« Sehos Soap | Main | Van massage tot terrorisme »

Schakel Op!

Maarten Schakel met Schakel Op! van Dolfijn FMIedere morgen word ik om circa vijf over zes wakker met Maarten Schakel. Godzijdank ligt hij niet in mijn bed maar presenteert de ochtendshow Schakel Op! van Dolfijn FM.

Muziek wordt afgewisseld met anekdotes en soms een spelletje. Eigenlijk lijkt dit type disc-jockey best veel op een weblogger. Immers, voor iedere dag moet iets voorbereid worden, iets waar een verhaal in zit.

Maarten Schakel is pas 22 jaar oud en moet daarom nog veel ontdekken, vooral 's nachts. Dat combineert niet echt met een ochtendshow waar men om vijf uur voor op moet staan. Niet zelden presenteert Schakel derhalve met een vermoeide stem.

Op deze vrijdagochtend was dat anders. Maarten was zowaar uitgeslapen. Hij vertelde het ongeveer zo:

"Gisteren ging ik na de ochtendshow even ontbijten in Punda en om elf uur lag ik al in bed. Om vier uur werd ik wakker, o nee ik werd om half vijf wakker gebeld.

Toen had ik er dus al vijfeneenhalf uur slaap op zitten. Om half negen lag ik er alweer in en om vijf uur vanmorgen stond ik op. Nogmaals achteneenhalf uur geslapen. In totaal heb ik de afgelopen 24 uur dus 16 uur geslapen."

Achteraf toch niet zo uitgeslapen dus, maar we luisteren er daarom niet met minder plezier naar. Maarten Schakel heeft overigens, speciaal voor de fans, ook een weblog.

En er is meer Maarten Schakel op het CasaLog.

Comments

Bedankt voor de tip..ik zal Schakelmans op mijn favo. lijst zetten.
Kijken of ie net zo goed kan schrijven als "ouwehoeren"....

Ook te beluisteren op St. Maarten en.... live op internet.

Aangezien ik naar bed ga als hij begint, zal ik niet zijn beste fan worden vrees ik ;)

Hy Spiderman!

Heb je die agenda nog nodig? Ik kom binnen drie weekjes weer naar Curacao. Ik kan er eentje meenemen..Nu blijf ik voor een maand of vier, ik zal alleen het eiland verlaten om Cuba te bezoeken.. GAAF!!

P.s. als je nog een leuk parttime baantje weet?

@Cerito: Graag gedaan, maar je gaat me toch niet vertellen dat jij voor zeven uur opstaat he...
@Brillie: Inderdaad, sinds kort heeft Dolfijn een live-stream. Wel zes uur optellen bij de uitzendtijden!
@Cinner: Volgens mij juist wel, want hij begint voor jou om 12 uur 's nachts. Dan ben jij toch juist wakker?
@Esther: Ik heb nu mijn hoop op CasasPa gevestigd en anders wordt het een kantooragenda... :-) Vier maanden Curacao met een uitstapje naar Cuba, het kan slechter!

Smaken verschillen: ik vind het maar een ongenuanceerd, puberaal ventje die goed naar Rob Stenders geluisterd heeft !

Maar altijd nog net iets beter dan Vesta Kauffman ...

ik kan er niks aan doen maar ik krijg zo'n jeuk van al die dj's die alleen maar lullen en om zichzelf lachen in plaats van muziek draaien....in de categorie jensen....how low can you go....over maarten kan ik niet oordelen want hem heb ik nog nooit gehoord

Volgens mij luisterde ik tijdens vakanties op Curacao ook regelmatig naar Dolfijn. Maar je had nog zo'n Nederlandstalige zender "Hooijer" o.i.d.
Die vond ik ook wel lekker.
Ik heb nu Dolfijn even via het net geluisterd, heeft die "Hooijer" ook zoiets?

@Bodo: Schakel valt best mee, zeker voor een 22-jarige. Ik was erger op die leeftijd... :-) Hij is in ieder geval een stuk volwassener dan zijn voorganger Nils Vink, die was pas erg!
@Paola: Maarten Schakel is zeker geen Jensen, maar okay, ze vinden zichzelf altijd wel leuk. Maar vinden wij dat ook niet van onszelf?
@Angel: Neen, Radio Hoyer heeft geen live-stream. Zij bieden wat meer nieuws, maar qua muziek is het nog steeds hetzelfde als toen ik hier kwam, Guus Meeuwis met Wat een nacht en dergelijke. Dan is Dolfijn toch iets meer bij de tijd.

nee, zo bedoelde ik het niet.... het OH gehalte is mij te hoog...draai gewoon meer muziek.... :-)
tuurlijk vind ik mijzelf leuk...ik moet wel.... ik kom mezelf steeds tegen en dan moet het wel een beetje werkbaar blijven he ;-) hoewel ik de meeste dj's toch ietwat narcistischer vind dan de gemiddelde mens....