« Trouble with the Kridans | Main | LogSpiders® 2006 »

Vanwege de popcorn

Toen mijn moeder zwanger was van mijn jongste zusje Pascale was ik twaalf. We waren alleen thuis. Ineens zei ze: "Ga jij eens een portie saté halen bij de Chinees, daar heb ik nu zo'n zin in." Nooit eerder had ik mijn moeder saté zien eten, maar een zwangerschap doet vreemde dingen met vrouwen.

Big Momma's House 2, vanwege de popcorn..."Ik heb zin in popcorn", zei Lucy, "maar alleen in de popcorn van de bioscoop."
- "Maar jouw popcorn is veel lekkerder dan die van de bioscoop."
"Ja, maar nu wil ik de popcorn van de bioscoop."

Heel Curacao is vrij op Carnavalsmaandag, wij ook maar gelukkig de bioscoop niet. Nu we er toch waren konden we net zo goed een film gaan bekijken. Big Momma's House 2 zou net beginnen. Het leek mij drie keer niks maar Luchiano (8) wilde hem graag zien. Lucy kon het niets schelen zolang zij haar popcorn maar kreeg.

Even later had ik drie toegangskaarten in mijn kontzak en bestelden we twee hotdogs (met zuurkool), twee medium cola's en een large popcorn. Gretig graaide Lucy in de gepofte maiskorrels.

Een geweldige film is het niet die Big Momma's House 2, in de IMDb-database krijgt hij een 2.9. Omdat ik geen enkele verwachting van de film had viel hij mij niet eens tegen.

Er zitten een paar grappige scenes in en of we wilden of niet, we moesten regelmatig lachen. Mensen die het verhaaltje wensen te analyseren zitten per definitie verkeerd bij Big Momma's House 2.

Van mij krijgt de film 65 uit 100, dat is 10 meer dan King Kong. De reden hiervoor is dat Big Momma's House 2 veel en veel minder pretentieus is en daardoor wel waarmaakt wat het belooft.

De scene waarin Big Momma even hard over een paar torens pallets rent, evenwijdig aan een vluchtende auto verdraag ik heel wat beter dan het legioen avonturiers in King Kong dat minutenlang tussen de poten van een kudde galopperende dinosaurussen meeholt.

En Lucy verliet de bioscoop met een tevreden gevoel, dat is ook heel wat waard.

Comments

En zo is het maar net.
Dat is voor iedereen beter! ;-)

Hotdogs met zuurkool? Ik kom nooit in een bioscoop, dus ik weet niet of dat in Nederlandse bioscopen ook te krijgen is. Popcorn kan ik me nog voorstellen, zelf herinner ik me wel dat je er ijs en limonade kon kopen. De laatste films die ik me bewust herinner dat ik die gezien heb, waren ergens in de jaren zestig, Sound of Music heette de ene en dan was er nog een film die My Fair Lady heette. Daarna ben ik, geloof ik, nooit meer in een bioscoop geweest. Toch denk ik dat de bioscopen in Curaçao, waar men zelfs warme maaltijden verkoopt wel uitzonderlijk zijn hiermee. Wat vond Luchiano van de film over Big Mamma? Het lijkt mij overigens goedkoper om gewoon popcorn in de bios te kopen als Lucy die wil hebben. Maar ja, dat mag misschien niet eens, dat weet ik niet.

Yep ... dat laatste telt vooral ... zwangere vrouwen tevreden houen ..

@Cockie: Geloof dat maar ja... ;-)
@Cyberjunk: The Sound of Music asscocieer ik inderdaad met ijs en limonade. Tegenwoordig kun je wel wat meer krijgen, ook in Nederlandse bioscopen. Hotdogs zijn hier populair evenals de "Nacho Cheese", maar ik denk dat jij geen idee hebt wat dat is. Luchiano wil Big Momma's House 2 nu ook op DVD hebben, hij vond hem erg leuk. Lucy's zin in popcorn kostte achteraf inderdaad meer dan ik vooraf had begroot... :-)
@Henk: We doen ons best. En ik heb me er nog bij geamuseerd ook...

Je hebt gelijk, van Nacho Cheese heb ik nooit gehoord, is dat een bijzonder pittige soort kaas of zoiets? Wat voor ingrediënten zitten er in Nacho Cheese?

Welke film staat er bij jou tussen 85 en 100?
Matrix 1, 2 en 3?

Wel mooi dat je je herinnert wat je moeder graag at toen Pascale op komst was. de tijden zijn veranderd ... CasasPa

ALs ik dat plaatje zo zie lijkt het me een film van niks.
Maar ach, jullie waren tenslotte voor de popcorn.

@Cyberjunk: Nacho's zijn een soort van mais-chips. Als dipsaus wordt iets van kaas gebruikt, bijzonder lekker. Een foto: http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/664233/2/istockphoto_664233_nacho_chip_with_cheese.jpg
@Cerito: Ik heb alleen deel-1 de Matrix gezien, maar dat is ook niet echt mijn genre. Ik denk er nog even over na...
@CasasPa: Helaas wel ja... Gelukkig zijn er nog de 'leuke' momenten om te herinneren, althans voor ons...
@Renesmurf: Het ging inderdaad om de popcorn, de film viel me alleszins mee maar is geen aanrader...

in het vliegtuig vanmiddag zag ik eh.. die movie met die moeder en dochter. Die vroegere van Dynasty en hillary duf ofzo.

Nou, zeer voorspelbaar. En eigenlijk zou de movie een 30 uit 100 krijgen. Maar vanwege die ene uit Dynastie en Hillary Duf (?) kreeg ie 80 uit 100 punten.
Zo ben ik dan ook wel weer :)
En er zaten niet eens special effects in!

Zwangere vrouwen moet je altijd bevredigen.

Tevreden houden, dus.

Die opmerking van Erwin vind ik enigszins vunzig eerlijk gezegd, wat vind jij daarvan Casa?

@GJ: Heather Locklear en Hilary Duff bedoel je, de film heet The Perfect Man uit 2005.
http://www.imdb.com/title/tt0380623/
Ik ben ook gek ook dat ik dat allemaal opzoek... :-)
Van mij krijgt Heather Locklear trouwens meer punten dan Hilary Duff!
@Erwin: Als je 'altijd' nu vervangt door 'zeker' ben ik het met je eens. Ook als ze niet zwanger zijn zijn ze tamelijk veeleisend...
@Cyberjunk: Ach, ik vind dat het wel door de beugel kan. Het is mij er eentje, die Erwin... ;-)