« LogSpiders® 2006 | Main | Spreekbeurt over Dinosaurussen »

El Sapo El Sapo (22)

1.

Woensdagmorgen om 07:50 hadden wij alweer ons zesde consult bij gynaecoloog Dr. A. Henriquez. Luchiano (8) was vrij wegens carnaval en ging met ons mee. Alles verloopt voorspoedig, alleen Lucy's bloedwaarde is met 9.6 nog steeds aan de lage kant. In ieder geval was het iets beter dan de 9.4 van de vorige keer. De streefwaarde is 11.

De dokter luisterde naar het hartje van de baby dat nog steeds even snel tikt, 150 aanslagen per minuut. Luchiano vond het tamelijk hard klinken.

2.

Op 14 december kregen wij geen leuk kado, namelijk een brief van de IND waarin stond dat er een aantal formulieren ontbrak om de aanvraag tot naturalisatie van Lucy en Luchiano af te kunnen handelen. Een van die formulieren was de nieuwe verblijfsvergunning van Luchiano. Die is sinds kort binnen.

Een ander formulier was de Akte van Erkenning, waardoor Luchiano mijn achternaam heeft gekregen. Dat vonden wij erg vreemd, want deze akte hebben wij wel degelijk ingeleverd. We moesten woensdag toch al naar Kranshi (gemeentehuis) om Lucy's nicht Sugey uit te nodigen voor een vakantie. Dominicanen mogen niet zomaar ergens naartoe op vakantie, neen zij moeten uitgenodigd worden. De maximale verblijfstermijn is drie weken en ik moet garant staan voor alle eventuele kosten.

Maar daar gaat het niet om. We moesten bijna twee volle uren wachten bij Kranshi en toen we eindelijk aan de beurt waren maakten we van de gelegenheid gebruik om nog meer dingen te vragen. Onder anderen een bewijs dat ik Luchiano erkend heb. De vrouwelijke beambte keek wat naar het scherm en zei even later dat dat niet kon.

"Hoezo kan dat niet?"
- "Neen, ik mag dat niet geven. Waar heeft u de originele akte dan?"
"Die hebben we overhandigd aan een beambte hier bij Kranshi die ons dossier voor de IND samenstelde."
- "Dan moet u met hem gaan praten."

De betreffende beambte was niet op zijn plaats, maar een vriendelijke dame stond ons te woord. Zij keek in het dossier en zag tot mijn verbazing niets van een Akte van Erkenning. De vraag is nu wat er met die akte is gebeurd. Aanstaande maandag hebben we een afspraak om een en ander uit te zoeken. Het zal mij benieuwen.

Dat de Akte van Erkenning niet opnieuw uitgegeven mag worden is volgens Kranshi overigens het gevolg van een Nederlandse wet. Na zes maanden wordt dat vernietigd... ???

3.

Een week of twee geleden berichtte ik over Luchiano's aanstaande spreekbeurt en dan met name over zijn laconieke houding met betrekking tot het voorbereiden daarvan. Sinds die dag hebben aardig wat mensen het CasaLog gevonden met de zoekterm spreekbeurt.

Er wordt gezocht naar spreekbeurten over allerlei onderwerpen, waaronder ook dinosaurussen. Inmiddels staat Luchiano's spreekbeurt online maar ik zeg niet waar.

Donderdag was de dag van de spreekbeurt en ik was erg benieuwd naar mijn het cijfer. Juffrouw Margriet kwam al snel naar mij toe. Ze wilde twee dingen bespreken. Ten eerste mag Luchiano geen Maltin Polar meer mee naar school nemen omdat dat in een blikje zit. Juist die dag was het op tafel omgevallen.

Ten tweede waren er meer kinderen die die ochtend hun spreekbeurt moesten houden. Bij de eerste spreekbeurt viel er al een glas kapot en toen juffrouw Margriet de scherven opruimde sneed zij zich in haar vinger. Door de ontstane vertraging kwam Luchiano niet meer aan de beurt.

Pech voor hem want nu moest hij 's middags en 's avonds extra oefenen.

Comments

150 aanslagen per minuut?

Is het niet wat vroeg het wurmpje nu al te leren typen?

malTIEN Polar voor een Nijhuis valt mij persoonlijk nog mee !

1 Je hebt het over een te lage bloedwaarde, betekent dit dat Lucy bloedarmoede heeft? Zo ja, slikt ze staalpillen daarvoor? En zo nee, wat is dan de oorzaak voor die lage bloedwaarde en wat kan daar dan aan gedaan worden om die te verhogen?

2 Geloof jij ooit dat er nog een Nederlands paspoort gaat komen voor Lucy en Luchiano?

3 Is er al een nieuwe datum geprikt voor de spreekbeurt van Luchiano? Hij heeft geen pech, maar juist mazzel, want nu kan hij door extra te oefenen nog proberen een beter cijfer te halen. Je haalt trouwens weer een streep door het woord mijn en verandert dat in zijn. Volgens mij heb jij dus toch de voor Luch de spreekbeurt gemaakt. Maar als dat zo is, dan is het JULLIE cijfer, want Luch moet toch zelf de spreekbeurt houden.

Niet te geloven, wat een wazige bureaucratie daar zeg! Blijf er van versteld van iedere keer dat je er iets over schrijft. Heel veel sterkte met uitzoeken ..

1: Dat lijkt me wel goed te gaan.

2:papieren en de nederlandse wet, allemaal rotzooi.

2:afspraken moet je nakomen, zeker als school, alleen een ernstig feit kan daar tussen komen, een sneetje in de vinger niet.
Een pleister plakken duurt geen uren!

@Lijn: In deze moderne tijden kan men daar niet snel genoeg bij zijn. Elke dag zeg ik ook 50 Oracle errormessages op tegen de buik... ;-)
@Bodo: Ja, de school heeft al eens de fles tequila van Luchiano afgepakt, sindsdien is het Maltin Polar. Maar dat mag dus ook al niet meer...
@Cyberjunk: (1)Inderdaad heeft Lucy bloedarmoede, zij krijgt daar een vitaminepreparaat met ijzer voor. (2)Eerlijk gezegd vrees ik dat het een heel lang verhaal gaat worden. (3)Vandaag moet hij aan de beurt zijn. Op zich heb je gelijk dat hij nu een dag extra heeft om te oefenen, van de andere kant wil hij er ook dolgraag vanaf zijn.
@Cinner: Dank je! Men haalt alles uit de kast om simpele dingen haast onmogelijk te maken. In ieder geval hebben we al heel veel tijd verloren dankzij de burocraten... :-(
@Renesmurf: (1)Tot nu toe verloopt alles voorspoedig. (2)Rotzooi vind ik nog zwak uitgedrukt... :-) (3)Ook de scherven moesten nog opgeruimd worden, het schijnt toch wel enige tijd in beslag te hebben genomen.

leuke spreekbeurt
wel gevonden mooie plaatjes
veel succus

luchiano

Kan ie zijn spreekbeurt voor de camera oefenen?
Dan kunnen alle reageerders iets toevoegen en dan word het "ons allen" cijfer...

"Roll camera...ACTION"

Even nog wat vragen. Als Luch en Lucy toch hun Nederlandse paspoort ZOUDEN krijgen, stel dat het in 2007 wordt afgegeven, hoe lang is zo'n pas dan geldig? Gaat het dan net zoals met de verblijfsvergunning van Luchiano? Is het paspoort dan niet permanent en moeten jullie dan om de zoveel jaar weer helemaal opnieuw beginnen met de bureaucratische rompslomp die jullie nu hebben? Of gaat het dan net zoals in Nederland en krijg je dan eens in de 5 jaar automatisch een nieuwe pas als je de oude inlevert?

Heb je wel een copie van de akte van erkenning?
Spreekbeurt: dacht even dat het over bier ging, maar ik ga het opzoeken. CasasPa

@Carla: Heel goed dat je hem hebt gevonden. Jullie komen waarschijnlijk altijd op het CasaLog via een 'speciale ingang'... ;-) Vanmiddag komt de spreekbeurt officieel online.
@Cerito: Op zich een goed idee, alleen is 8 minuten wel iets teveel van het goede om op film te zien. Misschien als ik er stukken van Jurassic Park tussen monteeer... :-)
@Cyberjunk: Lucy en Luchiano zitten nu in het naturalisatie-traject. Dat betekent dat ze proberen 'Nederlander' te worden. Als dat gelukt is zijn ze Nederlander net als jij en ik en kunnen een paspoort aanvragen. Zonder verdere beslommeringen. Voor 2007 teken ik!
@CasasPa: Copieen hebben we wel maar die worden vaak niet geaccepteerd door officiele instanties. De spreekbeurt gaat over dinosaurussen en jij zou hem moeten kunnen vinden...

pfewwww ... echar sapos y culebras

Oké, ik snap wat je bedoelt met die naturalisatie en ik denk dat ik nu bijna snap hoe het zit. Ik vat nu even samen wat ik er tot nu toe van meen te snappen. Lucy haar verblijfsvergunning is permanent omdat die gekoppeld is aan de jouwe. Jullie moeten voor Luchiano elk jaar een nieuwe verblijfsvergunning aanvragen omdat men weigert hem een semi-permanente vergunning te verstrekken. Als de naturalisatie van Luch en Lucy een feit is, zijn die Nederlander en kunnen ze zonder enig probleem een Nederlands paspoort aanvragen. Blijft voor mij nog de navolgende vraag over. Als Luchiano officieel Nederlander zou worden- en dan officieel een Nederlandse vader heeft die hem heeft erkend-krijgt hij dan WEL een officiële en permanente verblijfsvergunning? Dat lijkt mij logisch, maar de bureaucratie zit volgens mij totaal NIET logisch in elkaar. Ik denk dat als ik van jou hoor hoe dat met die verblijfsvergunning zit als Luch genaturaliseerd is, ik dan eindelijk snap hoe het zit. Meestal ben ik sneller van begrip, maar dit ging tot dusverre een beetje boven m'n pet, dat moet je me maar niet kwalijk nemen.