nogal een enorme klus om erachter te komen waar de letters CFK voor staan. AIEEHAHIHAGA! Als Ik Ergens Een Hekel Aan Heb Is Het Aan Geheime Afkortingen.

Maak ik er een prijsvraag van of geef ik het weg, het laatste dan maar. Het betreft de Stichting Contractspelers Fonds Knvb. Beetje krom en via Wikipedia komt men eerder terecht bij de Chloorfluorkoolstofverbindingen. Heel in het kort is het CFK in het leven geroepen om het salaris van voetballers, die hun geld in een relatief korte periode verdienen, fiscaal over meerdere jaren uit te smeren zodat zij niet in het 72% tarief vallen. Zo ongeveer dan toch.

Allemaal leuk en aardig, maar hoe kan men nu punten van een club afpakken als de afdrachten aan het CFK niet tijdig hebben plaatsgevonden? Geef die club dan liever een boete. Dit kan tot vreemde toestanden leiden. Straks behoudt FC Twente haar voorsprong van één punt op Ajax, maar dan komen de Amsterdammers erachter dat er in Eschede een adminstratief foutje is gemaakt met de pensioenafdrachten aan het CFK.

Weg titel! Ja, of (mijn) Feyenoord gooit zondag al roet in het eten.

Comments

Mannen hier zijn chagrijnig, dat begrijp je.

De hoogste belastingschijf in Nederland is tegenwoordig gelukkig 'maar' 52%

Tsjee .. ook dat nog!

@Door: Ik begrijp het helemaal. Hoop dat Feyenoord weet wat het te doen staat, zondag.
@De Leraar: Aha, maar dat was niet zo toen Feyenoord het initiatief nam tot wat later het CFK is geworden.
@Henk: Je zult maar zulke beslommeringen hebben.

Ik bedoelde in feite de voetballers

Het hele leven is eigenlijk een grote afkorting.
En op den duur worden de afkortingen op zichzelfstaande woorden.

@Henk: Maak je borst maar nat, het WK komt eraan.
@Renesmurf: HHLIEEGA. EODDWDAOZW.

ik kijk er naar uit .. heerlijk.

Het feit dat Willem II en RKC onderaan in de Eredivisie bungelen, komt dus eigenlijk door de CFK...
Maar inderdaad: het is belachelijk dat zo'n CFK nog eens de rangorde kan bepalen.

@Henk: Al die mannen in hun korte (nou ja) broekjes?
@Gerrit: Gezien de financiele positie van de clubs uit Tilburg e.e. mag men hopen dat tenminste de premies netjes zijn afgedragen!