« Vanwege de popcorn | Main | El Sapo El Sapo (22) »

LogSpidersŪ 2006

Op zaterdag 11 maart worden in het Museum voor Communicatie te Den Haag de Dutch Bloggies uitgereikt. Voor het eerst sinds jaren is het CasaLog in geen enkele categorie zelfs maar op de longlists terechtgekomen. Eindelijk gerechtigheid of een grote schande?

Sinds 2003 worden op deze plaats de LogSpidersŪ uitgereikt. Grootste voordeel van de LogSpidersŪ is dat ik voor de volle 100% achter de keuze sta, ieder jaar weer. Wat veel mensen niet weten is dat er achter de LogSpidersŪ heuse criteria schuilgaan, criteria waar de Dutch Bloggies nog iets van kunnen opsteken.

Om wat voor criteria gaat het?

  • Kandidaten dienen vrijwel dagelijks te loggen. Wie vrijwel dagelijks logt speelt in de Eredivisie.
  • Kandidaten dienen werk van een post te maken. Een link overnemen uit nu.nl is geen werk.
  • Kandidaten dienen een levendig commentsysteem te onderhouden. De kwaliteit van de post weerspiegelt zich in de comments.
  • Kandidaten dienen blijk te geven interesse te tonen in de weblogs van collega-loggers.
  • Het weblog dient persoonlijk te zijn. Hierdoor vallen collectieve weblogs buiten de boot voor een LogSpiderŪ.

Dit jaar ben ik de dames en heren van About:Blank eens te snel af. Hier volgen de winnaars van een LogSpiderŪ voor het jaar 2006 in alfabetische volgorde:

LogSpiders 2006Waarom Brillie?

Brillie is een oudgediende in de logwereld. Zijn stijl is relaxed en vaak van de hak op de tak springend. In sommige opzichten lijkt hij wel een beetje op mij. Zijn zendamateurhobby met bijbehorende QSL-kaarten is natuurlijk niet meer van deze tijd, toch schrijft hij er onverstoorbaar over door. Net als ik over de Curacaose politiek.

Brillie heeft een fascinatie voor beugels en hoe kan het anders brillen. Verder schrijft hij graag over Apeldoorn, zijn Porsche, televisie in het algemeen en Big Brother in het bijzonder. Hij zegt altijd te weten wie er wint maar heeft het steeds bij het verkeerde eind.

LogSpiders 2006Waarom Las Cosas Como Son?

Henk is ongeveer anderhalf jaar geleden naar Lanzarote, Canarische Eilanden, geëmigreerd. Onder anderen om een aantal dingen goed op een rijtje te krijgen. Over dat proces schrijft hij zeer openhartig. Diverse malen was Henk er helemaal uit om nog geen week later te beseffen dat er nog een hobbeltje genomen moest worden. Daar maakt hij verder geen punt van, met zijn optimistische kijk op het leven vindt hij achteraf dat dat hobbeltje weer precies op het juiste moment op zijn weg kwam.

Inmiddels staat Henk op het punt om definitief naar Nederland terug te keren. Hoewel definitief niet echt een Henk-woord is. Gelukkig heeft hij mij verzekerd door te gaan met schrijven, waar hij ook is. In de reacties valt het grote percentage dames op en ook het feit dat Henk voor iedereen een persoonlijk antwoord heeft.

LogSpiders 2006Waarom Paola?

Het genre waarin Paola zich beweegt is eigenlijk niet helemaal het mijne. Zeg maar het mutsengenre. Van alle mutsen is Paool voor mij echter de onbetwiste Koningin. Zij heeft een heel eigen en enthousiaste schrijfstijl en wisselt haar mutsenposts op gezette tijden af met serieuzere zaken, vooral als het over haar gezondheid gaat. Haar toon is echter nooit klagend maar altijd positief en opbouwend. Dat verklaart meteen de grote schare bewonderaars.

Tot mijn verrassing schreef Paola zich direct in voor de Webloggers Voetbalpoule. Tot mijn nog grotere verrassing staat zij op een uitstekende tweede plaats, terwijl ik zelf zesde ben. De vraag werpt zich dan ook op wie hier nu de muts is.

LogSpiders 2006Waarom Renesmurf?

Behalve een LogSpiderŪ verdient Renesmurf zeker ook de kwalificatie EigenHeimerŪ. Glashard dicteert deze smurf de wet dat hij alleen weblogs bezoekt van mensen die bij hem langskomen. Een ander wordt direct door iedereen geboycot maar Renesmurf komt er mee weg. En dat geldt voor vrijwel al zijn boude standpunten.

Iedere zaterdag post Renesmurf 10 foto's uit zijn collectie. Deze Renesmurf-Foto-Zaterdag is inmiddels een begrip. Kenmerk van bijna alle foto's is dat ze scheef staan alsmede de unieke onderwerpkeuze. Vaste prik is zijn hond en trouwe maat Kiras. In de reacties zijn de discussies met Brillie (zie boven) over het al dan niet bestaan van Sinterklaas en smurfen erg amusant.

LogSpiders 2006Waarom Waar was ik?

Ook Ricky is een buitenbeentje. Eigenlijk voldoet zij niet eens aan mijn criteria, immers zij schrijft zeker de laatste tijd te weinig. Aangezien CasaSpider nog flexibeler is dan een rappende minister Donner heeft hij deze keer een oogje dichtgeknepen. De verhalen over haar gezin bestaand uit een man, twee dochters en een aantal huisdieren zijn leuk om te lezen.

Een extra reden waarom ik voor Ricky een oogje heb dichtgeknepen is dat zij een verhaal in vier delen heeft geschreven dat mij erg is bijgebleven. Het is het verhaal over haar hond Boris en de cd Oceanborn van Nightwish. Die ik overigens niet ken. Het is een verdrietig maar mooi verhaal dat ik eenieder kan aanbevelen: 1, 2, 3, 4.

Vijf winnaars van een LogSpiderŪ in 2006. Ik feliciteer hen allen van harte met deze trofee. Tot slot de eregalerij met de winnaars van voorgaande jaren:

LogSpidersŪ 2005 (juryrapport)

LogSpidersŪ 2004 (juryrapport)

LogSpidersŪ 2003 (juryrapport)

Comments

Ook gefeliciteerd namens mij Heren en Dames winnaars...
Een Logspin van Casaman is wel erg leuk en staat prachtig op de openhaard....

Snik... Ik ben helemaal beduusd. Dank je wel!
En de andere winnaars van harte gefeliciteerd!

Ik ga deze prijs een ereplaatsje op mijn weblog geven. Zodra ik uitgepuzzeld ben met de archieven :).

Gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding, nieuwe winnaars. Koester hem. Ik ga mijn Logspider 2004
weer even oppoetsen.

Pfewwwwwwwww .... dank je .... da was effe schrikke .... Casa dit doet me ontzettend goed .... vooral omdat hij van jou komt en je jury voor 100% achter je keuzes stond .... en terecht .... en daar bedoel ik niet mezelf mee .... glim ... zucht .... ook proficiat voor de andere winnaars uiteraard ...

Leuk om zo'n juryrapport van je te lezen. Ik heb overigens eindelijk weer eens collega-blogger vn je gevonden die ik tot nog toe- sinds een paar dagen- ook leuk vind. Meestal vervelen bloggers me al heel snel en houd ik op met lezen. Ik ben wel benieuwd of het mopperpot ook gaat lukken om mijn interesse te behouden zoals dat jou lukte beste Casa. Heb je mopperpot wel eens gelezen? Die kan nog wel wat van je leren, maar die is tot nu toe volgens mij heel leuk.

ik ben zeer vereerd *grin* zal mijn best doen niet te gaan gillen..... u begrijpt wel waarom he? Maar ik dank vooral het juryrapport.... ik heb net een nieuwe kast.... ik zet de spider erin.... dank u dank u.... en oja, ik wil natuurlijk world peace... *wappert wat tranen weg*

@Cerito: Ik dacht werkelijk even dat je schreef 'in de open haard'. Hij mag ook op de airco overigens...
@Ricky: Graag gedaan! Na het uitpuzzelen met de archieven is goed, als het maar voor het spelen met de Sims is... ;-)
@Cockie: Je hebt hem toch niet 2 jaar laten onderstoffen!
@Henk: Je hebt hem verdiend, dat kan gewoon niet anders met zo'n strenge jury... ;-)
@Cyberjunk: Ik heb de mopperpot al gelezen, ben benieuwd of je daar ook gaat reageren en zo ja, onder welke naam... ;-)
(Ik herken je toch wel!)
@Paola: Inderdaad ben ik mij bewust van jouw allergie ten aanzien van dit soort prijzen, maar ja wat doe je ertegen als de voltallige jury erachter staat? Ik hoop dat je mascara niet nog verder is uitgelopen...

mmmmmmja .... wanneer is de officiele uitreiking .... ook in LA ????

De uitgereikte LogSpidersŪ geven duidelijk blijk van een zeer deskundige jury.
Jammer dat Dutch Bloggies nu geheel in de schaduw komt te staan (gniffel).
Lang leve de LogSpidersŪ.

Ik reageer overal met de naam Cyberjunk, behalve op de weblog van mijn nicht waar ik me letterlijk als haar tante presenteer. En ik heb al tweemaal gereageerd op een stukje van mopperpot, dus als je die mopperpot recent gelezen hebt, met comments, dan had je me al moeten tegenkomen.

oja en iedereen gefeliciteerd natuurlijk... duh... ik ben zowaar even speechless.... aan u de eer meneer spider.... en oja, de wijze levensles is de titel van het stukkie ;-)

ook weer opgelost.....

Goh wat leuk on dit te lezen zeg.

Tja... geheel zonder woorden nu. Waar is mijn zakdoek. Tranen schieten in mijn ogen.

Dat is grappig, ik ken ze ook allemaal!

Oke, mijn ogen zijn weer droog. Ik wil graag de jury bedanken. Zij maakte een zeer goede keuze. Ook al verdenk ik ze er wel van, dat het iets te maken heeft met het lintje van 2005, dat ik vergeven had.

Verder bedank ik natuurlijk ook Rene. Zonder hem waren de logjes over de smurfjes niet te doen geweest.

En natuurlijk zal ik dan gelijk maar even openen op mijn log vandaag met een echt verhaal over QSL kaarten. Want dat was het belangrijkste nieuws vandaag. En dit plakplaatje komt dan morgen wel op het log te staan.

Mijn dank is groots... even weer mijn zakdoek pakken...

@Henk: Officieler dan dit wordt het niet meer, vrees ik... Maar je kunt altijd om een LogSpider vragen op het gemeentehuis in Lanzarote... ;-)
@RvanInR: Namens de voltallige jury van harte bedankt. Normaliter is de prijsuitreiking gelijktijdig met de Dutch Bloggies, maar ik dacht laat ik ze eens voor zijn...
@Cyberjunk: Na deze antwoorden ga ik onmiddellijk bij die mopperpot kijken!
@Paola: Dat ik dat nog heb mogen bereiken in mijn leven, jou speechless maken... ;-) Volgens mij was het trouwens de categorie!
@Eljo: Dank je! En dan te bedenken dat de sites van de prijswinnaars nog een stuk leuker zijn... :-)
@Brillie: Believe me, jouw LogSpider staat in geen enkele relatie tot het Weblintje dat ik vorig jaar heb mogen ontvangen. Vorig jaar zat jij er dichtbij, maar toen vond ik Jacq er echt boven uitsteken. Hartelijk dank voor een nieuw artikel over de QSL-kaarten, het zijn mijn favoriete posts... ;-)
@Renesmurf: Maar wie ken jij nu niet in Weblogland!

Modderpot is er zo een die errug op zoek is naar lezers ... voor de hits ... heeft geloof ik in zowat heel weblogland een reactie achtergelaten met .. "ik kom terug" ... en natuurlijk haar link ... niet mijn piece of cake ...

Oh, en als je Nightwish niet kent... ik heb een link naar een sample bij het stukje van Boris gezet. Ik zet hem hier ook maar even. Kun je horen wat ik bedoel.
http://mijnblog.free.fr/walking.mp3
Maar ik weet dat er veel mensen zijn die hier niet van houden. :)

Smaken verschillen Henk en ik vind het niet echt aardig van je dat je zo negatief doet over een andere blogger. Natuurlijk hoef je mopperpot niet leuk te vinden, maar om haar aan te duiden met modderpot vind ik een beetje flauw. En wat je ook van haar denkt over het zoeken van lezers, dat doet iedere blogger. En ze doet het toch niet op een oneerlijke manier of zo?

Sorry Cyberjunk .... mopperpot was een typefout ... zonder opzet ... en je hebt gelijk ... ieder doet het op zijn manier...

mmmm ... nou type ik het weer verkeerd ....

@Henk & Cyberjunk: Mopperpot deed (doet?) aan comment-spam. Dat is een beginnersfoutje. Toch werkt dat wel, want ik heb haar site inmiddels al een paar keer bezocht. Het is nu zaak om regelmatig iets interessants te blijven schrijven. De toekomst zal leren of dat lukt...
@Ricky: Ik heb het Walking in the Air gedownload. Het is zeker een nummer dat, voor zover je dat kan zeggen, helemaal past bij het verhaal. Ook al was dat vast niet de bedoeling van Nightwish...

Met alleen vrouwen en drank kom je er niet meer!

Goede keus Casa, en felicitaties aan de winnaars! :)

tijdens het ontbijt lees ik niet. Na het ontbijt het Eindhovens Dagblad, en later op de dag de weblog. Jacq brengt iets bijzonders. CasasPa

Leuk idee, die logspiders. Zeker die van Paola vind ik ereg verdiend!

Applausje voor de winnaars. En dan met name voor Paool en Renesmurf want die lees ik ook heel graag. De andere drie zal ik gaan volgen, want die ken ik nog niet zo. Proficiat allen met deze felbegeerde awards!

@GJ: Jawel hoor, maar het moet wel 'vrijwel dagelijks' gebeuren. Dat red jij niet meer... ;-)
@CasasPa: Jacq is een klasse apart maar die hebben we vorig jaar al in het zonnetje gezet. De vijf winnaars van dit jaar mogen er ook zijn!
@SillyCrazyMe: Dank je! Zonder Paola zou het een stuk saaier zijn in Weblogland. In ieder geval een stuk minder roze... :-)
@Carin: Als jij je productie nou een beetje opvoert... wie weet wat er dan in 2007 met de LogSpiders gebeurt... :-)

En nu ook op het blog van Brillie...

Leuke onderbouwingen, leuker dan de Bloggies. het lijkt er alleen op dat je elk jaar een logger toevoegt, kan dat kloppen?

@Brillie: Ik heb het gezien, kreeg bijna tranen in mijn ogen... ;-)
@Cinner: Dat het er dit jaar 5 zijn geworden is puur toeval. Ergens in december ga ik erover nadenken en dan springen er een paar logs uit. Theoretisch tussen de 1 en de pak hem beet 10...

snik snik , ook dit jaar weer niet gewonnen niet eens een eervolle vermelding

maar ik geef de moed niet op
maybe next year

nou ja zeg, doe je zo je best! Maar niets! Niet eens de aanmoedigingsprijs!

@Michel: Trek het je niet aan. Jouw log is zeker een kandidaat. Alleen heb je het afgelopen jaar te grote gaten laten vallen. Dit jaar ben je aardig op dreef, hou vol!
@CeeBee: Een aanmoedigingsprijs, dat is niet eens zo'n slecht idee. Je log wordt steeds beter, je bent bij mij al 'gepromoveerd' van bloglines naar blogroll. Dus wie weet...

Ben vooral erg blij voor de hond van de smurf, het beestje heeft de prijs verdient!

Ik was hier nog nooit geweest, maar kan me helemaal vinden in de eervolle lintjes voor ReneSmurf en Paool! Hulde!

@Herman: Helemaal met je eens. Ik ben ook een Kiras-fan... :-)
@Mm: Renesmurf en Paool verdienen de LogSpider, maar vergeet ook de andere winnaars niet!