« Auto van de Zaak | Main | Rum Runners, een filosofische terugblik »

Power Shopping

Waaraan herkent men een Echte Man? Aan zijn voorliefde voor snelle auto's? Dat hij bij de Praxis zo verlekkerd naar "tools" kan kijken? Of dat hij liggend op de bank "Master of the Remote Control" speelt?

01.08.2011: CasaSpider koopt een jas en een vest bij C&A in Den Bosch binnen 40 minuten: Power Shopping! Klik voor groter.Het zijn allemaal pluspunten, maar de echte Echte Man kan gewoon enorm efficiŽnt winkelen. Nu klinkt enorm efficiŽnt winkelen an sich een tikkeltje gay, daarom spreken wij liever van Power Shopping, niet te verwarren met Power Shoplifting.

Ik zit dringend verlegen om een nieuwe jas. Stipt om 12:00 uur vertrek ik lopend (sic!) naar het centrum van Den Bosch. De navigatie staat aan, maar gelukkig maak ik niet de fout haar blindelings te volgen. Het programma denkt logischerwijs dat ik met de auto ben en wil me een eind om laten rijden.

Zelfverzekerd loop ik de C&A in, vanuit een ooghoek het bord met de verschillende afdelingen inspecterend. Aha, de mannenafdeling is op de eerste verdieping. Met een paar ferme stappen arriveer ik bij de eerste jassen. Al snel heb ik er drie gepast. Drie is genoeg, de keuze is al gemaakt.

Mijn oog valt op een zwart vest. Laatst was het 's morgens vroeg feitelijk net te koud om zonder jas naar het station te fietsen en net te warm om hem aan te trekken. Als ik bij het koffie-apparaat van Brabant Water sta, komt collega Edy de Schepper aanlopen. Hij heeft een blauw vest aan. "Hť, een vest", roep ik tegen hem. "Ja, dat is handig als het net te koud is om zonder jas op pad te gaan en net te warm met", verklaart Edy zijn keuze voor het vest. "Ik wil ook een vest!", zeg ik.

Nu is het zo ver. Het zwarte vest zit me als gegoten. Ik reken de jas en het vest af en verlaat het pand. Buiten activeer ik de SportsTracker en been terug naar Brabant Water. In totaal heeft de excercitie nog geen veertig minuten geduurd: De 1.19 kilometer terug in 12:52 minuut. Extrapolerend naar een marathon doe ik daar derhalve ongeveer 7.5 uur over.

Het is mooi weer, hoogstwaarschijnlijk heb ik straks op reis naar Rijen noch een jas, noch een vest nodig. Maar de keus is er.

Comments

Standbeeldenstorm op CuraÁao.
Peter Stuyvesant naar de haaien.

http://www.youtube.com/konsenshisivil

Een man. Met een vest. Je wil dat ik dat geloof, iemand met een vest = een man? Woehaha.

@Bout: Ik heb ervan gehoord, ook van de naamswijziging van het PSC. Denk dat ik hier binnenkort een post aan wijd. Maar beloof niets.
@Irene: Het betreft niet zomaar een vest! Het is een zwart, sterk vest. Ja zelfs vervaarlijk. Wellicht is in plaats van vest de naam maliŽnkolder eerder van toepassing.

Boeiende gesprekken bij de koffie automaat. Krijgen we nog een foto van jou met vest en jas? Ben erg benieuwd!

Een Echte Man die het te koud vindt om zonder jas te fietsen maar te warm om met jas te gaan fietsen?

Doet me denken aan een rijtje dat lang geleden bij de Detam werd gebruikt. Het begon met watje en eindigde met Henk de Geest.

@Margriet: Bij de koffie-automaat gebeurt het, dat is maar weer eens bewezen. Tzt komt er een foto, eerst de spanning een beetje opbouwen.
@Piet: Maandagochtend fietste ik in mijn overhemd met korte mouwen en ja, dat was een tikkeltje koud. Vanmorgen in het nieuwe, zwarte vest was het gewoon heerlijk. Henk de Geest kon naakt over de zuidpool lopen, daar valt niets mee te vergelijken.

Tsssssss.
Een echte man shopt niet bij C&A.