« Levensloop Frits Schellens | Main | Sint Jan door Google Earth »

Levensloop Cynthia Pietersen

Op het St. Jan heb ik een enige tijd gehad. Ik was zo'n kind dat eigenlijk alles leuk vond aan school - erg hŤ... :-)

Na de zesde klas ben ik naar het Hertog Jancollege gegaan waar ik gymnasium-B heb gedaan.

Omdat ik niet precies wist wat ik wilde studeren, ben een jaartje gaan werken bij de mensen waar ik al vanaf mijn 14e vaste oppas was.

Op naar Amsterdam om aan de Vrije Universiteit Lichamelijke Opvoeding te studeren. Deze opleiding heet tegenwoordig Bewegingswetenschappen en dat voorkomt veel misverstanden. Iedereen dacht ik gymjuf aan het worden was. Ik heb de afstudeerrichting Sociale Bewegingsagogiek (Sport en Beleid) gekozen met als bijvakken Bestuurskunde en Mondheelkunde. In 1986 ben ik afgestudeerd.

Ondertussen was ik in Amstelveen gaan samenwonen met Eddy (tandarts) die ik op de VU heb leren kennen en met wie ik ben getrouwd. Van Amstelveen ben ik verhuisd naar Rijswijk onder de rook van Den Haag. In 1987 werd Arthur geboren, in 1988 Merel en in 1990 Friso. Heel lang heb ik allerlei vrijwilligerswerk gedaan op de scholen en verenigingen van de kinderen. En ik ben oppasmoeder geweest. Toen de jongste van de kinderen naar de middelbare school ging, ben ik op zoek gegaan naar een betaalde baan.

Ik werk bij het Koorenhuis, centrum voor kunst en cultuur, in het centrum van Den Haag en op een dik kwartier fietsen van huis. Ik ben nu hoofd van het Algemeen Secretariaat en hoewel het niet echt iets met mijn opleiding te maken heeft, heb ik veel aan wat ik ooit geleerd heb.

Mijn oudste is ondertussen in Rotterdam gaan studeren en woont daar opkamers; de middelste is sinds kort vertrokken naar Zuid-Amerika om Spaans te leren en om te reizen. Haar avonturier begint in ArgentiniŽ en zal juni 2007 eindigen in Peru. De jongste zit in Den Haag op een middelbare school en hockeyt bij HC Klein-Zwitserland en het district Zuid-Holland.

In Valkenswaard (Dommelen) woont nog een zus; de rest is over Brabant uitgewaaierd. Mijn vader is al heel lang geleden overleden en mijn moeder woont in Bergeijk.

About

This page contains a single entry from the blog posted on November 13, 2006 8:00 AM.

The previous post in this blog was Levensloop Frits Schellens.

The next post in this blog is Sint Jan door Google Earth.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33