« Relax Casa, relax | Main | Inschrijving bij het Sehos »

Goed verkeerd gegokt

Bij het gokken op sportuitslagen laat ik mijn favorieten altijd verliezen. Een soort van bijgeloof met als positief side-effect dat als mijn favoriet onverhoopt toch wint er tenminste de blijdschap van de overwinning is.

Als ik vroeger dacht "oh, dat tentamen wordt een makkie" dan verknalde ik het. Dacht ik "oh, dat haal ik nooit" dan haalde ik het. Tot op zekere hoogte tenminste. Het lijkt wel of alles altijd andersom gaat.

Woensdagmorgen waren Lucy en ik om iets voor half acht voor de derde keer in dit prille jaar present bij de afdeling Immigratie op het postkantoor te Punda. De deuren waren nog dicht. Wij gingen buiten in de rij staan, ongeveer als vierde van degenen die een verblijfsvergunning kwamen ophalen.

Om kwart over acht waren we al aan de beurt. Ik schoof het bewijs van aanvraag onder het raampje door. De immigratie-beambte tikte wat in op haar computer, stond op en slofte naar de stapel met vergunningen. Lucy en ik keken elkaar aan. Natuurlijk lag hij er wederom niet bij. Maandagmiddag had zij tenslotte nog gebeld.

De vrouw maakte een paar copieŽn. "Dat doet ze iedere keer", zei Lucy. Ik kon het me niet herinneren. Met de copieŽn in haar hand kwam ze terug. Ze zei iets door het gaatje in de glazen ruit, iets dat ik niet kon verstaan. Ik stond al klaar om te vragen hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat die verblijfsvergunning nog steeds niet klaar lag. Maar Lucy zou het woord doen hadden wij afgesproken.

"Het bewijs van verzekering", herhaalde de vrouw. Bewijs van verzekering? Maar dan moest de vergunning klaar zijn. Snel frommelde ik het bewijs dat Luchiano (8) tegen ziektekosten is verzekerd uit mijn tas. "Twee pasfoto's", vervolgde de vrouw. Ook die hadden we bij ons.

Even later zag ik haar twee stempels op het formulier zetten waarna zij het aan ons overhandigde. Van buiten oogde ik cool als immer, van binnen voelde het alsof ik zojuist de winnende treffer in de Kuip had gescoord. CasasPa had het goed voorspeld: "Jouw voorspellingen komen wel vaker niet uit. Ik denk positief: morgen krijgt Luchiano zijn verblijfsvergunning."

Luchiano is legaal op Curacao tot 21 augustus 2006.

Alle posts over dit onderwerp staan in de categorie Verblijfsvergunning Luchiano.

Comments

eindeljk,koop vadaag een lot .regards
1 blogger

Hartstikke goed, in ieder geval weer een half jaar verder. En die CasaPa is zo gek nog niet, heeft het wel vaker bij het juiste eind.
ps. Nog gefeliciteerd met jullie trouwdag.

Ik loop bijna naast mijn schoenen bij zo'n score.
En : van harte proficiat met julie huwelijksdag. Al weer 7 jaar. Was toch de 14e ? CasasPa

Ik gok altijd op datgene wat ik ook hoop.
Des te harder mag ik mopperen als het mislukt.

De voldoening is groter als de strijd zwaarder was, dat merk je!

@Dominicano-Joe: Goed idee, wat zal ik spelen... 1502 en 0215?
@Margriet: Dank je! We kunnen weer even vooruit. In april mag ik dan de vergunning voor 2007 aanvragen, zo blijven we lekker bezig. Groeten aan Wiro!
@CasasPa: Ik dacht al wat ruik ik hier... ;-) Dank je voor de felicitaties, inderdaad 7 jaar maar het was op 13 februari. Wij houden ervan het lot te tarten...
@Renesmurf: Je hebt weer helemaal gelijk. Qua vergunningen en paspoorten heb ik echter de komende tijd liever wedstrijden tegen 'gemakkelijke' tegenstanders. Alleen maar zware sloopt je...

Wat zei ik gisteren? Juist.

Gefeliciteerd, zowel met de verblijfsvergunning als met jullie alweer 7e viering van jullie huwelijkse staat. Geniet maar weer van de rust de komende twee maanden. Al weer 8 jaar terug dat ik op Curacau was, wordt weer eens tijd om eens wat te gaan plannen die kant uit.

Proficiat, maar wat gaat er gebeuren NA 21 augustus 2006? Gaat dan de hele procedure weer opnieuw beginnen? Of moet je b.v. in juni verlenging aanvragen of zoiets? En wanneer wordt de vergunning omgezet in een blijvende?

De winnende tegen Ajax bedoel je (dat is toch het enige wat bij jullie telt) ...

Gefeliciteerd !!!

Gefeliciteerd met de papieren en de 7 jaar! Heb je trouwens de dvd al over de 2 overwinningen van Feyenoord op Ajax in dit seizoen?

@Brillie: Ik heb je geen 'juist' horen zeggen...
@Jannie: Wat vliegt de tijd toch... maar het was een erg leuke vakantie... ;-) Nu wellicht met man en kinderen, dat heeft ook zijn charme!
@Cyberjunk: In april mogen we weer in de draaimolen. Formulieren invullen, uren wachten in de wachtkamer, op gesprek en dan weer een paar maanden wachten op de uitslag. Zo is het leven nu eenmaal. Om onbegrijpelijke redenen krijgt Luchiano geen semi-permanente vergunning. Het klimaat voor buitenlanders op Curacao wordt bewust slechter gemaakt, helaas...
@Bodo: Alleen al om jouw gezicht te zien schiet ik hem er met plezier in... :-) Voor het overige mik ik wat hoger, Manchester, Bayern, PSV... (hahaha... ;-))
@Piet: Dank je voor de dubbele feliciatie! De DVD hoef ik niet, Feyenoorders leven in het heden. Misschien dat Bodo en jij nog af en toe willen terugzien hoe het 'vroeger' was... ;-)

Gefeliciteerd (2x) Casa, Lucy en Luchiano.
Weer even rust. Over rust gesproken; hoe gaat het met de zwangerschap, geen nieuws is goed nieuws....

Ik zie het al, de post van 10 februari, alles gaat goed.
Houden zo & succes de komende tijd!

Proficiat .... het gaat inderdaad vaak anders dan je denkt ..... misschien wel meestal ... dus ... de beste instelling .... proberen geen verwachtingen te hebben .... dan valt het altijd mee

Gefeliciteerd!!! En wat vind je van het idee ... film camera op de statief ... jij en Luchiano (en Lucy ook) voor de camera .... en een vreugde dans uitvoeren ... met de officiele documenten in handen.

Uit jouw uitleg maak ik op dat het dus zo kan zijn dat Luchiano volgend jaar uit CuraÁao weg moet en terug moet naar de Dominicaanse Republiek. Ik ken jouw verhalen nog niet ZO lang, maar ik heb zonder dat jij het me ooit gezegd hebt, uit jouw perikelen over het Nederlandse paspoort van Lucy en Luchiano opgemaakt- en ook uit de foto's van jou en Luch- dat jij niet de biologische vader van Luch bent. Zou het dus echt kunnen gebeuren dat Luch weg zou moeten van jou en naar zijn vaderland, de Dominicaanse Republiek, terug moet, al dan niet met Lucy? Dat zou ik ondenkbaar vinden!! Want ik beschouw jou wel degelijk als de vader van Luch, uit de vertederende verhalen die ik van je lees, kan ik me geen betere vader voorstellen voor Luch dan jij, dat heeft niets met biologische factoren te maken. Kan de ambtenarij dan zover gaan, door geen semi-permanente vergunning te geven, dat jullie van elkaar gescheiden worden? Ik hoop toch van niet. En hoe is dat dan met jullie a.s. baby? Die wordt op CuraÁao geboren. Als Luch onverhoopt wordt weggestuurd, kunnen jullie dan als gezin wel naar de Dominicaanse Republiek? Lijkt me ook moeilijk, ook voor jou, wat werk betreft. En ik vertrouw ambtenaren daar ook niet, bureaucratie is universeel.

@Angel: De rust is maar betrekkelijk, we zijn nu alweer op twee andere trajecten bezig. De zwangerschap verloopt tot nu toe probleemloos. Hopelijk blijft dat zo. Thanx voor de felicitaties & support!
@Henk: In ieder geval valt het dan nooit tegen. Problematisch wordt het alleen als een ander traject in gevaar komt door het gebrek aan voortgang in het ene...
@Don Amaro: Ik weet niet of de wereld daarop zit te wachten... :-)
@Cyberjunk: Zo'n vaart zal het niet lopen dat men Luchiano terugstuurt. Het is meer de rompslomp die ons zorgen baart. De baby krijgt direct de Nederlandse nationaliteit, dat is een zorg minder...

Dat is trouwens een leuk aspect van een hier geboren baby. Die is yu Corsow en heeft dus recht om hier te zijn. Er is jurisprudentie van oorspronkelijk uitgezette (gescheiden) ouders die op grond van het feit dat ze een kind hadden dat hier bleef zelf ook mochten blijven. Is een jaar of 7 geleden een rechtszaak van geweest.
Pabien

ook namens de familie hier: gefeliciteerd x2!

jahaaaaaaaaaaaaaaaaa het is niet te geloven gewoon!!!

Van de zotte, sorry hoor, dat ik dat zo zeg, want in principe vind ik het natuurlijk super dat de baby meteen de Nederlandse nationaliteit krijgt, scheelt weer aanzinelijk in het bureaucratische genuezel. Maar toch vind ik het gek, zot, dwaas en alle andere synoniemen daarbij dat er voor Luch zoveel moet gebeuren en hij waarschijnlijk pas Nederlander kan worden als hij eindelijk een Nederlands paspoort heeft weten te verkrijgen en dat het voor de baby automatisch in orde komt. Ik zou het misschien minder gek vinden als ik de redenering erachter zou snappen, maar als jij dat niet snapt, dan ik zeker niet. Of heeft het wat de baby betreft wel met jouw biologische en voor de wet dus officiŽle vaderschap te maken? Niet dat ik dat een fijne gang van zaken vind, maar dan zou ik het verstandelijk misschien snappen.

@CuraKora: Ik ga er gemakshalve vanuit dat men niet probeert om de helft van ons gezin uit te zetten. Maar een Nederlands paspoort voor de baby is zeker mooi meegenomen. Thanx!
@Pascale: Namens de familie hier: 2x dank je wel! Hoe hebben jullie Toms eerste verjaardag gevierd? Ik zie geen updates op zijn website!
@Paola: Precies, het is net of de Graafschap weer een wedstrijd heeft gewonnen... :-)
@Cyberjunk: Ja, dat komt door de biologische relatie. Lucy heeft ook geen Nederlands paspoort, alleen is haar verblijfsvergunning aan de mijne gekoppeld. En de mijne is 'onbeperkt' geldig... Maar dat jij het niet allemaal snapt, dat snap ik heel goed. Eigenlijk zijn deze regels natuurlijk compleet van de zotte...

Ik ben wat laat: twee maal gefeliciteerd!