« Goed verkeerd gegokt | Main | Bijna 1 jaar Google Video »

Inschrijving bij het Sehos

Lucy moest zich inschrijven bij het Sehos ziekenhuis. Precies een week geleden deelde gynaecoloog Dr. A. Henriquez ons dit mede. Diezelfde dag haalden we toen een garantieverklaring op bij zorgverzekeraar De Amersfoortse/Ennia.

Aangezien de status van niet-ingeschreven zijn bij Lucy voor enige onrust zorgde ging zij vandaag met mij mee naar Luchiano's school. Van daaruit reden we naar het ziekenhuis. Het inschrijven was redelijk snel gebeurd. Inclusief zoeken, lopen en wachten nog duurde het nog geen 20 minuten.

De inschrijfdame stopte alle gegevens in een envelop die zij vervolgens dichtniette. Deed zij dit als teken dat wij niet mogen zien wat er precies inzit? We kregen een folder mee over wat de aanstaande moeder voor zichzelf en de baby moet meebrengen als het Uur-U aanbreekt en er werd een ponsplaatje gemaakt.

Het Sehos is een qua infrastructuur ietwat chaotisch ziekenhuis. Ik wilde graag weten of ik met de auto het terrein op mag als de bevalling eraan zit te komen. De dame legde me het een en ander uit. Als het vˇˇr zeven uur is en niet in het weekend of op een feestdag kunnen we gebruik maken van de ene ingang. Op de overige tijdstippen dienen we bij de Ermergency naar binnen te gaan.

Ik parkeer de auto dicht bij de ingang en meld mij met de papieren, terwijl Lucy in de auto mag blijven zitten. "Ha, dat gaat mooi niet door", was haar reactie, "dan kun je de juiste persoon niet vinden en dan gaat het van verd*mmme, want je gaat het natuurlijk ook niet vragen, ik ken jou. En ik in de auto zitten wachten, o nee..."

Wie dan leeft dan zorgt. Lucy voelt zich een stuk opgeluchter nu deze administratieve stap gedaan is.

Comments

Nou, dat valt in het Sehos tot nu doe dus alles mee. Maar juich niet te vroeg, want waar je ingeschreven staat, krijg je op het moment suprŔme ook vaak te horen dat je niet in het systeem staat of dat er er computerstoringen zijn, dus reken je vooral niet rijk nu de administratie geregeld is. En vertel morgen eens iets leuks!! Heeft Luch nog apenstreken uitgehaald op school of zoiets? Ik vind alles wat je schrijft interessant hoor, ook je verslagen over de administratieve rompslomp, stel je gerust. Maar ik kan altijd zo heerlijk melig worden van jouw beschrijving over de streken of de gekke uitspraken van Luch. Of over jullie gesprekken voordat Luch gaat slapen. Dit is een verzoek, maar wat je ook schrijft, ik lees ALLES, al zou het over ordinaire zaken gaan.

Man oh man wat een gedoe zeg. Maar ik kan Lucy heel goed begrijpen, ik wilde ook alles klaar hebben voor de bevalling.Goed zo Lucy you go girl! By the way kom je effe kijken op de site van onze zoontje? http://www.miguelantonio.nl Papa webmaster heeft de site gemaakt......

nah, dat is toch een makkie... *paool was vanmorgen weer drie uur in het ziekenhuis* ;-)

Waarom zou Lucy nu toch bang zijn dat iemand niet kan vinden?

En bedoel jk jou als degene die iemand niet kan vinden.

@Cyberjunk: Ik heb er alle vertrouwen in. Bovendien hebben we de dichtgeniette envelop, wat kan er misgaan. Luchiano's uitspraken laten zich niet afdwingen, ongetwijfeld gebeurt er binnen afzienbare tijd weer iets leuks dat jou melig maakt... ;-)
@Tashita: Bij zwangerschap komen bijzondere hormonen vrij, waarschijnlijk om de kans zo groot mogelijk te maken dat alles goed verloopt. En dat is goed. Ben net wezen kijken op Miguel Antonio's site, dat ziet er gezellig uit...
@Paola: Volgens mij hoef jij niet meer te vragen waar je moet zijn daar. Jij kent het ziekenhuis inmiddels wel uit je hoofd. Helaas niet de leukste plek om zo bekend te zijn...
@Piet: Ik heb werkelijk geen idee. Misschien herken je iets bij jezelf... ;-)

Als de papieren eerst maar in orde zijn.
Fijn dat het eens een keer vlug ging.

als of mannen iets niet snel kunnen vinden!!

@Lucy, wij, mannen, hebben ingebouwd navigatiesysteem! Maak je niet druk ;)

Ik zeg: in alle gevallen de emergency ingang.

Heeeeeeeee ...... dus toch ook een opgewonden stant(d?)je ... leuk te horen dak niet alleen zo ben .... was er vanmortgen ook .... in het ziekenhuis bedoel ik dan .... bij mij ging het ook gesmeerd .....

De dame legde me het een en ander uit. Als het vˇˇr zeven uur is en niet in het weekend of op een feestdag kunnen we gebruik maken van de ene ingang. Op de overige tijdstippen dienen we bij de Ermergency naar binnen te gaan.<<

Casa, wat wil je nog meer? Stel dat iedereen dat gaat eisen of verlangen, dan is er geen ruimte meer voor de ambulances en doktoren. Er zijn regels, en ook Casa moet zich aan de regels houden.

Zorg dat je altijd een veter in de broekzak ofzo hebt zitten; doen ze vaak op Curašao voor het geval het kind onverwacht geboren wordt. Met de veter kun je tenminste de navelstreng mee vastbinden zodat het bloed niet terug stroomt richting placenta.


Boutie heeft gelijk dat Casa zich aan de regels over die ingangen van het ziekenhuis dient te houden die helemaal niet zo chaotisch zijn als hij denkt. Als hij van te voren goed uitzoekt waar al die ingangen zijn en de tijdstippen vooraf goed in het hoofd prent, kan hij zich best aan die regels houden. Er is niets mis met een goede voorbereiding. Casa heeft ook gelijk als hij stelt dat met een ponsplaatje en alles er administratief weinig mis kan gaan. Als het allemaal een beetje normaal lijkt te verlopen, dan moet Casa zich niet in een uitzonderingspositie gaan manoevreren. Alleen als er echt iets dreigt mis te lopen met Lucy, in die mate dat ze een noodgeval lijkt te worden, dan mag volgens mij elke regel worden genegeerd door Casa. En dan zullen ze in het Sehos waarschijnlijk ook niet moeilijk doen. Maar daar ga ik niet van uit, dus Casa, gedraag je tegen die tijd als een sociaal denkend mens die weet waaraan hij zich te houden heeft.

@Renesmurf: Gelukkig verlopen sommige zaken ook normaal. Mijn complimenten voor het ziekenhuis!
@GJ: Waarom zijn mannen dan zo verzot op navigatiesystemen in de auto? Ik geef het gewoon toe, ik ben te beroerd om iets te vragen... :-)
@Erwin: Geen slecht idee, dat voorkomt een hoop denkwerk op Het Moment...
@Henk: Ik noem het liever temperament... :-) Mooi dat het bij jou ook goed verloopt, succes!
@Boutie: Waar heb ik dan geschreven dat ik het niet eens was met de uitleg van de dame? Het is alleen zaak dat ik het allemaal goed onthoud. Maar zoals Erwin al schreef, ik ga gewoon voor de Emergency ingang...
@Cyberjunk: Niet de regels zijn chaotisch maar de infrastructuur. De ingangen, parkeerplaatsen, dat soort dingen. Daarom wil ik mij goed voorbereiden, dat we tezijnertijd niet een uur verliezen met parkeren. That's all!

@casa, ik probeer het vragen ook zo lang mogelijk uit te stellen! hehe :)

Btw, kun je Luchiano dit spelletje eens laten doen:
http://www.winterrowd.com/maze1.swf

*gnagna*

Casa kan je alleen aanraden doe een stropdas om / pak aan. Nee niet voor de bevalling, maar voor de beveiliging. Toen ik te laat naar het bezoekuur van Roland ging was een man voor mij druk aan het pogen alsnog binnen te komen, maar de bewaker was niet om te praten... Na een tijdje dat schouwspel bekeken te hebben vroeg de bewaker vriendelijk aan die man even opzij te stappen aangezien hij ook nog de weg versperde waardoor dat die man met stropdas niet naar binnen kon. Iedereen toen maar vriendelijk gegroet en naar Roland gewandeld.

Oke, je hebt het niet geschreven, maar ik kreeg wel de indruk dat je jouw auto voor de ingang van het ziekenhuis wil plaatsen wanneer het zover is. Weet je wel hoeveel vrouwen niet eens iemand met een auto hebben, om hun naar het ziekenhuis te brengen wanneer het zover is? De vrouwen gaan gewoon met de bus naar de polikliniek en van daar worden ze naar de Anna- paviljoen of Oper.Kamer gebracht om te bevallen. De ingang moet altijd vrij blijven voor spoedgevallen. Voor de ingang van de polikliniek mag zelfs de ambulance niet te lang blijven staan. 1 verkeerd geparkeerde auto, kan al het leven van iemand in gevaar brengen.
(Het is niet persoonlijk bedoeld, maar er zijn mensen die denken dat ze wel alles mogen, wat anderen niet mogen; dus vandaar)

@GJ: Heel goed, want dat is mannelijk gedrag. Dat filmpje ken ik al en Luchiano ook. Hij schrok zich wederom een hoedje. Overigens bestaat er ook een movie van een vader die zijn zoontje filmt terwijl die naar het door jou gelinkte filmpje kijkt. Ingewikkeld! De movie heet heel toepasselijk Evil Dad... :-)
http://www.filecabi.net/video/evildadpoorkid.html
@Benno: Goede tip! Ik zal vast een gestrikte stropdas klaarleggen. Kijken hoe dat staat op mijn Orlando Magic t-shirt... :-)
@Boutie: In dat geval heb ik mij niet duidelijk uitgedrukt. Ik vroeg gewoon aan de dame wat ik moet doen als Het Moment aanbreekt. Zonder ook maar iets te eisen. Als zij gezegd had dat ik bij Colon moet parkeren zou ik dat doen. Het laatste wat ik wil is levens in gevaar brengen!