« King Kong | Main | Van achteren naar voren »

Gynaecoloog en Administratie

Donderdagmorgen om 09:30 werden wij voor de vijfde keer bij gynaecoloog Dr. A. Henriquez verwacht. Om 09:00 verliet ik mijn werkplek, haalde Lucy op en om 09:25 namen we plaats in de wachtkamer van Emma Care. In de film King Kong bevindt men zich op dat moment op volle zee.

De tijd tikte voorbij. Ik koos een psychologentijdschrift uit om hem te doden. Er stonden leuke dingen in. Een vrouw schreef dat zij en haar vriend met gekke stemmetjes tegen elkaar praten. Overal zetten ze "-ie" achter, bijvoorbeeld "hallo-ie". De vrouw liep al tegen de dertig en maakte zich zorgen over dit gedrag. En terecht!

Lucy moest zich wegen en haar bloeddruk werd opgenomen. De gemeten waarden stemden tot tevredenheid. In het psychologenblad las ik verder, over de opvoeding van kinderen. Het is heel belangrijk voor kinderen dat er grenzen aan hun gedrag gesteld worden. Ouders zijn geneigd dat niet te doen, immers men wil juist lief zijn voor degenen waar men van houdt. Het resultaat is vreemd genoeg een dreinerig en ontevreden kind.

Het artikel stelt dat ouders op n gebied wl consequent zijn, namelijk bij levensgevaarlijke situaties. Als een kind met een stopcontact speelt of zonder te kijken de straat oversteekt wordt er direct en consequent ingegrepen. Het kind ziet dat de ouders het deze keer serieus menen en respecteert dat.

Interessante materie om 10:30, als Kong in gevecht is met de Tyrannosaurus Rex. Het psychologenblad was uit en ik stond op om een Margriet te halen. Na een beetje bladeren bleek dat ik deze Margriet bij het vorige bezoek al had gelezen. Gelukkig was Lucy kort daarna aan de beurt.

Na de gebruikelijke vragen en antwoorden, alles was in orde, begon Dr. Henriquez over de administratie met betrekking tot de bevalling. Wij moeten ons bij het Sehos ziekenhuis registreren. Daartoe hebben we een garantieverklaring nodig van De Amersfoortse/Ennia, onze zorgverzekeraar. Tevens mag Lucy nogmaals bloed laten prikken.

Terwijl King Kong geniet van een zonsondergang (haha) reden wij naar De Amersfoortse/Ennia voor de garantieverklaring. We moesten even wachten, maar voor 11:30 was het gebeurd. King Kong bereikt New York en wij Medical Laboratory Services (website under construction) voor Lucy's bloedonderzoek. Er waren geen wachtenden, ze was klaar in een wip.

We reden terug naar Dr. Henriquez in de wijk Emmastad om na afgifte van een copie van de garantieverklaring de benodigde bescheiden voor het Sehos ziekenhuis mee te krijgen. Het is 11:55, het moment dat King Kong van het Empire State Building valt. Snel begaven wij ons naar supermarkt Mangusa te Rio Canario om aluminiumfolie en mango's te kopen. Om vervolgens Luchiano bij de nabijgelegen Marnix-school op te halen.

Het waren drie drukke uren die ondanks het her en der wachten snel voorbij gingen. En dan zijn er mensen die gezeten in een comfortabele bioscoopstoel met naast zich een beker cola en een bak popcorn beweren dat King Kong zo lang duurt.

Comments

Ze weten je dag wel te vullen zo. In ieder geval heb je nog wat interessante lectuur doorgenomen.
Wij praten hier ook met rare stemmetjes tegen elkaar, tenminste, Nancy en ik doen dat. En ook met overal ie achter. Alle -ing, -en en andere uitgangen worden door -ie vervangen. "Ik ga de aardappelie kokie, dek jij de tafie evie?" Moeten wij nu ook opgesloten worden? :)
Dat van 'consequent zijn' en 'grenzen stellen' dat is weer de nieuwe mode. Als de volgende generatie groot is, dan komen we er achter dat dat ook niet werkt, vrees ik. :)

@Ricky: Ook alles accepteren werkt niet. Bovendien denk ik dat voor elk kind wel een andere aanpak nodig is en dat de psychologen nog zo mooi kunnen praten, maar dat er gewoon geen standaard aanpak is die echt in alle gevallen werkt. Iedere ouder bedrijft zijn eigen psychologie. En misschien is dat wel het beste, hoewel een consequente aanpak helemaal niet fout is, zoals jij lijkt te veronderstellen.

Zo Casa, dat is inderdaad interessante kost in de wachtkamer, beter dan roddelbladen of foute damesbladen zoals Margriet. Een verklaring van je ziektenkostenverzekeraar kan tijd kosten, maar je krijgt het wel dezelfde dag mee en dat is tenminste iets.

Ben blij dat we het er bij eentje houden. Meer dan genoeg

ik neem tegenwoordig mijn eigen vakbladen mee...ha, waar haal ik anders al die leuke snoepslipjes vandaan zeg....

Fraai hoor...wil ik straks King Kong huren lees ik hier het einde al!!
Nou ..laat maar weer.
(Scheelt me wel 3 uur)
Kan ik zorgen dat ik binnenkort ook bij de verloskundige zit met mijn zwangere vriendin.

De Margriet?

@Ricky: Het was een interessante ochtend. Consequent opvoeden is volgens mij de peiler, ik noem het ook wel de Martin Gaus Methode. Als jullie op een dergelijke manier met elkaar praten ben ik zeker wel van mening dat julie opgeslotie uhh... opgesloten moeten worden ja... :-)
@Cyberjunk: Wat klink je relaxed, de retraite is zeker goed gelukt... ;-) Het viel mij allemaal 100% mee, we hebben inderdaad veel geregeld en een half uur wachten op zo'n verklaring is een prima score...
@Bbob: Mijn idee! Toch gaat de kleine vroeg of laat om een broertje of zusje vragen. Maar je hebt nog even tijd...
@Paola: Ik heb de vakbladen afgezworen, ze zijn hier te duur geworden. Dus moet ik het hebben van de kapper, de gynaecoloog etc. Die snoepslipjes waren niet slecht trouwens... ;-)
@Cerito: Ja, sorry dat ik de clou onbedoeld heb weggegeven. Heb jij daar echt drie uur voor nodig? Mannen als Al Bundy doen dat een stuk sneller... :-)
@Piet: Bij een gynaecoloog treft men niet zo snel bladen aan over freestyle karate en hacking for nerds aan, heel vreemd. Verder is het aanbevelenswaardig om op de hoogte te blijven van wat 'de vijand' uitspookt. Je hoeft er natuurlijk geen abonnement op te nemen...

Al?...Ted, bedoel je zeker! Hij deed er gemiddeld 3 uur over....

Voor de een vliegt de tijd terwijl op hetzelfde momment de tijd niet om lijkt te gaan.
Tijd is ook een gevoelskwestie, en alles is relatief natuurlijk.

Als ik het goed begrijp is het met Lucy en de kleine gegarandeerd goed. CasasPa

@Cerito: Na een bezoek van Ted verschijnt men niet snel meer bij een gynaecoloog. Doe mij toch maar Al...
@Renesmurf: E=MC2. Het gekke bij dit voorbeels is alleen dat men normaal juist eerder geniet van een bioscoopbezoek. En bij genieten vliegt de tijd, dat is algemeen bekend.
@CasasPa: Zo is het. Dankzij het gehele begeleidende team. Inclusief De Amersfoortse/Ennia.

King Kong had ik al in zwart - wit gezien. En dat viel mij al tegen. Een kennis van mij is vandaag een echo wezen maken. Waar je goed op moet letten is of je twee koffieboontjes ziet.

@CasaSpider: gek genoeg denk ik bij niet direct aan freestyle karate. Leest jouw vijand de margriet? Niet de Viva of zo?

Iedere ouder kan je vertellen dat duidelijke grenzen stellen in combinatie met liefde de best werkbare methode is. En je hoeft niet tot in het oneindige consequent te zijn. Je mag een kind best wel 1 keer over een grens laten gaan, maar niet vaker, tenzij je de grens wilt verleggen. Waar je de grenzen legt is natuurlijk persoonlijk.