Main

Levensloop Archives

September 27, 2006

Levensloop Peter Nijhuis

Hallo Ine(ke) en alle anderen die meelezen,

Allereerst: wat een leuk initiatief!

Zelf ben ik nog niet zo oud dat er jeugdsentimenten opspelen (haha), maar het bekijken van de klassenfoto en het koppelen van de namen was erg leuk om te doen. Verbazingwekkend eigenlijk aan hoeveel mensen je nog heldere herinneringen hebt. Ja ook jou herinner ik me nog goed, Ine.

Voor wat betreft de namen heb ik een aanvulling: Erik van Veldhoven, die zat toch ook bij ons op school? Hij woonde in de Dr. Ariensstraat. Nu ik het zo opschrijf begin ik te twijfelen, misschien was hij wel protestants. Nou ja, misschien weet iemand anders er meer over.

Astrid heette volgens mijn niet ‘Van Kemenade’ maar ‘Van Kimmenade’. Tot zover mijn aanvullingen.

In het kort mijn levensloop. Na de Sint Jan ben ik naar het Hertog Jan College gegaan en heb ik 1977 mijn Gymnasium Alfa diploma gehaald. In dat jaar ben ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht begonnen met een studie Duits. Ongeveer in 1981 of 82 ben ik daarmee gestopt, heb een jaartje uitzendwerk gedaan en vervolgens aan een studie Rechten begonnen, ook in Utrecht. Dat was geen succes en na anderhalf jaar hield ik het voor gezien.

In 1985 ben ik begonnen bij de Detam (Bedrijfsvereniging voor Detailhandel, Ambachten en Huisvrouwen) in Utrecht als behandelend beambte Ziektewet. Sind 1983 had ik een homecomputer (Atari 800XL) en daar programmeerde ik vrij fanatiek in Basic allerlei dingen op. Bij de Detam moesten er vaak ingewikkelde verrekeningen met de Sociale Dienst gedaan worden en toen heb ik daar een programma voor geschreven. Via via kwam ik hierdoor in aanraking met de afdeling Automatisering en werd aangenomen als COBOL-programmeur.

In 1988 ben ik Database Administrator geworden en in 1991 zat ik in een klein groepje om Unix/Oracle in het bedrijf te introduceren. We werden daarbij geholpen door een externe consultant. Deze consultant vertrok in 1992 naar Curacao. Een jaar later zijn we met ons groepje bij hem en zijn vrouw op vakantie gegaan. Het was februari, de tijd van het Karnaval. Drie weken lang hebben we veel buiten geleefd, in zee gezwommen, de Christoffelberg (370 meter) beklommen en allerlei andere dingen gedaan. Toen we terugkwamen in Nederland was het 18 graden onder nul en onze koffers waren niet aangekomen vanuit Miami. Daar zat ik 8-hoog in mijn flatje in Utrecht-Overvecht. Het was nogal een overgang en toen dacht ik, al die flats met hun appartementen als luciferdoosjes: “Zo hoort een mens niet te leven!”

Begin 1995 werd ik plotseling gebeld door de consultant uit Curacao. Of ik zin had om daar te komen werken. Zijn vrouw had het wel gezien op Curacao en daarom gingen ze terug. Ik kon zijn positie wel overnemen. Meer dan 1 minuut bedenktijd had ik niet nodig en vanaf 1 september 1995 ben ik in dienst bij SQL Integrator en woon op Curacao.

De tijd op Curacao was geweldig, veel uitgaan en een hechte club mensen. In 1997 heb ik voor SQL Integrator vier maanden bij de Gemeente Belastingen Amsterdam gewerkt en in 1998 drie maanden bij Migros in Zwitserland. In 1998 leerde ik op Curacao mijn vrouw Lucy kennen, zij is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Op 13 februari 1999 zijn we in Santo Domingo met elkaar getrouwd. In september van datzelfde jaar kwam Lucy naar Curacao (het duurt even met vergunningen!). Zij had al een zoon van 1 jaar, Luchiano, en hij kwam in februari 2000 bij ons wonen.

Dit jaar, 2006, zijn er een paar belangrijke dingen voor ons gebeurd. Het belangrijkste is de geboorte van onze dochter Diana op 5 mei. Ook belangrijk is dat Lucy en Luchiano eindelijk Nederlander zijn geworden. Inmiddels zijn hun Nederlandse paspoorten binnen. Het is voor veel Nederlanders moeilijk voor te stellen hoeveel stress dit op kan leveren, dus zijn wij bijzonder blij dat het toch gelukt is. Nu kunnen we tenminste “gewoon” naar Nederland toe, zonder een visum aan te vragen.

Voor diegenen die meer willen lezen heb ik goed nieuws. Al sinds 1998 hou ik mijn belevenissen bij op internet. Tegenwoordig doe ik dat in een zogenaamd Weblog, het adres daarvan is live.casaspider.com

Ja Ine, net zoals jouw naam gewijzigd is van Ineke in Ine ben ik tegenwoordig bekend onder de naam CasaSpider... :-)

Zojuist heb ik een stukje geschreven op mijn weblog over de mogelijk aanstaande reunie. Op internet heb ik wat research gedaan, maar er is bar weinig te vinden over de Sint Janschool! Het schijnt nu een kinderdagverblijf te zijn, De Horizon. Mochten er mensen zijn die nog foto’s hebben van de school of van klasgenoten uit die tijd, ik ben er zeer in geinteresseerd, mijn email-adres is pnijhuis apenstaart sql-integrator.com.

Nogmaals Ine, een bijzonder leuk initiatief. Doe vooral de groeten aan Cynthia (heb ik nog eens mee gemaild), Ingrid, Wout en alle anderen die reageren. Ik hoop dat het er veel zijn en dat men de moeite neemt om een verhaaltje in elkaar te draaien.

Hartelijke groet,

Peter Nijhuis aka CasaSpider.

September 28, 2006

Levensloop Catrien Convents

Hoi Ine(ke),wat leuk om eens iets te horen over de st Jan.Ik moet eerlijk bekennen dat ik me van de klasgenoten weinig kan herinneren maar de naam Cynthia komt me wel bekent voor.Wie weet komt er een reunie en komen de gezichten weer terug.Ik ben al beneiuwd naar de klassefoto hoor.

Jullie zijn allemaal wel wat jonger dan ik want ik ben op de lagere school 2 keer blijven zitten,ik wordt volgend jaar al 50 maar ach dat kan de pret niet drukken toch?ik zal een klein beetje vertellen hoe het mij vergaan is in al die jaren.Na de lagere school de huishoudschool zoals bijna ieder meisje van onze generatie.Daar heb ik maar 1 jaar gezeten en toen aan het werk,vreselijk vond ik dat.Ik had het gevoel toch veel te missen.Maar goed het leren heb ik in mijn volwassen leven ruimschoots gedaan dan.Verschillende cursussen met veel plezier gedaan.

Op mijn 20ste getrouwd en op mijn 22ste mijn eerste kind.Mijn zoon wordt dan ook al 27jaar.PPPfffttt ik denk er maar niet over waar de jaren heen zijn.Ik heb 6 jaar later ook nog een dochter gekregen,Suus wordt er 21,een rijkeluiswens.

Mijn huwelijk is inmiddels over,maar met vallen en opstaan kom je er wel door.Ik heb in die jaren best wel veel gewerkt,heb eigenlijk van alles gedaan maar sinds een paar jaar schrijf ik.Ik heb samen met een vriend een kinderboek geschreven en 3 kleine gedichtebundeltjes.We hebben ook een grote bundel gemaakt met ruim 450 gedichten.Best leuk om te doen en inspiratie genoeg. we zijn op zoek naar een uitgever om het werk dat we maken uit te geven maar dat valt vies tegen.Er beland wekelijks bij die lui heel veel op het buro en spring er dan maar eens uit.Maar goed de aanhouder wint.

Nou ik heb voor nu wel genoeg verteld want anders hebben we op de eventuele reunie niks meer te vertellen.Ik kijk erg uit naar de foto en een reactie van mede klasgenoten.De hartelijke groeten en tot ziens,

Catrien Convents.

Levensloop Ingrid Govers

Ha allemaal,

Wat geweldig om weer eens iets te horen van jullie allemaal. Ik denk tegenwoordig vaak aan mijn leuke tijd op de St. Jan en dat is gemakkelijk te verklaren ik werk namelijk bij kinderopvang De Horizon en die is sinds vorig jaar gevestigd in het mooie gebouw waar wij onze lagere schooltijd hebben doorgebracht. Het is nog steeds een fijn gebouw, er is natuurlijk flink aan verbouwd maar de mooie lange gangen, de klapdeuren, het Mariabeeld bij de ingang, het is er allemaal nog. Onze pauze ruimte is nu in het, toen voor mij vrij geheimzinnige, torenkamertje. Onze directrice werkt in het kantoor van meester van Gerven. Bij het openingsfeest zijn ook verschillende oud leerkrachten komen kijken , heb ik Wout gesproken en hebben we nog wat herinneringen opgehaald.
Nu even wat over mezelf vertellen. Na de St Jan heb ik Mavo en Havo gedaan.
Toen ben ik begonnen aan de PABO maar had het daar na 1 jaartje wel gezien.
In die tijd was er geen enkel vooruitzicht op een baan in het onderwijs , ben toen gaan werken bij det IAK. Ben samen gaan wonen met Chris in 1984 en in 1986 is onze dochter Lotte geboren. We woonden toen in Eindhoven. In 1987 verhuisd naar Dommelen waar we nog 2 dochters kregen, Tessa en Jolijn.
Ik heb in die tijd bij peuterspeelzaal Het Schuurke gewerkt en ben 5 jaar geleden alsnog SPW gaan doen om ook in de kinderopvang aan de slag te kunnen. En 3,5 jaar geleden ben ik na het behalen van mijn diploma direct bij De Horizon begonnen, heerlijk werk met die kleintjes die nog onbevangen in het leven staan.
Ik heb echt zin in een reunie. Peter, het lijkt me leuk jou weer eens te zien. Weet jij nog dat we op het schoolplein hebben "gekust"? We waren pas 7 jaar oud maar ik weet het nog als de dag van gisteren! En Carlijn en Ine, De Barbieclub, weten jullie nog? Het lidmaatschapspasje heb ik nog heel lang bewaard.
Maar nu ga ik echt stoppen al is dat moeilijk, er komen steeds meer dingen naar boven nu ik zo zit te mijmeren. Heerlijke gedachten aan een mooie onbezorgde tijd.
Tot mails of ziens, groetjes Ingrid

October 17, 2006

Levensloop Jos Lammers

Hallo iedereen,

Wat er nu gebeurd is met Tom Bouten, Henk Smolders, Jacques Mollen, Ronnie Soupard; Jan Vercoulen heeft volgens mij een auto-spuiterij in Valkenswaard. Jules Smeets moet toch ook op te sporen zijn, was ook op de HJC reunie.

Zelf ben ik uiteindelijk redelijk opgedroogd en in Schiedam terecht gekomen. Inmiddels wel weer gescheiden, een zoon van 7 jaar en werk met plezier in de GGZ. Goeie herinneringen aan de LS. Eerst met Hein (die toen ging verhuizen en ik afgelopen week op de aftiteling van Ober zag staan!!) Offermans; daarna met Karel Snellen, Geert Hertogs en vooral Jan Vercoulen. De tijd van hutten bouwen, voetballen voor de deur en zwembad de Oase voor 30 cent. Wilma, Cynthia. Prachtig. Fijn dat die goeie dingen zo naar voren blijven komen.

grtn Jos Lammers

November 12, 2006

Levensloop Frits Schellens

Hoi Ine en anderen

Ik weet het niet zeker, maar de jongen links op de foto zou wel eens Paul de Graaf kunnen zijn. Ik kan me herinneren dat hij pas laat bij ons op school was, misschien zelfs voor één jaar, en er staat mij iets bij dat hij in Achel woonde. Ik kan me herinneren dat hij in ieder geval tijdens "boomplantdag" met de kinderen uit Tienen, bij ons op school zat.
Verder mis ik de naam Walter Hompes, zou dat de jongen naast Buddy kunnen zijn? Ik meen dat deze Gerard v. Nimwegen vaker met hem omging. Misschien weet hij dat nog. Ik denk dat ik binnenkort als ik eens naar mijn ouders ga (zij wonen nog steeds in de Gagelstraat), eens tussen de foto's ga snuffelen. Volgens mij moet ik ook nog wel iets van Well hebben, of een communieboekje of zo iets.
Erg jammer dat meester Droog dit niet meer gehoord heeft. Ik zal via mijn moeder nog eens informeren naar meester Jonkers, hij is haar neef of achterneef, weet ik niet meer zeker.
Ik moet zeggen dat ik al jouw berichten erg leuk vind, ik heb zelfs een aparte map St Janschool in mijn outlook gemaakt. Allerlei mensen die ik vergeten was, komen weer terug. Sommige namen zeggen me zo een-twee-drie niets meer, andere weer wel. Aangezien ik nog regelmatig contact heb met Buddy van Zutphen, we woonden in Valkenswaard tegenover elkaar en wonen nu in Nijmegen ook niet ver van elkaar af, hebben wij het hier ook weer over.
Snel even aangeven hoe ik hier terecht ben gekomen, had ik volgens mij nog niet gedaan.
Na StJan ben ik hertog Jan gaan doen (Havo), daarna Moller Instituut in Tilburg (lerarenopleiding Frans-Engels), daarna wilde ik in ieder geval (nog) niet voor de klas staan, was het studeren niet beu, en wilde meer mogelijkheden hebben. Ik ben toen naar de Universiteit Nijmegen gegaan om mijn doctoraal Frans te halen, ik kon in het 3e jaar instromen. Daarna via allerlei vervangingen op een middelbare school in Wageningen terecht gekomen, bevalt me uitstekend. Omdat het zo'n 30 km van Nijmegen is, ben ik in Nijmegen blijven wonen.
Ik ben nooit getrouwd, geen kinderen, één van de vele alleenstaanden in dit land.
Aangezien ik nogal wat vrienden en familie in Eindhoven en omgeving heb, kom ik nog regelmatig in Brabant, ook carnaval laat ik meestal niet aan mij voorbij gaan. Verder ben ik altijd PSV-supporter gebleven (lastig op een school in Wageningen) , waardoor ik vaker wedstrijden bezoek. Vaak combineer ik dat met een bezoek aan mijn ouders en/of zus.
Nog terug naar de mensen op de lijst, tijdens mijn studie, zowel op Moller Instituut in Tilburg als in Nijmegen, heb ik veel contact gehad met Edward Teunissen, hij woont nu in Apeldoorn. Na zo'n 15 jaar geen contact meer te hebben gehad, heb ik hem laatst opgebeld en zijn email-adres gevraagd. ik heb hem jouw mails doorgestuurd, ik weet niet of hij iets heeft laten horen.
Nogmaals, hartstikke leuk dit initiatief, deze mails doen veel mensen plezier!

Groeten

Frits

November 13, 2006

Levensloop Cynthia Pietersen

Op het St. Jan heb ik een enige tijd gehad. Ik was zo'n kind dat eigenlijk alles leuk vond aan school - erg hè... :-)

Na de zesde klas ben ik naar het Hertog Jancollege gegaan waar ik gymnasium-B heb gedaan.

Omdat ik niet precies wist wat ik wilde studeren, ben een jaartje gaan werken bij de mensen waar ik al vanaf mijn 14e vaste oppas was.

Op naar Amsterdam om aan de Vrije Universiteit Lichamelijke Opvoeding te studeren. Deze opleiding heet tegenwoordig Bewegingswetenschappen en dat voorkomt veel misverstanden. Iedereen dacht ik gymjuf aan het worden was. Ik heb de afstudeerrichting Sociale Bewegingsagogiek (Sport en Beleid) gekozen met als bijvakken Bestuurskunde en Mondheelkunde. In 1986 ben ik afgestudeerd.

Ondertussen was ik in Amstelveen gaan samenwonen met Eddy (tandarts) die ik op de VU heb leren kennen en met wie ik ben getrouwd. Van Amstelveen ben ik verhuisd naar Rijswijk onder de rook van Den Haag. In 1987 werd Arthur geboren, in 1988 Merel en in 1990 Friso. Heel lang heb ik allerlei vrijwilligerswerk gedaan op de scholen en verenigingen van de kinderen. En ik ben oppasmoeder geweest. Toen de jongste van de kinderen naar de middelbare school ging, ben ik op zoek gegaan naar een betaalde baan.

Ik werk bij het Koorenhuis, centrum voor kunst en cultuur, in het centrum van Den Haag en op een dik kwartier fietsen van huis. Ik ben nu hoofd van het Algemeen Secretariaat en hoewel het niet echt iets met mijn opleiding te maken heeft, heb ik veel aan wat ik ooit geleerd heb.

Mijn oudste is ondertussen in Rotterdam gaan studeren en woont daar opkamers; de middelste is sinds kort vertrokken naar Zuid-Amerika om Spaans te leren en om te reizen. Haar avonturier begint in Argentinië en zal juni 2007 eindigen in Peru. De jongste zit in Den Haag op een middelbare school en hockeyt bij HC Klein-Zwitserland en het district Zuid-Holland.

In Valkenswaard (Dommelen) woont nog een zus; de rest is over Brabant uitgewaaierd. Mijn vader is al heel lang geleden overleden en mijn moeder woont in Bergeijk.

December 25, 2006

Levensloop Wouter Verhoeven

Zo met de kerst weer wat meer tijd om aan de reunie van de St. Jan te denken. We moeten er inderdaad de vaart in houden om over 3 jaar als we 50 worden elkaar weer eens te zien. Hardstikke mooie tijd.

Wat me nu zo te binnen schiet van de St Jan tijd was Well, met iedere avond en ochtend een kussengevecht. De schoolvoetbaltoernooien, rond Koninginnedag en het Lou Wolterstoernooi. Het schoolzwemmen in het Sportfondsenbad in Eindhoven, en iedere keer met de bus er naar toe. De bijnamen van de meesters ( biggetje, de rooie).

En nogmaals vooral veel voetballen, na school, tussen de middag bij het oude kleuterschooltje aan de Judocussmitsstraat. Doe dat trouwens nog steeds, maar het gaat niet meer zo soepel als toen, waar zou dat toch aan liggen? Vooral de derde helft is in de loop van de jaren steeds belangrijker geworden.

Nou, mijn 2 zoon(tjes) van 14 en 11 jaar, voetballen natuurlijk ook bij De Valk, waardoor we in het week-end heel wat uurtjes op of langs het voetbalveld vertoeven. Ben al bijna 23 jaar getrouwd met Marita en wonen nog steeds in Valkenswaard. Het mooiste "durp" van de wereld en omstreken.

Heel kort mijn levensloopje.
Na de St. Jan nog 1 jaar naar de Aloyiusschool (zal wel verkeerd geschreven zijn), omdat ik zakte voor het toelatingsexamen voor de MAVO. Na een jaartje broeders werd ik wel toegelaten tot de MAVO. Na de MAVO de MEAO afgerond en gaan werken. Wij hoefden niet in dienst, lichting '59.

Gestart bij van Gend en Loos in Eindhoven, daarna bij de gemeente Valkenswaard en vervolgens naar Philips verkast. Mijn laatste functie daar was personeelsfunctionaris. In 1998 kreeg ik de kans wethouder in Valkenswaard te worden, wat ik tot april dit jaar heb mogen doen.

Ben na de vakantie gestart met een eigen bedrijfje. Ik bemiddel zelfstandigen zonder personeel (zzp-ers) in de bouw. Dat begint nu aardig te lopen en in het nieuwe jaar moet blijken of daar een droge boterham aan te verdienen is.

Zo dat was het. De site van Peter ziet er goed uit, ik zal er eens wat meer opkijken.

Aan iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2007.

Wout Verhoeven.

P.s. oh ja Ine, Ronnie Soupart woont volgens mij aan de Koningsvaren, 2de huis aan de rechtse kant, als je vanaf de Geenhovensedreef in de straat rijdt.

About Levensloop

This page contains an archive of all entries posted to Sint Jan in the Levensloop category. They are listed from oldest to newest.

Emails is the previous category.

Pictures is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33