Main

August 1, 2011

Power Shopping

Waaraan herkent men een Echte Man? Aan zijn voorliefde voor snelle auto's? Dat hij bij de Praxis zo verlekkerd naar "tools" kan kijken? Of dat hij liggend op de bank "Master of the Remote Control" speelt?

01.08.2011: CasaSpider koopt een jas en een vest bij C&A in Den Bosch binnen 40 minuten: Power Shopping! Klik voor groter.Het zijn allemaal pluspunten, maar de echte Echte Man kan gewoon enorm efficiŽnt winkelen. Nu klinkt enorm efficiŽnt winkelen an sich een tikkeltje gay, daarom spreken wij liever van Power Shopping, niet te verwarren met Power Shoplifting.

Ik zit dringend verlegen om een nieuwe jas. Stipt om 12:00 uur vertrek ik lopend (sic!) naar het centrum van Den Bosch. De navigatie staat aan, maar gelukkig maak ik niet de fout haar blindelings te volgen. Het programma denkt logischerwijs dat ik met de auto ben en wil me een eind om laten rijden.

Zelfverzekerd loop ik de C&A in, vanuit een ooghoek het bord met de verschillende afdelingen inspecterend. Aha, de mannenafdeling is op de eerste verdieping. Met een paar ferme stappen arriveer ik bij de eerste jassen. Al snel heb ik er drie gepast. Drie is genoeg, de keuze is al gemaakt.

Mijn oog valt op een zwart vest. Laatst was het 's morgens vroeg feitelijk net te koud om zonder jas naar het station te fietsen en net te warm om hem aan te trekken. Als ik bij het koffie-apparaat van Brabant Water sta, komt collega Edy de Schepper aanlopen. Hij heeft een blauw vest aan. "Hť, een vest", roep ik tegen hem. "Ja, dat is handig als het net te koud is om zonder jas op pad te gaan en net te warm met", verklaart Edy zijn keuze voor het vest. "Ik wil ook een vest!", zeg ik.

Nu is het zo ver. Het zwarte vest zit me als gegoten. Ik reken de jas en het vest af en verlaat het pand. Buiten activeer ik de SportsTracker en been terug naar Brabant Water. In totaal heeft de excercitie nog geen veertig minuten geduurd: De 1.19 kilometer terug in 12:52 minuut. Extrapolerend naar een marathon doe ik daar derhalve ongeveer 7.5 uur over.

Het is mooi weer, hoogstwaarschijnlijk heb ik straks op reis naar Rijen noch een jas, noch een vest nodig. Maar de keus is er.

January 16, 2009

Chesley B. "Sully" Sullenberger III: Geschikt

Politiek bedrijven wordt steeds gekker met kamervragen over de echte publieksuitslag van het Beste TV-moment van 2008. Fokke en Sukke parodieerden spits door minister Plasterk op het matje te roepen: Wie is de Mol?!?. Ik tip op Vivienne met Anniek als een goede tweede.

15.01.2009: Airbus maakt noodlanding vanwege ganzen in de Hudson. Klik voor groter.Diana (2) moest donderdagochtend naar het consultatiebureau voor twee vaccinaties. Bij het naderen van het gebouw waar de stichting Thebe is gehuisvest vroeg ik mij af wanneer ze de koppeling tussen locatie en de pijnlijke injecties gaat leggen.

Doodgemoedereerd wandelde ze echter naar binnen en ging meteen aan een tafeltje zitten spelen. Pas binnen bij de dokter zei ze ineens: "Ik wil geen prik!"

Anno 2009 rijden treinen niet meer als er een paar bladeren op de rails liggen, krijgen de ambtenaren van BuZa ijsvrij bij min twee, staat Feyenoord twaalfde zonder trainer en storten vliegtuigen neer door binnenvliegende ganzen.

Gelukkig is daar een lichtpuntje in de persoon van piloot Chesley B. Sully Sullenberger III, de man die bij de noodlanding van de crashende Airbus van vlucht 1549 wijselijk niet voor Manhatten koos maar de rivier de Hudson indook. Ik ben geneigd te zeggen: "Geen kunst aan met een naam als Chesley B. Sully Sullenberger III".

Maar dat is een beetje flauw. Immers 150 passagiers en 5 bemanningsleden danken hun leven aan het kordate optreden van de piloot die als een echte Karel Doorman het vliegtuig als laatste verliet: Geschikt.

July 6, 2005

For the ladies in the house

Vreemd genoeg liepen de twee heren op de Kontiki Bikini Show afgelopen zondag niet in zwembroek over de catwalk. Wellicht een kleine teleurstelling voor de dames. Maar toch, speciaal voor CuraKora, Willisha, Jannie, Henk en Carin drie foto's van de mannelijke deelnemers. Klik op de foto voor een groter exemplaar (600x800).

Eigenlijk verbaast het mij niets maar toch vind ik het een beetje raar: er is niet ťťn verzoek binnengekomen voor de Gran Premiere met bewegend materiaal van de -vrouwelijke- modellen.

Dat hou ik dan maar voor mijzelf.

December 13, 2004

Poll Jeugdsentiment en Chic[ao]'s

Op 17 november startte de Jeugdsentiment Poll naar aanleiding van het verhaaltje over Calimero. Echt populair is het kuiken met de halve eierdop op zijn kop niet want hij kreeg maar ťťn stem. De winnaars zijn Tita Tovenaar en de Fabeltjeskrant. Beiden met acht stemmen.

Fabeltjeskrant en Tita Tovenaar delen de eerste plaats

Wie was er niet verliefd op Maroesja Lacunes die de lieftallige Tika speelde? Ik niet, ik viel meer op de heks. En het boertje vond ik erg grappig. Het boertje dat alles heel gewoon vond, maar wel een beetje vreemd. Soms gebruik ik de universele wijsheid die daarin ligt besloten nog wel eens.

Bij de Fabeltjeskrant waren mijn favorieten Truus de Mier en Bor de Wolf. Truus de Mier deed me aan mijn oma uit Raalte denken en Bor de Wolf, ach misschien lijk ik daar zelf wel op.

Hoogste tijd voor een nieuwe poll! Hij staat links onder het klokje en gaat deze keer over de foto's van dames en heren in zwemkleding die hier regelmatig gepubliceerd worden.

(Edited............)

Walter & Chandra on Curacao!Gisteren waren we uiteraard weer op Kontiki en Mambo Beach. Echt druk was het niet. We hebben helaas geen nieuwe Chica gespot.

Wie er wel was dat was Walter met zijn vriendin Chandra. Walter heeft jaren op Curacao gewoond en gewerkt, maar bevindt zich al weer een of twee jaar in de Verenigde Staten alwaar hij voor de Amerikaanse vestiging van SQL Integrator werkt.

In de States heeft hij Chandra leren kennen en nu heeft hij haar mee naar Curacao genomen voor een vakantie. Walter is een ideaal object voor een weblogger.

Als men een writer's block kan vergelijken met scheurbuik dan is Walter een pot vitamine C tabletten van 1000 milligram. Jammer in deze is wel dat ik vooraf altijd toestemming aan Walter moet vragen om een stukje te plaatsen...

May I have your votes, please?

November 30, 2004

Leuke dokter (2)

Was vorige week Dokter Christien Chica de la Semana, deze week is het de beurt aan haar vriendin Fleur. Fleur is net als Christien vijfdejaars studente Medicijnen. Haar favoriete dier is de koalabeer. Aparte keuze!

Het verhaal (Spaans en Engels) en de foto's van Fleur staan op lachicamerengue.com onder Chica Semana.

Lucy vond het wel weer eens tijd worden voor een Salsa Man. Ik van de ene kant ook, de dames willen tenslotte ook wat leuks zien, maar van de andere kant heb ik het er niet zo op. Foto's van mannen in zwembroeken. Desalniettemin staat vandaag Anthony echter als Salsa Man! te pronken.

Desde Curazao: Salsa Man Anthony!Voordat het zover was gebeurde er nog iets grappigs. Nou ja, grappigs. Zondag was het bewolkt, winderig en zelfs regenachtig. Echt veel mensen waren er niet op Mambo Beach. Wij installeerden ons op onze bedjes en ik haalde blikjes Amstel bier. Nippend aan het blikje speurde ik het strand af naar potentiele Chica's, maar de spoeling was bijzonder dun.

Als men het niet verwacht dan gebeurt het vaak. Ineens ontwaarde ik op grote afstand een groep van zeker tien leuke jongedames, volgens mij was het een dans- of modellengroep. Ze zagen er in ieder geval zeer appetijtelijk uit. Langzaam bewogen ze zich in mijn richting. "Het zal toch niet!", hoopte ik in stilte.

En ja hoor, even later streken de dames op zo'n tien meter van mijn stoel op het strand neer. Mijn ogen kregen vitamine en ik ging er eens goed voor zitten. Maar hoe gaat het in dat soort gevallen, het geluk mag nooit te lang duren zo lijkt het wel.

Het begon te druppelen. Het begon te regenen. Ik bleef stoÔcijns liggen, maar de dames slaakten een paar gilletjes en namen de benen. Geluk en pech liggen vaak dicht bij elkaar.

Vanwege de regen en de kou, het zal net 28 graden geweest zijn, besloten we het tweede Happy Hour te laten voor wat het was.

May 25, 2004

Salsa Man Marc

De meeste lezers weten het inmiddels wel, op maandagavond moet ik lachicamerengue.com updaten. Het synoniem voor deze update-avond is Bachata-Tequila Night. Ik doe het dan ook met veel plezier.

We hadden Judianne als Chica de la Semana op voorraad liggen. Inmiddels is deze aantrekkelijke Human Resource Manager op de site (Chica Semana) te bewonderen. Ik heb haar trouwens zelf gespot. Nu zijn mijn ogen niet zo heel goed. Als ik vanuit de zee het strand afspeur naar mogelijke chica's denk ik al snel dat ze erg mooi zijn. Regelmatig word ik door Lucy tot de orde geroepen: "Man, die is al 60!"

In het geval van Judianne heb ik mij echter niet vergist. Ze stond met een vriendin in het water, topless. Dat laatste is best bijzonder voor een Antilliaanse, normaliter houden die ten allen tijde hun bovenstukje aan. Nadat ze ingestemd had met Lucy's verzoek om foto's van haar te maken, haalde haar vriendin snel het bovenstukje en overhandigde het onder water aan Judianne.

Nuevo SalsaMan: Marc!Over bikini-bovenstukjes gesproken. Chica de la Semana van vorige week, Massiel, had bij aanvang van de sessie haar bovenstukje aan. Er was ook best veel te bedekken. Tijdens het fotograferen vroeg de extroverte Massiel aan Lucy of zij haar bovenstukje uit moest doen. "Nee", zei Lucy, "hou hem maar aan, dat doen we niet op onze website". De Cubanen waren helemaal wild van Massiel, nou vooruit ik ook, en kregen bijna een hartverzakking toen Lucy dit vertelde.

"Ja, ja, leuke verhalen over dames, maar waarom zit ik hier tegen een man aan te kijken?", hoor ik sommige lezers denken. Na vele Chica's de la Semana en stukjes over Miss Universe zijn nu de dames aan de beurt om te genieten. Toen Lucy tijdens het Happy Hour even naar het toilet ging, werd zij nagekeken door een jongeman. Even later zag Lucy hem weer en vroeg hem als Salsa Man te poseren. Dat wilde Marc wel.

Marc is pas 19 en houdt er kernachtige levensfilosofieŽn op na. Op de vraag "Wat vind je leuk aan Curacao" antwoorden veel mensen: "Het strand, de natuur, de mensen". Marc is kort en bondig: "De vrouwen". Ook wordt er gevraagd naar een eventuele (geheime) fantasie. Marc: "Die heb ik niet, ik leef met de realiteit!"

Hoe ziet de perfecte vrouw eruit voor Marc? Veel mannen antwoorden hier in romantische woorden: "Ze moet lief zijn, lang haar hebben en een goed karakter." Marc ziet dat anders: "90-60-90". Kies voor Salsa Man! op lachicamerengue.com om meer foto's van deze jonge Adonis te aanschouwen.

March 9, 2004

Stofje

Als een man thuiskomt van zijn werk, dan wil hij rust. Op de bank zitten met een krant, TV kijken of achter de computer (zijn tweede vrouw) kruipen. Als een man thuiskomt van zijn werk, dan wil zij met hem praten. Gezellig even de dag doornemen en dergelijke.

Pareja de la Semana: Hecham y Fransisca!Bovenstaande feiten/beweringen botsen met elkaar, dat weten alle mannen en alle vrouwen. Eindelijk is ontdekt hoe dit komt!

Praten, soms oneerbiedig kletsen genoemd, is voor vrouwen heel ontspannend. Bij mannen daarentegen levert het stress op. Daarom willen mannen nooit kletsen na het werk. Dit wordt allemaal veroorzaakt door een stofje in de hersenen, dat voor mannen klaarblijkelijk anders werkt dan voor vrouwen.

In hetzelfde onderzoek is tevens ontdekt dat het hierboven genoemde stofje in de hersenen ervoor zorgt dat mannen -hoe toepasselijk- haast geen stof kunnen waarnemen. Hoe vies het huis ook is, een man kan het niet zien. Door dat stofje.

Men concludeert dat mannen er dus niets aan kunnen doen dat zij wat minder doen in het huishouden. Van de andere kant treft vrouwen geen blaam dat zij consequent door voetbalwedstrijden heenpraten. Dat komt ook door dat stofje.

Volgens mij hebben Hecham en Fransisca die deze week Pareja de la Semana zijn (nog) geen last van het vermaledijde stofje. Het onderzoek vermeldt helaas niet hoe dit stofje zich in de loop van een relatie langzaam maar gestaag ontwikkelt!

Voor meer foto's zonder stofje gaat u naar LaChicaMerengue!

February 3, 2004

Ik zeg geen sorry

Salsa Man: desde Cuba, Arnaldo!Zoals eerder beschreven mocht Lucy zondag niet van Kontiki naar Mambo Beach lopen. Ze had geen groen kaartje. Hetzelfde groepje Cubanen van vorige week was ook nu aanwezig op Kontiki Beach. Arnaldo (koosnaam Nani) stond met wat vrienden op de steiger.

"Ga jij eens aan die man vragen of hij Salsa Man wil zijn", vroeg Lucy aan Luchiao (6). De jongste medewerker van lachicamerengue.com aarzelde, maar deed het uiteindelijk toch.

Inmiddels was het al kwart voor vijf. Terwijl Lucy foto's aan het nemen was, verkasten Luchiano en ik de auto en de spullen naar Mambo Beach. In afwachting van het Happy Hour.

Over spullen gesproken, het heeft hier helemaal niets mee te maken, maar gisteren las ik bij Femster het volgende:

"Als het niet mijn schuld is, zeg ik tegenwoordig geen sorry meer. Net als dat ik geen sorry meer zeg tegen spullen en dieren."

Ik vond hem wel grappig. Nu had ik geen enkele reden om sorry tegen onze spullen te zeggen, nou ja misschien tegen Lucy's schoenen, want die waren we vergeten mee te verkassen. Gelukkig wees de Salsa Man Lucy hierop, anders had ik deze week nieuwe schoenen voor haar moeten kopen.

Dinsdag, fotodag. Ga snel naar lachicamerengue.com om Salsa Man Arnaldo en/of Chica de la Semana Nauthania te bekijken!

January 1, 2004

2004

Het heeft even geduurd, maar nu is het dan echt 2004. Wat zeg ik, het is half twaalf geweest, we zijn dus alweer hard op weg naar 2005! CasaSpider wenst eenieder het allerbeste toe in dit jaar.

Carlos, Salsa Man!Onze Oudjaarsdag begon met de Pagara bij SQL Integrator, waar zoals ieder jaar Ino zijn (28e?) verjaardag vierde. 's Middags wilden we eigenlijk nog naar de UTS-pagara, maar de combinatie zon en bier begon zijn werk te doen. We vielen even in slaap. Bovendien was er op het werk nog een probleem (natuurlijk net op Oudjaarsdag) waarvoor ik langs moest komen. Toen besloten we om maar thuis te blijven.

Lucy maakte haar heerlijke schotel van spare-ribs en kippenpootjes. Die at ik op tijdens Kopspijkers. Daarna speelden we monopoly, uiteraard gewonnen door Luchiano, en wat computerspelletjes met bachata-muziek op de achtergrond. Om twaalf werden de buren gefeliciteerd en keken we naar hun vuurwerkshow. Die was best heftig. De knallen waren zo hard dat de Toyota dacht dat ik zijn deuren opende. Ik heb hem zeker tien keer weer op slot moeten zetten. Vreemd, want bij andere auto's ging het alarm af.

Het nieuwe jaar werd ingeluid met tequila en muziek. Niet spectaculair, maar het is ons toch maar weer mooi gelukt.

Carlos is iemand die in het oude jaar 2003 vrolijk keek en die dat hoogstwaarschijnlijk ook in het nieuwe jaar 2004 zal doen. Ik weet dat niet zeker, want ik heb hem nog niet gezien dit jaar. Toen Lucy deze Salsa Man! bereid vond voor haar La Chica Merengue website te poseren, vroeg hij daar aanvankelijk geld voor. En als dat niet kon, wilde hij een afspraakje met Lucy. Toen dat ook niet tot de mogelijkheden behoorde, ging hij maar gewoon poseren.

Dames, is het wat, zo op de eerste dag van het jaar?

December 16, 2003

Voor de dames...

Op 17 november deed Salsa Man! zijn intrede op de LaChicaMerengue website. William uit de Dominicaanse Republiek maakte de vrouwelijke lezers wild enthousiast.

Lucy moet er nog een beetje aan wennen, mannen aanspreken op het strand om er foto's van te maken. Dat is heel goed. Afgelopen zondag viel het ook niet mee. Behulpzaam als ik ben wees ik er nog een paar aan. "Ja, dat zijn Hollanders", zei Lucy. Om Nederlands dan wel Engels te spreken drinkt ze graag eerst een paar Polartjes.

The second Salsa Man: Eilko!Vlakbij onze bedjes zaten twee sportief uitziende Nederlanders backgammon te spelen. Lucy had haar oog laten vallen op het blonde exemplaar. "Ga jij met hem praten", beval ze mij. "Ammehoela", antwoordde ik, "wat zal die vent wel niet van mij denken!".

Het Happy Hour begon en wij dronken onze eerste Amstel. De ene Hollander ging even weg, de blonde bleef zitten. Nu stapte Lucy er resoluut op af en sprak hem aan. Even later kwamen ze allebei naar mij toe lopen en mocht ik uitleg geven.

Eilko, zo heet de blonde Hollander, had er wel zin in. Hij heeft vijf jaar geleden een hele tijd op Curacao gewoond en was chef-kok bij onder anderen de Cactus Club, Fort Nassau, Green Mill en andere etablissementen. Nu heeft hij zijn eigen zaak (pizza-bezorging) in Nederland.

Dames, waarschijnlijk heeft u bij de aanblik van Eilko toch geen letter kunnen lezen van bovenstaande, klik daarom snel door naar La Chica Merengue en kies voor Salsa Man!

Bij het afscheid nemen zei Lucy nog tegen Eilko dat ze volgende week zijn vriend ook wel wilde fotograferen. "Oh, Karel", antwoordde Eilko, "hmm, dat zal niet meevallen want die heeft een verschrikkelijk jaloerse vrouw!".

Nu vraag ik mij af, wat is precies een jaloerse vrouw?

November 18, 2003

Salsa Man!

Zondag lagen we lekker te badderen in zee bij Mambo Beach. Lucy, Luchiano, Cubaanse collega Reynaldo en ikzelf. We kletsten wat over en weer en ondertussen speurden we naar potentiele Chica's.

De laatste weken heeft een nieuw idee post gevat bij Lucy. Ze wil de dames ook iets bieden in de vorm van appetijtelijke mannen. Chico Merengue klinkt wat verwijfd, daarom stonden we koortsachtig na te denken in het toch al warme water.

The first Salsa Man: William!Uiteindelijk kwam Reynaldo met de beste naam op de proppen: Salsa Man!. De naam was er, nu de man nog. Laat in de middag zag Lucy een leuk meisje en ze vroeg haar als Chica de la Semana. "Alleen als mijn vriend het goed vindt", zei de Venezolaanse schone.

Haar vriend heet William en is afkomstig van de Dominicaanse Republiek. Hij vond het goed, wilde ook participeren in de Pareja de la Semana en stelde zichzelf uiteindelijk als model ter beschikking. Lucy greep de gelegenheid met beide handen aan.

Eindelijk kunnen ook de vrouwelijke lezers van dit log genieten, speciaal voor u is hier....... Salsa Man! Reynaldo vindt het overigens maar niks. "Porque?", riep hij vertwijfeld uit.

Lucy is nog wat huiverig om mannen als model aan te spreken. Ze is bang dat de betreffende man onmiddellijk denkt dat zij verliefd op hem is. Ja, zo zijn mannen wel, dat is waar. De eerste Salsa Man is te vinden op www.lachicamerengue.com!

Salsa Man, tsja..............