« Vliegende mieren | Main | Paulus de Boskabouter »

Veroordeeld maar niet gevangen

Dinsdag heeft de Hoge Raad het vonnis van Anthony Godett (Frente Obrero) bevestigd. Hierdoor moet hij in principe zijn straf van 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk daadwerkelijk uit gaan zitten. Een straf die in eerste aanleg slechts 12 maanden waarvan 3 voorwaardelijk was. Hoger Beroep loont niet altijd.

In principe... want het is nog lang niet zeker dat Anthony Godett ook echt zijn intrek in de Bon Futuro gevangenis gaat nemen. Ten eerste heeft zijn advocaat Gerard Spong al aangekondigd een klacht in te dienen bij het Europees Hof in Straatsburg.

Anthony Godett verliest ook in Cassatie, maar zit voorlopig nog niet vastTen tweede is er een wachtlijst voor de gevangenis. Men komt er niet zomaar in.

Als Justitie Anthony Godett voorrang verleent betekent dit dat men zich aan hetzelfde vergrijp schuldig maakt waarvoor Godett veroordeeld is. Namelijk het bevoordelen van een individu. Tevens zou het volgens Spong een indicatie zijn dat Nederland speciaal de pik heeft op leden van Frente Obrero.

Maurice Adriaens (Frente Obrero) deed er nog een schepje bovenop. Natuurlijk respecteert hij het vonnis, maar hun groep weet dat Anthony onschuldig is en gewoon gezocht wordt door Nederland. Intern leeft dus absoluut niet het besef dat men met een crimineel te maken heeft. Ben benieuwd wat M.J. van den Broek hierover te melden heeft.

Ergens kan ik mij wel iets bij de visie van Frente voorstellen. Godett is veroordeeld voor meewerken aan het oplichten van Post NV voor 106.000 Antilliaanse guldens en het aannemen van 50.000 gulden aan steekpenningen van Chris en Johnny Winkel. Die 106.000 gulden zijn gebruikt voor de aankoop van grond voor zijn partij, Frente Obrero (FOL).

Deze week werd bekend dat in Amsterdam CDA, VVD, SP, Leefbaar Amsterdam en Mokum Mobiel samen ruim 200.000 Euro terug moeten betalen aan de gemeente wegens onrechtmatige fractiebestedingen. Fractievoorzitter G. van Oudenallen van Mokum Mobiel had als raadslid subsidie betaald aan een pr-bedrijf waarvan zij zelf eigenaar bleek te zijn. Er wordt geen aangifte gedaan.

Als het nog even duurt voordat Godett zijn straf uit moet zetten, voert Gerard Spong ongetwijfeld aan dat het relatief lichte vergrijp inmiddels te lang geleden heeft plaatsgevonden om een daadwerkelijke vastzetting te rechtvaardigen.

Ach, leven in vrijheid is beter voor de ogen.

Kijk eens op zijn Chinees, met ogen als spleetjes

Wie dit niet goed kan lezen doet er goed aan eens op zijn Chinees te kijken. Trek de ogen tot spleetjes en probeer het nogmaals.

Comments

En wat te denken van de SP die de subsidie doorsluisde naar de landelijke partijkas? Wel mooi dat je alleen via een wachtlijst naar de gevangenis kan. Curacao lijkt meer op Nederland dan het wil.

Ah ah, dus daar ligt het aan. Een openbaring en gelijk weer antwoord op een prangende kwestie. Bedankt Dr. Casa. Met jou goeie adviezen en diagnoses kan ik tenminste iets. ;-))

Gelukkig mankeert er niets aan mijn ogen!

Een wachtlijst om de gevangenis in te komen? Als een grote crimineel, b.v. een moordenaar of wat dan ook voor "grote jongen" iets gevaarlijks en onmenselijks heeft uitgevreten, moet die dan ook wachten totdat die bovenaan de wachtlijst staat? Of krijgen die een "urgentieplaats?" Als de gevangenissen daar in Curaçao zo tjokvol zitten dat er wachtlijsten zijn, dan zou ik die Godett inderdaad maar vrij laten rondlopen, die kerel nag dan fout geweest zijn, maar daar valt nog wel een andere straf voor te bedenken. Ik denk dat die Gerard Sprong wel gelijk zou hebben als die zou roepen dat het lichte vergrijp te lang geleden is om gevangenisstraf te rechtvaardigen.

Die van Oudenallen van Mokum Mobiel had als raadslidsubsidie betaald aan een pr bedrijf waar hij zelf eigenaar van was. Bedoel je daarmee dat die man dat geld van zijn partij had gebruikt voor dat bedrijf zonder overleg met zijn partijgenoten, dus gewoon had gejat? In dat geval begrijp ik dat er terugbetaald moet worden. Want het lijkt mij niet verboden om als partij subsidie te verstrekken aan een bedrijf waar de fractievoorzitter eigenaar van is, mits het in overleg gebeurt en de meerderheid van de partij het ermee eens is. Het is wel een beetje ranzig, maar geen misdaad volgens mij. Als het dat wel was, zou er naar mijn mening wel aangifte worden gedaan.

Oké, je vraagt er om. Ik ben (aangenaam) verrast dat een zo populaire figuur als Godett niettemin opgepakt en veroordeeld wordt. Dat pleit zeer voor het rechtssysteem op de Antillen. De feiten, ach, het komt in alle landen voor en nog wel wat erger ook dan wat mijnheer Godett gedaan heeft. De verleiding is zo groot en als je uit de armoe komt dan grijp je wellicht je enige kans in het leven.
Ik heb een aantal jaren in Suriname gewoond en het was daar ook vaste prik, als iemand een bepaalde positie had bereikt dan begon het graaien. In Suriname heet de gevangenis Santa Boma, en als er weer eens een minister opgesloten werd dan werd hij "opgenomen" in Santa Boma. Aan het einde van zijn straf werd hij dan weer door een grote groep partijgenoten feestelijk opgehaald. De huidige president, Venetiaan, is een integer man, maar helaas niet zo daadkrachtig. De vorige was een schurk maar heeft het land wel een mooie brug bezorgd (en die naar zichzelf genoemd opdat men hem nooit vergeet).
Op de Antillen schijnt de helft van de staatsschuld het gevolg te zijn van een mislukt vliegavontuur met de NLM en DCA en nu is er nog niets, in Suriname heeft men tenminste nog een degelijke (Nederlandse bouw) en zeer nuttige brug.
Naar mijn mening is er maar één remedie, een mondig volk dat zich niet laat naaien.
Tenslotte, sommige criminelen zitten in de gevangenis en sommige criminelen lopen vrij rond en noemen zich meester in de rechten.

vdb.

Een wachtlijst voor de gevangenis..........lol. Overigens, de berichten die je over die gevangenis hoort stemmen niet echt tot vreugde, Godett mag blij zijn als ie er niet terecht komt.

Tsja, van mij mag hij gaan zitten. Dat er hier in Nederland ook van alles mis is, maakt zijn misstappen natuurlijk niet goed. Maar een goeie advocaat heeft hij wel. Betaalt hij die nu ook met die gestolen gelden?(zoals dat in A'dam ook gebeurde)

@Piet: De SP staat in het rijtje genoemd. Al vind ik het in hun geval nog meevallen, zij regelen nu eenmaal alles centraal, naar oud-Russisch model... :-) Sinds er in Blok-8 van de gevangenis een pool-tafel staat en (sommige) kamers zijn uitgerust met breedbeeld-tv en surround installaties neemt de animo om bewoner van dit complex te worden kennelijk toe.
@Henk(ES): Wacht maar tot de rekeningen komen, dan ben je drie weken sprakeloos... :-)
@Willisha: Weet je, eigenlijk verbaast mij dat niets. Don kon het zeker ook zo lezen... ;-)
@Cyberjunk: Gevaarlijke criminelen krijgen gelukkig voorrang! Twee correcties: advocaat Gerard Spong heet niet Sprong maar Spong. En "die van Oudenallen" is een vrouw en geen man. Ja, ja, tegenwoordig zitten ook vrouwen in het witteboordencriminaliteitssegment... :-)
@MJvdBroek: De malversaties van A. Godett kwamen ten gunste van de partij, niet (direct) van hemzelf. Van de heer Wijdenbosch (ex-president Suriname) weet ik dat niet. Weliswaar staan er nu de twee bruggen, maar is zwaar voor betaald. Nadat Wijdenbosch vertrokken was bleek datzelfde te gelden voor de nationale goudvoorraad. En een brug naar jezelf noemen... zelfs een onbescheiden vent als ik heeft daar nog moeite mee. Tenslotte: wat is een mondig volk? Ik kijk met afgrijzen naar de zelfverrijking die plaatsvindt in de top van voormalige overheidsinstellingen (energiebedrijven, ziekenfonds, bedrijfsverenigingen) in Nederland. In het economisch sterkste land van de wereld, de USA, gaat het niet anders. Kortom, genaaid wordt er overal. Overigens, bedankt voor je snelle en (wederom) informatieve reactie!
@Roos: Wachtlijst is volgens mij een woord dat vroeger niet bestond maar nu overal opduikt. En over het leven in Bon Futuro, ik denk dat Anthony Godett het er beter heeft dan pak hem beet ik... :-)
@Xaviera: Je hebt gelijk dat als A iets verkeerds doet dat nog niet betekent dat het bij B automatisch goed is. Met name vanuit Nederland proef ik echter dat men, zonder veel achtergrondkennis, Frente Obrero een soort van criminele organisatie vindt met Anthony Godett als leider. De verontwaardiging over Godett is zelfs stukken groter dan die over iemand als Berlusconi. Nou, voor 106.000 en 50.000 Antilliaanse guldens komt deze Italiaan zijn bed nog geeneens uit. Hoe een advocaat is Spong door Frente betaald kan worden, met al die beroepsprocedures... tja... :-)

En ik maar denken dat de Hoge Raad eerlijk was! Nu blijken ze zich gewoon voor een politiek karretje te laten spannen.....:-)
In Nederland is het vrijwel onmogelijk om de bajes in te gaan, eruitlopen gaat echter verbazend eenvoudig. Hoe is dat bij Bon Futuro?
In hoger beroep een hoger straf geven is wel een mooie manier om dat eindeloze geprocedeer een beetje te ontmoedigen! Wie zeurt krijgt wat extra, dat zal ze leren..:-)

Tja....ik ga de politiek in!!!
Graaien tot je niet meer kan en als je gepakt wordt , ja, tja...wat dan.....Whhahahahah
Generaal Cerito...(klinkt niet als door het volk gekozen maar "een goed begin is het halve werk")

*zoekt in zijn klerenkast naar een uniform*

Ik vind generaal Cerito juist een perfecte naam, die klinkt als een klok. Beste Cerito, misschien kan jij juist door eerlijkheid een lichtend voorbeeld zijn voor de graaiende politieke criminelen.

@ Casa: Bedankt voor het compliment, soms denk ik dat ik wellicht te ijverig ben met het opdringen van mijn meningen.

T.a.v. Godett: Het is waar, na de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden degenen die de gekozen president gesteund hebben beloond. Ook een vorm van corruptie. Of het privatiseren van overheidsbedrijven daar ook onder valt is de vraag, daar zat een filosofie achter en is met toestemming van het parlement gebeurd. Of het verstandig was is weer een andere vraag. In de plaats waar ik woon is alles nog stevig in handen van de gemeente en dat bevalt goed (Al heeft men nu wel een greep in de kas gedaan om de gemeentebegroting sluitend te krijgen).
Ten aanzien van Godett, hij heeft in ruil voor geld/gunsten voorrechten verleend en dat heet corruptie. Of het voor de partij is of voor hemzelf maakt niet zoveel uit, uiteindelijk profiteert hij daar ook weer van.
Ik krijg overigens de indruk dat Anthony Godett en ietwat naïeve man is die wellicht niet helemaal heeft beseft wat hij deed. Het zou best kunnen dat hij dacht dat hij het beste deed voor zijn partij.
De meeste mensen die op hem stemmen hebben waarschijnlijk niet veel te verliezen en dus niet het gevoel dat er geld van hun gestolen wordt. Of het nu de ene projecontwikkelaar is of de andere, dat maakt in principe niet veel uit, en als de ene wat voor de partij afschuift, dan kies je die, dat is logisch. Het is wel zo dat je je met dat soort praktijken op een hellend vlak begeeft en chantabel wordt, dat is het grote bezwaar. Daarom vind ik het goed dat het aangepakt wordt.

Nog even over die vliegende mieren, waren dat misschien termieten? Kleine beestjes met hele grote vleugels. Van Suriname herinner ik mij wel termieten die uitzwermden maar geen mieren. In Nederland zijn de mieren zo slim om een mooie droge zonnige dag af te wachten voordat ze massaal uitzwermen. Termieten kunnen niet zo goed tegen zonnige droge dagen, vandaar wellicht dat ze het tijdens broeierige dagen doen.

vdb.

Het is allemaal ingewikkelder dan ooit de bedoeling was.
Rechtsspraak , vonnis, straf uitzitten.
Maar kennelijk moet alles met veel gedoe.

Ondanks de goede bedoelingen van "waarden en normen" duikt het steeds wel ergens op: politici die de grenzen van het betamelijke opzoeken.
Dichtbij huis in Eindhoven zijn deze week twee Leefbaar Ehv. wethouders opgestapt, omdat een er van een spelletje meespeelde met een bouwonderneming.
Overigens: Eindhoven maakt er wel een potje van, want er zijn in deze regeerperiode nu al 4 mannelijke wethouders verdwenen; er zijn ook drie vrouwen, maar deze angels weten zich staande te houden. CasasPa

@Angel: De Hoge Raad kijkt alleen of de procedures goed zijn gevolgd, dat was kennelijk in orde. Een paar jaar geleden was het moeilijker om Bon Futuro in te komen dan eruit. De laatste tijd lijkt het aantal ontsnappingen iets minder te worden...
@Cerito: Vergeet niet dat ik altijd aan jouw kant stond! Hopelijk is je uniform niet aangevreten door motten of vliegnede mieren...
@Cyberjunk: Haha... ik zie het al voor me, Generaal Cerito met aan zijn zijde Kolonel Cyberjunk... :-)
@MJvdBroek: Ga maar lekker door met het opdringen van je mening. Je schrijft meer dan menig weblogger, niks voor jou om er een te beginnen? Ik heb de situatie FOL/Godett wel eens vergeleken met het Verzet in Nederland in de jaren '40/'45. In die tijd was veel geoorloofd jegens de bezetter. Frente Obrero ziet Nederland min of meer als een bezetter die het Curacaose volk er al jarenlang onder houdt of probeert te houden. In dat licht bezien worden de dingen die hij heeft gedaan heel gemakkelijk geaccepteerd door zijn aanhang. In het algemeen geldt overigens dat mensen de experts bij uitstek zijn om hun eigen gedrag te kunnen rechtvaardigen. Over de vliegende mieren: volgens mij waren het echt vliegende mieren (al vlogen ze niet) en geen termieten.
@Renesmurf: Zo zijn de procedures, inclusief hoger beroep, cassatie en het Europees Hof. Dan moet iemand er natuurlijk ook wel gebruik van maken... :-)
@CasasPa: Ik hoorde het vanmorgen toevallig op de radio. Dat ondernemingen met vrouwen in de leiding het gemiddeld beter doen. Volgens mij komt dat omdat vrouwen lang niet zulke grote graaiers zijn als mannen. Denk aan dienstreizen, drank, prostitutie-bezoek etc. etc. In de politiek ben ik vreemd genoeg niet zo wild van vrouwen, zie de voormalige ministers van Verkeer & Waterstaat en niet te vergeten ons aller Rita...

Op Antillen komen ze tenminste voor de rechter ... terwijl in andere (ei)landen zie je dat niet snel gebeuren. Zegt dan dat iets over de Antillen?

Over de test ... ja ik zag het meteen ... in mijn ogen overheerst zwart boven het witte ;-)

Nog even over de mieren ... niet allemaal zijn bijters ... de rode mieren bijten, de 'gekke' mieren niet ....

Ik heb die Chinese afbeelding opgeslagen en ik hoop er nog eens achter te komen wat daar precies geschreven staat. Uit de eerste regel meen ik de woorden No S..X te lezen, die puntjes staan voor de letter E, maar of ik dat helemaal goed zie weet ik niet zeker, want ik ben de Chinese taal niet machtig. Hoe kom je er trouwens bij om zo'n afbeelding neer te zetten? Weet jij wat daar staat? Ken jij de Chinese taal? Ik dacht het toch niet, als jij de Chinese taal zou kennen, dan bevorder ik je acuut tot Supercasa.

@Amaro: Inderdaad, dat zegt wel iets over de Antillen. Dus zwart overheerst in jouw ogen, ik hoop wel dat je Willisha goed kunt zien dan... :-) Wat zijn precies 'gekke mieren'?
@Cyberjunk: Laat het je nichtje maar eens zien, volgens mij leest zij het zo op. Het is dan ook geen Chinees maar je moet er met spleetogen naar kijken. Of op een meter afstand gaan staan, dan wordt het ook een stuk duidelijker. Je bent op de goede weg... ;-)

Rechter Jacob ‘Bob’ Wit verlaat het Gemeenschappelijk Hof van de Nederlandse Antillen en Aruba. Hij is benoemd tot een van de zes rechters bij het Caribbean Court of Justice (CCJ) in Trinidad & Tobago. Een nieuwe, regionale Hoge Raad.

Casa, kun je ons meer vertellen? Wie is Bob Wit eigenlijk?