« Beach Management Authority | Main | Hola Peru, Chile, Ecuador y Bolivia »

Anthony, Maarten, Luchiano en Diana

Vier namen drie verhalen, immers Luchiano (8) en Diana horen bij elkaar. Het zijn korte verhalen. Anthony Godett moet nog steeds een deel van zijn straf uitzitten, het gaat om acht maanden cel. Om politieke (?) redenen is dat tot op heden niet gebeurd. Een gevangenisstraf van Anthony Godett rondom de verkiezingen heeft voor politieke tegenstanders slechts negatief uitgepakt.

Men kan van Godett zeggen wat mij wil, het is wel een man die graag de regie in eigen handen neemt. Daarom heeft hij besloten zich op maandag 17 juli vrijwillig bij de poorten van de Bon Futuro gevangenis te melden. De datum is niet willekeurig gekozen. Op dinsdag 18 juli is de man met wie hij zich vaak vergelijkt jarig: Nelson Mandela.

Anthony Godett portretteert zich als de feitelijk onschuldige Antilliaan die door het Hollandse rechtssysteem geslachtofferd is. Ook Nelson Mandela heeft moeten lijden en vechten voor hij door de wereld erkend werd als groot man. De vele rechtzaken hebben hem diep in de schulden gebracht. Slechts het winnen van een loterij kan Godett er weer bovenop helpen. Hoe men het ook went of keert, Gonnie van Oudenallen mag in haar handen knijpen dat zij geen Antilliaanse is.

Luchiano (8) geeft zijn zus Diana een zoen. Klik voor groter/sluiten.Gedurende het hele weekend was een televisieprogramma te zien met Godetts advocaat Marius Römer in de hoofdrol. Inhoudelijk heb ik het niet zo gevolgd. Wat ons het meeste opviel was het gebruik van drie foto's uit het CasaLog. Een van de nummerplaat van mijn auto en twee van nota bene Luchiano. Heel bijzonder, vooral omdat de uitzending diverse keren werd herhaald.

Maarten. Na anderhalf jaar Curacao en Radio Dolfijn heeft DJ Maarten Schakel afscheid van het radiostation genomen en vliegt vandaag of morgen terug naar Nederland. Heel wat ochtenden ben ik wakker geworden met Maarten Schakel, hetgeen een oude grap is. Mijn wekker gaat om 06:05 en dan begint net het programma Schakel Op!

Dat was plezierig wakker worden. Luchiano heeft nog eens meegedaan aan het Go to School Request en was toen live op de radio te horen. Het beste van Maarten Schakel was echter zijn serie interviews vlak voor de Landsverkiezingen 2006. Iedere ochtend hadden hij en zijn compagnon Tony Castro een lijsttrekker in de studio die op voortreffelijke en gestructureerde wijze werd doorgezaagd. Ik heb van alle interviews een geschreven samenvatting gemaakt. Wat een monnikenwerk was dat. Ze zijn te vinden in het dossier Verkiezingen 27.01.2006.

Zaterdagmiddag hoorde ik een gedeelte van Schakels laatste middaguitzending vanaf Mambo Beach. Het leek wel of hij enigszins aangeschoten was, maar het kunnen evengoed opspelende emoties zijn geweest. Maartens opvolger Erwin van der Bliek was maandagochtend voor het eerst te beluisteren. Hij doet het aardig, maar is nog niet helemaal gewend aan de software die Radio Dolfijn gebruikt. Egon Sybrandy moest even te hulp schieten. CasaSpider wenst Maarten Schakel bij deze veel succes en plezier in Holanda.

Last but not least slaan we twee vliegen in één klap. Zondag lag ik lag Luchiano en Diana op bed te kletsen en te spelen. Met een baby levert dit vele Kodak-momenten op. "Ga de camera eens halen", riep ik daarom tegen Luchiano. Hier een foto van een 72 dagen oude Diana en hier een vergroting van de foto van hierboven, samen met haar lievelingsbroer.

Ook al wil hij de foto eigenlijk niet op het internet: "Too humiliating!"

Comments

Alle begin is moeilijk, dat zal ook wel voor Erwin v.d. Bliek gegolden hebben. Hij zal het heus wel leren. Ik weet het even niet meer, is Radio Dolfijn een soort piratenzender? Of is het een officiéle radiozender, net zoals hier Radio 1 enz?

maarre hoe zat dat nou dan met die foto's van luchiano op tv? Kun je die zomaar gebruiken dan?.... beetje gek vind ik dat..... die laatste twee foto's zijn geweldig....niks niet humiliating.... hartstikke lief!!! (hehe, ik vrees dat dat juist het humiliatinggevoel van luchiano onderstreept ;-)

Als Maarten Schakel hier iets gaat presenteren, zal ik eens naar hem luisteren. Kijk of ie echt zo grappig is...

@Cyberjunk: Erwin van der Bliek die komt er wel. Radio Dolfijn is een heel normaal radiostation op Curacao, geen piraat...
@Paola: Officieel denk ik dat dat niet kan, die foto's zomaar gebruiken. Er staat notabene (C)asaSpider Pictures onder! Maar eerlijk gezegd vond ik het wel grappig. Zal het straks met Luchiano over het al dan niet humiliating hebben...
@GJ: Zoooo grappig is Maarten Schakel nou ook weer niet, het ligt ook aan (het ontbreken van) de concurrentie!

toch weer eens reageren. Hoezo politieke redenen om hem nog niet op te sluiten? In ons rechtssysteem komt dat met zeer vele personen vol, of te wel er is nog wel een extra hotel te vullen met personen die nog e.a. uit moeten zitten.
Ook de keuze van 17 juli wordt m.i. nu wat van 1 kant bezien, we horen immers alleen het verhaal van AG in de publiciteit.... de andere kant kan ook verrassend zijn. En de martelaarsrol.. ja die speelde hij goed en alle media pakte het op. ergernis !! TeleCuracao nergens geld voor en dan wel live aanwezig. Dolfijn nooit actueel lokaal nieuws, nu wel aanwezig... maar oke genoeg gezeur..

De nieuwe schakel: van der Bliek is wel oke.. aardige radio geschiedenis, dus dat komt wel oke denk ik met die dolfijn knopjes

Je tweede zinnetje is leuk.
Korte verhalen, en dan een enorme lap tekst!
Wel vermakelijk, dat wel.

Radio = emotie.

prachtige foto van die twee ..

@Benno: Uiteraard kan niet iedereen tegelijk worden opgesloten. Toch ben ik er redelijk zeker van dat de periode omstreeks 20 januari (een week voor de Statenverkiezingen) geen optie was.
Als Van der Bliek moeite blijft hebben met de knopjes komt SQL Integrator de software wel herschrijven... :-)
@Renesmurf: De verhalen zijn op zich toch wel kort? Het zijn er alleen wel drie!
@Henk: Thanx!

Zeg tegen Luch dat meiden vinden jongens die baby's kussen ontzettend cool.

Mooie foto! Erg lief die 2.

nog steeds niet helemaal met je eens... maak eens kennis met vd bliek en je snapt het knopjes verhaal

@Don Amaro: Ik kan zoveel tegen hem zeggen, hij trekt toch zijn eigen plan.
(Of hij denkt dat ik hem in de maling neem!)
@Donna: Het zijn schatjes als ze slapen...
@Benno: Misschien is het handiger als jij mij wat over de relatie Van der Bliek en knopjes vertelt. Denk dat dat sneller gaat... :-)

Hoe kun je nu niet weten waar het verhaal over gaat als je ziet dat er 3 foto's van je eigen log worden gebruikt? Notabene foto's van je zoon!
Als het zo vaak herhaald wordt dan wil je toch weten wat die foto's met de inhoud van dat programma van doen hebben??
Het was toch geen 'opsporing verzocht'...:-)