« Klassenfoto Well | Main | Levensloop Catrien Convents »

Levensloop Peter Nijhuis

Hallo Ine(ke) en alle anderen die meelezen,

Allereerst: wat een leuk initiatief!

Zelf ben ik nog niet zo oud dat er jeugdsentimenten opspelen (haha), maar het bekijken van de klassenfoto en het koppelen van de namen was erg leuk om te doen. Verbazingwekkend eigenlijk aan hoeveel mensen je nog heldere herinneringen hebt. Ja ook jou herinner ik me nog goed, Ine.

Voor wat betreft de namen heb ik een aanvulling: Erik van Veldhoven, die zat toch ook bij ons op school? Hij woonde in de Dr. Ariensstraat. Nu ik het zo opschrijf begin ik te twijfelen, misschien was hij wel protestants. Nou ja, misschien weet iemand anders er meer over.

Astrid heette volgens mijn niet ‘Van Kemenade’ maar ‘Van Kimmenade’. Tot zover mijn aanvullingen.

In het kort mijn levensloop. Na de Sint Jan ben ik naar het Hertog Jan College gegaan en heb ik 1977 mijn Gymnasium Alfa diploma gehaald. In dat jaar ben ik aan de Rijksuniversiteit Utrecht begonnen met een studie Duits. Ongeveer in 1981 of 82 ben ik daarmee gestopt, heb een jaartje uitzendwerk gedaan en vervolgens aan een studie Rechten begonnen, ook in Utrecht. Dat was geen succes en na anderhalf jaar hield ik het voor gezien.

In 1985 ben ik begonnen bij de Detam (Bedrijfsvereniging voor Detailhandel, Ambachten en Huisvrouwen) in Utrecht als behandelend beambte Ziektewet. Sind 1983 had ik een homecomputer (Atari 800XL) en daar programmeerde ik vrij fanatiek in Basic allerlei dingen op. Bij de Detam moesten er vaak ingewikkelde verrekeningen met de Sociale Dienst gedaan worden en toen heb ik daar een programma voor geschreven. Via via kwam ik hierdoor in aanraking met de afdeling Automatisering en werd aangenomen als COBOL-programmeur.

In 1988 ben ik Database Administrator geworden en in 1991 zat ik in een klein groepje om Unix/Oracle in het bedrijf te introduceren. We werden daarbij geholpen door een externe consultant. Deze consultant vertrok in 1992 naar Curacao. Een jaar later zijn we met ons groepje bij hem en zijn vrouw op vakantie gegaan. Het was februari, de tijd van het Karnaval. Drie weken lang hebben we veel buiten geleefd, in zee gezwommen, de Christoffelberg (370 meter) beklommen en allerlei andere dingen gedaan. Toen we terugkwamen in Nederland was het 18 graden onder nul en onze koffers waren niet aangekomen vanuit Miami. Daar zat ik 8-hoog in mijn flatje in Utrecht-Overvecht. Het was nogal een overgang en toen dacht ik, al die flats met hun appartementen als luciferdoosjes: “Zo hoort een mens niet te leven!”

Begin 1995 werd ik plotseling gebeld door de consultant uit Curacao. Of ik zin had om daar te komen werken. Zijn vrouw had het wel gezien op Curacao en daarom gingen ze terug. Ik kon zijn positie wel overnemen. Meer dan 1 minuut bedenktijd had ik niet nodig en vanaf 1 september 1995 ben ik in dienst bij SQL Integrator en woon op Curacao.

De tijd op Curacao was geweldig, veel uitgaan en een hechte club mensen. In 1997 heb ik voor SQL Integrator vier maanden bij de Gemeente Belastingen Amsterdam gewerkt en in 1998 drie maanden bij Migros in Zwitserland. In 1998 leerde ik op Curacao mijn vrouw Lucy kennen, zij is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Op 13 februari 1999 zijn we in Santo Domingo met elkaar getrouwd. In september van datzelfde jaar kwam Lucy naar Curacao (het duurt even met vergunningen!). Zij had al een zoon van 1 jaar, Luchiano, en hij kwam in februari 2000 bij ons wonen.

Dit jaar, 2006, zijn er een paar belangrijke dingen voor ons gebeurd. Het belangrijkste is de geboorte van onze dochter Diana op 5 mei. Ook belangrijk is dat Lucy en Luchiano eindelijk Nederlander zijn geworden. Inmiddels zijn hun Nederlandse paspoorten binnen. Het is voor veel Nederlanders moeilijk voor te stellen hoeveel stress dit op kan leveren, dus zijn wij bijzonder blij dat het toch gelukt is. Nu kunnen we tenminste “gewoon” naar Nederland toe, zonder een visum aan te vragen.

Voor diegenen die meer willen lezen heb ik goed nieuws. Al sinds 1998 hou ik mijn belevenissen bij op internet. Tegenwoordig doe ik dat in een zogenaamd Weblog, het adres daarvan is live.casaspider.com

Ja Ine, net zoals jouw naam gewijzigd is van Ineke in Ine ben ik tegenwoordig bekend onder de naam CasaSpider... :-)

Zojuist heb ik een stukje geschreven op mijn weblog over de mogelijk aanstaande reunie. Op internet heb ik wat research gedaan, maar er is bar weinig te vinden over de Sint Janschool! Het schijnt nu een kinderdagverblijf te zijn, De Horizon. Mochten er mensen zijn die nog foto’s hebben van de school of van klasgenoten uit die tijd, ik ben er zeer in geinteresseerd, mijn email-adres is pnijhuis apenstaart sql-integrator.com.

Nogmaals Ine, een bijzonder leuk initiatief. Doe vooral de groeten aan Cynthia (heb ik nog eens mee gemaild), Ingrid, Wout en alle anderen die reageren. Ik hoop dat het er veel zijn en dat men de moeite neemt om een verhaaltje in elkaar te draaien.

Hartelijke groet,

Peter Nijhuis aka CasaSpider.

About

This page contains a single entry from the blog posted on September 27, 2006 1:47 PM.

The previous post in this blog was Klassenfoto Well.

The next post in this blog is Levensloop Catrien Convents.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33